הסכסוך הישראלי פלסטיני

אני עם דוד. ביבי פשוט עשה את מה שהוא תמיד עושה (למרוח) מאותה סיבה שהוא תמיד עושה אותו (פחדנות עזה / שנאת סיכון / שילוב).

ביבי עומד בלחצים עצומים מול האמריקאים להמשיך בתקיפות, מחסל את נסראללה ותוקף באיראן אבל אין לו אומץ לסגור את המלחמה בעזה כשדי ברור (לפחות נכון להרגע) מה הסוף בהיעדר מהלך משמעותי אחר? נשמע לי לא-עד-הסוף הגיוני או לכל הפחות חלק מההסבר. וגם אז - מהי בדיוק ‘כוונת זדון’? הרי גם אם נתניהו לא מצליח/מפחד לחתור ליעד הוא בוודאי שם לב שהוא איננו מגיע אליו עם הזמן. נניח שאני זורם אתכם על הסיבה - הוא לא שם לב לתוצאה? ואם הוא שם לב לתוצאה ובכל זאת לא עושה כלום - מה זה אומר על סדר העדיפויות שלו?

זה לא עניין של סדר עדיפויות, זה עניין של אופי (פחדנות ודחיינות) ומדיניות הממשלה (השמדת החמאס היא הדבר החשוב ביותר, החטופים משניים). השילוב של השניים הוביל אותנו למקום הנוכחי, אין שום צורך לערב את ענייניו האישיים על מנת להסביר את המניעים שלו.

אני אגיד אגב יותר מזה, לטעמי לענייניו האישיים של נתינהו, ול"שיקולים פוליטיים", יש השפעה רבה הרבה יותר דווקא על מחנה האופוזיציה. הרי אם רק רצו הם יכלו לאפשר אלטרנטיבה לנתניהו ולתמוך בממשלתו בלי שיהיה נתון ללחצי הצד הימני של המפה שמסרב לסיים את המלחמה (ממניעים לגיטימיים לחלוטין, בין אם מסכימים איתם ובין אם לאו).

העובדה שלנתניהו אין ברירה היא מקור של שיקוליים פוליטיים של השמאל, לא של הימין.

אחדד:

1. לדעתי דעתכם נאיבית
  2. בהנחה שאני מקבל אותה - אז הוא בוודאי שם לב שהוא לא עושה טוב לעם ישראל ובכל זאת נאחז בתפקיד. התוצאה זהה וזה מוביל לאותה מסקנה - הוא בעייתי מאד. זו בעצם הסכמה עם השמאל, מה ההבדל?

גלנט דיבר על 7 חזיתות במלחמה נגד ישראל אבל הוא שכח את החזית השמינית והכי מסוכנת:

1. רצועת עזה
  2. לבנון
  3. הגדה המערבית
  4. איראן
  5. תימן
  6. סוריה
  7. עיראק
  8. ממשלת נתניהו

כרגע האיום הכי גדול על הדמוקרטיה הישראלית מיום הקמתה הוא מבפנים. העובדה שנתניהו אמור להעיד בעוד שבועיים מכניסה את מדינת ישראל לסכנה ממשית.

זה כניעה של ביבי. שילך לעזאזל מבחינתי . על זה הוא צריך ללכת הביתה (אם זה נכון)

"ישראל נתנה “אור ירוק” לחתימה על הסדר עם לבנון

מקורות בלבנון, בארה"ב ובישראל אישרו כי בירושלים נתנו “אור ירוק” לחתימה על ההסדר עם לבנון, בכפוף להחלטה סופית של הקבינט. שליחו המיוחד של נשיא ארה"ב ג’ו ביידן לאזור, עמוס הוכשטיין, הודיע על כך ללבנון הערב."
(נדב איל)

מישהו מסוגל להסביר לי מה ההבדל בין ההסכם הזה לבין בערך כל ההסכמים שלנו עם חמאס שהובילו אותנו ל-7 לאוקטובר? מישהו מסוגל להסביר לי כיצד זו לא חזרה לקונספציה הכי ברורה שיש?

גם אם ההסכם ייאכף (פחחחחחחחחח), מה לעזאזל עוזר לי שחיזבאללה לא משתקם בדרום לבנון (פחחחחחחחח), אם הוא בעצם מקבל כאן אור ירוק ולגיטימציה מלאה להתעצם מעבר לליטאני? בעיניי זה להחזיר אותנו למצב גרוע אפילו יותר מאשר לפני המלחמה בהקשר הזה, יש כאן תיקוף בינלאומי של הלגיטימציה של חיזבאללה להתעצמות מלאה. פשוט הזוי.

