פוליטיקה וזה :: ישראל במלחמה

אז אחרי שראיתי סרטונים בטוויטר, האזנתי לפוד המלא עם שמחה רוטמן. מדובר באדם מצויין שתמיד מסביר את עצמו בצורה מכובדת. היה חשוב לי להאזין דווקא בגלל שידעתי שהמראיין הזה הוא טרף קל עבורו, ואכן הוא לא אותגר יתר על המידה.

חייב לציין - די מפחיד. מצד אחד רוטמן טוען שבג"ץ דורס אותו. מצד שני דמוקרטיה מבחינתו היא שלטון הרוב במובן ה’פרוצדורלי’ של המילה, גם כשהוא יודע בדיוק את ההשלכות כלפי מה זה אומר להיות חילוני ליברלי במדינת ישראל. הוא מתכוון לנצח את הקרב הזה ואת המערכה כולה. מבחינת רוטמן, וכנראה מבחינת הימין, ישנו עוול בכך שהימין לא מיוצג מספיק במערכת המשפט ואת זה הם מתכוונים לתקן. הנימוק הוא ‘זו דמוקרטיה, שלטון הרוב’. אבל מה הרוב יעשה עם הכוח הזה, זו הרי השאלה. והרוב של רוטמן לא רואה דמוקרטיה כמו שהחילונים רואים אותה. סתם לדוגמה, אפילו במקום שבו רוטמן רואה העצמה נשית, כמו לימודים בהפרדה, (חלק) מהליברלים יראו המשך שליטה, אפליה והפרת איזון…

ואז רוטמן מפרסם את הציוץ הבא:

מאתמול רץ פה קמפיין שאני אומר שאין דבר כזה חילונים שחיים פה, ובאמת - אין דבר כזה חילונים שחיים פה.

היו שניסו להציג מצג שווא כאילו אמרתי שלאנשים שלא חושבים כמוני אין זכות לחיות כאן. מי שיראה את הפודקאסט המלא יבין בן רגע שאין שחר לדברים הללו ולהפך - הדיון היה בעיקרו פילוסופי ותפיסתי.

לעמדתי, ולדעתי הרבה מאוד אנשים, דתיים, מסורתיים וגם חילונים, ואפילו לעמדתו של בן גוריון שאמר שבישראל, מי שלא מאמין בניסים הוא לא ריאלי, זו המציאות.

אני יהודי מארץ ישראל, שרואה את הציונות, בדיוק כמו הרצל, כחזרה קודם כל אל היהדות.
אני רואה את הציונות כחזרה לארץ ישראל, כדי להקים כאן מדינה יהודית, בעיר בה דוד חנה, באדמה עליה הילכו אברהם, יצחק ויעקב. לא כדי להקים כאן את וינה על הירקון.

עם ישראל הוא העם שמעיד על קיומו של ה׳ בעולם. ככל שאתה מחובר יותר לעם ישראל, לארץ ישראל ולתורת ישראל אתה יותר מעיד על קיומו של ה׳ בעולם.

ולכן, המושג חילונים פשוט נובע מתודעה כוזבת.
עצם הקיום של יהודים אחרי אלפיים שנה בארץ ישראל, הוא נס והתערבות ברורה של ה’ בהיסטוריה של העולם.

ובשולי הדברים אך לא בשולי חשיבותם. הניסיון של חלק מסוחרי השנאה להפיץ את הפייק ולנסות לייצר עוד פילוג ושיח חלול, היה כמעט צפוי מראש.

מה ששימח אותי היה שאנשים רבים מאוד, כולל כאלה שעל פי עדותם “מתעבים” אותי או את דרכי הפוליטית, קיבלו החלטה ערכית, חדה וברורה, לא לשתף פעולה עם פייק ולא להצטרף לתזמורת ההסתה והתבהלה.

אני בטוח שביחד ננצח, בעזרת ה’ כמובן.

