אחלה משה, רק שזה לא קשור למה שכתבתי.
אני בטוח שהיית מגיב אותו דבר אם מפקד היה שולח 2 חיילות בנות 18 לאום אל פחם או טמרה.
אחלה משה, רק שזה לא קשור למה שכתבתי.
אני בטוח שהיית מגיב אותו דבר אם מפקד היה שולח 2 חיילות בנות 18 לאום אל פחם או טמרה.
לא הייתי מגיב אותו דבר כי אני מתייחס לחרדים בצורה שונה מאלו שחיים באום אל פאחם
המוסלמים של אום אל פאחם לא מעניינים אותי
הציפיות שלי פשוט שונות, חרדים הם אחים שלי.
דרך אגב גם ישראלי לא יכול להכנס בבטחה לאותם אזורים ערבים זה חרפה
למה? אום אל פאחם זה לא פינה בארץ ישראל?
הרחוב הזה הוא כמו אום אל פאחם, לא רק לחיילות אלא גם לחרדי בשחור לבן שהולך שם עם סמארטפון ביד.
חוזר ומדגיש, האם זה בסדר?! לא!!!
האם לאור הנתונים היה נכון לא לשלוח לשם חיילות (או לפחות לא במדים)?! כנראה שכן.
אם הם היו מסתובבות 100 מטר משם ברחוב אחר לא היית שומע על המקרה אפילו.
אתה צודק
מדינת ישראל איבדה משילות בערים האלו
אז מה הפיתרון לאבד משילות גם בבני ברק?
אולי נמשיך ונגיד שגם לאותם חרדים שגרים באותה שכונה קיצונית זה לא חכם לבוא להסתובב בערים חילוניות .. זה לא חכם עכשיו
לא זה לא וגם השני לא
אתה עושה הכללה בדיוק כמו שאתה מתלונן שהצד המדרידאי בפורום רושם ‘אוהדי ברצלונה’.
אני חוזר וכותב שב95% מבני ברק חיילים יכולים להסתובב חופשי עם מדים ומדובר על רחוב אחד ספציפי בגודל של 150-200 מטר.
בני ברק היא עיר בגודל כ7 קמ”ר מרובע. אם לדעתך בעיה ב200 מטר זה ‘איבוד משילות’ אז נשאר חלוקים.
שניכם חיים בלאלאלאנד, מי אמר שיהודים לא נכנסים לכפרים וערים ערביות?
בוא לשפרעם, בוא לסחנין, לך לברטעה אפילו, תמצא כמויות גדולות של יהודים שבאים לקניות, לא חסר גם חיילים אגב.
וגם במשולש יהודים באים לקניות, לא מבין מאיפה ההקבלה.
אל תנסו לנרמל את מה שקרה כי ככה היה קורה באם אל פחם או טמרה או שאני לא יודע איפה, הרוב הערבי בישראל לא שונא יהודים, כמו שרוה היהודים לא גזענים, לגב חרדים, הם פשוט לא אוהבים אף אחד כנראה…
מקסים, פרדוקס במשפט אחד - קווים לדמותו.
אתה מספר שהרוב הערבי בישראל לא שונא יהודים ואז מסיים את המשפט עם הכללה על כל החרדים.
בנות? לא חושב ש 95 זה אחוז הגיוני.
אבל יודע מה, אני באמת לא יודע, ובאמת שונא את העיר הזו בכל מאודי אז אולי אני נגוע.
אני לא מכליל את כל החרדים. אני בפירוש התייחסתי לקיצונים שם.
אני יחזור שנית כל אזרח ישראלי רשאי לבקר בכל שטח ציבורי בארץ ישראל.
את הערים הערביות הקיצוניות איבדנו בדיוק בגלל אותה גישה, אין סיבה להרחיב את זה גם לבני ברק
דרך אגב מחר אני והשכנים מחליט שאנחנו לא סובלים חרדים, נתחיל לעשות לינץ’ בחרדים
אתה תגיד שזה “לא חכם" לבקר בשכונה שלי או שתצפה מהמשטרה לעשות סדר ?
דיברנו על חיילים במדים אתה רוצה להגיד שבעיר הספציפית שציינתי חייל במדים יכול להסתובב בטוח?