אני בעד להוציא התקפה רצינית על איראן/עיראק יום אחרי שייחתם ההסכם. יהיה מצחיק לראות אותם לא מתאפקים…

האמת עכשיו הזמן הכי טוב לטפל בגרעין האיראני. לא יהיה לנו הזדמנות יותר טובה. חמאס וחיזבאללה משותקים באופן יחסי. ההגנה האוירית של אירן מוחלשת.

אפילו כל ההסברים של הביביסטים נשמעים אותו דבר…

תחזית שלי. כץ הולך להפוך לשעיר לעזאזל הבא.

מה שעצוב שביבי מולחם לימין.

מישהו מסוגל להסביר לי למה לא עדיף לחתום על הסכם עם חמאס במקום? שם לפחות נקבל חזרה חטופים…

אני יכול להבין למה זה קצת מפתה להגיד את זה, אבל לא, זה לא עדיף. הסכם הפסקת המלחמה מול חמאס והסכמה להישארות שלו בשילטון זה הסכם כניעה לכל דבר ועניין. התמריץ שזה מייצר לעתיד הוא נורא ואיום.

ההסכם הנוכחי עם חיזבאללה, עם כל הבעיתיות שבו, איננו הסכם כניעה.

תלוי איך מסתכלים על זה…

חיזבאללה במשך שנים התחמש והתעצם ואז ברגע הקשה ביותר שלנו תקף אותנו ללא הפסקה במשך למעלה משנה, גרם לשפגאט של הצבא, גרם לעשרות אלפי פליטים בתוך ארצם, הקריס עסקים וכלכלה של מדינה וכמובן הגרוע מכל הרג ופצע אזרחים, חיילים ועוד.

יש לנו הישגים תודעתיים וצבאיים יפים מולם אבל החיזבאללה היה עודנו ועתיד להיות איום גדול בהרבה מחמאס. לכולנו ברור שהסכם יוביל להמשך התחמשותם ושיקומם ושבשעת הכושר הבאה שתיקרה בדרכם הם יפעלו.

אם אנחנו אומרים שלעת עתה זה סבבה אז אותו דבר בדיוק אפשר להגיד על עזה. מאחר ובעזה יש 100 חטופים אז זה מן הסתם הרבה יותר קריטי.

אם ישראל לא מוכנה לשכון לצד ארגון טרור עוין שלא מסתיר את כוונותיו, אז זו צריכה להיות מדיניות גורפת. אם לחלופין ישראל מסתפקת (שוב) בהחלשה והרתעה עד הסבב הבא, אז אין סיבה לפצל את ההעדפה הזו. אם בכל זאת הייתי נאלץ לפצל, אז ברור לגמרי שמאחר וחיזבאללה חזק וגדול ומאיים יותר צריך להקריס אותו בדחיפות גבוהה יותר.

כשאתה אומר ‘הסכם כניעה’ אתה מדבר על שיווק ולא על התוצאות בפועל, וזו לא הסיבה למה אסור לחתום עם החמאס. מטרות המלחמה שונות מול שני האויבים, כשהמטרה היא למגר את החמאס בעזה. בלבנון מיגור החיזבאללה לא נקבע כאחת ממטרות המלחמה. איני מכיר לעומק אבל מניח שזה לא יעד ריאלי.

לגבי השאלה הראשונה ששאלת, גם אני לא מבין איך זה לא חזרה לקונספציה, אבל אנחנו לא יודעים הכל. הדבר היחידי שכרגע לי עולה כ’הופך את זה לבסדר’, הוא אם נפרק את תוכנית הגרעין האיראנית במקום, עם אופציה לפגיעה כלכלית משמעותית בהם. לצערי גם זה נראה שמתרחק כרגע ולכן לא ברור לי לאן אנחנו הולכים לא בצפון ולא מול איראן.

