פוליטיקה וזה :: שחיתות, מושחת, הושחתנו

אין שום חשד

תסביר.

מה יש להסביר? אין שום חשד נגד היועמשית…

אין שום חשד? היא הצהירה לבג”ץ שההדלפה לא הגיעה מהסביבה של הפצרית. היא מנעה כל חקירה חיצונית, היא איפשרה לועדת טיוח של הפצרית לעבוד ללא פיקוח… היא התעלמה מדרישת בית משפט לחקור את הפרשה…

ואני ימשיך לכתוב פה, יש לפחות סימנ שאלה מאוד בוהק בקשר לבן הגנב שלה והטיוח של החקירה שלו.

בכל מקרה מדובר על כישלון שלה. גם אם הפצרית שיקרה לה….

אין דברים כאלו באמת. מחר היועמשית תצא לרחוב ותתחיל לצלוף אחד אחרי השני באזרחים חפים מפשע ואז אני ישמע “אין חשד” ממחנה מסוים. כנראה שבצד הנכון הכל כשר.

זה לא העניין של חשד. גם במקרה הטוב (והסביר) שהיא לא ידעה כלום - הפצ"רית נמצאת תחת אחריות שלה, הפצ"רית שיקרה לה, וכחלק מהחקירה היועמ"שית ואנשיה יצטרכו לתת עדות במשטרה. זה מאוד סביר במקרה כזה שהיא תמנה אדם חיצוני למערכת שינהל את החקירה.

התחלת טוב ואז הגעת לזה.

”ביבי ימנה את החוקרים שלו”

זה אותו דבר. היא לא יכולה לגעת במי יחקור ועל מה יחקרו. זה אמור להיות מובן מאליו.

דרך אגב, אם כל האי אמון שלי בבג”ץ אני חושב שהם אתמול יותר מרמזו שהם יתערבו אם היא תתעקש להאחז בקרנות המזבח ולהתערב בחקירה. נתנו לה 48 שעות להגיב למה היא לא מודיעה שהיא לא תהיה מעורבת בחקירה.

אם אפילו בג”ץ מתחיל לרמוז שהוא יתערב, זה מראה כמה המצב מטורף

שני הבדלים מהותיים:
1 ביבי נאשם, היועמ"שית לא.
2 בעולם טבעי, היועמ"שית הייתה אמורה לנהל את החקירה מכוח תפקידה, ביבי לא.

בכל מקרה, בהתעלמות מהנפשות הפועלות הכושלות (יועמ"שית נוכחית, שר משפטים נוכחי), אני יחסית אדיש לשאלה האם היועמ"שית או שר המשפטים צריכים למנות את האדם החיצוני למערכת שינהל את החקירה…

בקטאר גייט ביבי לא נאשם. אז אפשר לתת לביבי שם למנות את החוקרים.

ב. בעולם טיבעי היועומשית הנוכחית לא היתה בכלל מתמנית לתפקידה וכולם יודעים למה גידעון סער מינה אותה.

אבל בעולם טיבעי לא היינו בכלל מגיעים למצב הזה. עם יועצת שנאמנה לתפקידה, לא היתה במקרה טוב, מעלימה עין מהדלפה שיבוש הליכי משפט ומתן תצהיר שיקרי לבג”ץ, אז אנחנו לא בעולם טיבעי.

שוב זה אותו דבר עם הועדת בדיקה של פצרית. גם שם בטח היו כותבים לי את הדברים האלו. “הפצרית לא מואשמת בכלום” אותה ועדת חקירה ש”טייחה” את כל הסיפור. גם שם הפצרית מינתה את הועדת בדיקה. לא יתפלא אם היא אפילו ניסחה את המסקנות.

אני מאוד שמח שאשר קולה הסכים לקבל את התפקיד של זה שיבדוק את הפרשה, עמד כבר בלחצים של הפרקליטות במשפט זדורוב. הוא יודע טוב מאוד מי עומד מולו.

בנוסף הוא לא שופט קיצוני, בעל אמינות, עצמאי ובעל דעות שמרניות. זה שופט שיקבל אמון ציבורי.

אבל שוב, ביבי מלכתחילה לא אמור מכורח תפקידו לחקור או למנות חוקרים…
ההקבלה בין המקרים, או הניסיון להציג את המקרה הנוכחי כסובב סביב היועמש"ית, היא מיותרת ומחנאית.

זה שכעובדה (שאוריך אישר), יש לביבי בלשכה (בזמן מלחמה, אבל זה חמור גם שלא בזמן מלחמה) יועץ בכיר (אולי הכי בכיר לצד דרמר) שקיבל כסף ממדינת אויב מממנת טרור (בעבור עבודה לגיטימית בעיניי, לא חושב שהוא היה סוכן שלהם בלשכת רהמ או משהו כזה) - זה מחריד ברמות (מוסרית, המקרה הפלילי פה הרבה פחות ברור), ולא קשור או דומה לאירוע הנוכחי. לא צריך בכוח.

ברור שהפרשה של ביבי מחרידה. הוא צריך לעמוד למשפט רק על זה.

ההבדל הוא שאני לא יקבל שהוא ימנה ועדת בדיקה לפשעים שלו. אתה כנראה תקבל שהיועמשית תמנה את אחד החברים שלה ואז כולנו נצטרך להאמין בחקירה ובניקיון כפיים שלה. כמו שהיינו צריכים להאמין בנקיון כפים של ועדת הטיוח של הפצרית. “rules for thee not for me”

אתה כנראה מקבל. מה אני יעשה את חי בעולם משוגע. היועמשית בכל מקרה בלב העניין. זה מה שמתסכל אותי שאתם מנסים בכח להתעלם מהמציאות. זה לא ישנה פעמים תכתבו שהיא לא בלב העניין. גם אם היא חפה מכל פשע והפצרית רימתה אותה, היא אפשרה לה את זה. אז ברור שהיא צד לעניין. על מה אתם מדברים?

אני מקווה שבג”ץ יעשה את הדבר הנכון.

אין שום חשד שהיועמ”שית ידעה את מה שאנחנו יודעים בדיעבד.

נכון. מה הבעיה עם זה?

אין שאלה כזאת.

לא… כמו שאם חוקר בודק אם X רצח מישהו אבל אז לא מוצא ראיות שX רצח מישהו ובדיעבד מתגלה שX רצח מישהו החוקר לא חשוד שטייח ולא חשוד שאיפשר לX לרצוח.

מניח שאתה שואל את משה כי אני אמרתי “מאוד סביר” במובן של “אין לי בעיה עם זה”…

לא שואל - מחזק את דבריך. אם היועמ”שית תצטרך לתת עדות והיא כנראה תצטרך אז אני מניח שהיא תמנה מישהו שיהיה אחראי על החקירה

אתה שוכח משהו לא? אותם פוליטיקאים שרוצים (ולא מסתירים את רצונם) להחליש את היועמ”שית כדי שיוכלו למנות מישהו מטעמם ולבטל את משפטי נתניהו הם אלה שיקבעו אם היועמשית יכולה או לא יכולה למלא את תפקידה?

המציאות היא, אגב, שעושים לך על הראש הפיכה דתית ואתה מתעלם. אתה רק חושב שזה ימין ושמאל