המצב של ריאל כ"כ מדכא, שלדבר על פוליטיקה נראה פתאום יותר “כיף” מאשר לדבר על כדורגל (ולא שמצב הפוליטיקה בארץ מזהיר כ"כ, בלשון המעטה).
אז… לכל מצביעי הימין מדיני-בטחוני-כלכלי וגם ליברלי (כמוני), שמטבע הדברים כנראה מתנדנדים איפשהו בין בנט לליברמן - האם האיחוד עכשיו בין בנט ללפיד משפיע איכשהו על ההצבעה שלכם, ואם כן - איך?
ובאופן כללי, איך אתם (ואחרים כאן, כמובן) חושבים שהאיחוד הזה ישפיע על תוצאות הבחירות? האם זה יעזור או יפגע בסיכויי האופוזיציה להקים קואליציה חלופית לזו הנוכחית?
האם האיחוד בין בנט ללפיד ישפיע על אופן ההצבעה שלך, ואם כן - איך?
- לא ישפיע / חיזק לי את ההחלטה הקודמת להצביע לבנט/לפיד
- ישפיע - אאלץ להצביע למפלגה אחרת, עדיין מגוש האופוזיציה
- ישפיע - אאלץ להצביע למפלגה אחרת, מגוש הקואליציה
אומר כבר את דעתי האישית בעניין -
ברור שאיחודים פוליטיים הם תמיד עניין טריקי, ותמיד יש את העניין הזה של “המצטרפים לאיחוד מהצד השני הם לא בדיוק כוס התה שלי” - מה שעשוי להבריח מצביעים פוטנציאליים.
אבל במקרה הזה אני חושש שבנט כבר עבר את גבול “הטעם הטוב” מהבחינה הזאת. אני מבין את הרצון להראות אחדות ובפרט להציל את יש עתיד מאחוז החסימה, אבל המרחק העקרוני בין מה שבנט מייצג (או לפחות ייצג עד לפני דקה וחצי) לבין לפיד פשוט רחוק מידיי, והמהלך הזה פשוט יבריח יותר מידיי מצביעי ימין פוטנציאליים שעוד היו עשויים להצביע לו. לפיד היה צריך להתאחד עם אייזנקוט ו/או גנץ, לא עם ראש מנהלת ישע לשעבר.
יותר מזה: מלבד ליברמן, שגם לו הבעיות שלו (שחיתות, יותר מידיי שנים בעסק בלי רקורד ממשי (מלבד הקדנציה האחרונה כשר אוצר)) - אני לא רואה מי בגוש הנוכחי עשוי “להעביר קולות מצד לצד” כמו שנהוג לומר, על-אף הקדנציה המחרידה של הממשלה הנוכחית.
אם עוד קודם לכן היו לי כמה סימני שאלה על המצטרפים האחרונים למפלגה של בנט, האנונימיים יחסית (שום-דבר רע כשלעצמו, כמובן, אבל כן מעלה חששות לתסריט נוסף של ‘רפול ושבעת הגמדים’ (המצטרפים האנונימיים בזמנו למפלגת ה’ימין’ של רפול, שבסופו של דבר סייעו להעביר את אוסלו תמורת שוחד פוליטי) - וזאת בייחוד לאור ההיסטוריה הלא מוצלחת של בנט בבחירת משוריינים למפלגות שלו); אז עכשיו אני בכלל חושש שלפחות עבורי - זה די סותם את הגולל. ולצערי אני חושב שגם עבור עוד רבים כמוני (בתקווה שאני לא נופל לחטא הנפוץ, של להשליך עבור כולם את עמדתי האישית - ולשם כך בין היתר בניתי את הסקר הזה, לקבל תמונה קצת יותר טובה).
לאור כל זאת, בתמונת המצב הנוכחית (שעוד עשויה להשתנות רבות עד הבחירות, כמובן), אני חושש לצערי הרב שסיכויי האופוזיציה נפגעו קשות כעת מלהקים ממשלה אלטרנטיבית לזו הנוכחית.
אז הנה גם בדיון הפוליטי אני נופל לדיכאון קשה.. אבל היי, לפחות סגרתי מעגל.