עזבו שלייחס לבן גוריון אמונה באלוהים זה לא בדיוק מדויק… באמת, אני קורא דבר כזה ומתקשה להשלים עם זה שפוליטיקאי במדינה מתקדמת אשכרה חושב וכותב דברים כאלה. ‘עם ישראל מעיד על קיומו של אלוהים’, ‘ציונות היא קודם כל חזרה ליהדות’ ו’חילוניות היא תודעה כוזבת’. והעיתוי? להגיד שאין לזה מקום בזמן ש(גם) חילונים נהרגים במלחמות. שישא בנטל לבד, אולי.

https://x.com/rothmar/status/1867267647177384408

אין אופציה אחרת. רוצה לשנות את השיטה לבחירת נשיא? תציע הצעה שלא פוגעת בעצמאות הרשות השופטת ותחיל אותה באופן מסודר מהנשיא הבא. מה שלוין רוצה זה נשיא מטעם הרשות המבצעת.

אבל עזוב, אין פה באמת דיון מהותי על מה נכון וצודק. יש פה ממשלה מסוכנת עם מכונת רעל משומנת שכל ספין שהיא מייצרת תופס.

חלקים נבחרים מתוך הכתבה:

ותשובתו של לפיד:

הבנתם?

בקיץ, ובכל החודשים האחרונים, כשאנחנו באופוזיציה ושאר מתנגדי הממשלה טימטמנו את המוח לכולם על זה ש"ביבי חוסם כל עסקה כדי להאריך את המלחמה סתם, מסיבות פוליטיות בלבד", בעצם ידענו שהעיסקה האפשרית היחידה (אם בכלל) תפקיר את רוב החטופים מאחור, ותגזור את דינם למוות בטוח, ולמעשה שיקרנו לציבור כל הזמן רק כדי לנגח את הממשלה (*כפי שרבים מאיתנו כאן בפורום טענו כאן לאורך כל הזמן).
עכשיו, לאחר שהלחץ הצבאי המתמשך (בכלל הזירות, לא רק בעזה) הביא למצב גיאו-אסטרטגי שבו אפשר סוף-סוף להשיג עסקה אמיתית וכוללת, שתביא לכאן את כל החטופים - אז כמובן שצריך לחתור לזה.

איך אמר מי שאמר? ייתכן בהחלט שמדובר בממשלה הגרועה ביותר מאז קום המדינה. אבל אם היא עוד עומדת על כנה (ואף מתחזקת), המשמעות היא שגם מדובר באופוזיציה הגרועה ביותר מאז קום המדינה.

@mos56 קצת בהקשר להודעה האחרונה של אלישה והרבה בהקשר של הודעותיך בעבר פה: אם בנט חוזר ורץ עם ליברמן (כפי ששמעתי שאיילת שקד מקדמת ודוחפת, כך שמעתי ממנה עצמה בראיון היום) - יש סיכוי שתצביע להם?

באופן אישי, אם יתממש זו תהיה ההצבעה הקלה ביותר בחיי הבוגרים.

בנט זה אחד הנוכלים הכי גדולים של הפוליטיקה הישראלית. הצבעתי לו נראה לי ארבעה פעמים (כבר לא זוכר כמה סבבי בחירות היו) לא יודע אם יש כאלו שתמכו בו יותר ממני בפורום הזה.

חייב להודות שטיפה קורץ לי להצביע לכל מפלגה שוינטר ירוץ בה.

אם ליברמן ירוץ בלי בנט ושקד אני ישקול ברצינות להצביע לו.

עופר וינטר פה מדבר על איך הדרג הצבאי בזמן מלחמת צוק איתן הסתיר במכון מידע מהקבינט על המנהרות של חמאס. לכל מי שחושב שפדלשטיין פעל סתם.

לפני שבוע , התפרסם חלק מהראיון שלו, הרמטכל לטענתו “סיכל” את המינוי שלו למזכיר הצבאי של רוה"מ ועבר על החוק. דובר צהל הכחיש.

אין ספק שהשיחה מוקלטת. עופר וינטר הציע לעבור פוליגראף וביקש לשחרר את השיחה לציבור כדי שהשציבור ישפוט.

