סביר להניח שהרבה יותר גרוע ממה שאתה מדמיין.
אלימות מצד סוהרים כלפי אסירים קיימת בכל מדינה בעולם. האם היתה בסיטואציה ההיא אלימות חריגה? אני לא יודע וגם אתה לא.
סביר להניח שהרבה יותר גרוע ממה שאתה מדמיין.
אלימות מצד סוהרים כלפי אסירים קיימת בכל מדינה בעולם. האם היתה בסיטואציה ההיא אלימות חריגה? אני לא יודע וגם אתה לא.
אוריה, זה לא עובר מבחינת נראות. רעולי פנים, כמה על אחד, מגן שמסתיר… על מי אנחנו עובדים. זה נראה כמו מדינת עולם שלישי. בוודאי שזה מחולל נזק הסברתי.
מה היה באמת? לא דיברתי על זה
זה לא בשם חטטנות, זה בשם זה שגם שנה לתוך המלחמה אחרי שהפצצנו בלי סוף עוד האשימו אותה שבגללה אנחנו לא מנצחים. היא פשעה בגדול ואין לזה הצדקה (בעיקר לכל ההתנהלות אחרי ההדלפה), וזה דומה לסיפור עם הרמטכ”ל שבניסיון להילחם בניסיונות הכיסוי של המערכת הפוליטית, השחית את הנורמות בצורה קשה גם כן. זה גרוע פי כמה. שניהם עוד “פושעי מלחמה” (זה באופנה עכשיו לתייג אנשים ככה) במלחמת האזרחים הקרה שמתנהלת, אבל הם לא פושעי המלחמה היחידים והבעיה שאלו ששיסו בה את הציבור עדיין נמצאים בשטח. כשמייצרים כאוס במערכת מקבלים כאוס ואז מתלוננים שצריך לפרק את המערכת כי יש כאוס
דיברתי על זה עם אנשים בעבודה שמה שהכי מפריע לי בסיפור (אוקיי, לא באמת) זה איך שהיא עשתה את זה. בצורה הכי קלאסית של מפקד בצבא. כאילו, את רוצה קנוניה? תדליפי את החומר את. מקסימום עוד אדם אחד שיעזור לך. אבל לא, מפקדים בצבא מנהלים ישיבות של 7-8 אנשים ובסוף נעזרים באיזה קצינה זוטרה שתעשה את העבודה במחשב. חבורת בומרים לא טכניים ולא חכמים שבסוף מגיעים ומנהלים את הצבא שלנו. ובחיי שאני רק חצי צוחק כאן
שלא תדע מה קורה בחקירות שב”כ, מוסד, cia, אינטרפול ודומיהם או שבי סורי.
שיט נוראי קורה בשם ביטחון המדינה, אפשר להצר על זה, אבל הוא חלק בלתי נפרד מעבודה שחורה שנעשית בחדרי חדרים. לא הכל יפה וחוקי במדינות הכי ליברליות שתחשבו עליהן.
הבעיה בכל זאת בסרטון כזה:
מודה שלא ירדתי לסוף דעתך. איני מאשים רק את הפצ”רית, ואני לא מפנה חיצים רק לצד אחד. אבל יש משהו שמאוד מרתיח אותי כאשר האנשים שהם הם שומרי הסף (לא הליצנים העיתונאים… פחחח) שופטים, פרקליטים, האנשים האמונים על עשיית ומיצוי דין עם אלו שסרחו והפרו את החוק, ואלו האנשים אמורים להיות ללא רבב צחים מחשד של עבירה, קטנה כגדולה, והם הם (כמובן לא כולם, ברוך השם שלא כולם) מתגלים כאחרוני העבריינים, משמידים ראיות, מפיצים חומרים אסורים של ראיות לתקשורת, או בונים בלי רישוי בנייה ומצפצפים על החוק אותו הם אחראים לאכוף. זה נורא בעיניי, אלו אנשים האמורים להיות מורמים מעם.
אני מסכים איתך לגמרי, אמרת הכל בשתי המסקנות. מן הסתם שההדלפה עשתה נזק וכמובן שגם הסרטון עצמו, כמו שכתבת ללא מטרה, עושה נזק.
אתם רוצים לדעת כמה המערכת המשפטית איבדה שליטה ורסן?
מה שאמור להיות המובן מאליו , שהיועמשית אסור שתהיה מעורבת בחקירה מסיבות שאני חושב אמורות להיות מובן מאליהם, עדיין מתעקשת להיות מעורבת בה.