לגבי ההסכם, יש לו כמה הסברים:

1. לחץ אמריקאי
  2. צבא מותש/חסר סד"כ
  3. חימושים
  4. כלכלה מותשת
  5. אין אפשרות להשיג יותר

וכו’ וכו’. כרגע הכל ספינים וקשה מאד לדעת. מה שכן, ממליץ מאד לצפות בסרטון הזה. תנועה רצינית ו-‘מיליטנטית’, ניסיון רציני ומוצלח לתת קונטרה מהצד הימני של המפה. רק מה, כמו תמיד, המרחק בין הרעיון וההצהרות במדיניות הימין למה שמושג בפועל הוא עצום. הגיע הזמן שהציבור ישאל את עצמו למה ויפסיק להאמין לפופוליזם של הפוליטיקאים מימין, בדיוק כמו ששלום עולמי נוסח מרץ הוא פופוליזם שלא יוביל אותנו לשום מקום.

https://x.com/chaimlevinson/status/1861351668392099865

מטרת המלחמה היא להחזיר את תושבי הצפון לבתיהם. איך יכול להיות שאנחנו לא עושים שום דבר בכיוון? תגידו שחופרים מחסום תת קרקעי קרוב לגבול, תציגו תוכנית לפיה בכל יישוב ויישוב יהיה מעתה 20 חיילים שיגנו על היישובים. תמנו, תכשירו ותחמשו כיתות כוננות. תקימו מוצבים באזורים אסטרטגים. תתחילו פרוייקט הגנה אווירית/שימו תאריך יעד לתותחי ליזר. תקימו גוף בצבא שיעבוד מול הרשויות ויחזיר את האמון. אני בטוח שיש עוד המון דברים שאפשר לעשות אבל ממש לא ברור מדוע אנחנו מחכים לאיזה הישג צבאים כלשהו מול החיזבאללה כדי להתחיל לתת ביטחון לאזרחים שלנו שמעל שנה לא בבתים שלהם? כל גיחה של חיל האוויר זה במאות אלפי דולרים, שלא ימכרו שאין כסף לכוח אדם שישמור פיזית על אזרחי קו העימות.

לגבי תוצאות המלחמה - מלחמה מסתיימת בהסכם ואת ההסכם מכבדים או שלא מכבדים. במזרח התיכון בדרך כלל מכבדים עד שמתחילים להפר. אין כאן שחור או לבן וכל השאר הוא כאמור פופוליזם. הכרעה תושג רק כשהגורמים הנכונים בלבנון יתעצמו ויוכלו לקחת אחריות על המדינה שלהם. זאת צריכה להיות המטרה האסטרטגית של ישראל וזה בפעם המיליון מאמץ משולב וארוך שנים. החטופים כבר היו צריכים להיות בבית מזמן ואם לא אז זה צריך להיות ‘תמורת’ הישגים משמעותיים מאד. אחרת - תחזירו אותם, תקפלו, ותערכו לסיבוב הבא. ‘מכה קשה’ אפשר להנחית גם בחודש-חודשיים, לא צריך שנה שנתיים.

המטרה היא לא למגר את החמאס… המטרה היא ליישב את עזה במתנחבלים.

אתה יכול לא לקבל את אורח החיים שלהם, אבל כמישהו שמאוד דוגל שבסביבה שלו לא יגידו על שמאלנים שהם בוגדים, אני לא מוכן לקבל את זה פה בפורום. מצידי שתערוך את זה או שהמנהלים ימחקו את זה.

לאידיאולוגיית השמאל יש כל כך הרבה דם על הידיים, שזה לא קרוב אפילו לזה של המתיישבים.

נורא woke מצידך… אבהיר: כל יהודי שינצל את האסון שקרה פה וילך ליישב את עזה מחבל במדינת ישראל ומכאן הכינוי. כל מה שקורה פה תוצאה של התנחלויות. המתנחלים הם האסון של מדינת ישראל.

ובנושא אחר, נתניהו מודיע על הפסקת אש ואז מכנס את הקבינט שיחליט על הפסקת אש. אנחנו אפילו לא עושים בכאילו כבר. צפון קוריאה.

זה לא הסכם שלום, הוא לא צריך לעשות יותר מזה. זה לא שהוא החזיר שטחים ללבנון כמו הסכם הגז ואפילו לא העביר את זה בכנסת בדיוק מה שמחויב בחוק ולא פחות גרוע בזמן ממשלת מעבר.

אז לא צעקת צפון קוריאה…

לאיפה הלכת… לא אמרתי כנסת… קבינט… הבנאדם פועל לגמרי לבד. זה מסוכן.