לשכת הרמטכל בדממה תקשורתית. ברור לכם למה נכון?

אין פה שלוש אפשרויות. יש פה או שוינטר משקר וזה חמור וצריך לגרום לפסילתו מכל ריצה לתפקיד ציבורי (בתור אחד שעקב אחרי הקרירה שלו אני יכול לשים פה כסף שהוא אומר אמת) או שהרמטכל דרך הדובר שלו משקר.

אין שום אפשרות אחרת, שיוצאו את השיחה החוצה ונשפוט.

האמת שהוא נראה לי בוק רציני.
יש הבדל בין איש צבא שאתה צריך אותו קצת משוגע, אמיץ וכו’ למישהו שאתה רוצה אותו בדרג המדיני.

ביבי ידוע בתור אופוזיציונר מעולה, אז שכל אחד יעשה מה שהוא יודע

בול.

מרגיש שהוא איש צבא מהשורה הראשונה, אבל בפוליטיקה מדברים בשפה אחרת.

וזה בדיוק למה אנחנו מקבלים את אותו חרא בפוליטיקה. למילה שמופרת אין מחיר לשקר שנזרק באויר אין מחיר ביבי יכול לשקר כמו שהוא רוצה (פלדשטיןן) אבל זה לא נורא כי זה הפוליטיקה.

אחרי זה אנחנו מתפלאים למה אנחנו נראים כמו שאנחנו נראים ולמה אין אנשים טובים יותר בפוליטיקה.

אולי זה העונש שלנו ומה שמגיע לנו. אולי הפולטיקאים שלנו לא אשמים כל כך ? אולי זה בסוף רק העם המטומטם הזה אשם.

יש שם התיחסות שלהם לזה שביבי שיקר וזרק אותו מתחת לאוטובוס שהוא אמר שהוא לא מכיר אותו. אז הנה דן, יש לך מישהו שהוא לא “בוק” ותסתכל איזה חרא אנחנו מקבלים.

אני לא בהכרח מסכים עם ‘בוק’ של אורי, אבל היכולת בלהיות מפקד עילית שונה לגמרי מלהיות פוליטיקאי (להיות מפקד עילית פי אלף קשה ופי אלף ראוי להערכה - רק מבהיר).

ניכר שבמדינתנו הצעירה המתבססת על קרבות ומלחמות, תפס מקומם של אנשי צבא מקום גבוה בניהול הפוליטיקה שלנו, בניגוד - נניח - לארה"ב שגם היא מעצמת צבא (ביחס לתלג, ביחס לתקציב השנתי וביחס להשקעה המאסיבית למרות היותה מוגנת יחסית מגבולותיה) אך אינה משוקעת במלחמות וכך אנשי צבא נשארים אנשי צבא וזהו.

יכול להגיד שבראיה לאחור רוב אנשי הצבא הם פוליטיקאים גרועים. חבל שאין חוק צינון של 20 שנה לאנשי צבא (ו200 שנה לעבריינים…)

אני לא מעריץ של גנרלים. 99.99 אחוז התבררו בתור כישלנות מוחלטים בפוליטיקה.

אני פשוט רואה מה יש לנו בביצה המקומית העכשויות ומבין שאין לנו בדיוק את האופציה להיות “בררנים”

אני מעדיף את וינטר הדובר אמת על 1000 בן גבירים ובצאלאלים סמוטאריצים (אחת האכזבות הכי גדולות שלי בממשלה הנוכחית אולי אפילו האכזבה הכי גדולה שלי)

שלא לדבר על וינטר מול איזנקוט וגנץ וכל הלפידים היומים של האופוזיציה.

אני מעדיף 120 וינטרים על פני הלפידים. אבל בהנתן ווינטר הוא רק איש אחד והפוליטיקה לא עוברת איזושהי רפורמה של אנשים מוצלחים/רציניים, הוא יעלם עם כל האמת שלו. פשוט זה לא השפה כיום…

תגידו ביבי באמת הצליח לדחות יום דיון בבית משפט בגלל ביקור בחרמון?

