קלמן וליבסקינד זה אותו אחד ![]()
חחחח אז איך קוראים לשני?
אסף ליברמן
טוב נו זה ממש דומה…
כידוע, מחוללי טקסטים מבוססי AI, כדוגמת ChatGPT ודומיו, למעשה מתבססים על למידה וניתוח סטטיסטי של אינספור טקסטים קודמים, כך שהמחולל בכל פעם בוחר וכותב את המילה הבאה, לפי המילה ה”סבירה” ביותר לבוא בנקודה זו. נכון?
אז הצלחתי למצוא את הדוגמה הנגדית המושלמת לזה. כל פרט מידע נוסף בקטע הבא, הצליח להפיל אותי לרצפה מחדש. אין שום AI שהיה יכול להמציא דבר כזה:
מהפכה משפטית, שבסוף לא יצא ממנה כלום - על זה כן לקרוע את העם, אבל האינטרס הביטחוני שהוא בא ומספר לנו שנים שהוא היחיד ששומר עליו - זה לא? הבטחת בחירות שלו מ-2009, שהוא חיכה 14 שנה ושבעה באוקטובר אחד כדי לא לסיים כמו שצריך?
ביבי הוכיח שכשמשהו חשוב לו - הוא ילך עליו בכל הכוח, ולכן המסקנה היחידה היא שביטחון לא מספיק חשוב לו. מה כן חשוב לו, והוא התאבד עליו פעם אחר פעם? שקט שקט ושקט.
אני מת לדעת מה יקרה אם בתקשורת יתחילו להתעלם מהאידיוט הזה. מה נשאר לו בחיים אם לא יצטטו את הטרלול שלו כל פעם מחדש?
הצו איסור פרסום החדש על פרשה מלפני 30 שנה… על מה מדובר?
להבנתי מצאו את הנשק של גיא חבר אצל בדואים.
על בסיס מה בעצם היועמ"שית דורשת לפטר את בן גביר?
נראה לי שעל בסיס זה שהוא עובר על החוק כשהוא מתערב בחקירות
אם הוא עבר על החוק אמורה להיפתח חקירה ואז אמורים להגיש כתב אישום לא?
האם נפתחה חקירה? האם הוגש כתב אישום?
האם יכולה להיפתח חקירה? האם יכול להיות מוגש כתב אישום? הרי הטענה היא שהוא מתערב באופן בלתי חוקי בחקירות והמינויים שלו הם על סמך נאמנות אישית… אז קצת מיתממת השאלה… כששר מתעלם מהחוק ופועל בניגוד לחוק המעסיק שלו אמור לפטר אותו. הבעיה שגם המעסיק עבריין.
בואו לא נהיה תמימים, אם יש התערבויות ושיבושי חקירות חמורים ומערכתיים מהצד של היועמשית ובגץ, הטענות האלה כלפי בן גביר נשמעות קלושות ומגוחכות.
זה שזה עובר בשקט בתקשורת הרגילה כבר התרגלנו (ועוד אחר כך מדברים על ערוץ 14 שמשקר). אבל הכל פוזיציה.
איזה התערבויות ושיבושי חקירה חמורים ומערכתיים עושים היועמשית ובגץ?
בינואר 2025 היה דיון בראשות היועמשית בנוגע להדלפת הסרטון משדה תימן, בו השתתפו בין היתר המשנה שלה, שרון אפק, שנצפה לפני שבועיים מגיע לבקר את הפצ”רית בביתה. עוד שיבוש חקירה שזכה להתעלמות. מאותו דיון קבעו שאי אפשר לדעת מהיכן מגיעה ההדלפה, למרות שכמה חודשים אחר כך הפצ”רית נעצרה באשמת ההדלפה. השופטת וילנר קבעה שמי שהיה נוכח בדיון (הטיוח) יצטרך לתת עדות, זאת אומרת יש ניגוד עניינים.
היועצת המשפטית של משרד הביטחון קבעה שהפרקליטות ומיארה נמצאים בניגוד עניינים בפרשה. ובכל זאת, היא פעלה מאחורי הקלעים כדי למנוע מזימונה לחקירה. ראש אח”מ שהיא סידרה שיהיה אחראי על צוות החקירה מיהר לנקות אותה בלי שנחקרה.
ראש לה”ב 433 נחקר על שטות מסוימת אחרי ש”במקרה” נאמר יומיים לפני שהוא אמור להיות המלווה של החקירה.
וזה בלי לדבר על פסיקות בגץ שמסתמכות באופן קלוש במיוחד על החוק, כמו מניעה אחת אחרי השנייה של מלווים לחקירה, או מניעת הסגירה של גלי צהל ועוד.
