פוליטיקה וזה :: שחיתות, מושחת, הושחתנו

רק שאתה יודע, הערבים כן עובדים, רובם כן משלם מסים, ואנחנו לא משתמטים( לנו אין פשוט חובת גיוס).
במקום להעלות לי את הארנונה, או שהדלק יעלה לי 8 שקל לליטר, אפשר היה לדאוג שהחרדים פשוט יקבלו פחות כספים ככה בחינם.
אני עובד כמו חמור, מקבל פחות ימי הבראה, אין שום דבר במדינה הזאת שלא התייקר, אבל את החרדים זה לא מעניין, את הכסף שלהם הם יקבלו.

עכשיו שיהיה ברור, אין לי משהו נגד חרדים, אני פשוט שונא שעושקים אותי כדי שמגזר שלם לא יעשה כלום כל היום.

אחוזי התעסוקה בציבור הערבי נמוכים יותר מבציבור החרדי.

ושנתחיל לדבר על כמות הפשע והטרור שיוצאים מהציבור הערבי שאתה נאלץ גם לשלם עליו? הציבור החרדי הוא בעיה קשה עבור המדינה, אבל זה לא שהשמאל היה מתנהג אחרת כדי לשמור על השלטון.

נראה לי שיותר הגיוני להתייחס למציאות שבאמת מתקיימת ולא לזו ההיפותטית.

שוב אני אזכיר שבשמאל סיכמו להעביר עשרות מיליארדי שקלים לערבים כדי שיכנסו לקואליציה שלהם. זו מציאות שקרתה ממש לא מזמן. בנוסף, אין לי אמדן כמה הנזקים המכוונים שהשמאל יצר עם שיבושי המשק והתחבורה כדי למנוע את העברת אותם מיליארד שקלים, אבל אין לי ספק שגם הם משמעותיים מאוד. בימין גנבים, אין לי ספק שגם בשמאל.

ואגב אם מדברים כבר על תיאוריה היפוטתית, מיליארד השקלים האלו הם כאין וכאפס לצרות המכוונות שהשמאל עם האהרון ברקים והפצריות וכל יתר המרעין בישין שלו עושה.

החרדים הם צרה קשה וארורה עבור המדינה, השמאל לא פחות. הימין גם גנבים.

רק שהציבור הערבי לא מקבל את כמות הכספים שמקבלים החרדים מהמדינה, אני לא מבין את ההשוואה שלך, מה שגם לפי כל מקום שקראתי בו, אחוז הערבים שעובדים יותר גבוהה מאחוז החרדים.

על איזה טרור אתה בדיוק מדבר? כמה טרורסטים ערביי ישראל יש בדיוק?( לא אומר שאין, אני יודע שיש, רק שהאחוז הוא יחסית מינימלי).

הציבור הערבי במדינה עובד, משלם מסים, וכמו שלך מגיע כסף מהמדינה גם לציבור הערבי מגיע.

אם אתה רוצה לדבר על פשיעה תפאדל, התפקיד לעצור פשיעה הוא של מי בדיוק? שלי? או של המדינה? המשטרה?

אין לי ספק שכולם גנבים פה, רק שעדיין יש לך ציבור שלם שחי על חשבוני וחשבונך.

אתה לא מנסה להבין מה אני אומר לך אלא רק להתלהם. עצור שניה ותחשוב על זה. אם הם יכלו לחתום על עשרות מיליארדים לערבים כדי להכניס אותם לקואליציה, הם לא יחתמו על מיליארד בודד לחרדים? בנוסף, תקן אותי אם אני טועה, אבל 1<<30.

מלבד זאת אין לי מושג למה אתה מנסה להכחיש שמדובר בהסכמים קואליציונים. הערבים דרשו את זה כדי להצטרף לכנסת, וקיבלו כי היה חשוב יותר לשמאל לשבת בשלטון.

