משפט מדהים מתוך הטקסט, שמסביר בצורה מתוצמתת ומדוייקת כל-כך הרבה דברים בהיסטוריה:
“רבים חושבים שהשכלה גורמת לנו להישמע יותר להיגיון ופחות לאינטואיציה, בזמן שהמחקרים שהיידט מתאר מעלים כי ההבדל היחיד בין משכילים ללא-משכילים הוא שמשכילים מסוגלים לתרץ יותר טוב בדיעבד את השיפוטים האינטואטיביים שהם עושים.”
סתם מסקרנות, אף אחד מחסידי בית המשפט העליון ועליונתו על שאר יצורי האנוש בעולם בפורום שלנו, אין לו מילה על ניגוד הענינים של נשיא העליון עמית? החתול בלע את הלשון?
הימור: הנראטיב הבא של הימין יהיה שמטרת העסקה היא הפלת נתניהו
ביבי עושה עסקה שהשמאל מרוצה ממנה והימין סקפטי. אחר כך יגידו, בצדק, שאת אותה עסקה אפשר היה לעשות קודם ויחתרו להפיל את הממשלה. ואז הימין ישתמש באותו טיעון של המהפכה המשפטית: רק לא ביבי בתחפושת של טיעון אחר.
עוד אירוני הוא שטראמפ דוחף את אותה עסקה שביידן דחף. אצל ביידן זו הייתה מדיניות אמריקאית נאיבית במזרח התיכון אבל טראמפ ידאג לנו לכשיבחר. מה הטיעון עכשיו?
לא ראיתי שטראמפ דחף במיוחד לעסקה של ביידן, או שהוא משבח אותה עכשיו בדיעבד, אחרי שהיא נחתמה. טראמפ בעיקר רצה להגיע לשולחן נקי כמה שיותר. לצערנו, לעולם לא נדע לאיזו עסקה טראמפ היה דוחף ומצליח להגיע, אם היה מפעיל לחץ אמיתי על חמאס ומאפשר לנו למנוע סיוע הומניטרי.
הוא שפט במספר משפטים שבהם עיריית ת"א הייתה צד במשפט, בזמן שתלוי כנגדו הליך משפטי בעיריית ת"א, מבלי שדיווח על ניגוד עניינים. ובנוסף, הוא השתמש בשם המשפחה הקודם שלו במסמכי הבעלות על הדירה, במה שנראה כמו דרך להחביא את הזהות שלו מאיזשהי סיבה, ובכל מקרה זה לכל הפחות חשוד ומעלה תהיות.
ליאור תהיה רגע איתי. אבל רק לרגע. בוא נעשה תרגיל מחשבתי. בעולם מקביל.
תחליף את השם השופט עמית בביבי.
אני די בטוח שזה עכשיו לא יהיה סתם ספין.
אבל זה ויכוח עקר. גם אם השופט עמית יצא החוצה וירסס עם מכונות יריה חפים מפשע. הוא יקבל שיחרור מזה. למה ? כי אני עדיין זוכר את התחקיר של קלמן ליבקסינד על ניגודי הענינים של השופטת חיות, עוד אחת שעליונה על כל יצור אנוש ואסור לפקפק במעשיה. שלא הזיז כלום לאבירי החוק הצדק והחופש.
לא נדע לעולם, אבל עובדתית הוא מעדיף אותה על פני לעשות ריסט ולהתחיל מחדש ולכן הוא תומך של העסקה. גם אם היה מצליח להוציא יותר כי הוא נושא ונותן טוב יותר, זה לא אומר הרבה. אנחנו יודעים שהוא רצה בעסקה הזו כרגע, עסקה שלטענת חלק גדול בימין הישראלי היא מופקרת.
אם הוא שפט בזמן שהוא בניגוד עניינים אז כמובן שאני תומך בכך שילך הבית שלו
סתם אנקודוטה מצחיקה, יאיר לפיד רץ להגן על האדונים שלו. אז הוא האשים את ידיעות אחרונות (!!!) ונתנאל בנדל שהם חלק מכונת הרעל. ואז הוא הוסיף כל מיני תחקירים שיצאו על שופטים .
אחד הדוגמאות שהוא נתן זה שופט שאני לא כל כך זוכר שם שלו, שנחשף בניגודי ענינים, ואז הוא האשים את העיתונאי שחשף את זה שהוא “חלק ממכונת הרעל”
גם החליטו לא להגיש כתבי אישום נגד אייל גולן, עומר אצילי וביבי בתיק 3,000. הדבר היחיד שאני יודע זה שהפרקליטות זה גוף מושחת שמגיש כתבי אישום רק אם יש סבירות של 173% להרשעה. גם המשטרה היא זבל של גוף שסוגר תיקים עם ראיות מ"חוסר עניין לציבור".
למעשה אנחנו מדינת עולם שלישי שמצליחה לתפקד בנס כמדינה מערבית. באמת שאין לי מושג איך. אולי באמת יש אלוהים…
אנחנו צריכים ממשלה שתפרק חצי מהגופים במדינת ישראל ותבנה אותם מחדש. כל המערכת רקובה, וזה הרבה יותר עמוק מהליכוד (שכמובן תרם את חלקו).