פוליטיקה וזה :: שחיתות, מושחת, הושחתנו

זה בדיוק מה שאני טוען. קרו הרבה דברים בתחילת שנות ה-90 שהפכו את הדמוקרטית למטרה, לזהות של המדינה. יותר משהיא יהודית. המטרה של הסכמי אוסלו למשל. אלה אינטרסים זרים ולא אינטרסים של מדינה יהודית.

רון פונדק דיבר על זה.

במקום להיות “אנחנו”, נהפכנו ל”כולנו”, ובמקרים קיצוניים זה גם “הם”.

אני מבין את החשיבות ההיסטורית ואת הצורך הקיומי של העם היהודי במדינה. אבל הצורך הזה הוא תוצאה של משטרים לא דמוקרטיים. אם אני כיהודי אהיה נרדף במדינת היהודים אז לא עשינו כלום. לקחי ההיסטוריה הם לא רק יהודי. דמוקרטי זה גם לקח. ששומר עלינו. להקים מדינת יהודים לא דמוקרטית? מה עשינו בזה? שוב נהיה לא מוגנים, הפעם בארצנו…

[אמלק: הממשלה מתעלמת לחלוטין מקריית שמונה ומחובתה לדאוג לשיקומה אחרי שפונתה והופגזה במשך שנתיים, כי תושבי העיר לא בחרו את מועמד הליכוד לראשות העיר. ושרי הממשלה מודים בכך בפה מלא.]

מפא”י החדשה, לכל דבר ועניין. מושחתים, אפס אידאולוגיה, 100% דאגה למקורבים בלבד, ציניות פוליטית מהרמה הנמוכה ביותר - ושהמדינה תלך לעזאזל.

כאיש ימין אני יכול להבין את הפחד והטראומה מהאלטרנטיבה, מהשמאל, ומהמקומות שהוא יכול להביא (וכבר הביא) אותנו אליהם. אבל הנזק המצטבר שממשלות הליכוד יצרו ויוצרות כבר לא נופל מזה. לא מבין איך אפשר להיות עד כדי כך עיוור/פסימי ולחשוב שמה שאנחנו מקבלים היום זה הכי טוב שנוכל לקבל. יש כ”כ הרבה אנשים טובים פה במדינה שמחכים בצד ויכולים להרים את המדינה שלנו קדימה, ובמקום זה ממשיכים לתת את הכוח לאותם מושחתים שבעים חסרי אידאולוגיה שלא שמים עלינו פס.

מי הפחיד אותך שיירדפו אחריך במדינה יהודית לא דמוקרטית?

הממשלה הנוכחית ובוחריה

בינתיים יאיר גולן הבטיח לדאוג לרשתות החברתיות, ובינתיים צד אחר אמר שהבעיה שצריך לטפל בה היא הדמוגרפיה. אף אחד מהממשלה הזאת לא אמר שיפגע בך. אולי בכל מיני גופי תקשורת הפחידו אותנו.

כמו שמפחידים אותנו מהטיית הבחירות, אבל אולי זה מה שאותם מפחידים מתכננים את זה בעצמם? מי יודע. בדרך כלל אלה שקוראים לעצמם “הרפובליקה הדמוקרטית” הם דווקא לא כאלה.

השמרנות של האדם המבוגר הלבן מטרידה מאוד(ע”ע קורונה או הגבלת אינטרנט מהדוגמה שלך) אבל המניעים שלה שונים וזה משמעותי.

ברור שלא יגידו. לאט לאט. ברגע שאין שלטון חוק וברגע שאין שוויון בפני החוק אני בסכנה. זה תהליך הדרגתי שקורה ברגעים אלה.

בדיוק כמו שקורה מאז הרפורמה של אהרון ברק? גם אז לא אמרו כלום וברוך השם היום מטייחים חקירות חמורות חופשי חופשי.

אם השיטה של האופוזיציה זה הפחדה והפחדה, אני באמת אפחד. אבל בינתיים מפחיד פה מסיבות אחרות.