לא אמרתי שהם שונאים אף אחד, אמרתי שהם פשוט לא מקבלים את השאר…
כל זה לא היה קורה אם המנהיגים בחברה החרדית לא היו משלהבים את הציבור החרדי, עכשיו הם מגנים, אבל בדלתות סגורות הם פשוט משלהבים את הרחוב החרדי.
ומה שקרה בבני ברק לא היב קורה באום אלפחם, כי אז היית קורא על 100 הרוגים ו 200 עצורים תוך פחות משעה…
מה ההבדל בין חייל לשוטר מג"ב? לבין שוטר?
בשפרעם אין חיילים? אין אנשים שמשרתים?
האסטרטגיה של ביבי ובן גביר ממש עובדת, חלקים גדוחים מהציבור היהודי פשוט לא מחשבים את ערבי ישראל לתושבים נורמלים…
אני מצפה מהמשטרה לעשות סדר ומבחנתי חיל האוויר יכול להפציץ את בנין החסידות בלי הודעת פינוי.
אני קבלתי על ‘אובדן המשילות בבני ברק’. רוח הדברים פה היתה שאי אפשר להסתובב בבני ברק במדים וזה רחוק מאוד מלהיות נכון.
חד משמעית. ברוב המוחלט של העיר יכולות להסתובב לגמרי בבטחה.
אתה לא ענית על השאלה שלי סארי
שזה בניגוד גמור למנהיגי החברה הערבית שמשלהבים את הציבור שלהם בדלתיים פתוחות.
ברגע שאתה חושב “זה לא חכם" להסתובב בשכונה מסוימת ולכן צריך להיות, איך ננסח את זה את זה " יותר חכם”.
זה בדיוק הרגע שבו המשילות של המדינה מתחילה להתרסק.
זה כבר קרה בחלק מהערים הערביות
משה,
יש בעיה שם וזה דבר ידוע וכמובן צריך להיות מטופל בצורה החמורה ביותר.
כל עוד שהיא לא טופלה (והיא לא), לשלוח לשם חיילות צעירות זה מעשה לא חכם.
באמת לא מבין מה יש להתווכח פה.
עניתי משה, ערכתי את התשובה.
עונה ל dovi-
בפעם האחרונה שבדקתי מנסור עבאס רצה לשבת בממשלה? הוא אומר את זה מול כולם לא?
הייתה פה מלחמה שנתיים, ראית את ערביי ישראל מתערבים? יוצאים להפגנות אלימות?
היו יותר מרגלים יהודים לזכות אירן יותר מאשר ערבים.
אנחמו מפגינים על חוסר משילות, על רצח רודף רצח בחברה הערבית, ראית אותנו תוקפים המונית שוטרים? שורפים ניידות? מנסים לעשות לינץ במישהו?
בחיאת תחסוך ממני את ההטפות שלך, כי בניגוד אליך אני לא גזען.
כי הבעיה לא מטופלת
אז בנתיים לא לתת לחילות בתפקיד להסתובב שם ?
אני גם מציע לטפל בבעיה וזה פשוט לטפל בה בדיוק כמו בצורה שאם פורעים מוסלמים היו מנסים לעשות לינץ’ בחיילות
אל תטיף לי,
אתה חצוף שממשיך להכליל הודעה אחרי הודעה וממציא שקרים על שלהוב הציבור בדלתות סגורות בלי שיש לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר.
אני שומע את טיבי ואיימן עודה ואין ספק שכל כוונותיהם טהורות ורק דאגת החברה הערבית מעניינת אותם. עשיתי לך את אותן ההכללות שעשית לציבור החרדי והנה נופפת עם ה’גזען’. למה שאתה עושה קוראים אנטישמיות.
אני לא חצוף ולא כלום, אתה זה שהכללת מההתחלה שאי אפשר להיכנס לאיזה עיר או כפר ערבי לא אני, אתה הזכרת את אום אלפחם או טמרה לא אני…
אני לא ממציא כלום, אני רואה חדשות בדיוק כמוך, שומע את ההקלטות של הרבנים בדיוק כמוך, אז אל תבוא ותטיף לי בחיאת.
טיבי ואיימן עודה לא משקפים את הדעה של רוב הערבים במדינת ישראל, כמו שבן גביר וסמוטריץ לא משקפים את כל העם היהודי, תסתכל על אחוזי ההצבעה במגזר, בוא תשמע ותתעמק במה שקורה במגזר, אתה לא יודע כמה טענות יש לנו לחברי הכנסת הערבים.