פוליטיקה וזה :: שחיתות, מושחת, הושחתנו

זו בדיוק ההתגלמות של טראמפ… לא משנה מה המציאות - אם הכרזנו על הפסקת אש אז גם אם האש נמשכת קוראים לזה הפסקת אש. לא משנה אם השמדנו את הגרעין האיראני - העיקר ההכרזה. לא משנה אם עושים שלום - העיקר הנובל. לא משנה אם שוחררו החטופים - העיקר שהכרזנו.

לצערי אתה צודק ליאור, אם כי נדמה שחלה התעוררות אמריקאית אופיינית ומאוחרת לאחרונה.

אגב, חשוב לי לציין שאני בגדול מסכים עם @whykds כמעט על הכל: עדיף שיהיה איזשהו דיון ולכן בהקשר הדרוזי פוליטיקאי כמו יאיר גולן עדיף על פני לפיד / גנץ, הוא לפחות עלה למג’ד-אל שמס בניגוד לשניים האחרונים. מצידי שימשיכו להגיד שביבי עוזר או לא עוזר לדרוזים בגלל המשפט, העיקר שהנושא יעלה לכותרות על סדר היום.

קצת לגבי הדואליות של הדרוזים בגולן: אמנם קיימת מורכבות לגבי הזהות שלהם, אבל חשוב להבין גם את הקשר האישי של ראש הממשלה ואת הפוטנציאל האדיר בברית ביננו.

לדעתי כל ישראלי צריך להכיר דמות כמו סלים שופי ז"ל שכיהן כראש המועצה: הגיבור הזה הבריח משפחות יהודיות מסוריה ואף חילץ את הצוות של נתניהו מסופת שלגים:

בינתיים התגובות שראיתי מהדרוזים בארץ מעורבות. גאווה על תגובת חיל האוויר וגם אכזבה מהממשלה.

נראה שהולכים להזיז את אדלשטיין שמפריע להעביר את החוק שנתניהו מעוניין בו

איור מאת אביו של ענר שפירא, גיבור מיגונית המוות

אפשר בינתיים לתרום, בשביל זה לא צריך את הממשלה :slight_smile:

https://www.jgive.com/new/he/ils/donation-targets/154005

כל מי שרוצה לאמץ ראייה אסטרטגית מעבר לביבי, טראמפ, מאקרון, האיראנים, חמאס, חיזבאללה או כל יישות פוליטית ארעית אחרת: תרגישו כמה דקות לסרטון הבא.

אנחנו בוכים על הזמן על כך שכולם שונאים אותנו, אבל יש לנו בן ברית טבעי ואנחנו חייבים לעשות הכל כדי לחזק אותו.

אם נעבוד נכון מול הדרוזים בסוריה נרחיב את ברית הדמים שלנו. אני משוכנע בכך שאנחנו ניצבים מול הזדמנות אסטרטגית ואסור לנו לבזבז אותה.

כך חשבתי שיהיה עם האיראניים במידה ותגיע הפיכה שלטונית וגם שם ניסו להוציא אותנו כמי שפוגע בעם האיראני.

המעמד של אל ג’ולאני הוא בעייתי כי זה שרץ שהכשירו בכל הכוח דוחפים אותו בגרון של כל מערבי בעולם. אנחנו כנראה נשרף יותר מול כולם אם נתערב גם בסוריה. מצד שני, אני כבר מקבל את זה שזה לא משנה ועדיין נצא מפגרים אצל פירס ורוגן.

כשלפעמים אני אולי מתחיל להאמין שאנחנו אולי טועים לגבי הכל כי כל העולם מקבל מסרים אחרים, אני רואה את ה pr העצבני שעושים לרוצח המונים כמו אל ג’ולאני ואני מבין שזה הכל אחיזת עיניים.

@SantiagoBernabeu השמאלנים אשמים, כמובן, אבל אם אתה אפילו קצת כנה אתה יודע שביבי כראש אופוזיציה לא היה נותן לשום ראש ממשלה להישאר בתפקידו יותר מארבעים דקות אחרי השביעי לאוקטובר.

מעלה הצעת חוק -

כל הפגנה, אבל כל הפגנה ללא יוצאים מהכלל בהם אזרחים יורדים לכביש ומעכבים תנועה, לא אכפת לי אם זה חרדים נגד צבא, שמאלנים קיצוניים נגד כיבוש, בעד המלחמה, נגד המלחמה, בעד/נגד בית המשפט, כולם - הותר דמם.

הכביש הוא לא מקום לאנשים אלא אם כן משתמשי הדרך נמצאים בתוך רכב.

רץ עם זה לכנסת, מי מצביע לי?

אבל יש חוק. פשוט בגץ החליט שמותר להתעלם כשרוצים.

מה פתאום. לשמאלנים מותר להפגין איך שבא להם, אלימות משטרתית נגדם זה פסול. חופש הביטוי והחופש להפגין בעולם שלהם זה החופש הכי חשוב. מה הם יעשו בלי ההפגנות, איך הם ירגישו יותר טוב עם עצמם? מה הם יעשו, יחזרו סתם לשתות קפה ללא קצף בתל אביב?

רק לימנים, אתיופים ודוסים מותר להרביץ.

אני בעד אם זה כולל יום כיפור

לצערי, חסימות כבישים בניגוד לחוק (שכבר קיים) נורמלו מזמן ואני לא בטוח שיש דרך חזרה בשלב זה. התחיל עם הנכים, אח״כ האתיופים, אח״כ קפלן ושות׳ ומשם חטופים וכו׳.