לשופטים אסור היה לבטל יום דיונים עבור שום פעולה של ראש ממשלה. נתניהו הצהיר שאין לו בעיה לבצע במקביל את שני הדברים ובגץ תמך בטענה המופרכת הזו. עכשיו נתניהו מבקש דחיה. התשובה חייבת הייתה להיות אחת מהשתים:

1. צא לנבצרות כדי שהנושא יטופל
  2. טפל בנושא ותוותר על עדותך בבית המשפט

או במילים אחרות, שיקרת. אי אפשר להיות גם נאשם וגם ראש ממשלה. עכשיו תבחר מה אתה.

השופטים נכנעים למכונת הרעל

מודה שגם לי זה עבר בראש, אבל כמובן שאין שום סיכוי שזו הסיבה. אני מניח שיש משהו מאחורי הקלעים, והניחוש שלי הוא שזה קשור איכשהו לעסקת החטופים. ייתכן גם ולעולם לא נדע.

ליאור - אין לי כח אפילו להתחיל את הויכוח איתך. לא מסכים באלף אחוזים.

אפשר להתווכח לגבי דחיית העדויות ביום לפה יום לשם, אבל אם בזמן החקירות הנגדיות החקירה תיעצר כל כמה דקות בגלל פתקים (ביטחוניים אמיתיים) והשלכותיהם - אז אכן יש בעיה באירוע של רהמ תחת משפט פלילי.

לעניות דעתי, ביבי טען שהוא יכול לתפקד כראש ממשלה בשגרה במקביל למשפט. יכול להיות שהוא צודק רק שכרגע זה לא זמן נכון לבחון את זה.

אנחנו בתקופה לא רגילה מה07/10 ולכן ישלו קייס שעכשיו ז.ל.א.ד.

הדרישה ממנו לצאת לנבצרות באמצע מלחמה רק כדי לקיים את המשפט במועדו לא סבירה בעיני.

אז מה ימנע מביבי לטעון שכל תקופה זה “זמן מלחמה” ולדחות את המשפט לאין קץ ולהשאיר את המדינה במצב של מלחמה?

אני בדעה שצריכים להציע לביבי עיסקת טיעון בתמורה לפרישה מראשות הממשלה…

יש פה שתי צדדים שאני לא מאמין לאף מילה שלהם. לא לפרקליטות ולא לביבי.

לטעמי, התיקים האלו לא היו מוגשים נגד ראשי ממשלה אחרים, במיוחד התיק של וואלה. תשאלו את לפיד…

למה שלא נשאל את שרון ואולמרט?

מזל שלא ביטלו את עילת הסבירות אם כך…

אני מציע לך באמת לחפש דוגמא אחרת משרון, ברגע ששרון החליט על ההתנתקות הוא הפך לאתרוג הרישמי של מערכת המשפט (כמובן גם התקשורת) איך נאמר? “כגודל החקירה גודל העקירה” לפרטים תשאל את מני מזוז

אולמרט נחקר בגלל שהוא מינה את פרידמן לשר משפטים ובגלל שהוא היה “ברווז צולע” אחרי מלחמת לבנון השנייה.

אם ביבי הפך את וואלה לאתר הבית שלו יאיר לפיד צריך לקבל מאסר עולם על הקשרים שלו עם נוני מוזס וידיעות אחרונות…

משה, יש לך נטיה לקונספירטיביות והיא חוזרת על עצמה כמעט בכל נושא שדנים בו.

שרון היה מושחת, אולמרט היה מושחת.

אם יש לך הקלטות בין לפיד ומוזס אתה יותר ממוזמן להציג אותן. גם תכתובות ווטסאפ יתקבלו בברכה.

אי אפשר שהתשובה לכל דבר תהיה קונספירציה… תראה כמה כאלה יוצאות מ3 משפטים שלך:

1. שרון נחקר כי הוא ימני
  2. שרון זוכה כי הוא שמאלני
  3. אולמרט נחקר כי הוא ימני
  4. לפיד מושחת