אוקיי, אני אשמח שתביא מקורות. בקישור ששלחתי מקודם בשיחה עם הAI יש את כל המקורות שממנו הוא שלף נתונים המתארים מצב בו 30% יותר מהנשים החרדיות עובדות לעומת הערביות, ו20% יותר מהגברים הערבים עובדים לעומת החרדים. למרות שהגברים החרדים עובדים פחות מהערבים, זה מתאזן יפה מאוד עם הנשים.

מצחיק שאתה שואל ועונה לעצמך באותה נשימה.

הטרור יחסית מינימאלי כי מושקעים ים כסף ומאמצים כדי לנטרל אותו. יש גם מקרים שזה לא הצליח. הכסף הזה מגיע על חשבונך.

בנוסף יש הרבה מאוד מקרים של גניבות רכבים ופריצות לבתים שפשוט הפכו עניין שבשגרה. אני גר בשכונה שקרובה לכפרים ערביים בירושלים ולכן אני שומע הרבה יותר על זה, וכמעט כל בוקר שני אני שומע על מרדף שהתנהל בשכונה או רכב שנגנב למישהו. בתקשורת המיינסטרים יש אפס התייחסות לנושא.

https://share.google/1yjjD8If3TVfggn9E

כנל המצב בציבור החרדי. אחוזי העובדים בשני הציבורים האלה בסך הגדול זהה והפערים זניחים. לא מדברים על זה כי יותר קל ואף אחד לא יצעק עליך אם תכנס בציבור החרדי.

לא הבנתי את הטענה שלך, מה אתה אומר בעצם? אנחנו משווים בין ה"תרומה" של הציבור הערבי והחרדי בישראל, מה זה משנה דרך איזה גוף מתבזבז הכסף כדי לעצור את הפשיעה? הציבור הערבי מביא איתו פשיעה שעולה לנו בסופו של דבר בכסף, ואם אתה רוצה להשוות בין הציבור החרדי לערבי אתה חייב גם לקחת אותו בחשבון.

אם אתה אומר שכולם גנבים אז מה בעצם המחלוקת? זו הייתה הטענה שלי.

אני אומר בפה מלא שהציבור החרדי הוא צרה גדולה למדינת ישראל. לא אמרתי את זה על הציבור הערבי כי זה מובן מאליו. כמו אצל החרדים יש שם הרבה עבודה בשחור, אחוזי תעסוקה נמוכים, רק ששם יש גם הרבה יותר פשיעה וטרור. ההסכם לעברת עשרות מיליארדי שקלים היה הסכם קואליציוני ולא איזושהי תוכנית גאונית לשנות את המצב שבאו איתה מראש.

אני לא מבין מה הקשר בין המגזר הערבי שהועברו אליו תקציבים מסויימים לבין הבעיה עם המגזר החרדי. במקרה של האחרון, המערכת עצמה מממנת ומעודדת אי לימודים ואי תרומה לכלכלה. כמו שהערבים קיבלו כסף, כך קיבלו המתנחלים, עיירות הפיתוח וגם החרדים אלף פעמים. שני דברים לא קשורים אחד לשני.

אגב חנן אצל מזרחים יש הרבה יותר פשיעה מאשר אצל אשכנזים, אז אולי נרים ידיים גם במקרה שלהם.

שוב פעם, המליארדים לערבים זה כספים שהולכים לרשויות, לפיתוח לבנייה, לא לעידוד אנשים לא לעבוד ולשבת כל היום וללמוד תורה על חשבוני, אפשר גם לעבוד וגם ללמוד תורה, שיעבדו חצי יום וילמדו חצי יום, יש הרבה דרכים לדאוג גם למדינה וגם לדת.

משפחה חרדית עולה למדינה 10 אלף שקל בחודש משפחה ערבית עולה 5000 שקל בחודש, אין לי ספק ששתי השכבות לא אמורות לעלות למדינה כלום, רק שההבדל פה עצום, ערבים לא מקבלים הנחה בארנונה, לא מקבלים תמיכה בשכר דירה ופחות מקבלים תמיכה בעלות גנים.

