למה? אני וכל מי שבצד שלי טען טוען ויטען שהיא עברה על החוק וצריכה לשלם. אני וכל מי שבצד שלי לא היה בוחר בה בבחירות הקרובות או בכלל.
כי אתה בוחר להפוך אותה לשעיר לעזאזל ומתעלם מכל החולי שבמערכת. מבחינתך שהיא “תיפול על החרב” וזהו.
הפצרית היא לא היחידה שמושחתת במערכת.
נצטרך לחכות שביבי יעזוב בשביל אולי שנסכים שצריך לנקות את המערכת כי לפני שהוא יעזוב אז כל הזמן הוא יהוה בעיניך המחסום
יש חולי במערכת המשפט אבל הוא לא קשור לשחיתות…
אבל הצד שמתעלם שיש עוד עבירות חוץ מעצם ההדלפה ועדות השקר. יש פה מדיניות מוסרית מעוותת. הורים שכולים אומרים בפה מלא שהמדיניות הזאת היא זו שאשמה במוות של יקיריהם. וזה דבר שאי אפשר להתעלם ממנו.
זו מדיניות מוסרית מעוותת לאסור על חיילי צה”ל להתעלל בעצירים?
אין מלחמה בצבא מערבי שלא מתבססת על חוקי מלחמה ומגבלות. כל פעולה שהיא לא מחיקה אטומית של רצועת עזה עלולה להוביל להורים שכולים.
דווקא במלחמה הנוכחית, כשמסתכלים על כמות הכוח שישראל הפעילה במשך שנתיים, על כמות ההרוגים וכמות ההרס והנזק, קצת מוזר לטעון שהייתה פה איזו מדיניות של מוסר נעלה.
לא דיברתי על התעללות בעצירים במקרה הזה. גם לא על מחיקת עזה.
אלא על פעולות שהיו מגינות על החיילים בתוך עזה והן חוקיות לפי חוקי המלחמה. הוראות פתיחה באש דרקוניות וקיצוניות. העיכוב החמור בהכרזה רשמית על מלחמה.
היא היתה מעדכנת צבאות זרים על פעולות משפטיות נגד חיילינו. לא צריך להיות עיוור כדי להבין שהיתה פה מדיניות נגד חיילינו, וזה בלתי נסלח.
היו (והובילו לנזק הסברתי עצום… אותי אישית הסברה לא מעניינת אבל פה בפורום כולם חולים עליה)
הפצרית היא זו שמכריזה מלחמה? על מה אתה מדבר?
איזה צבאות? על מה אתה מדבר?
קראת בכלל את מה ששמת כאן?
כן, השורה התחתונה היא שחושבים על מה יגידו עלינו במקום לפעול לפי החוק הבינלאומי ולהגן על החיילים שלנו. מה לא נכון?
זה חלק מהתפקיד של הפרקליטות הצבאית. מי שמקבל החלטות זו הממשלה/הקבינט.
הפצרית לא מכריזה על מלחמות ולא קובעת מה הצבא עושה או לא עושה.
צפיתי, חמור מאד. לא יודע אם זה מחדש משהו אבל זה באמת באמת חמור
אתה מתכוון שזה חמור שאישה מתחפשת לעיתונאית? לא חסר לך משהו ב”ריאיון” הזה?
אפשר לדבר על המקצועיות שלה באופן כללי או האם הראיון מלכתחילה בא להגן עליהם, אבל אשמח לשמוע את עמדתך
פרץ לבסיס צבאי ראה שסבבה אז אמר יאללה נמשיך הלאה.
הממצא הכי חשוב בכל האירוע הזה הוא הממצא הרפואי כפי שעולה מכתב האישום: 7 צלעות שבורות, קרע ברקטום, חור בריאה ודימום פנימי. הקרע ברקטום אגב הוא מה שהוביל לחשד באונס. על כל אלה אילה חסון לא שואלת. זו הטעיה ואין סיכוי שהיא תמימה, הרי הדבר מופיע בכתב האישום. הפוזיציה של אילה חסון נוטפת ממנה וכל הריאיון הזה הוא אקט אנטי-עיתונאי מתחילתו ועד סופו.
מתגעגע לימים שמי שחושב שמדינה מסוימת היא מדינת אפרטהייד ועוד כל מיני דברים כאלו יהיה ישר עם עצמו ואחרים ופשוט יגיד שהוא לא מסכים לקבל משכורת ותנאים מאותה מדינה גזענית ואיומה.
למה אני והציבור הציוני צריכים לממן אותם?
מהו לדעתך מנעד הדעות הלגיטימי לאדם שמקבל משכורת ממוסד ציבורי?
דעות? מותר לו לחשוב מה שבא לו. לכתוב ולהתבטא בפומבי? באותה צורה שכל בן אדם נורמלי שרוצה שלא יפטרו אותו יתבטא על מקום העבודה שלו.
הכיבוש הוא מקום העבודה שלו?