ספציפי.
אירוע רב נפגעים. מארב כפול ככל הנראה אבל הכל איפול מלא, אז מי שמדבר לא יודע, ומי שיודע לא מסוגל לדבר.
(אני מהלא יודעים)
ספציפי.
אירוע רב נפגעים. מארב כפול ככל הנראה אבל הכל איפול מלא, אז מי שמדבר לא יודע, ומי שיודע לא מסוגל לדבר.
(אני מהלא יודעים)
והפוליטיקאים שלנו לא מסוגלים להעביר מתווה גיוס נורמלי, בינתיים. נקווה שיצליחו.
כרגע לחרדים בגיל גיוס אין תקציב לישיבות ומעונות יום. זה כמובן הסיבה לכך שהפוליטיקאים שלהם צריכים להעביר מתווה כזה, אלה תקציבים נדרשים.
דברים שכדאי לדעת על החוק החדש:
במילים אחרות: מקבלים במזומן, משלמים בריבית מתוך תקווה למסמס את זה בעתיד. עם זאת, עדיין יש כאן מכסות וכו’ שמהוות התקדמות.
דיי נו, אין דרך לרבע את המעגל הזה, או כמו שאוהבים להגיד בפוליטיקה:
המקסימום שהחרדים מסכימים לתת נמוך יותר מהמינימום שהצבא מבקש לקבל
זה באמת נס גלוי שאין לביבי מספיק אצבעות בליכוד כדי להעביר חוק השתמטות
בינתיים יש 7.10 לאחינו הדרוזים בסוריה ועם כל הכבוד כל אירוע אחר מתגמד.
בושה שהתעוררנו רק עכשיו, עוד מאתמול בערב היה ברור לאן הרוחות נושבות. אחרי שהפקרנו את אחינו בצד"ל אנחנו מפקירים את אחינו בא-סווידא והפעם לאף אחד ממקבלי ההחלטות אין תרוצים. מספיק שיכנסו לטלגרם.
במקום להשקיע ב"פרוקסים" שלנו אנחנו עושים הצגות של “הקש בגג”, אחרי שהפקרנו את אחינו מצד"ל הגיע תורם של הדרוזים?
כמה קשקושים נכתבו על הפגיעה של חוק הלאום בדרוזים, אבל בזמן אמת כשהעיר הדרוזית היחידה בעולם נמצאת בסכנה יש כאן בקושי סיקור תקשורתי מינימלי. מה נסגר לעזאזל? הכל מפוזיציה?
אולי צריך לקשור איכשהו את העניין לבעד או נגד ביבי ואז זה אשכרה יעניין מישהו כאן.
כתם אדיר על הממשלה הזאת ובמידה רבה גם על העם שלנו.
“אחינו הדרוזים” הפקרה… נראה לי בלשון המעטה אתה מגזים.
הם לא אזרחים ישראלים. לפני נפילת אסד הם היו נאמנים לשלוטון העלואים. מה שאומר במקרה של מלחמה , הם היו בעד אסד.
לממשלה שלנו יש מחויבות אחת ויחידה לאזרחי ישראל .
אל תבין לא נכון, זה איום ונורא, מה שקורה להם שם, אבל באמת, מה ישראל צריכה לעשות? לכבוש את סוריה?
אנשים מבינים שיש גבול לכוח הצבאי שלנו? רוצים לכבוש את לבנון אירן עזה …
אנחנו גם כך מתוחים עד הקצה. לנו היה כבר שביעי באוקובר. חיזבאללה פעל מאוד קרוב אליהם. מישהו מהדרוזים בסוריה עזר לנו?
זה בעיה שהקהילה הבינלאומית צריכה לפתור לא ישראל לבדה. אין לנו כח אינסופי.
זה נוראי מה שעושים להם. אם אפשר לעזור להם במגבלות של הכח, אני בעד. אבל להיסחף למלחמת האזרחים שמה שיש לנו חזית אחת פתוחה ועוד כמה שיכולות להיפתח עלינו כל יום אני לא יודע אם זה האינטרס שלנו.
כל מי שרצה להבין מדוע הדרוזים היו נאמנים לאסד יכול כעת להבין את הסיבה - החלופה היא טבח.
מה ישראל צריכה לעשות? לשלוח נשק, להפסיק לנרמל מחבלים בחליפות ובעיקר להגיב בזמן ולא באיחור של יממה. מדינת ישראל הרשמית דוחה את הגישה הבדלנית שאתה מציע ובכל מקרה תקפנו, אז מה ההגיון לעשות זאת בדיעבד?
אין אינטרס יותר גדול מפרוקסי פרו-ישראלי באיזור אסטרטגי, גם אם מחביאים ממש טוב את ההיבט המוסרי.
