פוליטיקה וזה :: שחיתות, מושחת, הושחתנו

בניתוק מכל שאר הדברים שאמרת (כי אני ממש לא מבין בהם), אני לא בטוח שזו המטריקה הנכונה
הם שולחים בנים לתפקידים מסכני חיים עבור המדינה הכי טובה שהם יכולים להיות אזרחיה

הם יכלו בקלות להנות ממנעמי המדינה מבלי להתגייס כמו מגזרים רבים אחרים כאן.

אם כבר, ננצל את ההזדמנות ונכבוש לנו שטח מסוריה, זה זמן מצוין, לאף אחד לא אכפת מהם כרגע (כי עבור העולם ערבים הורגים ערבים) ולא בטוח שמישהו יודע/זוכר/מתעסק עם איפה עובר הגבול כרגע.
אפשר בכיף להזיז קצת את הגדר בלי שימו לב.
יעשה גם טוב למחירי הנדלן בארץ.

כמובן שההודעה באה להטריל (או שאולי לא…)

אם אנחנו מתכוונים להגן על הדרוזים אז זו לא הטרלה בכלל אלא גביית מחיר הגיונית לגמרי.

היבטים נוספים זה שאם הברית אכן מתרחבת אז:

1. יכול להיות שתהיה תזוזה של דרוזים דרומה לכיוון הגבול מה שיכול ליצור חציצה שהיא טובה לישראל
  2. יכולות להתעורר שאיפות לאומיות עקב פתיחת אפשרות לכך, אבל לא פחות חשוב כי מצבם יכול להיות מורע עוד יותר עקב התרחבות זו

ביננו לבין הדרוזים יש מחוז (מלא בהיסטוריה מרשימה) בשם דרעא, כך שרצף טריטוריאלי ביננו לבינם לא ריאלי כרגע וגם ככה לא מהווה פיתרון לדרוזים בדמשק.

להערכתי מדובר בעניין של זמן עד שג’ולאני יפול, ההצגה הזאת לא תוכל להימשך לנצח.

אם מסתכלים על זה מנקודת מבט מערבית אז:

1. הבחור הצהיר עוד לפני שנים שהוא מניח בצד את דרך הטרור
  2. מטרתו לאחד את סוריה, מה שעובר דרך צבא אחד. זה אומר תניח את נשקך והצטרף לצבא סוריה המאוחד, אפילו שעשור קודם רצחנו לך את הצורה ואנסנו את נשותיך. וכן, זה לא נעשה בצורה אלגנטית במיוחד, כנהוג במחוזותינו
  3. כבר יש לו הצלחה אחת חשובה מאד בדמות הכורדים שהסכימו לאיחוד (אין ספק שגם מתוך פחד)
  4. הדרוזים, תיאורטית, אמורים להיות מקרה יותר פשוט מהכורדים. מיעוט הרבה יותר קטן והרבה פחות משמעותי

לדעתי הוא צפוי להמשיך לזכות לגיבוי של המערב. זו גם הסיבה שהפעולה של ישראל, ערכית ככל שתהיה, היא נגד האינטרס המערבי הנוכחי שרוצה לראות אותו משליט סדר. העובדה שכבר חודשים שאנחנו עושים מה שבא לנו שם בעוד הם לא מחזירים מוסיפה לתדמיתו הרגועה. חייבים להודות שאם איחוד סוריה עובר ברצח של כמה מאות כדי להשיג שליטה - וול - נראו במזרח התיכון דברים גרועים הרבה יותר ככה שאפשר להבין את ה׳עולם׳ - מה אכפת לו לתת לבחור צ׳אנס כרגע.

מנקודת מבט ערכית - הלב שלי לגמרי עם הדרוזים. התמונות של הגופות ושל אנשים מבוגרים שמתעללים בהם ומגלחים להם את השפם - נוראי. אישית זה מאד נגע בי. ישראל לטעמי צריכה להמשיך to play bold וממש לא לחפש נורמליזציה בכל מחיר. רק הצהרות מפורשות כמו בהסכמי אברהם. בלי קריצות עם הבחור הזה.

עוד נראה מה יעלה בגורלה של “ההצלחה” הזאת, בפועל מדובר במדינה נפרדת ואני בספק אם אלג’ולאני בכלל יכול להיכנס לשם.

נכון, לכן הוא מתחיל בהם ובעלאווים וכשהצפרדע תתבשל מספיק הוא ימלא את מצוות הסולטן שלו לבזוז את משאבי האנרגיה מכורדיסטן הסורית.