אני לא מתייחס לחרדים כי הם אקס טריטוריה בלתי מטופלת גם בזה (וגם הערבים, אבל הם חוסמים פחות כבישים).

כבר בתקופת אוסלו המתנגדים היו חוסמים כבישים ואני משוכנע שגם בשנות ה60 חסמו כבישים.

אם יש כביש שמסכן את הנוסעים בו והמדינה לא מטפלת במפגע - האם אתם נגד חסימת הכביש כדי להכריח את המדינה לתקן?

באוסלו היו חסימות שגרתיות של איילון באופן מתמשך? אני הייתי עולל אז אולי אני טועה, אבל עד כמה שאני מכיר - לא. גם בהתנתקות היו חסימות כבישים פה ושם.

אני חושב שיותר גרוע מהיעדר חקיקה זה היעדר אכיפה. אין לי בעיה עם שום חסימת כביש כל עוד מענישים את החוסמים כפי שהחוק קובע. אם לא מבסוטים ממה שהחוק קובע, אפשר לנסות לשנות את החוק. כנראה שחוק שמתיר חסימת כבישים בנסיבות מסוימות יהיה איום ונורא, אבל אפילו זה יותר הגיוני מהמצב הנוכחי.

במקרה הספציפי הזה, הנזק (לא רק הכלכלי) מחסימת כבישים הוא פשוט עצום, הרבה מעבר ל-״סתם״ אי נוחות (ממתי למרר את החיים ״קצת״ למאות אלפי אנשים זה סבבה?). זה ברמת התועלת/מדיניות. ברמה המוסרית, אני נגד הפעלת אלימות כדי להשיג את המטרות הפוליטיות שלך, בטח כלפי כמויות עצומות של אנשים רנדומליים לחלוטין. בוודאות היה לנו את הדיון הזה כבר, מתישהו לפני המלחמה (לא זוכר אם בהקשרי קפלן או בלפור).

באופן כללי, אני חושב שהטענה כאילו החסימות האלה משיגות משהו היא לכל הפחות טעונת הוכחה, ואני עדין, כי יש השפעות הפוכות אפילו בהתייחס למטרה המוצהרת שלהם. זה איתות חברתי יותר מכל דבר אחר. לעומת זאת, הנזקים מחוץ לזירה הפוליטית ברורים ומוכחים.

ורק כי אני העליתי את זה פה אז רוצה להדגיש -

המשאב זמן הוא הכי קריטי לאנושות בעיניי. בא אדם שמפריע לו דברים - גם אם ברומו של עולם שלו - ומחליט לגזול ממני את המשאב הכי יקר, הוא בן מוות. הוא והיועצת המשפטית המטומטמת שהתירה את הדם (=זמן) של אנשים בשם האיוולת ‘אין חופש מחאה ללא הפרעה לסדר הציבורי’, אין את זה ביותר יהיר. לקחה את הזמן שלי בשביל הקפריזות של מישהו אחר. כלבה

והטריגר שלי כחרדי דווקא הוא ההפגנות נגד הגיוס של קבוצה מהחרדים.

לא זוכר. אני לא בעד חסימת כבישים ואני לא חושב שזה כלי אפקטיבי למאבק כלשהו (אלא אם המטרה האמיתית היא מניעת תנועה על כביש מסוים) רק רציתי לציין שזה היה מאז ומתמיד.

טיעוני זמן כמשאב קריטי לא קבילים בעולם פוסט קורונה ופוסט תקיפה באיראן.

אבל אתה בעצמך אומר שאתה לא זוכר אם זה היה מאז ומתמיד… למיטב ידיעתי לפני הפנתרים השחורים זה לא היה כלי שימושי, ואוסלו + ההתנתקות היו הראשונים שעשו שימוש בחסימות של כבישים ראשונים במרכז. כנראה שזה יותר מזכיר את החסימות של היום. השימוש עבור מאבקים ״סקטוריאליים״ יותר התחיל אצל נכים (כולל רכבות)/אתיופים.

מסכים לגבי חוסר האפקטיביות.

למה?

בתקופת הקורונה המדינה פשוט נסגרה. עסקים, מערכת החינוך, הכל פשוט נסגר. זמן ממש לא היה “משאב קריטי”. לקחו לנו את הזמן ופשוט ביטלו אותו. המלחמה באיראן הראתה שממשלת ישראל למדה שאפשר לבטל לכולם את הזמן. כל פעם שרוצים.

אני לא כל כך מבין, מה שהיה בקורונה היה כאוס, כל החלטה הייתה מייצרת אנטוגניזם לצד השני כפי שראינו במדינות העולם כשכל אחת התמודדה אחרת עם המשבר. ובכלל, הקורונה זה סנריו שאי אפשר לדמיין ולא נערכו לזה.

אין באמור מילה להצדיק את שלילת הזמן והזכויות הבסיסיות שעשו בתקופה זו

מול איראן, מה יכולת לעשות אחרת? הייתה פאקינג התקפת טילים בליסטית, מדויקת, ומלאי המיירטים שלנו לא היה בלתי מוגבל, באופן ברור ידענו שיפולו טילים על מקומות אסטרטגיים, וכמו כן ידענו שרצף התקיפות והספיגות לא יכול להמשך לאורך זמן, 12 ימים זה מחיר זול מאוד למשק לקחת את איראן הרבה זמן לאחור.

איך היית עושה אחרת?