פוליטיקה וזה :: שחיתות, מושחת, הושחתנו

אפרופו ביביסטים, מה ביבי היה עושה אם בלשכה של בנט היה מתגלה דבר כזה?
זו כתבה די אפורה אבל ממליץ לצפות כי קשה להאמין לגודל ההזיה.

דרך אגב זה אבישי גרינצייג . הלואי שלכתבי השמאל היה חצי מהיושר שלו לבקר את המחנה שלהם.

הוא יחטוף הרבה מהביביסטים. גם קלמן כזה. מצד שני, העמיתים שלו שם מורידים את המכנסיים בפני כל מי שרק לא ביבי

אחד העיתונאים הבודדים בישראל. הוא מטגן שם את ניר דבורי שמעביר מסרים קטרים לכל עם ישראל בלי לבדוק עובדות.

מה שמדהים בכתבה הזו זה שרואים כמה הם פשוט שולטים בכותרות שיוצאות לציבור הישראלי. לא מדובר פה באיזה לוביסט שמנסה להשפיע ומידי פעם מצליח. זה כמו שישראל שמה את אלי כהן במוקד קבלת ההחלטות בסוריה. עומק חדירה בלתי נתפס.

נישתי: לחובבי הז׳אנר, דוגמה יפה כיצד עובדת השיטה: ארז תדמור (וח״כ כלשהו, דרך גדי טאוב) מפיצים את העלילה הרגילה: חיילים נהרגו בגלל הפצר״ית והגופים המשפטיים (המקור שלו הוא תא״ל ארז וינר), שאסרו שימוש בכלי שאמור לנטרל מטענים. אלא שהבחור הזה (אני זוכר במעומעם שאלישע כינה אותו ׳אח׳, אולי יכול להעיד) סותר אותם וטוען שכמי שמעיד שנכח בחדר הסיפור הוא חוסר אפקטיביות של הכלי (בלי קשר לשזה שהגוף המשפטי ממליץ, לא אוסר). אם אפילו חלוקים על האם אותו וינר משקר שהוא היה בדיון.

תבחרו אתם למי להאמין.

בזמן שכולם ישנים קורים דברים מעניינים במשפט. זוכרים שהשופטים אמרו לפרקליטות שכדאי להם לרדת מסעיף השוחד? זוכרים שהפרקליטות החליטה שלא לרדת מסעיף השוחד? אז הוא חזר לעניינים.

בטח שואלים את עצמכם מי החזיר אותו? הנאשם. בחקירה הנגדית. הפרקליטה טמנה לו פח והוא מיהר ליפול בתוכו. היא הובילה אותו לדבר על כמה וואלה היה עוין ואז הוא נפל בלשונו והודה ש”לפעמים” היה מתערב ומשפיע על אלוביץ’ לשנות תכנים. עמית חדד ניסה לעצור אותו אבל השופטת אמרה שהוא כבר ענה…

הפרקליטות עושה יופי של עבודה במשפט. נתניהו מסתבך בתוך סבך ענק של שקרים ומתפתל מילולית בצורה מביכה.

אפשר לטעון שמדובר בזוטות. שמפניה, סיגרים, באגס באני, כתבה על קאיה הכלבה. אלה אכן זוטות. זה מה שמצחיק פה. הזוג אידיוטים האלה נופלים בגלל קמצנות הזויה. בגלל יוהרה. בגלל חזירות. הכי נמוך שיש. מקבלים שוחד בשביל תמונות מחמיאות.

יודעים מה לא זוטות? ההטבות שאלוביץ קיבל ואלה שהציעו למוזס. נתנינו סרסר במדינה לטובת החזירות שלו.

כתבתי על הפצרית בזמנו, ואני אכתוב גם כאן:

פשוט סיפור מפחיד.

