פוליטיקה וזה :: שחיתות, מושחת, הושחתנו

לא מבין בפוליטיקה או בפרטי האירוע הנוכחי אבל קורע אותי מצחוק (כי זה עדיף מלהתעצבן או להתייאש) איך כל שמאלני שאני רואה ברשת בשעות האחרונות קורא לפשע שהיא עשתה “טעות” או “שיקול דעת מוטעה”.

אז מסתבר שהיא ניצלה את הדרמה וזרקה את הפלאפון שלה לים ובכך שיבשה את החקירה.

חשוד נוסף בפרשה נעצר, התובע הצבאי הראשי לשעבר, אלוף משנה מתן סולומש. לפי החשד בערך עשרה פרקליטים מהפרקליטות הצבאית היו מעורבים בהדלפה.

היא במעצר עם מצלמות. מקווה שלא יעשו “אפשטיין”

אבל “אנחנו איבדנו את זה”

”ירושלמי נמצאה אמש סמוך לחוף הנפרד בהרצליה, כששיערה רטוב אך בגדיה יבשים ממצא שמחזק את הערכת החוקרים כי כלל לא נכנסה לים. לפי גורמים המעורבים בחקירה, זהו אחד הסימנים לכך שמדובר בתרגיל הסחת דעת ולא באירוע מצוקה אמיתי. הטלפון שלה, שנחשב לראייה מרכזית בתיק, עדיין לא אותר”

אין גוף לא במגזר הציבורי או הפרטי שהוא יותר מושחת מהסתדרות במדינה הזו ואני יודע את זה מניסיון אישי מולם. וזה אפילו לא קרוב.

”משטרת ישראל עצרה הבוקר (שני) עשרות עובדים בהסתדרות הכללית, בהם בכירים, ואיש עסקים מוכר במסגרת פרשת שחיתו חדשה - יד לוחצת יד. לצד זאת, פשטה המשטרה על מטה הארגון בתל אביב. בין העצורים נמנה יושב ראש הארגון, ארנון בר דוד ורעייתו. החשודים הובאו לחקירה במשרדי להב 433 ושמונה מהעצורים, יובאו החל משעות הצהריים להארכת מעצר בבית משפט השלום בראשון לציון.

על פי החשד, אחד הבכירים בהסתדרות הכללית, המפעיל חברת ביטוח מאוד גדולה דאג למינויים בדירקטורים, ובתמורה לכך, ראשי הוועדים העבירו אליו לקוחות מהעיריות, מהרשויות, מתאגידים ומחברות ממשלתיות. בנוסף, עולה החשד כי העצורים, סייעו ליושב ראש הוועדים להיבחר וכן סייעו בבחירות לרשויות המקומיות שהיו בשנה שעברה. כמו כן נבדק החשד העמוק כי המתפקדים פעלו גם לבחירות לכנסת.

בין החשדות המיוחסים: קבלת שוחד וטובות הנאה בהיקפים גדולים מאנשי עסקים בעלי חברת ביטוח גדולה, הפרת אמונים והלבנת הון. בנוסף נחקר החשד שאנשי העסקים נתנו שוחד לבכירים ברשויות מקומיות, בחברות ובתאגידים ממשלתיים ואף בשלטון המרכזי - קרי במפלגות.”

האמירה הנכונה היא: אין גוף ציבורי אחד במדינה הזאת שלא מושחת.

צודק אבל כל פעם תשמע סיפור שחיתות ותחשוב לעצמך שזה הכי גרוע בביצה הקטנה שלנו בארץ אז ההסתדרות תבוא ותצעק לך :

hold my beer !!!

שאני יהיה ליד המחשב אני יפרט מניסיון

וואלה אני באמת מצטער לומר את זה, אבל לא. אין חמלה.

כשיוצאים ב-200 קמ”ש (ובצדק) על בן-גביר ועל סמוטריץ’ על האמירות המטומטמות שלהם שמסבכות אותנו בעולם ומשחירות את החיילים שלנו - אף-אחד לא מרחם עליהם וחושב על הצד “שלהם” בסיפור. הם, כבני-אדם, סופגים את זה, וממשיכים הלאה בחייהם.

אני באמת מצטער, אבל אם את כזאת רגישה - אז אל תהיי במקום של קבלת החלטות שליטרלי משפיעות ישירות על החיים של מיליונים, ובטח ובטח אל תשחקי אותה אלוהים, כשאת חושבת שאת מעל לחוק ויכולה לכופף את החוק כרצונו לצורך מימוש האג’נדה שלך.

כמות הנזק שנוצרה לנו בעולם בעקבות הסרטונים של שדה תימן היא עצומה ברמות מגוחכות. מדובר פה בפגיעה אנושה בלגיטימציה שלנו, שבתורה אולי אחד הגורמים הכי חשובים לביטחון הלאומי.