“הרפורמה של אהרון ברק” זה שם קוד למשהו? איזו רפורמה הוא עשה? אתה אולי מתכוון לשני חוקי יסוד שהרשות המחוקקת (פעם הייתה כזו) חוקקה? חוקים שהליכוד הוביל והצביע בעדם?

לגבי טיוח - אני תוהה אם אתה מתייחס לצוללות או לקטארגייט אבל אתה צודק. ככה נראה אי שוויון בפני החוק.

אני לא “האופוזיציה” אבל בהחלט מפחיד אותי שבן גביר הוא שר המשטרה ושנתניהו הוא ראש הממשלה.

@Oleguer23

ראשית, בעניין הדרוזים: הם אוהבים אותנו וכו׳. הסיבה שהדבר הזה מחזיק היא כי הברית הזו טובה מאד לשני הצדדים ויש פה שותפות גורל. כל זה לא סותר את העובדה שהם התאכזבו. מוואפק טריף אומר בקולו שהתאכזב גם ממידת העזרה של האוכלוסיה היהודית לחמ״ל סווידא שהם פתחו (בניגוד להירתמות הדרוזית הטוטאלית אחרי השביעי לאוקטובר), למרות שהוא בוחר לראות את הטוב.

שנית, יהודית-דמוקרטית: נתחיל ממה שכתבת לליאור על אהרון ברק ונעבור לבלעדיות על הדת.

קודם כל, בוא נדבר על האגדה על כך שזו ׳הפיכתו של אהרון ברק׳. אז ככה:

1. הסיפור הזה החל באמת בחקיקה של הכנסת
  2. זו הייתה חקיקה חוצת מפלגות בהובלת הליכוד
  3. הם ידעו יפה מאד מה הם עושים, דן מרידור השתמש במונח ׳מהפכה משפטית׳ לפני שברק השתמש בו
  4. חוקי יסוד להם מעמד חוקתי ברוח מגילת העצמאות - זו לא המצאה של אהרון ברק אלא של מי שעמל על חוקי היסוד האלה. אין פה באמת חדש, אלה דברים בסיסיים ומקובלים בכל מדינה עם חוקה ליברלית
  5. זה נכון מאד שלא היה פה ׳רגע׳ חוקתי שבו העם מכריז על החוקה שלו, נכון שהיו דברים שבוצעו ב׳אישון לילה׳ מטאפורית וכו׳ - כל זה בוצע על ידי הפוליטיקאים. אהרון ברק כמובן תמך ואחר כך שכלל וכו׳. אבל לא הוא המציא את הקונספט.

חוק-יסוד: כבוד האדם וחירותו יש התייחסות מפורשת לעקרונות שבהכרזה על הקמת מדינת ישראל (מגילת העצמאות).

האזכור מופיע בסעיף 1 לחוק היסוד, תחת הכותרת “עקרונות יסוד”:

“זכויות היסוד של האדם בישראל מושתתות על ההכרה בערך האדם, בקדושת חייו ובהיותו בן-חורין, והן יכובדו ברוח העקרונות שבהכרזה על הקמת מדינת ישראל.”

משמעות האזכור:

1. מעמד נורמטיבי: האזכור מעניק לעקרונות מגילת העצמאות מעמד משפטי מחייב בפרשנות זכויות האדם בישראל.
  2. מקור השראה: בתי המשפט משתמשים בעקרונות המגילה (כגון שוויון, חירות וצדק) כדי לפרש את היקף ההגנה על הזכויות המנויות בחוק היסוד.
  3. זהות המדינה: האזכור מחבר בין אופייה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית לבין חוקי היסוד, כפי שנקבע גם בפסק דין בנק המזרחי שהוזכר קודם.

אותו סעיף בדיוק מופיע גם בחוק-יסוד: חופש העיסוק, ושני החוקים יחד מהווים את התשתית החוקתית המעגנת את עקרונות מגילת העצמאות במשפט הישראלי.

לימין אכן אין בלעדיות על הדת (מניח שלכך התכוונת). לא כאן נעוץ ההבדל. ההבדל בין מדינה דתית למדינה חילונית הוא בשאלה אצל מי הסמכות: אלוהים או האדם. בצד הימני יותר ויותר מושכים לכיוון בו ישראל תהפוך לחברה דתית. להתנהל לפי ׳משפט תורה׳, דת שמכתיבה את הכיוון שלנו בסכסוך, אי אפשרות לתחבורה ציבורית בשבת, נישואין וגירושין על פי דת, לימודי תורה במקום ליבה (ולא בנוסף) - כל אלה ועוד מאפיינים של חברה שהיא לא חברת ספק אלא יש לה מפקד עליון - הדת ופרשניה.

ברור שאתה תמצא חריגים משני הצדדים - אבל כמו שכתבתי אוריה שביט מוכיח בספרו שהמתאם הכי נכון בהבדל בין ימין לשמאל בישראל הוא לא עדתיות/מחנאות/פריפריה מול מרכז וכו׳ אלא מידת הדתיות. זו העובדה.

המעורבות שלי בנעשה בפוליטיקה הישראלית כמו בכתיבה בפורום איננה עקבית. אל תדאג, כמות ההמצאות על נתניהו מתפלגת אחיד - מבטיח לך שהיה לך על מה להזדעק גם בפעולות בהן הייתי מעורב יותר.

כאיש ימין שהצביע לבנט בעבר אני מעדיף את מפא”י המודרנית מאשר שמאל בתחפושת של ימין.

אותם אנשים טובים שמכרו את האידאולוגיה שלהם בשביל ליטופים מהצד הנכון של המפה הם גם אלו שבסוף מקדמים מדיניות יונית.

ליאור חושב שהפוזיציה שלי נוחה, אבל הפוזיציה של הימין המעודן הרבה יותר נוחה - אפשר לא להיחשב כ”ביביסט” ולהיחשב כאידאולוג מסור כשבפועל מכשירים מפלגות שמאל מובהק.

מה משנה מידת המעורבות אם בסוף אתה מתפקד למדינת אויב?

ליאור ממש לא חושב שהפוזיציה שלך נוחה. השפגאט שאתה צריך כדי להיות אינטליגנט וביביסט בטוח כואב בביצים.

אתה מתדרדר וחבל, הרבה יותר קל לי לרדת לרמה של “מדינת אויב” וכו’ אל מול העמדות שלך.

הביצים ברוך השם עשו את שלהם, זו גם הסיבה לכך שאני פחות באיזור ולא נמצא כאן כדי לסדר ל @Shusaku את התנועה בבת ים.

ועל האינטיליגנציה שלי יעידו אחרים, אני אנסה את כוחי הדל בלהזיז משהו בתוך הליכוד לכיוונים שנראים לי פחות אופורטוניסטיים. כל עוד אני מהאנשים הטובים…

אוריה בהצלחה, בלי ציניות. זה לא שאני לא מסכים עם ליאור על כך שיש בעייתיות בתמיכה בתנועה הזו כרגע, אבל נשים את זה בצד כיוון שזו דעתי ואין זה רלבנטי לעניין התפקדותך…

ה׳בעיה׳ שאני רואה היא שכל מיני ׳ליכודניקים חדשים׳, ׳ליברלים בליכוד׳, שרני השכל ואף פייגלין נכשלו במשימתם לקחת את זה לכיוונים ש, לפחות על פי מה שאני מבין מלקרוא את הודעותיך, בהם אתה מאמין. כיוון שאני בטוח ששקלת, איפה זה עומד בשאלת ההיתכנות, לדעתך?

גם הביביסט הממוצע כמוני לא חושב שהפוזיציה שלך נוחה.

השפגאט שאתה צריך כדי להיות אינטליגנט שחושב שיש אפשרות לשלום אמיתי, כן ובטוח עם השכנים שלנו (שמאמינים בלב שלם באדיולוגיה שלהם) בתוך ומחוץ לישראל בטוח כואב בביצים.

תודה! בלי ציניות :grin:

פייגלין ושרן שניהם מציגים קצוות מאכזבים של הליברלים בליכוד, לראשון יש רמת פרגמטיזם של משתמש ממוצע בפורום והשניה הפקירה אותנו לחלוטין.

לאחר לא מעט שנים אפשר לטעון ביושר כי האידאולוגיה שלנו איננה תלויה באדם כזה או אחר, אנחנו מנסים להשפיע מבפנים בצורה פרגמטית.

היו כאלו שניסו לעשות זאת בדרכים אחרות ומבחינתי זה מבורך, אין לי ממש משהו אינטליגנטי להוסיף ואני לא מנסה לשכנע אף אחד.

למעשה אחד מהעומדים בראש התנועה טוען ללא קץ עד כמה פריימריז זו שיטה רקובה ודפוקה. מבחינתי זה לא ממש מעניין, אם אלו החוקים אז עדיף לשחק מאשר לצפות מהיציע ולקלל.

את הסיפור הזה מכרת כשהרצת את שרן השכל לפני כמה שנים… לא עבד פעם לא יעבוד עכשיו.

אני מזדהה עם הרצון שלך למפלגה שתשקף את עמדותיך. גם לי אין כזו. אבל אם אתה חושב שבתוך ארגז של תפוחים רקובים יכול לצמוח משהו חוץ מעובש…

דלפ - אמנם אני מסכים שהקריירה של שרן מזכירה בינתיים יותר מהכל את הקריירה של פאטי, אבל אני עדיין מחבב אותה וחושב שהיא לכל הפחות באחוזון 90 של איכות הח"כים שלנו, גם אם רוב האנשים כיום לא מזהים אותה ברחוב (או מזהים, כי חושבים שזו נועה קולר)

וגם יחסית מזדהה עם הטקסט שהיא בדיוק כתבה לאתר סרוגים:

אפרופו הקריירה של שרן: בלתי אפשרי שלא להיזכר, אני מתנצל

עוד לא הצלחתי לקבל פעם אחת תשובה רצינית מתומכי הקואליציה הנוכחית, בוודאי שלא מתומכי ביבי והליכוד, במה הממשלה הקודמת הייתה יותר “שמאל” או “יונית” מממשלות ביבי לדורותיהן - כולל מממשלות ה’ימין-על-מלא’.

בטחונית? הממשלה הקודמת הגיבה בחריפות הרבה יותר גדולה וגם על כל “זליגת טיל” או “בלון”, מאשר מדיניות ההכלה שביבי טיפח וניפח במשך שנים (וכמו שאמר בכמט בתשובה לארז תדמור, ושאורי ציטט כאן - אני יודע להעיד על זה ממקור ראשון).
שלא לדבר על הפשיעה המטורפת שמשתוללת כאן ברחובות תחת שר הפופוליזם בן-גביר, שמי שחושב שזה בסדר כי “זה בסה”כ במגזר” - אז מעבר לגזענות שבטענה, שיידע שזה רק עניין של זמן עד שהריקושטים יזלגו גם לציבור הכללי.

מערכת המשפט? איילת שקד וגדעון סער עשו הרבה יותר כדי לתקן ולאזן את מערכת המשפט, ממה שלווין ורוטמן עשו עם צעדי הפיל בחנות חרסינה שלהם - שחוץ מלקרוע ולשסע עוד את העם המשוסע ממילא שלנו - לא השיגו כלום ושום-דבר. ובוודאי שהם עשו הרבה הרבה יותר מאשר ביבי “המגן בגופו על בית המשפט” (ציטוט של ביבי) עצמו עשה, עד שכמובן זה נגע לו אישית.

כלכלה? אל תצחיק אותי. גם אם נשים בצד את זה שביבי מאפשר ואף תומך אקטיבית בתהום הפיסקלית שהחרדים מביאים אותנו אליה (למרןת שאין שום סיבה בעולם לשים את זה בצד) - אפילו את הרפורמות הכלכליות החשובות שהממשלה הקודמת הצליחה להעביר בזמן הקצר שלה, ממשלת וועדי העובדים וההסתדרות של הליכוד דאגה למסמס לחלוטין.