עכשיו נעבור שניה לפשיעה לאומנית ופיגועים, לפי הנתונים של המכון הישראלי לדימוקרטיה- בשנים 2015-2024 היו 150 פיגועים שבוצעו על ידי ערבים ישראלים, כ 2/3 מהמקרים בוצעו על ידי ערבים תושבי ירושלים, והשאר על ידי ערבים נושאי דרכון ישראלי, במדינת ישראל יש היום כ 2 מליון תושבים ערבים, אחוז הפיגועים הוא פחות מ 0.0001, זה לא אחוז גבוהה.( אני לא ממעיט מהערך של הפיגועים כמובן).
הרבה מהכספים שהולכים למערכת הביטחון למניעת פיגועים מווסתים לאזור יהודה ושומרון, שם המצב מאוד שונה, מה שגם הערבים שם הם לא תושבי ישראל, אז הכסף הזה לא אמור לבוא על חשבוני.

אותי לא מעניין אם אתה חרדי, יהודי, רוסי, ערבי או אפילו הודי, כולם כולל כולם צריכים לעבוד, לישות בנטל ולהקל על המדינה שעוד מעט תפשוט רגל, יש סיבה שבכירי האוצר פורשים אחדי אחרי השני ונופלים כמו דומינו.

בשני המקרים מדובר בכספים שהלכו להסכמים קואליציונים.

בעיה שמצערת אותי כל כך, אבל זה נושא מורכב ולהכנס אליו זה דיון בפני עצמו. יש תהליכים שקורים, הם איטיים, והבעיה עדיין מאוד רחבה ומדאיגה. נקווה לטוב.

אם הערבים לא היו שמים את זה כאולטימטום הם לא היו מקבלים את הכסף הזה. פה ושם מדובר בכספים שהושקעו בסופו של דבר במטרה להגיע להסכמים. הטייטל של הכסף הזה פחות קריטי.

אני לא מתווכח עם זה ששמה הכסף כביכול יעזור למדינה ופה לא, זה פשוט פרט חסר חשיבות מבחינתי. ברגע שהכסף עובר הוא גם יכול לממן לימודי ג’יהאד ומלחמת הקודש של האיסלאם. אין לך שליטה על זה.

עם זה אנחנו מסכימים מיליון אחוז.

אגב, זה עוד דיון בפני עצמו, אבל מאז שהעלתי כאן את הדאגה בנושא חקרתי אותו לעומק יותר, גם מחרדים שסביבי ‏(עדיין מכיר לא מעט כאלה‏) וגם מנבירה ברשת, ומשניהם עולה תמנה זהה של תזוזה משמעותית לכיוון יציאה לעבודה ורכישת השכלה. אני יכול לומר לך שהמחסום הגדול של נידוי חלקי והרמת הגבה שקיבלו יוצאים לעבוד בעבר, כבר לא קיימת ברוב המוחלט של הציבורים הספרדים והליטאים, שהם זרמי הרוב בציבור החרדי.

בסך הכל אני מרגיש שכן, הכסף נגנב, והטייטלים שלו מעצבנים גם אותי, אבל שני דברים ברורים לי. הראשון זה שגם השמאל היה בוודאות מבצע גניבה, והדבר השני הוא שלמרות שכואב לי על הכסף הזה, מתישהו אנחנו כן נצטרך להגיע לפתרון ממשי ולהפסיק לחלק כספים על הסכמים קואליציונים. הייתי שמח אם היתה קמה ממשלת אמצע בלי החרדים, השמאלנים הקיצוניים והערבים, אבל זה כנראה כבר לא יקרה.

יש הבדל גדול מאד. זה חלק מהשיטה וקורה על בסיס קבוע. להשוות את זה לתקציבים שהמגזר הערבי קיבל (ודי בצד יש לאמר, הוא לא בדיוק המגזר שהמדינה הכי פינקה מאז היווסדה) זו היתממות גדולה מאד.

השאלה איך היית מגיב אם היו מעבירים תקציבים לטיפול בעניינים האלה

בשביל לבדוק דברים כאלה יש מחקרים ונתונים. והם מציירים תמונה הרבה יותר פסימית מאשר האנקטודות האלה.

המצב עגום ומחמיר, ולכן ברור שההתייחסות להחלטות שמעמיקות ומנציחות בעיות מבניות (כסף קואליציוני למוסדות לימוד חרדיים בהוצאה קבועה עצומה נוספת, סבסוד משכנתאות) יתפש שונה מהעברת תקציבים לרשויות ערביות.

שאלה טובה, קשה לי להגיד כרגע. זו בעיה שמדינת ישראל צריכה לפתור. אני לא רואה הרבה הבדל בפשיעה שמגיעה מהציבור המזרחי לבין הפשיעה שמגיעה מהמגזר הערבי או מכל ציבור אחר ולכן קשה לי להגיד. אני חושב שבמדינה יש הרבה פושעים, הממשלה מושחתת, בית המשפט מושחת, המשטרה מושחתת, וכמו כן יש את הפשיעה הפרטית עליה דיברנו מקודם. אם היו אומרים שמקציבים סכום כדי לטפל בפשיעה בצורה יסודית הייתי שמח. להעביר כסף כדי לטפל רק בפשיעה של יוצאי מרוקו נשמע לי כמו עוד עוקץ שילך ישירות לארגוני הפשיעה, אבל אני לא באמת יודע.

בנוגע לדיון עצמו דיי מיציתי. אני חושב שלתת סכום כזה רק כי הערבים סחטו אותם ואיימו שלא ישבו איתם זו גניבה מארץ הגניבות, גם אם זה כביכול יתרום למדינה. מעבר לכך שכמו שכבר אמרתי בהודעה קודמת שלהאמין שהכסף באמת ילך לפיתוח הערים הערביות זו נאיביות שמאלנית טיפוסית. מדובר ברובם במוסלמים אדוקים שמאמינים בג’יהאד וחיים באמונה שיום יבוא ומוחמד יתן להם את ירושלים והם ירצחו את כל היהודים. נסכים שלא להסכים במקרה הזה.

הכתבה שהבאת דיי מספרת את הסיפור נכון להיום, שהוא בהחלט עגום, וגם זה בצורה חלקית. היא לא נוגעת בשינויים הפנימיים שקורים בתוך החברה החרדית, שהואצו בעקבות הקורונה והמלחמה. נתוני המל”ג מציגים בצורה מספרית את התהליכים שעליהם דיברתי בשטח. כמו כן ניתן לראות כי השינויים עמוקים יותר וכיום יש עליה ליניארית משנה לשנה בתלמודי תורה שבהם נלמדים מקצועות ליבה וכפופים לגמרי למשרד החינוך. אצל הנשים החרדיות הפער מהחילוניות מבחינת שיעור התעסוקה הצטמצם כמעט לגמרי, כשגם מבחינת ההשכלה הפערים הולכים ומצטמצמים. כיום, בגלל הביקוש, יש לא מעט אוניברסיטאות ומכללות שפתחו מסלולים לנשים חרדיות בקמפוסים נפרדים. למשל, אני כיום עובד בסמוך לקמפוס שכזה המופעל על ידי המכללה בה אני למדתי.