האמירה של ביבי של פיגוע הסברתי היא לא הסתה, היא אמירת אמת מוחלטת והצגת הדברים כפשוטם.

לצד זה, אני עדיין לא בטוח שאני מבין בדיוק את המניעים של הפצ”רית, ובוודאי שאני לא חושב שהתכוונה לפגוע ככה במדינה. היא בסה”כ מצטרפת לשורה ארוכה מאוד של אנשים בפוליטיקה הישראלית שמתנהלים מתוך אפס תודעה של החשיבות של איך הדברים נראים מבחוץ. הדבר הזה דורש חינוך מחדש של כל המערכת שלנו.

אבל היא לא חלק מהמערכת הפוליטית!

בדיוק בגלל זה לאנשים מסוגה אין מודעות לאיך דברים נתפסים מבחוץ, בניגוד לפוליטיקאים שקמים ונופלים על אהדת הקהל.

כמות הנזק שנוצרה מההצהרות שרים בממשלה על הרעבה היא גדולה הרבה יותר מעינוי של אסירים, זה די ברור. כמו כן, צריך להיזהר עם העובדה שהפצ״רית אמנם הדליפה את הסרטון, אבל חיילי צה״ל רעולי פנים שמעמידים מגן פלסטיק מול המצלמה תוך שהם מבצעים באסיר משהו שלא נראה כמו מנהל תקין - זו דווקא לא עבודה שלה.

(לא שזו תחרות)

לא אמרו שזה קשור לבן של היועמ״שית שהיה צריך לכסות עליו?

אז מסתמן שהיא בכלל לא ניסתה להתאבד אתמול אלא יצרה מסך עשן בשביל לזרוק את הנייד לים.

(היא רק שטפה את השער והבגדים שלה היו יבשים)

אז הניסיון השקוף והעלוב להפוך אותה אתמול לקורבן ולמקור לרחמים אפילו יותר מגוחך ממה שחשבתי.

היא השמידה את כלי החקירה עם החומר הכי קריטי לחקירה שלה. לא נראה לי שזה משוגע מצידי לחשוב שבפלאפון שלה היה ראיות לדברים יותר קשים מההדלפה.

השמאל טוען שביבי ומכונת הרעל אחראים לאובדן אמון במוסדות המדינה. תסלחו שכמה שביבי וערוץ 14 ינסו לגרום לי ולאחרים לאבד כל טיפת אמון במימסד הם לא יצליחו לגרום לנו לאבד אמון כמו מה שתכלס המוסדות של המדינה עושים בשביל זה.

אם הפצרית תגן על הבן של היועמשית מתביעה פלילית אז פרוע מצידי לחשוב שהיא תצפה לתמורה מאימא שלו שאחראית על התביעה הכללית במדינת ישראל ואותו דבר בכיון השני?

חבל רק שהאסיר נמצא בעזה.

https://www.kan.org.il/content/kan-news/defense/967155/

אוריה, לא הבנתי… :slight_smile:

לא

עוד שיבוש הליכי חקירה? בפרשה הזאת?! לא נכון!

העד המרכזי במשפט שוחרר בעסקה.

אין קשר
הסרטון הזה לא יכול להיות טוב ברמה ההסברתית לישראל ללא קשר לאותו עד. כל אדם שיסתכל על הסרטון הזה יבין שזה כנראה לא אירוע שהכל בסדר בו במאה אחוז

אם האירוע ההוא כל כך לא תקין מדוע היה צריך להמציא אינוס, להדליף לפלג ולשחרר את העד המרכזי לעזה?

אין לי מושג. דובר על הפיגוע ההסברתי - ציינתי שהסרטון עצמו הוא ׳פיגוע הסברתי׳.

תן לי גישה למצלמות ואני אמצא לך פיגועים הסברתיים לכל גוף בעולם, ממוחמד דורה ועד לשוטר ששולף “אקדח” לעבר אוהד של הפועל תל אביב.

בלי מסגור של אונס אף אחד בעולם לא היה מתייחס לסרטון.

רוצה להדגיש מעבר למה שכבר אמרו -

גם אם אין משמעות לשיח העולמי בשעת המלחמה ולאפקט שיגרום פרסום הסרטון, איך לעזאזל בשם החטטנות מדליפים חומר חסוי של חקירה? ועוד האלו האחראים על החקירה ועל הצדק, והכל בשם חטטנות עיתונאים וזכות הציבור לדעת… מזעזע

ככה נראה בית כלא תקין במדינה דמוקרטית, אתה אומר :slightly_smiling_face: