פוליטיקה וזה :: שחיתות, מושחת, הושחתנו

ימני שקוראים לו אלישע, בוא :face_with_tongue:

למה אתה לא אוהב את החלוקה המחנאית?

כי היא ריקה מתוכן, והיא שומטת את הקרקע מתחת לכל ניסיון לשיח פוליטי משמעותי וערכי. החלוקה המחנאית נסובה כולה סביב חלוקה פרסונלית-שבטית, עם כמעט אפס רקע אידאולוגי. בדיוק כמו האמירה (המגוחכת) המפורסמת ההיא, “ליברמן הוא חלק מגוש השמאל”.

לליכוד, מפלגת ה’חירות-לאומית’ שהמצע שלה כולל ערכים כמו ליברליות ושוק חופשי, יש (או אמור להיות) הרבה יותר במשותף עם גנץ, בנט, ליברמן וכדו’, מאשר עם מפלגות לא ציוניות, שבינן לבין סובלנות אין כלום, שלא מעניינת אותן ההתיישבות ושדוחפות לכלכלת סובסידיות פופוליסטית ומסוכנת.
הדבר היחידי שמחבר בין מפלגות הקואליציה, כפי שכבר הסברתי בהודעה הקודמת שלי - זה הרצון להישאר בשלטון. לא בכדי לממשלות ה’ימין-מלא-מלא’ האלה, על כל גלגוליהן - אין כמעט הישג ימני אחד משמעותי בכל שנות קיומן. לא מדיני, לא משפטי, בטח לא כלכלי. סמוטריץ’ גונב סוסים קצת פה ושם בשקט מתחת לרדאר, וזהו זה בגדול. אפילו כשהגיעו סוף-סוף לטפל במערכת המשפט - זה היה נגוע עמוקות בשיקולים זרים של הישארות בשלטון (העברת חוק ההשתמטות, המשפטים של דרעי ושל ביבי וכו’), ולכן גם נכשל כשלון מפואר.

זו הבעיה לדעתי. אני חושב שכולנו פה מתונים, מרכזיים, כל אחד נוטה לצד אחר. אבל בבחירות כל אחד שייטה לצד אחר, בעצם עוזר לצד הקיצון.
אם זה בן גביר מצד אחד, אם זה יאיר גולן מצד שני.
זה נחמד להגיד “אני לא אצביע לביבי” אבל לא חושב שאנחנו קולטים לאן יאיר גולן רוצה להביא אותנו (הייתי אומר אותו דבר על הצד השני, אבל מסיבה מסוימת זה מובן מאליו וכל אחד כאן יידע להגיד את זה).

דתית, אלישע. לפני הכל, המנבא הטוב ביותר לחלוקה בין הגושים בישראל הוא דת.

כפי שהציונות הדתית קטנה אך אובר-מיוצגת בעמדות הכוח (צבא, בית משפט ובגדול מה שתרצה), כך הקבוצה האידאולוגית שבתוכה זוכה להשפעה הגדולה מחלקה היחסי. אתה שומע בקרב חברי כנסת בפירוש דיבורים על ׳נס׳ אותו עם ישראל חי ברגעים אלה. גם בקרב הליכוד, המעמד של נתניהו הוא מעט מיסטי. פה לטעמי הנקודה החשובה. הפעמון זז ימינה והוא הרבה יותר אמוני מפעם.

המהלך הדתי שהזכרת * - זו אולי תחושה אבל לי באופן אישי נראה שעם ישראל מתחבר מאד. כיף להאמין במה שמוריד ממך כל תחושת אחריות/אשמה ונותן לך כרטיס חופשי לעשות מה בא לך. בפועל, רואים שהדרייב האידאולוגי משמעותי לא פחות ואף יותר מהגודל.

*אמונה באלוהים, דת => מדינת ישראל היא נס דתי, הציונות תביא את הגאולה => הגאולה הזו כבר מתרחשת

לגבי ירושלים, מובן שזו איננה תיאוריה מדעית אלא סתם דיבור שנובע מכך שהעיר מקדימה את שאר ישראל מבחינה דמוגרפית. העניין הוא שזה מרגיש נכון, לפחות מנקודת מבט חילונית. ה-׳סוגרים עלינו׳ שהתחיל בירושלים בערך בשנות התשעים מתרחש עכשיו ברמה הארצית.

יש פה העברות תקציב מטורפות למפעל שהוא מאד גרעוני: הן כלכלית והן בכך שמספר היהודים בהתנחלויות לא גדל ואף קטן. כמו הרבה מאד דברים שקורים במדינת ישראל, קטנים כגדולים, הכל נעשה במחשכים ללא שום ׳החלטה׳ אמיתית שמתקבלת והופכת למדיניות רשמית. זו רק דוגמה, באותה מידה אפשר לנקוב במדיניות חוץ או מדיניות כלכלית. הגיע הזמן שנפסיק להתנהל כמו קהילה ונעבור להתנהל כמו מדינה.

אם אתה מסכים על מגרעות הממשלה הזו אבל מעוניין להמשיך לתמוך באותן מפלגות, אז לוגית אתה צריך את החלוקה הזו כדי להצדיק את הצעד.

אלישע - מה דעתך על הצעד הבא?

https://www.kan.org.il/content/kan-news/politic/999279/

בעיני ובעיני רוב העם זו מדיניות ימין הרבה יותר מהרפורמה במשק החלב, ואני כותב זאת בתור ליברל בליכוד.

זהו לא צעד שהיה מתאפשר בממשלת אחדות, אחים, רקלב או וריאציות אחרות.

אוף טופיק לכל הדיון שלכם אבל שום היגיון שכאשר מדברים על “מדיניות ימין” מדברים באותה נשימה גם על ימין מדיני וגם על ימין כלכלי (וגם על ימין משפטי), ועוד להגיד מה מהם “יותר ימין” מהשני - זו פשוט לא השוואה בין תפוחים לתפוחים.

אולי, בהמשך לשאלה האם לרלב חשוב יותר להיפטר מביבי או מהחרדים, צריך לשאול האם לשואפי מדיניות הימין חשוב יותר ימין מדיני או ימין כלכלי.

ברור שימין מדיני, אולי אפילו בקרב הליברלים בליכוד וכמובן עבורי.

וזה כמובן לא ייחודי לימין. אני בספק אם יש יותר ממנדט או שניים שמצביעים על סמך מדיניות כלכלית.

מרתק למי שרוצה לשמוע קצת היסטוריה, חידש לי כמה דברים ויחדש בוודאי גם למי שפתוח להקשיב (שעה האזנה).
ד"ר יחזקאלי, ד"ר סדן ואני על השימוש לרעה במערכת המשפט בישראל להשגת מטרות פוליטיות כפי שהיה בברה"מ

אחרי דיון בעבודה שהגיע לטונים גבוהים, מעניין אותי מה דעתם של האנשים פה.

מרדכי דויד. מה דעתכם עליו? שם מראה לשמאל ולזכות הקדושה שלהם להפגין או עבריין שמסוכן?

אתם יכולים לנחש מה דעתי עליו…

להגיד לך שאני מאוהב בהתנהגות הזאת והייתי שמח שככה תהיה ההתנהגות של הילדים שלי או הסביבה הקרובה שלי?! לא.

האם הוא חושף את הצביעות ופתאום הצד השני מגלה שזה לא כזה סבבה להפריע לסדר הציבורי שזה לא נוח?! כן.

אני זוכר וזה רק דוגמה קטנה, שאחים לנשק חסמו את המשרדים של פורום קהלת בשקי בטון תקפו באלימות את רובין מנכל פורום קהלת , בשעה שהיו עובדים שלהם בפנים. אתם בטח זוכרים שאז זה היה בסדר…. דוגמה למרי אזרחי לגטימי לחלוטין

אפשר להמשיך במשחק הצביעות לנצח או להחליט לחדול מזה, ששתי הצדדים יחדלו מזה…

אבל תרשו לי לנחש שמשחק ז.ל.א.ד. ימשך לנצח

או לצבוא על דלתות של המספרה של שרה נתניהו…

נראה לי ששביט ממציא דיונים בעבודה כדי לגלות לאן @Ganjo נעלם.

חירפן אותי הדמגוגיה של מישהו שאמר ״הם חסמו בנאדם זקן!״

לאאאאאאא!!! הקפלניסטים עשו מסלול מהיר לזקנים שימשיכו בחייהם! הם התחשבו! שם התפוצצתי, כמעט זרקתי את השניצל על הבנאדם.

מרדכי דוד הוא ערס מטומטם שצריך לקבל מכות, ולחסום כבישים זאת עבירה על החוק שצריך לאכוף. לא חושב שיש סתירה בין הדברים.

אבל אין אחידות באכיפה. כולנו יודעים למה

פלוס זה שהוא כמובן מאומץ על ידי הממשלה, שזה מה שבאמת מדאיג/מדגים פה

למה הוא ערס מטומטם? הוא מפגין למען הדמוקרטיה. אני לא מבין מה הבעיה, הוא מממש את זכותו הדמוקרטית להפגין. למה יאיר גולן מתגאה בכך ששמאלנים חוסמים את שרה? למה לחסום ילדה אוטיסטית של טלי גוטליב?

דוד מדרכי הוא גרגיר ביחס למה שהשמאל עשה מבחינת הפגנות. הם חסמו כבישים כל יום, למה זה בסדר? הם התחשבו במישהו?