אפילו אם היא לא ידעה והפצרית שיקרה גם לה אסור לה להתקרב לחקירה, קודם כל בשביל אמון הציבור.
אבל היא כרגיל נאחזת בקרנות המזבח .
כל אחד יכול לנחש לבד למה
קונספירציה זה לא סיבה
יאיר נתניהו מחליט שאין צורך לחכות כמה חודשים, כמו במינוי זמיר, כדי לצאת נגד המינוי החדש. מצחיק אותי שאנשים טוענים שהמינויים של הממשלה הקודמת היו כושלים - הממשלה הזאת לא מסתדרת עם המינויים שלה מהקדנציה הזאת, עם המינויים של הממשלה הקודמת, עם מינויים של ממשלות נתניהו הקודמות. הכלל אומר: או שתלחך פנכה, או שאתה סמולן אפס בן זונה בוגד תומך חמאס.
אין באמור לנקות את תומר ירושלמי במאומה מהפשעים שלה. שיזרקו אותה לכלא לכמה זמן שצריך. ואני עם משה, היועצת המשפטית צריכה לפסול את עצמה מהקייס הזה. לנראות ציבורית אין ב-2025 שום חשיבות.
אני לא חושב שיש כבר טעם להסביר למה ליועמשית אסור להתעסק עם החקירה של הפצרית אחרי שבמקרה הטוב היא נכשלה בלחקור את ההדלפה. .
גם אם היועמשית תצא עם מקלע ותתחיל להוריד אנשים עדיין יגידו לי שהיא לא צריכה לפסול את עצמה מלחקור.
אפשר גם לתת לביבי לחקור את עצמו בנושא של קטאר גייט.
אפשר להסביר למה בדיוק היא מנועה מלטפל בזה? לפי מה שהבנתי מהרשתות הטענה היא בעצם שהבן של היועמ"שית היה אמור להיכנס לחקירה כלשהי בגלל שהוא גנב אפוד, אבל הפצ”רית סגרה דיל עם היועמ"שית שהיא לא תחקור אותו והיא בתמורה תעלים עין מהדלפת הסרטון. תגיד לי אם הבנתי נכון. זה נשמע קצת רחוק, אבל לא שולל על הסף. מה לגבי זה שבסוף כן התגלה הסיפור עם הפצ”רית? זה לא קצת סותר את העניין?
אתה רציני?
אתה מודע לזה שזה התגלה בגלל בדיקת מיקרית של השב”כ לאחת העוזרות של הפצרית בלי קשר ליועמשית….
ליועמשית לא היה שום חלק בזה, ההפך, הפצרית הקימה ועדת דמיקולו שקבעה מראש שלא היה שום הדלפה מהסביבה של הפצרית. היום מתברר שאותו תובע שנעצר יחד עם הפצרית ביקש להיפגש ולמסור לאותו סגן של הפצרית מידע חדש על ההדלפה, אז עד היום הוא מחכה שהוא יואיל בטובו לפגוש אותו.
כמובן שאותו סגן ,”מטעם” ניקה את הפצרית…
זה באמת הזוי. אתם כאילו מטרילים פה.
גם אם היועמשית נקייה ולא ידעה מראש על ההדלפה , מדובר בכישלון ענק שלה, הרי היא הגישה את התצהירים לבג”ץ, היא נמנעה מלחקור באמת את הפרשה. היא הצהירה לבית משפט שההדלפה לא הגיעה מהסביבה של הפצרית. אתם אמיתים פה? אין גבול לפוזיציה שלכם?
באמת הזייה.
הסיפור עם הבן של היועמשית הוא אומנם מקומם אבל הוא משני בכל הדבר.
היועמשית מהצד שלה צריכה להודיע שלמרות שלא היה לה שום חלק בהדלפה היא מוציאה את עצמה מהחקירה ותשתף פעולה עם כל בדיקה ותוכיח את צדקתה . היא לא צריכה שבג"ץ שר משפטים או כל גורם אחר יכפה עליה את זה. זה כל כך אמור להיות מובן מאליו.
אפילו למראית עין ואמון של הציבור, אני באמת לא מאמין שאתה וליאור רצינים.