האירופאים כהרגלם לא מבינים כלום ולשמחתנו יש לנו את הפריבילגיה כיום לא להקשיב, במידה רבה הם הרי המקור לכל הבעיה מלכתחילה.

לא צריך גם הצהרות ריקות, פשוט שיתרחק מהדרוזים וכל השאר זה לא עניין שלנו.
מהרבה בחינות מדובר ב"טורף טבעי" של אויבים אחרים שלנו, כל עוד אלג’ולאני מבין את גבולות הגזרה במובן הכי מילולי שיש מצידנו שימשיך לעבוד על כל הטיפשים במערב.

כך או כך זה לא ימשיך לאורך זמן, אפילו האירופאים יבינו שהם לא יכולים להחזיר את הפליטים הסורים לסוריה - בטח לא סוריה הזאת.

ובעודנו מלהגים על מוסר מערבי מדווח כי הדרוזים בסווידה הודיעו לבדואים הנכבדים לעזוב את העיר עם “הקש בגג” משלהם - הצתת בתים.

ועם כל הביקורת על נתניהו ועל כץ, בואו לא נשכח מה יש לראש האופוזיציה לאמר בנידון:

https://www.kan.org.il/content/kan-news/politic/932371/

אני מסכים, רק אומר איך זה נראה מבחינת האירופאים וכמובן הרבה יותר חשוב - האמריקאים. היינו מסביר את ההתנהגות שלהם. באמת שלא אכפת להם מהדרוזים כמו שלא אכפת להם מהכורדים, היבוסים, האמורים והחיטים.

אמריקה מבחינתה רוצה לממש - היא עמדה מאחורי ישראל, גם כשקשה, תקפה לצידה וכו’ ישראל כרגע צריכה להיות חכמה ולתת לאמריקה לעשות את הסיבוב שלה, גם אם היא יודעת איך זה יגמר. וכן, שלא יגעו בדרוזים. האסקלציה המהירה הייתה נכונה גם אם לפיד אומר מה שאומר כדי למצוא חן בעיני הממשל.

עוד זווית להסתכל ממנה היא של הדרוזים - לא שולל שהם מרגישים שיש להם הזדמנות היסטורית להקים ישות מדינית. פה יכול להיווצר הבלאגן כי הם עשויים ‘לגרור’ אותנו לעימות מתמשך. גם הרווח הפוטנציאלי לא מבוטל כמובן.

יש שם גם את החרב של ארדואן. זה לא רק הוא.

אגב, @Uriah, מה עושים אם מתחילים עכשיו קלאשים קבועים בין הדרוזים לבדואים?
יש פי 4 יותר בדואים לדעתי. נניח ודרוזים נהרגים בכמויות משמעותיות, אתה מתערב?

• קודם כל אני בספק אם אלו “בדואים”,* יש דיווחים על צ’צ’נים למשל שנתפסו. אלו גיהאדיסטים.
  • מתערב בכל דרך שהיא לא כניסה קרקעית וגם את זה שוקל בהתאם לנסיבות.

עריכה:

• יש קרבות שליטה עם בדואים, זה לא אומר שהם הכח המניע. אני אחזור על המושג המאוס ביותר בדיון - פרוקסי. כך ג’ולאני יכול לשחק משחק כפול.

ראיתי עדויות להתנגשויות עם בדואים, אבל נמתין. אצל בדואים נקמת דם היא עניין נפוץ.

וזה בדיוק הקאץ׳, הם יכולים להתחיל לריב בצורה שהיא לא צבא מול צבא, ואז אתה צריך לבחור אם אתה ממשיך במחיר הרבה יותר גבוהה או ׳מפקיר׳. הבעיה עם הדברים האלה היא, הרי, שאתה תמיד יודע איך הם מתחילים ואף פעם לא איך הם נגמרים.

בוטס און דה גראונד של צה״ל זה תרחיש בעייתי מסיבות מובנות. פתרון לכאורה מפתה של ׳לאמן פרוקסי׳ רחוק מלהיות מושלם גם כן. פרוקסי לא יעשה את העבודה טוב כמוך והוא בהגדרה לא ממושמע עד הסוף.

לגבי מה ישראל יכולה להרוויח - פה אני רואה את זה יותר בתרחישים בהם הדרוזים מקבלים אוטונומיה כלשהי. ז״א, אם כבר נגררים לאירוע אז מפתה לחשוב על תוצאה שהיא משהו בין אזור בו ישנם הרבה דרוזים חמושים לבין מדינה דרוזית עצמאית.