אבל מעבר למספרים, אני מספר לך על תהליכים שקורים בשטח ואני רואה אותם קורים מול עיניי. יש חדירה מאוד משמעותית של סמארטפונים, לאנשים נפתחים העיניים, המצב הכלכלי כמו בכל המדינה שוחק, ובסופו של דבר הציבור החרדי שמשחק משחק סכום אפס ואינו מספק אף תוצר צריך להכניס כסף מאיפשהו. כיום ברוב הציבור החרדי** כבר מקובל הרבה יותר לצאת לשוק העבודה ולרכוש השכלה מה שלא היה נכון לומר בעבר. בסופו של דבר המשחק הזה ייגמר כשהחרדים יהוו נתח מספיק גדול כדי שהמדינה לא תוכל לממן אותם יותר. אין ברירה אחרת אלא שיקרה שינוי, והשינוי הזה כבר קורה. הכסף גם אם הפעם זרם, זורם יותר בקושי, ובהתאמה הציבור החרדי גם משנה את דרכיו.

המצב עגום? כן. המצב מחמיר? לא. האם אני אופטימי? גם לא, אבל לא פסימי. השאלה היא האם התהליכים שקורים בחברה החרדית יגדלו יותר מהר מההתרבות הטבעית של הציבור הזה. מרגיש לי שכן, לחתום על זה אני לא יכול.

** הציבור החרדי מחולק לזרמים כשגם בהם מאוד משנה האזור והשכונה. ישנם הרבה זרמים וקהילות שעדיין אטומים הרמטית לתהליכים האלו, אבל בגדול, חלקים גדולים מאוד של הציבור החרדי “נפגעו” מהם.

@Cockroach_Crazy מעניין אותי אם אתה מסכים עם מה שכתבתי פה ואיך אתה רואה את הדברים.

טוב הגיע הזמן לפרק את השקר הזה שהקואליציה הנוכחית מפמפמת ללא הרף ולצערי כבר קנה לו אחיזה בחלקים נרחבים מהעם, אבל אשמח אם לפחות פה בחלקת האלוהים הקטנה שלנו אנשים לא יחזרו עליו.

בניגוד לשקרים ולהמצאות - לא היו שום עשרות מיליארדים שכביכול ‘ניתנו במתנה ל”ערבים” ’, שיעשו עם הכסף הזה ככל העולה על רוחם.
מה שהיה כאן, זאת קביעה של תוכנית חומש לטיפול שורש רציני בסדרת פערים משמעותיים במגזר הערבי - תשתיות, תחבורה, בנייה, חינוך, רווחה ועוד - שנובעים בעיקר מהזנחה שיטתית של עשרות שנים (כלומר: מקיפוח תקציבי שיטתי לאורך שנים). מטרת התוכנית הייתה לגשר במידת מה על ההזנחה הזאת.
למעשה, מדובר בהמשך ישיר של מהלך (מבורך) שהתחיל כבר בממשלות נתניהו, להתחלת טיפול בליקויים הללו, רק שנציגי המגזר רצו להבטיח בדרך לכניסתם לממשלה החדשה - שהתוכנית הזאת תיכנס לבסיס התקציב, ושלא תתמסמס בדרך.

כן, הדברים נקבעו במסגרת הסכמים קואליציוניים לקראת הקמת הממשלה החדשה - כי בדיוק ככה קובעים את קווי היסוד של הממשלה העתידה לקום. זהו ההליך התקין.
הניסיון המכוון של שופרות הממשלה הנוכחית, לבלבל בין הסכם קואליציוני לגבי מסגרת התקציב, לבין כספים קואליציוניים - כספים שבהם אכן אין ממש שליטה לאן בדיוק הם מגיעים (ע"ע מקוואות בערים חרדיות שנבנים בחסות משרד הנגב והגליל שבמקרה בידי שס) - הוא פתטי ועלוב.
מכאן אגב גם ההבדלים העצומים בין סדרי הגודל של שני הסכומים (מיליארד עד מיליארד בודדים, לעומת עשרות מיליארדים). אל דאגה, זה לא בגלל ”עזות המצח של השמאל” לעומת “הצניעות וההסתפקות במועט של הימין”. אין חשש כזה. זה פשוט מאוד בגלל שלא מדובר באותו סוג בכלל של חלוקת תקציבים.