• מפחיד שכמה מהיועצים הבכירים ביותר של ראש הממשלה שלנו, עסוקים באופן אקטיבי ביצירת והפצת מסרים של מדינת אויב, רק כדי להרוויח כמה ג’ובות מסכנות.
  • מפחיד שזה מה שמעסיק את היועצים הבכירים של ראש הממשלה שלנו, חלקים נכבדים מאוד מיום העבודה שלהם, בקושי כמה חודשים אחרי פתיחת המלחמה הקשה בתולדותנו.
  • מפחיד כמה קל למדינת אויב לחדור עמוק כ”כ (ועוד באופן וולונטרי לחלוטין!) למוקדי קבלת ההחלטות שלנו, של ממשלה “ימנית-פטריוטית” עאלק, באמצעות פנייה פשוטה לתאוות בצע עלובה. ואחרי זה אנחנו עוד מעזים להלין ולצחוק על החדירה של הקטארים לאוניברסיטאות המובילות במערב.
  • מפחיד איך אותם אנשים חזקים ומקורבים כ”כ בממשל של נתניהו, היו מוכנים להקריב בקלילות את ביטחון המדינה ולסבך אותנו דיפלומטית ואף אסטרטגית עם מצרים (ואף עם הממשל האמריקאי), שוב - בתמורה לשקל תשעים.
  • מפחיד עד כמה התקשורת שאנחנו והציבור כולו צורכים, היא אוסף של שקרים והמצאות והנדסת תודעה אחת גדולה, של אינספור בעלי אינטרסים שעל מרביתם אנחנו אפילו לא יודעים.
  • מפחיד שיש לנו ראש ממשלה שרואה את כל זה, מאפשר את זה, מגבה את זה, ויותר מכך - אף מחזק את ההתנהלות באמצעות דוגמה אישית תואמת.

זו כבר לא קונספירציה לשאול מה הוא קיבל מזה בעצמו. אני לא אתפלא אם זה קצה הקרחון של פרשה חמורה שבה ‘כולם’ מעורבים. ימין, שמאל, למעלה למטה.

המסר הוא ברור - בעבירות ביטחוניות יש חסינות לראש הממשלה. מנדלבליט היועץ המשפחתי התחיל עם זה. חוק צרפתי לבגידה.

יש לי שאלה ל-@Uriah, ולכל אחד אחר שתומך בביבי בצורה עיוורת.

בהנחה המקלה שנתניהו לא ידע שבלשכה שלו יש סוכנים קאטריים - קיבלנו הוכחה ששיקול הדעת שלו (להכניס את פדלשטיין ללשכה למרות ששב”כ לא אישר) הוא לא מעל כל מנגנון מדיני, גם אם הוא הצליח לתייג אותו כ“שמאלני”.

לכן, אני מעוניין לדעת איך אתם מצדיקים ועדת חקירה שתמונה על ידיו, ולמה היא יותר טובה מועדת חקירה ממלכתית.

אתה רוצה לדעת גם מה חושב מישהו מהימין שלא תומך עיור בביבי?

אני רוצה ועדת חקירה עם שינים. ועדת חקירה פוליטית אכן תנסה לכסתח ולהקל על ביבי מה שאני לא רוצה.

ועדת חקירה ממלכתית שנשיא בית משפט עליון שיש לו גם מה לעמוד בפני חקירה לא יכול גם הוא להכריע מי יעמוד בראש ועדת חקירה

שתי הצדדים מושכים לכיון שלהם והאמת לא תצא לאור כך אף פעם

אין שום ועדת חקירה אמיתית שלא תקבע שביבי אשם וצריך ללכת הביתה (ואני מקל עליו). כמו כן שום ועדת חקירה רצינית לא תוכל לקבוע שרק ביבי אשם או למצוא איזה שעירים לעזאזל ויחד איתם ביבי.

מהסיבה הפשוטה שועדת חקירה “ממלכתית” צפויה להיות “ממלכתית” בדיוק כמו כל מנגנון לא נבחר אחר במדינה וכמו האדם שבכלל הביא את המונח המוזר הזה לעולם.

המתווה של נתניהו שם דגש על נציגים מהאופוזיציה ומהקואליציה, המתווה “הממלכתי” נותן את הכח בידי נשיא בית המשפט העליון.