קודם כל, בהתחלת המלחמה קראתי ציוץ אן מאמר שלא זוכר את שם המחבר . אבל הוא טען בזמנו שהפרוקסי יפילו את אירן. חשבתי אז שהוא משוגע, מסתבר שהוא צדק.
פרוקסי באופן כללי מסתבר בתור פרויקט שצריך להיזהר ממנו. אירן למדה את זה על בשרה.
אני לא מציע גישה בדלנית. ואין לי בעיה עם משלוחי נשק עזרה רפואית או אפילו סיוע אוירי נגד הברברים שם.
הבעיה שלי שצריך להיזהר ולא להסתבך שם. ובשביל זה לא צריך לקחת את הגישה הרגשנית.
אין לי בעיה שהם היו נאמנים לאסד, אני הייתי עושה אותו דבר במקומם. הבעיה שלי שהגישה שלך רגשנית מידי. הם לא אחים שלנו. אח זה אחד שבמידה של צרה ניגש ועוזר לך. הם לא .
זה איום ונורא מה שקורה שם , עוד הוכחה לברבריות של האיסלם. אבל מדינת ישראל לא יכולה לבד…
יש דברים שצריכים ואפשר לעזור להם אבל לא להסתבך בעוד מלחמה…
דווקא מכיוון שמדינת ישראל לא יכולה לבד הגיוני הרבה יותר לשתף פעולה עם עדה שמתגייסת ליחידות קרביות בצבא של העם היהודי יותר מהעם היהודי עצמו.
גם לציניות יש ספקטרום וזה לא שהגאונים בממשלה הם גילום מודרני של מקיאוולי, פשוט חובבנים שנזכרו מאוחר ליישם את האג’נדה שהם עצמם מציגים לכל מי שמעוניין לשמוע.
הזיה.
דבר ראשון, העדה שבישראל היא לא הבעיה, ברור שישראל צריכה להתגייס בשבילה. העדה שבסוריה היא לא אח או אחות שלנו.
דבר שני, אני לא חולק על זה שצריך לעזור להם, גם יותר ממה שעכשיו, אני רק מציע לא להכנס לרגשנות יתר, הדרוזים שבסוריה לא היו מזיזים אצבע למעננו אם זה היה הפוך.
דרך אגב אפשר לבקר ויש על מה לבקר, אבל בכל מקרה ישראל היא המדינה היחידה שמנסה, גם אם זה באופן ברור לא מספיק, לעזור לדרוזים בסוריה.
אוריה, מבחינת אינטרס קר - אני בטוח שיש לכאן ולכאן ולכל הפחות כדאי להיות זהירים. ברמה הערכית, לעומת זאת…
חברה צריכה לקחת גם החלטות ערכיות. במקרה של הדרוזים, אני מודה שהלב שלי איתם לגמרי
איזה אינטרס קר מתחבא כאן?
שר הביטחון מקפיד להצהיר עד כמה המחויבות של ישראל כלפי הדרוזים עמוקה, אין כאן איזו גישה בדלנית של MAKE ISRAEL GREAT AGAIN. רק מהיום:
https://x.com/Israel_katz/status/1945062103427043630
והנה הצהרה של השר מלפני ארבעה חודשים:
כך שהטענה שלכם סותרת את המדיניות המוצהרת של ישראל, מעבר לכך שאני לא מבין מה בדיוק האינטרס שלנו מול ג’ולאני. אנחנו רוצים להיכנס לתעשיית הקפטגון?
אני ונראה לי גם אורי (יכול לתקן אותי) לא עובדים אצל הממשלה. אני לא מייצג את מדיניות ישראל.
אני גם לא בעד גישה בדלנית תקרא שוב מה כתבתי, אני רק חולק על הגישה הריגשית שלך.
מה צריך לעשות? אין לי באמת מושג, אני לא מומחה גדול, אבל צריך לזכור שמאחורי גוליאני עומד ארדואן.
יש כאן מורכבות, למשל:
כאמור, ברמה הערכית אני איתך. ישראל צריכה לעבוד עם מנהיגי העדה, לשמוע מהם מה הם צריכים ולהגיש עזרה.
הרוב המוחלט של הדרוזים בדרום סוריה בפועל בעד אוטונומיה כזו או אחרת.
מי שחושב שאפשר לקיים יחסים ארוכי טווח עם משטר ג’יהאדיסטי שמבצע טיהור אתני בתור תחביב (גם כלפי העלאווים, למי ששם לב ל"שריפות" בשבוע האחרון) פשוט לא מחובר למציאות באיזור.
זה לא תמיד נכון, בלשון המעטה.
אתה נותן דוגמה היסטורית, אבל בפועל דרוזים רבים רצו ורוצים לקחת חלק בזהות הסורית (מניח שדעת הקהל זזה עם הופעתן של תמונות שכאלה). מובן שהם לא מקשה אחת, יש ויש.