מדינית? בינתיים ביבי עם 15 שנות שלטון, עם כל ממשלת הימין-ימין שלו ועם טראמפ החבריקו הכי טוב שלו - לא החיל ריבונות על פסיק אחד מיהודה ושומרון. הסכמי אברהם זה טוב ויפה ומצויין, אבל לפי מה שרואים עכשיו, כשהדברים גלויים יותר - זה נראה הרבה יותר כמו מהלך אמריקאי של טראמפ ושל מה שהוא מוכן לתת למדינות ערב, מאשר איזו הברקה מדינית של ביבי.
אז כן, גם אני לא אהבתי בכלל את הסכם הגז מול חזבאללה שלפיד הספיק לחתום עליו בחודשיים וחצי שהספיק להיות ראש ממשלה, ועוד יותר לא אהבתי את העובדה שהמערכת המשפטית כולה אפשרה לכך לקרות, תוך כדי ממשלת מעבר, ובניגוד מוחלט לחוק יסוד שחוקק רק שנים ספורות קודם לכן (אפרופו ההיתממות של חלק מהמשתמשים כאן, על כך שמערכת המשפט בסה"כ “אוכפת את חוקי היסוד שהרשות המחוקקת קובעת”). מצד שני, אני לא משוכנע בכלל שביבי עצמו לא היה חותם על אותו הסכם בדיוק, תוך שהוא ושופרותיו (כולל כל אלו שיודעים היום לצאת בשצף-קצף כנגד ההסכם) מסבירים לנו עד כמה ההסכם הזה טוב ונכון ונובע מהדיפלומטיה המזהירה ומהעוצמה הכבירה שמשרה אישיותו של נתניהו על האיזור כולו.

אגב, ובשביל מה שזה משנה - לא שבנט הוא איזה פוליטיקאי נקי וישר מאין כמותו, אבל אני לא חושב בכלל שבנט עשה את מה שעשה בשביל “ליטופים מהצד הנכון” (בניגוד לרבים אחרים שכן עשו זאת מהטעמים האלה). הוא פשוט מאוד עשה את מה שהיה צריך כדי להוציא את המדינה מהפלונטר הנוראי שבו היא הייתה במשך למעלה משנתיים (וכן, לא עלינו, גם כדי למקסם את כוחו הפוליטי - למד מהמאסטר בתחום). “ליטופים מהצד הנכון” היו פשוט פועל יוצא של זה.

לא, כי להכשיר מפלגות אנטי ציוניות, אנטי דמוקרטיות, ושפועלות אקטיבית להחריב את הכלכלה ואת המגזרים היצרניים שלנו - זה הרבה יותר טוב.

ושוב, גם כאן - שום-דבר שביבי עצמו לא עשה, היה רוצה לעשות, ויעשה שוב בפעם הראשונה שתיקרה ההזדמנות בדרכו. מהשותפות הקרובה עם אהוד ברק, דרך הטלפון הראשון להקמת ממשלה לציפי לבני ועמיר פרץ, או החיבוק האוהב למופז ושאר פליטי קדימה ואדריכלי ההתנתקות (העיקר “הצביע נגד” ההתנתקות), ועד המו”מ המתקדם מול עבאס ו”האחים המוסלמים” (מו"מ שבניגוד לשקרים של מכונת התעמולה הביביסטית - ביבי היה בשמחה משלים ומיישם, ורק סמוטריץ הטיל עליו וטו).
אין דבר שמצחיק אותי יותר (פוליטית) מאשר ביביסטים שמנסים לבוא אליי בטענות של מוסרנות אידאולוגית ימנית.

והכי חשוב - “הכשרת מפלגות שמאל מובהק” זה רק כותרת. ברמת התוצאה, כפי שכבר הראיתי - מעבר למאחז אחד יותר או פחות, או כביש כזה או אחר ביו”ש שמירב מיכאלי עצרה זמנית את סלילתו - אין שום-דבר מהותי “ימני” יותר בפעולות של ממשלות נתניהו מאשר הממשלה הקודמת.