זה כבר נהיה שקוף שהכל פה לעומתי ולפי פוזיציה, הרי למסור שטח לחיזבאללה או למנות רמטכל בתקופת בחירות לא היתה להם בעיה כשהיה מדובר בממשלה הקודמת.
אחלה קונספירציה. כמעט כמו לא לחקור ראש ממשלה שפועל לטובת קטאר בזמן שכל יועציו מקבלים מהם משכורת… כמעט.
כשאין מה להגיד, אומרים קונספירציה ואז אחרי שנה מגלים שבאמת הפצ”רית הדליפה סרטון וזה לא באמת רק איזו המצאה של ערוץ 14 או משהו כזה.
את הנראטיב לפיו התקשורת המיינסטרימית היא הנייטרלית ודוברת אמת ולא מעוותת מציאות אנחנו כבר מכירים, אנחנו לא בשנות ה-90 של משחק מול שער ריק. כמו שלמדנו מהתקשורת העולמית שאפשר לעוות מציאות, מסתבר שיודעים לעשות את זה גם אצלנו.
אני מעולם לא החזקתי מהפרקליטות הצבאית אז ה”גילוי” שהפצרית סרחה לא מרעיש אותי. להפך אם כבר. אני מופתע לטובה מההדלפה וממניעיה.
אני לחלוטין לא חושב שתקשורת המיינסטרים היא נייטרלית או דוברת אמת. רחוק מכך. אני כן חושב אבל שיש הבדל עצום בין תקשורת המיינסטרים לבין ביב השופכין הביביסטי. אני רואה לדרוקר או לפלג או לדני פאקינג קושמרו את הפוזיציה אבל משוכנע שהם לא יוותרו על אף תחקיר, גם כזה שפוגע בנבחריהם.
האם אני חושב שהמשנה ליועמשית צריך לבקר את הפצרית? ברור שלא. אבל רבאק, יש פה ראש ממשלה שמקבל טובות הנאה ממדינת אויב ואתה מתעסק בהדלפה של פצרית נגד חיילים שמתעללים בעציר? לאן נעלמו הפרופורציות?
אתה מתכוון למניעים שסיפרו שבגללם היתה הדלפה. זה תמים להאמין למאה אחוז מלשון ההודעה. ההדלפה היתה לא סתם “לשמור על האמינות של הפצריה” או משהו כזה. כשמבינים שהסרטון הזה היה ערוך, ולא היתה שום פגיעה מינית (המחבל הוסיף לתלונה את הפגיעה המינית כבר אחרי המעצר של הסוהרים, זאת אומרת הסרטון היה אמור להוכיח משהו למרות שיצא להם ממש על הפנים), זה מריח עוד יותר מסריח.
הם יפרסמו תחקירים שלא פוגעים בנראטיב הראשי של מקום העבודה שלהם. הם יפמפמו חצאי עובדות שיתרמו לנראטיב שלהם.
זו בדיוק דוגמה לבלאגן ולחול שנזרה בעיניים של האזרחים. אני באמת אשמח לראות מה יצא מהחקירה לגבי כסף שנתניהו קיבל או לא קיבל מקטר (ונעזוב בצד את זה שהמלחמה לא מתנהלת בדיוק לפי הנראטיב הקטרי, שגם ספגו פגיעה בשטחם). אבל “הדלפה של פצרית נגד חיילים שמתעללים בעציר”? הרי אתה יודע טוב מאוד שהאישו זה לא זה ויש מספיק הוכחות למה לא היתה התעללות (ובמהלך הדיונים בעבר סיפקתי פה לא מעט חומרים לקרוא ולהקשיב).
החקירה של הפצרית הולכת להיות גם היא מטויחת כדי שהציבור ישכח מזה. נעשו לא מעט פעולות כדי שזה ידעך וגם נתתי כמה דוגמאות אליהן, אבל אמרת שזה קונספירציות.
איפה הפרופורציות? עברו השחתה ע”י נשיא בית משפט עליון והיועמשית שלו שעובדים ביחד בחסות החוק כדי להחליט בדיוק מה יקרה, והחוק לא ימנע מהם לדרוס את כולם בדרך לשם. כן, לדרוס.
מה אתה בעצם טוען שהיו המניעים להדלפה?
אני מניח שהם יזהרו לפגוע בכוחות הכלכליים שמחזיקים את התחנה שלהם. הם יפרסמו תחקיר נגד כל פוליטיקאי. לא משנה מאיזה צד. בניגוד לברדוגו ושות’.
אין כזו חקירה…
אין לי התחלה של מושג על מה אתה מדבר. ברור שהייתה התעללות. הדבר היחיד שלא היה זה אונס והסיבה שטענו שהיה אונס זה ממצאים רפואיים.
אכלת את כל הספינים שנתניהו בישל ולא השארת לאחרים?