אני בכנות רק מנסה להבין כי אלו טענות שאני קורא רק ברשתות החברתיות, לא יוצא לי לראות ערוץ 14 ודומיו ולכן אף פעם לא שמעתי את הטענות במסודר, בגלל זה שאלתי. אז הטענה שהיא צריכה להוציא את עצמה מהחקירה כי היא נכשלה בפעם הראשונה? או שהטענה היא יותר בסגנון של - אנחנו לא יודעים מה, אבל משהו מרגיש מסריח איתך ועם הפצ"רית, אז עזבי להיות צודקת, תהיי חכמה - ואל תתערבי בחקירה הזו.
אתה חושב שביבי צריך לחקור את עצמו בקטאר גייט?
לא.
אז ענית על התשובה לבד.
חשוד במעשה פלילי או עבירה אתית או אחד שכשל לא צריך לחקור את עצמו או למנות את החוקרים של עצמו.
זה א.ב של נהלים של חקירות. אני פשוט לא מאמין לא לך ולא לליאור שכותבים את זה.
מצטער
דרך אגב מאותה הסיבה שביבי לא צריך למנות ועדת חקירה לטבח השביעי באוקטובר אז היועמשית לא צריכה למנות את החוקרים שיחקרו בין היתר אותה.
אני מפחד לשאול, אתה חושב שהיא גם זאת שצריכה לקבוע את העונש או תוצאות של החקירה?
אני באמת מנסה להבין את הטענה שלך ולא ירדתי לסוף דעתך. לא החלטתי על הנושא עד הסוף בעצמי.
אז הטענה היא בעצם שהיועמ"שית היא כרגע חשודה בפרשה? למה? בגלל העניין עם האפוד?
אפוד זה סיבה מספקת, אבל זה משני.
אני חושב שהייתי ברור, מעבר לזה שיש חשד ברור נגדה שהיא ידעה על ההדלפה וידעה מי הדליף. היא גם נכשלה בענק בלאתר את הדליפה. למרות שאפילו בית משפט דרש ממנה את זה.
היא לא יכולה לחקור את עצמה….
ודרך אגב, הבן הגנב של היועמשית זה גם מספיק בשביל להפוך אותה לחשודה או בעלת עניין בפרשה. אבל אני חושב שזה משני פה. וזה פעם שניה שאני כותב את זה.
אני אגיד לך מה מפריע לי במה שאתה אומר - אתה אומר שיש חשד שהיא ידעה על ההדלפה, אבל לא שיתפה פעולה.
כלומר, שהיה לה עניין אישי בעניין ולכן לא דיווחה על ההדלפה.
ואז אתה אומר שהסיבה שהיא בעלת עניין אישי - זה בגלל האפוד - אבל זה עניין משני. או שפספסתי משהו.
ברור שיש חשד, יכול להיות שאני טועה והיא חפה מפשע. אבל זה צריך להתברר בועדת חקירה עצמאית. ובכל מקרה היא כשלה פה כישלון חרוץ. הייתי אומר שאם היינו חיים במדינה מתוקנת, אז כמו שראש ממשלה צריך להתפטר בגלל כישלון שלו אז גם היא. אבל אנחנו לא חיים. אני לא מצפה לגדולות ממנה.
היא חשודה בזה. אבל גם נילך לקראתה וניתן לה להנות מהספק, והיא לא ידעה מראש על ההדלפה והפצרית שיקרה לה. אז היא נכשלה בענק בלחשוף את הפרשה, היטעתה את בג”ץ ואיפשרה לפצרית לחמוק מחקירה אמיתית.
למעשה, זה מזכיר את הועדה הפנימית שהפצרית הקימה, היא שמה את הסגן שלה בתור זה שעמד בראש הועדת חקירה הפנימית, אותו מקורב שלה. והוא קבע שההדלפה לא הגיעה מהפצרית או הסביבה שלה.
הנה הפצרית למעשה חקרה את עצמה וטייחה את האמת. באמת למה שלא ניתן ליועמשית לחקור את עצמה אולי הפעם זה היה שונה…
עכשיו תעשה את אותו דבר עם היועמשית.
אפילו למראית עין ונגיד היא שייכת ללו צדיקים. “צדק צריך לא רק לעשות אלא גם להראות” פתאום זה נעלם. מי יתן אמון בחקירה הזאת? חוץ מהשמאל,
אחרי זה לא מבינים למה הציבור בגדול לא מאמין יותר במערכת המשפט. באמת מעניין למה.
אולי עכשיו אני היה מובן יותר.
בשביל לשקם חלק מהאמון, בשביל זה צריך להקים ועדת חקירה עצמאית ולא תלויה באף גורם שמעורב בפרשייה שתחקור את הכל.