אוריה, אחרי כל זה, כל שיטה דיברנו עם נתניהו, אתה לא חושב שהוא ראוי לבוז? באמת שאני יכול לתת לך המון סיבות למה הוא ראוי לזה.
אני מעריץ את נתניהו למקרה שמישהו כאן פספס, מן הסתם דעתי לא כדעתך.
ואובייקטיבית? אני מכיר אותך (ככותב לפחות) לא מעט שנים. אני לא רוצה להכניס אותך למשבצת חד מימדית כזאת וזהו.
אני לא בטוח מה כוונתך, מן הסתם אני תופס את ההתנהלות של נתניהו באירוע אחרת ממך ומאחרים כאן.
8 פוסטים אוחדו לנושא קיים: הסכסוך הישראלי פלסטיני :: מה יהיה עם עזה?
גם ביחס למטרות שהוא עצמו הציב הוא נכשל. סיום המלחמה אובייקטיבית מראה שהוא נכשל בכמעט כל יעד, שלא לדבר על האירועים שהובילו אותנו לתחילת ה 7.10. איך עוד נשאר לפרש את זה?
נראה לי שהתכתבנו לא מעט בנושא: אני חושב שעם כל אדם אחר היינו במצב הרבה יותר גרוע, מן הסתם אף אחד כאן לא מסכים איתי מכל מיני כיוונים.
בכל אופן היחידים שהפריעו לנאום היום היו השמאל הרדיקאלי בעוד שהשמאל הציוני התנהג למופת, זאת בניגוד למקרה ה”בוז” בו השמאל הרדיקאלי משך אחריו את השמאל הציוני. אני עונה מכיוון שנשאלתי, אבל מדובר בנקודה כל כך שולית לאור התזוזות הטקטוניות והאסטרטגיות כאן באיזור.
נהנית מהמפגן הוולגרי והדוחה בכנסת?
בקטנה, אני בעיקר חושש מהאופוריה.
הם כבר החלו להפר את ההסכם, for the record
אתה לא חושש על זכותם של מיעוטים להשמיע בכנסת ישראל עמדות שמנוגדות לדעת הרוב?
אתה לא חושש מהתערבות גסה של נשיא ארה”ב בענייני הפנים של ישראל?
אתה לא חושש מאבדן נורמות שלטון בסיסיות?
אתה לא חושש מהתעלמות הרשות המבצעת מהרשות השופטת?
אני חושש מהתעלמות הרשות השופטת מכל מי שלא מתיישר לדעתם.
אתה לא?
הבעיה היא שכבר הכנסנו התערבות חיצונית בדמות מימון מפלצתי של מחאות בכל הארץ. מעניין איך המחאה היתה נראית אם לארגונים שמנהלים אותה לא היה את USAID או כדומה. אי אפשר להגיד שאובמה לא התערב כבר בישראל.
בגלל האירוע מאתמול? הם הפריעו בכוונה הוצאו. מה הבעיה?
זו מציאות שקיימת מאז ומעולם, אני באופן כללי מודאג מכך אבל טראמפ הוא הנשיא הכי פרו-ישראלי שהיה עד כה.
אני לא בטוח מה כוונתך.
במצב הנוכחי לא.
אם אתה מתכוון שאתה חושש מכך שהרשות השופטת מוטה לטובת רעיונות מסוימים אז כן. יש חשש כזה. החשש שלי הוא ככל הנראה לא החשש שלך. בחשש שלך גדעון סער טיפל לפני 15 שנה ומאז חל שינוי הדרגתי לכיוון “שלך” ולראיה הרכב העליון היום. בחשש שלי לא טיפלו אבל זה כבר דיון אחר.
הם הוצאו בגלל שאחזו בשלט שלא מוצא חן בעיני השלטון. בצאתם החוצה נצעקו לעברם קריאות שהן בגדר הוצאת דיבה והסתה. קוראי הקריאות שהפריעו גם הם לסדר לא הוצאו מהאולם. מותר להפריע. לא יכול להיות שסטנדינג אוביישן מותר ובוז אסור. או שמתנהל דיון מסודר וסטרילי או שלא. מה שראינו אתמול היה אקט בריוני של המשטר. שלא לדבר על גסות הרוח והחגיגיות שאמורה להעליב כל משפחה שכולה שהקריבה את היקרים לה בשביל מסיבת הסיום המכוערת הזאת.
מה קשור פרו ישראלי אם הוא מתערב בשלטון החוק של ישראל? מדובר בעניין פנימי לגמרי שלא נוגע ליחסינו הבינלאומיים. מעולם נשיא לא התערב כך בעיניניה הפנימיים של ישראל.
אנס מקבל סטנדינג אוביישן. נאשם בפלילים משתמש ביחסיו עם מנהיגי עולם כדי לקבל חנינה.
המצב הנוכחי? מה המצב הנוכחי שמצדיק לטענתך התעלמות מהחוק?
ליאור, אם זה באמת מה שנשאר לך בכדי לטעון אתה שובר שיאים חדשים של חמיצות.
אין לי מושג מה התקנון אומר, אבל נשמע לי הגיוני שאסור להניף שלטים ובהחלט נשמע לי הגיוני שסטנדנינג אוביישן מותר ובוז אסור - במיוחד כשמדובר בביקור של נשיא אמריקאי.
אני מוכן להמר שהרבה יותר משפחות שכולות נפגעות מהמעמדות של כסיף/עודה מאשר מחיאות כפיים לנשיא שעמד לצידנו במלחמה קיומית.