אם אל ג׳וליאני לא מצליח לאחד את סוריה בזמן הקרוב ולהשיג שקט, יתכן מאד וכולם יעוטו על השלל: הטורקים בצפון, הרוסים במערב, ישראל והדרוזים בדרום… זו לדעתי הסיבה שהוא הוריד את הראש לאחר המתקפה הישראלית

איזה לאחד את סוריה?

מדובר בגיהאדיסטים שעושים צחוק מכל העולם ולצערי גם מהאמריקאים ומאיתנו.

המידע של כולנו חלקי, אבל יש עדויות על נהירה של גורמים גיהאדיסטים לעבר סווידא. להלן דיווח מאבות עלי אקספרס על צביעה של רכבי משטר, על מנת שלא נוכל להאשים את ג’ולאני:

כך קרה גם כשפתאום “מצאו” גופות של ילדים עלאווים בים התיכון לאחר ניסיונות הסתרה לא מוצלחים. לא שצריך להתאמץ יותר מדי, הרי לאף אחד לא היה אכפת.

אין לנו זמן לאמן אף אחד, מדובר אולי בעניין בשעות עד שנחזה ברצח עם. כולם כאן ישנים על האף, אבל יש כבר דיווחים על הצתות באיזורים מבודדים של הדרוזים באידליב.

אני לא חושב שיש מישהו שלא מודע לסיטואציה.
בסוף את הקצב מכתיבים האמריקאים שרוצים ‘‘יציבות’’ ומאמינים שהטורקים והסעודים יהיו מסוגלים להביא לכך עם א-שרע.

הבעיה שהיא שמנסים להכניס אותנו לסיפור עם דמויות לא אמינות(א-שרע וארדואן) בזמן שאנחנו כבר לכאורה לקחנו צד(הדרוזים).

עד כמה שאני מבין הדרוזים לא מעוניינים במדינה משלהם, ומצד שני אני מאמין שכמעט אף ישות בעולם לא תרצה שהם יקבלו מדינה או אוטונומיה כי משם זה מתחיל מדרון חלקלק. אפילו אנחנו לא נתמוך בהכרח.

ישראל רוצה את דרום סוריה מפורזת, המורדים רוצים להראות שהם מסוגלים לשלוט ולייצב, הטורקים רוצים שסוריה תהיה עבורם מה שלבנון הייתה עבור איראן.
כל פתרון שלא יבוא יהיה לא ישים לאורך זמן.

סביר להניח שאנחנו אלה שנתקפל.

תקרא לזה איך שאתה רוצה. לאחד אותה תחת זרועו או להפוך אותה למדינת דאע"ש.

הדיון היה סביב מה ישראל צריכה לעשות ומה ההשלכות של מעשיה. העמדה שלי היא שבלב אני עם הדרוזים ובוא בזמן שקשה מאד לצפות את העתיד. די בקלות הדבר יכול להפוך למשהו אחר לגמרי ממה שהתכוונו אליו.

אגב, ממליץ על החלק הראשון פה. מדגים את המורכבות הפנימית אצל הדרוזים והעובדה שהם כנראה ביקשו מהשלטון שיעזור להם אחרי שהם התחילו. לא מכיר את אמינות מקור המידע ובכל מקרה אף אחד לא הופך את הסונים שם לצדיקים

The Israeli Air Force has launched a new wave of airstrikes against Jihadist convoys on their way to Suwayda.

Jowlani’s forces are blocking roads in Damascus, attempting to prevent the 50k-70k Islamist tribesmen from descending upon the Druze.

A civil war has sparked

https://x.com/angertab/status/1945996281161171425

לא יודע מה רמת האמינות

עוד יתבררו העובדות לגבי האירוע הזה, פתאום אנחנו מגלים “בדואים” עם עיניים מלוכסנות שהיה חבר אירגון ג’יהאד עד לא מזמן.

לכאורה הדרוזים ביקשו עזרה מכוחות ביטחון שאינן מזוהים ישירות עם ג’ולאני לאחר שבמקרה שבטי הבדואים מכל סוריה נשבעו להגן על הדגל של סוריה החדשה.

לי זה מריח כמו תרמית.

הכל הגיוני, ועדיין:

1. הייתי נזהר מדעות פשוטות על נושאים מורכבים, גם כאן. הדרוזים הם בוודאות לא מקשה אחת
  2. ישראל צריכה להבין מה האנד גיים שלה כי הסיפור הזה יכול להיות מסובך וארוך.