לגבי שליט סוריה - יש לי אפס אמונה בו בדיוק כמו לך. לא כדאי להתפשר איתו. אם הוא רוצה - רק הכרה מלאה בישראל, שלום תמורת שלום וכו’. ברור שהוא לא שם.
והנה יוצאת הודעה רשמית מטעם העדה הדרוזית בישראל, בהובלת השייח’ הרוחני מואפק טריף.
עיקרי הדברים הם שישראל לא עושה מספיק למרות שהתחייבה מפורשות לעשות, שמבחינתו מדובר בנקודת שבר עמוקה ומצערת בברית ההיסטורית והערכית בין מדינת ישראל לעדה הדרוזית, וזאת למרות שכבר שנתיים העדה הדרוזית עומדת מאחורי המלחמה של ישראל באויבים שלה.
מבקש מישראל להכנס למערכה בצורה שאינה משתמעת לשני פנים כמו שהם עושים במלחמתה של מדינה ישראל בשעת חירום.
הכריזו על ימי אבל לאומיים ושביתה כללית בכלל היישובים.
ובמקביל, אולי המשמעותי ביותר - הנהגת העדה קוראת לכל בני העדה להיערך בכל האמצעים הנדרשים לחציית הגבול, במטרה לסייע לאחיהם הנטבחים בסוריה.
הוא חותם את ההודעה שלו בזה שאם לא תתבצע פעולה נחושה, המשבר ביניהם לבין מדינת ישראל יעמיק באופן מסוכן וחסר תקדים.
טוב אז כפועל יוצא מההודעה הקודמת שלי, נראה שאנחנו באירוע אחר לגמרי כרגע.
יש לנו מאות אם לא מעל 1,000 דרוזים ישראלים בשטח סוריה. לא רואה אותנו משתלטים על זה בקרוב וההסלמה עם סוריה קרובה - העיקר דיברו על הסכם כלכלי כלשהו.
מצד אחד זה לא שהשליטה במדינות מוסלמיות מתרחשת בדרכי נועם וערכים דמוקרטיים, מצד שני זה ברבריזם טהור לשמו, על גבולות ישראל. אם ‘‘נשבענו’’ להגן על אחינו הדרוזים, אז זה עוד יותר מטה את הכף לאיזה כיוון אנחנו צריכים ללכת.
נראה שהאמריקאים ויתרו מהר מדי על האפשרות לשלטון אחר בשטחים של סוריה.
אפשר לבקר אותנו הרבה, וכן זה בעקבות לחץ של הדרוזים. אבל המדינה היחידה שעוזרת או לפחות מנסה לעזור לדרוזים מכל האומות בעולם זה מדינת ישראל.
בגלל זה אני קצת לא אהבתי את מה שאוריה (שאני מעריץ אותו ) כתב פה.
לפעמים אני פשוט חושב שאנחנו אוהבים לחפש אותנו יותר מידי. יש מספיק מה לבקר לא צריך לחפש תמיד רק איפה ישראל אשמה.
הדבר שצריך ללמוד מפה שאם גוליאני אי אפשר לעשות שום הסדר ביטחוני אלא במקרה הכי טוב הפסקת אש קרה. ברברים מזדינים. אני חושב שחמאס מצא תחרות לאכזריות שלו. יש פה מגינים לאיסלם? שרוצים להגיד לי שכל התרבויות שוות?
משה, אני חושד שאין כאן (בפורום או בקרב היהודים) הבנה של גודל האירוע.
חאמד עמאר, שר ללא תיק בממשלת בנט-לפיד וח"כ מן המניין אצל ליברמן בהווה חצה את הגבול לסוריה על מנת להחזיר דרוזים ישראלים. לפי דבריו של מנהיג העדה הדרוזית בישראל מואפק טאריף ויתור על הדרוזים בסוריה משמעותו ויתור על הדרוזים בישראל. האם זהו מחיר שאנחנו מוכנים לשלם בשביל “נורמליזציה” מזויפת שממילא לא תיתן לנו דבר בתמורה?
המחויבות שלנו כלפי הדרוזים לא נבחנת באותו קנה מידה כאומות אחרות, מכיוון שאין להם ברית דמים כזאת עם אף מדינה אחרת. לעזאזל… אני בספק אם יש איזושהי עדה בעולם כולו ששלחה כל כך הרבה בנים לתפקידים מסכני חיים עבור מדינת לאום של עם אחר.
אני לא קורא לכניסה קרקעית, אבל מה הבעיה בתקיפות מן האוויר ומזל"טים? במילא אנחנו עושים זאת כעת, למה התעוררו רק עכשיו?