אני לא מבין מה זה אומר בכלל. כל העניין זה אם כסף כזה או אחר עוזר למדינה או לא.. אחרת מה המשמעות של חלוקת תקציבים?? על מה בכלל הדיון הציבורי בנוגע לבנייה והצבעה על התקציב? הרי זה לא משנה בכלל האם הממשלה מפנה את הכסף לכיוון שעוזר למדינה או לא..

ההבדל בין אותה תוכנית חומש למגזר הערבי, שמעבר לצדק הבסיסי שבה (אזרחים שווי זכויות בסופו של יום) - אמורה להועיל למדינה כולה בטווח הארוך (ע"י מיגור בערות, מתן שוויון הזדמנויות, לחימה בפשיעה ועוד); לבין הכספים שנשפכים בלי סוף על המגזר החרדי, וללא שום צל של ספק פוגעים אנושות במדינת ישראל כולה בטווח הקצר והארוך (כולל באנשי המגזר החרדי עצמו) - ההבדל העצום הזה, הוא זה שהופך יותר מכל את כל ההשוואה הזאת ללא יותר מדמגוגיה עצובה.

יש לי הרבה מה לכתוב, עמדתי לכתוב כמה פעמים וחדלתי. ערב פסח, אני עמוס ביומיום בטירוף בנוסף לפרויקטים בעבודה שהזמן לחוץ איתם ממש, בקיצור אין לי את הזמן לכתוב את המבט שלי.

אני חושב שגם סארי וגם אלישע מדברים ממש מפוזיציה, ובעיקר מרגיש לי שהם פשוט לא מכירים את הציבור החרדי ולא את הדרכים לעזור לו. נניח שסארי מדבר על הערבים שתורמים למדינה בניגוד לחרדים שמעלימים מיסים אני נקרע מצחוק, עם מי לעזאזל החרדים עושים את הביזנס של הבניה? עם ערבים! אני שונא מוות את האנשים שמשחקים במזומן, אבל הביזנס הזה משום מה קורה עם קבלנים ערבים ובעיקר עם עובדים ערבים. בלי קשר, בציבור הערבי אחוז הנשים העובדות נמוך מאחוז הגברים במגזר החרדי, כך שלא ברורה לי מאיפה ההזיה להפוך את הציבור הערבי למלח הארץ. ואל תשכח שהגם שאני חרדי גם אני מדבר מפוזיציה….

יאללה חג כשר ושמייח!

מעבר לתגובה המעולה של @EJB שמסביר את ההבדל בין כספים קואליציוניים לבין סעיפים שנמצאים בבסיס תקציב המדינה - אתה באמת לא מבין את ההבדל בין השקעה שמעודדת צמיחה לבין מה הכספים שקבלים החרדים שמעודדים הימנעות ממעגל העבודה והיתמכות ע”י המדינה?

כאילו, מה הטענה שלך, שערבים לא צריכים לקבל כסף? עזוב גזענות - זו טענה כל כך מפגרת, כי אתה בעצמך בא ומתלונן אחר כך על הפשיעה במגזר הערבי. כדי להפסיק לממן את “המלחמה בפשיעה” צריך למנוע אותה מלכתחילה, ואת זה עושים אך ורק עם השקעת תקציבים בדיוק בסעיפים שממשלת בנט המעולה* סיכמה עם הערבים.

הראית הרבה ידע בת’רד הזה, אז אני בטוח שקראת את כל המחקר של קהלת ש-@Paco-Pavon צירף, אבל אני רוצה להתעכב על תמונה אחת. בסופו של דבר כל הסיפור הוא זה:

על כל שקל שמשפחה החילונית ממוצעת מכניסה - המדינה מוציאה 0.84 שקל כדי לממן את החרדים והערבים. רק ש-80% מזה הולך לחרדים.