עדיין נשמע כמו הימור סביר מאד

השעות עוברות והזוועות לא מפסיקות.

יום שחור ומביש.

איזו מין הפסקת אש זו? כמה תמימים אפשר להיות?

גם היהודים לא. אז מה? זה נותן לנו את הפריבילגיה לייצר סימטריה בין חמאס לבין מדינת ישראל?

אשמח להבין היכן אותה “מורכבות” נעלמת מעיני.

בינתיים, הדרוזים נשחתים בחסות הסכמים מגוחכים.

שים לב שזה לא נאמר בהקשר המוסרי

אני חושב שכתבתי:

1. הדרוזים אינם מקשה אחת (לטעמי זה הולך ו׳נפתר׳ מעצמו עם הזיהוי ההולך וגובר עם ישראל, בקשת האזרחות בגולן וכמובן האירועים המדוברים). זה רלבנטי בנושא ׳חיבוק הדוב׳. העזרה מישראל היא עניין עדין - ישנו גם רצון להיראות ולהיות עצמאיים
  2. קטאר ואמריקה רוצות כרגע את אל ג׳וליאני. אני לא חושב שיש פה תמימות של שום צד, בטח לא של הקטארים ושל ישראל. אותו דאע״ש הרג ואנס דרוזים במשך מלחמת האזרחים בסוריה, לא מדובר כאן באיזה תקדים. מה שהשתנה הוא המצב הגיאופוליטי של סוריה וישראל
  3. אה סווידא לא גובלת בישראל ואין לדרוזים אפילו יתרון מספרי שם. בוא, לא מדובר במשהו שאנחנו עושים כל שני וחמישי משל היינו אמריקה שנלחמת בעיראק
  4. העזרה לדרוזים היא לא שחור ולבן. מחמשים? שולחים את צה״ל? שולחים דרוזים מצה״ל שרוצים להילחם? מה עושים אם אין מעשי טווח המוניים אבל יש התנכלויות הדדיות שנמשכות חודשים?
  5. פרוקסי - להיזהר מאד. פרוקסי הוא עדות לחולשה, לא לחוזק. לא צריך להגיע עם הדרוזים למצב שהם זרוע של צה״ל. ברית כן, פרוקסי לא
  6. ואם כבר - ישראל צריכה אסטרטגיה של איך היא עובדת מול מי שמשחק בקבוצה שלה. אני בפירוש בעד לנצל את העובדה שאנחנו בפוזיציה טובה כדי לייצר משוואה לפיה אנחנו מסוגלים לספק הגנה מסויימת למי שעובד איתנו, תמורת ביטחון, הכרה, ווטאבר. באופן כללי אני בעד מסרים ברורים ופחות קריצות, כפי שהבהרתי לא פעם

או - דרך לעקוף מגבלה שאינה קשורה ישירות. כבר כתבתי בעבר שאני מאמין שנראה התנגשות בין צה״ל לפרוקסיז טורקיים בשנים הקרובות, כי טורקיה לא רוצה / לא יכולה להרשות לעצמה לתקוף אותנו ישירות סביר להניח. באותה מידה אנחנו לא יכולים כמעט בשום תרחיש לתקוף אותה, כי נאטו וכו׳. לא בטוח שהדרוזים הם הפתרון המתאים, אבל בוודאי שהייתי מעדיף פרוקסי כלשהו שיעסיק אותם, בשאיפה כמה שיותר צפונה, מאשר עימות ישיר עם צה״ל.

בגלל המורכבות של טורקיה שאני מניח שאתה כולל בשיקול שלך (כלומר לא נוכל ללכת על ׳ראש הנחש׳ כל כך בקלות, כי הם חברים בנאטו והרבה יותר חזקים מאיראן), אני כמובן מבין את מה שאתה כותב. מצד שני, זה נשמע לי גרוע מאד להיגרר איתם לסיפור הזה. הכניעה של הכורדים לאחרונה לא מבשרת טובות, והם החשודים המידיים לשמש כ׳פרוקסי׳ בגבול עם טורקיה.

המילה היא כרגיל אסטרטגיה: דיפלומטיה והפעלה חכמה של כוח. כמו כן, מפתה לחשוב מה יקרה אם ננהג באומץ - לא בטוח שצריך לנהל נגדם מלחמה של 12 ימים כל כך מהר, אבל לא הייתי מוריד מהשולחן כל מיני פיצוצים מסתוריים שיגבו מהם מחיר ישיר. אני מקווה שהמוסד כבר עובד על לחדור עמוק עמוק למדינה הזו.