הודעת אגב - אני חבר מרכז ליכוד, תאחלו לי מזל טוב. אם מישהו צריך סידור לחניה ליד הבית שיכתוב לי בפרטי ואני אעביר לו מספר חשבון בנק.

על מה עמית צריך לעמוד לחקירה?

על מה? על הצטרפות למפלגה הכי מושחתת מאז מפא”י? על הרס הרשות המחוקקת? על הרס הרשות השופטת? על מיטוט המשטרה?

באמת לא ברור לי האירוע הזה בו מצביעים לא לוקחים אחריות על הבחירות שלהם…

כמדומני, הם לא הסכימו גם למתווה שבו ימנו את הנציגים עמית וסולברג ביחד. מה הבעיה עם אחת כזאת?

ועדה פריטטית תהיה משותקת בדיוק כמו הממשלות הפריטטיות, ולכן האופוזיציה החליטו לא להשתתף בטקס. מה שמוביל לועדה של הממשלה בלבד. לכן אני שואל על האופציה הזאת, כי זה מה שקורה בפועל.

אתה אולי צוחק, אבל זה מדכא רצח כי זה נכון. אפשר באמת לפנות אלייך בפרטי בנוגע לעניין דומה?

עמית וסולברג הם נציגים לגיטימיים של מחנה השמאל מהימין במדינה? האם הם ידעו לחקור גם את מערכת המשפט עצמה?

אני לא מאמין גדול בועדות חקירה, האם היו כאלו שניתן להגדיר כמוצלחות?

הייתי שמח שיקום גוף שיחתור לאמת ללא קשר לזיהוי פוליטי או מפלגתי כזה או אחר, בשביל זה צריך נציגים משני צדי המתרס.

אני לא באמת יכול לעזור למישהו במשהו, זו היתה בדיחה. אנשים מתוחכמים ממני ינסו למנף את הכח הדל שלי על מנת למשוך את הליכוד לכיוון ליברלי (במובן הכלכלי).

אם אתם צריכים סיבה אחת טובה למה לא לתמוך בוועדת חקירה ממלכתית, היא שרונן בר תומך בה.

אני לאו דווקא מתכוון בצורה כזאת. פשוט כל המפלגה הזאת מושחתת ומגעילה, ואפשר להשיג דברים לאזרח הקטן רק דרך קשרים עם אנשים שם. קיצר, אדון צביקה ברוט הפך פה רחוב בבת-ים לחד סיטרי, והפך את הבקרים פה לסיוט של ממש. תעזור לי להגיע אליו, או שאולי יותר קל למירי רגב. תגיד להם שאני מוכן לחזור להצביע מח”ל בתמורה :sob: .

מזווית קצת אחרת - מבין הנושאים שיכולים לגרום למצביעי הקואליציה הנוכחית בבחירות הקודמות להצביע לאופוזיציה הנוכחית בבחירות הבאות, מרגיש לי שההחלטה לא להקים ועדת חקירה ממלכתית נמצאת יחסית נמוך במנעד, בדומה לרפורמה המשפטית, לעומת אירועים כמו עצם ה-7/10 עצמו, אולי חוק הגיוס, ואולי אולי קטארגייט.

לחובבי ביבי שבקהל (@Uriah ואולי גם @Oleguer23 ?) - איך אתם רואים את קטארגייט?

אדם: אני לא עוקב יותר מדי מעבר לכך שאני יודע שפדלשטיין נשרף, באופן כללי לאחרונה אני פחות מעודכן בנעשה.

תייגו אותי אז הגבתי.

אני לא מצביע ביבי/קואליציה נוכחית, אבל גם לא לאופוזיציה. התקשורת קופצת בין שתי אפשרויות שיש בינהן תהומות גדולים ומטשטשת לעם על מה המחלוקת ב-30 השנים האחרונות.

אין לי דעה מוצקה בנוגע לקטר גייט וכל מה שהיה שם, אבל זה לא משנה את העובדה שאני מעדיף ייצוג אחר לגמרי למחנה הלאומי/ימני מול זה הבינלאומי/פרוגרסיבי/שמאלי.

כמה נוח…