הטענה הזאת היא ברמה של ילד בן 3 שיבוא ויגיד לגננת שההורים שלו בחובות של מיליונים לבנק. מה שהילד בן 3 לא יכול להבין זה את הקונספט של משכנתא, ושל הנכס שמקבלים בתמורה. תאר לך רגע את הפרצוף של העובדת הסוציאלית שתגיע לוילה של הילד כדי לראות אם הכל בסדר עם המשפחה שנמצאת בחובות. אותו פרצוף יש לכל מי שקורא את הטענות שלך.

זו לא בושה לשאול שאלות בנושאים שאתה לא מבין בהם כלום, כדי ללמוד. זה עדיף על לטעון בביטחון טענות לא נכונות. הדבר הכי חשוב שאתה צריך ללמוד זה שיש הבדל בין שלושה סוגים של הוצאות:

בזבוז - כסף שיוצא ולא חוזר כערך כספי, אלא כערך רגשי או הישרדותי. אם יש לך - תפאדל.

השקעה - כסף שיוצא אבל יחזור בעתיד כיותר כסף. ככל שתשקיע יותר עכשיו - ככה יהיה לך אקספוננציאלית יותר בעתיד.

סבוטאז’ - כסף שאתה מוציא כדי לפגוע בעצמך, ולגרום לכך שיהיה לך פחות כסף בעתיד. אני באמת לא יודע איך להסביר למה זה קטסטרופה. זו אמורה להיות אקסיומה.

כאוכלוסייה אתם לא הרבה יותר טובים מהחרדים. אתם יכולים לעשות שירות לאומי, ובוחרים שלא לתרום למדינה. אתם בוחרים לעבוד בשחור ולהעלים מיסים. יש הרבה חולאים בחברה הערבית, ככה שלהתעלם מהם ולהגיד שאתם סבבה זה לעצום עיניים. אתם כן יותר טובים מהחרדים, אבל עצם ההשוואה אומרת הכל.

ממשלת בנט הייתה ממשלה מעולה שפשוט לא כיהנה מספיק זמן, כי איכשהו שוחד זה בסדר במערכת הפוליטית. הממשלה הנוכחית פשוט הרסה כל תהליך שהם התחילו בזמנו.

@SantiagoBernabeu גם במקרה הזה - במקום לצעוק 0מו!ל 0מ!ל, לך תחקור כמו שצריך על המהלכים של הממשלה הקודמת.

קודם כל טל הודעה מעולה.
דבר שני, לא עצמתי, אני כן יודע שיש הרבה מה לשפר בחברה הערבית, גם העבודה בשחור, גם ההשתלבות היום יומית במדינה, ורק שתדע, בשנה האחרונה אחוזי הגיוס/שירות לאומי בחברה הערבית היו יותר גובהים מהחברה החרדית.
ללא ספק שיש בעיה מאוד גדולה עם שתי האוכלסיות, אבל האוכלוסיה הערבית מוזנחת כבר כמה שנים טובות, לכן יש הרבה יותר עבודה בשחור, הרבה יותר פשיעה ומצב סוציואקונומי יותר נמוך.

הבעיה עם הדעה של חנן היא שהוא לדעתי מייצג זווית פופולרית בקרב החרדים עצמם. עם הזמן נבנתה דרך הסתכלות אלטרנטיבית על המציאות, לא בעלת בסיס עובדתי מוצק בלשון המעטה, שמאפשרת להם לצלוח מבחינה מוסרית את העובדה שהם נהנים מפריבילגיות ללא נשיאה בנטל.