איזו התעלמות מהחוק היתה אתמול? יש חוק שמחייב להזמין את העבריין (הנה גם אני יכול) יצחק עמית? אותי מעליב לשמוע את הנשיא ששמר על זכות השתיקה בחקירה מלין על כך.
אחרי אין סוף חסימות כבישים והשתנה בקשת על ה”ממלכתיות” בשם החטופים גם לאחר שהללו שבים אתם מוצאים ממה להיעלב.
סיוון הר מלך איבדה בעל בפיגוע, נפצעה קשה וילדה לידת חירום. היא לא הגיעה אתמול מכיוון שהיא לא הרגישה נכון להשתתף בחגיגה. אולי גם היא נעלבה?
אני מאוד משתדל להתייחס לטענות שלך ברצינות אבל אתה באמת מאתגר. מה ציפית, שיגידו לטראמפ שהוא פרסונה נון גרטה אחרי שהוא הפעיל את כל כובד משקלו על מנת להחזיר את החטופים? באיזה עולם אתה חי?
למה צריך שבוי שיספר לנו את מה שכולנו ידענו, כת החטופים גרמה דה פקטו לסבל של החטופים ומי יודע אם לא נהרגו בגלל זה חטופים. וזה לא המשפחות של החטופים שהם פשוט היו אומללות, זה האנשים שהחליטו לרכוב על זה כדי לחבוט במי שלא בא להם.
_______
בנושא אחר, ראיתי את קבוצות המטומטמות שעושות יוגה למען החטופים, שעושות יום ללא כרטיס אשראי למען החטופים, יום ללא איפור ועוד אלף ואחת דברים אידיוטיים.
התפרסם היום על רב אחד לא מדי ידוע, שלא ישן על מזרון אלא רק על הקרש בגלל צער של החטופים! בלי פרסומת, בלי שופוני בתקשורת, פשוט ויתר על נוחות מצער. יחי ההבדל
אתה נטפל לדוגמאות ומתעלם מהעיקר.
הבעיה היא לא שנשיא העליון והיועמשית לא הוזמנו לטקס, הבעיה היא שהרשות המבצעת מתעלמת מהם ומהחוק. היעדרם בטקס זה רק הדגמה קוסמטית לזה.
הבעיה היא לא שרגשותיהם של כסיף ועודה נפגעו, הבעיה היא שבמשך 3 שנים השלטון פשוט לא נותן לדבר. סתימת פיות סיסטמטית בכל ישיבה בכנסת, בכל ועדה. הגירוש שלהם מהטקס בליווי צעקות “מחבל” זה רק דוגמא.
אני מבין שמפתה כאן לקבל איזה 5 לייקים על שמות תואר אבל יש גם תאכלס לא?
ביום שישי ראש ממשלת ישראל ביקש מנשיא ארה”ב שבנאומו בכנסת יפנה לנשיא ישראל ויבקש חנינה עבורו. נשמע לך סבבה לגמרי? נשמע לך חמיצות לטעון כנגד?
תן לי לשאול אותך כמה שאלות פשוטות של כן ולא:
- מותר לראש הממשלה להשתמש בכוחו ולבקש מנשיא ארה”ב שיתערב במשפט שמתנהל? כן/לא
- מותר לראש ממשלה לסחור בחוקי הפצה של עיתון כדי לשנות את אופי הסיקור כלפיו? כן/לא
- מותר לראש ממשלה לקבל מתנות בשווי של מאות אלפי שקלים ממיליארדרים? כן/לא
- זה תקין מבחינה מוסרית לבחור אנס (שלא הודה ולא השתקם) לנשיאות? כן/לא
- לגיטימי שחברי כנסת יתמכו בהקמת מדינת פלסטין ויפעלו למען זה? כן/לא
ראיתי את זה, ואני חייב לומר שלא כל כך הבנתי.
הרי הוא לא יצא ראשון. הוא יצא יחד עם מתן צנגאוקר שאפשר להגיד שהיה בדיוק ההיפך.
אם אתה שואל את דעתי על דוגמאות קצה ולא על המהות אז אני עונה בהתאמה.
יש לי יותר לייקים מכיוון שהרוב כאן חושבים כמוני, לא בגלל השמות תואר - אני מאופק למדי מבחינה סגנונית כאן אבל ההתעסקות בפרובוקציה סימלית נראה לי מעייף וטרחני. כסיף ועודה רצו וקיבלו את זמן התהילה שלהם, שיהיה להם לבריאות - לא מטריד אותי יתר על המידה לכאן או לכאן.
האם הוא ביקש מעצמו?
ההתערבות לכשעצמה בעייתית מאוד כמו זו במקרה של בולסונרו.
לא יודע מה כוונתך בלסחור, אבל אני רואה שלאף אחד היום לא אכפת מכך ש”החינמון” ישראל היום מחולק באין מפריע מאז שהקו נעשה הרבה פחות ביביסטי. הבעיה שלי בדיוני שלטון-תקשורת היא חוסר העקביות הפושע כשמדובר בגופי ימין (ערוץ 7 ששידר מהים, הרדיפה אחר ערוץ 14 מצד גורמים “קולגיאליים” וניסיון לאסור על מהדורת החדשות, חוסר עקביות בטיעונים נגד ישראל היום) כשאני מתקשה להאמין שמדובר במשהו מעבר לסתימת פיות.
לא.
לא.
כן.