נראה שהחרדי הממוצע לא מבין ובוודאי לא רוצה להבין. אז ירושלים הופכת להיות יותר חרדית אבל ‘לא קורסת’ (לא יודע מאיפה להתחיל), החרדים חיים בצניעות ולא מבקשים הרבה, לא מתגייסים כי הצבא לא באמת רוצה, אין כפיה דתית על החילונים וכו’

זה בדיוק מה שהימין לא מצליח ולא רוצה להבין על הקפלניסטים, למרות שהוא בעצמו הראשון להגיד שהבעיה היא לא באמת עילת הסבירות: יש ציבור שרואה את ההתנהגות הזו (בנוסף לעוד התנהגויות והתבטאויות מסוגים אחרים) והוא דואג לעתיד המדינה (דמוגרפיה היא גורל, נהוג להגיד). במקום להצטרף ולקרוא לשינוי כדי שלא נהפוך למדינה ענייה, עובד שם איזה רפלקס מותנה בגלל שריססו לו את הסבתא או תקעו אותה בפריפריה. אין כאן מחלוקת עובדתית, זה מה שמדהים פה.

קודם שהציבור של ביבי ירצה שינוי, כי הוא כרגע לא רוצה. על עם ישראל עובר כרגע אירוע אמוני, אז בדיוק להפך.

מסכים מאד עם @Shusaku ומה שעצוב עם הודעות מהסוג שחנן כתב פה היא שהן זהות לחלוטין לדברים שאני שומע וקורא כבר 10-15 שנה בזמן שהבעיה רק מחריפה. ערימה של wishful thinking וססמאות על דברים שרואים רק בשטח ושינויים אדירים ובלה בלה… בזמן שבשטח, גם השינויים שקורים איטיים בהרבה ממה שקורה בחברה הכללית, ולכן הפערים רק גדלים. זה נראה כאילו משהו משתפר רק למי שנמצא בפנים ו/או לא בודק סטטיסטיקות כלליות במקום להסתמך על אנקדוטות מחייו הפרטיים.

כל נתון מדיד אפשרי מראה לא רק על כך שהבעיה מחמירה, אלא שהיא מחמירה בקצב עולה ומתקרבת לנקודת אל-חזור (אם לא חצתה אותה). אבל תמיד אפשר לגזור עוד פעם או פעמיים, לזרוק עוד אנקדוטה או שתיים ולשכנע את עצמנו שבעצם יש תקווה או שהמצב משתפר.

ככה בדיוק מייצרים קונספציה ומדינה כושלת כמו איראן. הכבוד יותר חשוב מהאמת. ראינו מה תרבויות השקר האלה שוות באמת בשנתיים האחרונות, אל לנו להידמות אליהן.

הופתענו מחיזבאללה? ביקורת קשה בקבינט על אלוף פיקוד הצפון. רה"מ נזף, הרמטכ"ל הודיע כי העיר לאלוף.

השרים העלו לדיון את דברי האלוף רפי מילוא שאמר בשיח עם תושבים: “הופתענו מהיכולות של חיזבאללה. יש פער בין מה שחשבנו למה שאנחנו מוצאים”.

השרה רגב תקפה: איך זה יכול להיות? כל אחד כאן מדבר במסרים אחרים?

רה"מ נתניהו נזף: זה מייצר בעיה שהאלופים מדברים ומתראיינים, זה מטעה את הציבור. צריך מאד לשים לב לזה.

הרמטכ"ל זמיר: הייתי שם היום בהערכת מצב והערתי על זה.

רח"ט מחקר: לגוף הדברים, אין שום פער. לא הופתענו מכלום. אין לי מושג מאיפה הוא הביא את הדברים האלו. חיזבאללה מוכה ומוחלש.

השרים התייחסו גם לדברים שיוחסו לקצין בכיר שאמר כי היעד אינו פירוק חיזבאללה:

השר כ"ץ: אנחנו מרחיבים את רצועת הביטחון. פירוק חיזבאללה הוא יעד.

הרמטכ"ל זמיר: פירוק הוא בהחלט היעד. הגדרתי זאת כיעד-על.

השרים העירו לרמטכ"ל גם על דבריו בישיבה הקודמת כי צה"ל קורס לתוך עצמו. אחד השרים העיר: מה עם בדיקות פוליגרף? אי אפשר לעשות כלום. הכל יוצא מכאן.

אם רלביזם זו מחלה, אז ביביזם זה אם סרטן היה מדבק.