מס זה רע הכרחי. למיסוי רווחי הון יש שלל השפעות שליליות כמובן, ובאופן כללי עדיף למסות צריכה מאשר הכנסה או רווחים. אבל אם כבר ממסים - שטוח, אחיד, ללא פטורים שצריך לבזבז משאבים על בדיקת עמידה בהם ובירוקרטיה שלמה סביבם. זה גם בזבזני וגם מעוות את התמריצים, לעתים, כמובן, בדרכים לא צפויות. לא חושב שתמצא הרבה כלכלנים שיחלקו על הקביעה האחרונה. אם רוצים לעודד את הציבור להשקיע, הדבר הנכון לעשות הוא להוריד את מס רווחי הון על חשבון שלל פטורים. או לחלופין - בהנחה שצריך לצמצם, הגיוני בהרבה לבטל את הפטור הזה מאשר להעלות מס רווחי הון.
אתה מערבב שמחה בשמחה (או עצב בעצב?). אין שום סתירה בין אמונה בפחות מיסים לבין אמירה שבהינתן מערכת המיסוי הקיימת הפטור ממיסוי על קרן השתלמות לא עושה שכל. אפשר להגיד שמערכת המס צריכה להיות שטוחה (על מנת שלא לייצר עיוותים בתמריצים), לצד זה שהיא צריכה להיות יחסית מאוד נמוכה.
באופן אידיאלי - אני מוריד ל-0 את מס החברות, לסכום מאוד מאוד נמוך את מס רווחי ההון, ומפצה על זה במע"מ גבוה יותר וקיצוץ מסיבי בהוצאות הממשלה. אבל גם בתסריט האידיאלי הזה, לא יהיה פטור על קרן השתלמות (בדיוק כמו שלא צריך להיות פטור ממיסים על פירות וירקות, ועוד ועוד).
אתה מבין שזה החלק הקטן יותר המושפע? אם למשל יש לך קרן שצברה כבר 100,000 שקל, ועכשיו מתחילים לשלם מס על הקרנות השתלמות, אזי בהקשר של הצבירה אכן תשלם מס רווחי הון על … רווחי הון, כלומר אם יהיו שנים ללא רווחים או רווחים נמוכים תשלם מעט מס, למשל בשנה עם תשואה של 10% לשנה שהיא תשואה מעולה, תרוויח 10,000 ותשלם 35% שזה 3,500 לשנה. מאידך, על הפקדת המעביד, שהיא 7.5% מהברוטו, כל חודש, ובהנחה שההפקדה היא “רק” בגובה תקרת הפטור, כ- 16,000 לחודש, זו הטבה חודשית של 1,200, או קרוב ל 15,000 בשנה, כלומר תשלם מס יותר גבוה כי זה לפי המדרגת מס שלך.
לא הבנתי איך זה לא לרעה, הרי עדכון המדרגות הוא לטובת העובד ומקטין את תשלומי המס, כלומר ההקפאה מונעת את ההטבה הזו (גם אם היא לא כזו גבוהה).
לא הבנתי איזה מס אני משלם על החלק של המעביד.
המס החדש על רווח הון שהקרן עושה, אין שינוי במיסוי של ההפקדות.
נכון, התבלבלתי, זה בעצם כן לרעה.
ניסיתי למצוא את הסעיף הרלבנטי ולא מצאתי בפרסומים.
נכון להיום זו ההטבה העיקרית כנראה, כי היא לפי שיעור המס השולי של העובד, שהוא לרוב מעל 25% והוא חל כבר מהשקל הראשון המופקד. אלמלא הפטור, היית משלם מס על הפקדות המעביד כאילו שזה חלק מהברוטו שלך (כמו מס על שווי רכב למשל). אם לא נגעו בזה אז זו חצי צרה (ואפילו פחות מחצי).
אגב ראיתי בכתבות שהמיסוי הוא על רווחי הון שקורים רק לאחר תקופת 6 שנים.
נכון, על זה דיברתי.
הגזירה החדשה היא רק מס רווח הון ורק אחרי 6 שנים אם לא משכת.
לדעתי זה עושה צדק, ואני לא מבין מדוע זה לא היה ככה עד עכשיו.
אם אני משאיר את קרן ההשתלמות ולא מושך, זאת השקעה כמו כל השקעה אחרת, וצריכה מיסוי כמו כל השקעה אחרת.
היו פה טענות שזה יעודד אנשים לא לחסוך. לדעתי זה לא ישנה, עדיין קרן השתלמות היא דרך מצוינת לחסוך.
היו פה גם טענות שזה מס כפול על החלק של העובד. זה לא שונה מכל שקל אחר שאני מרוויח כשכיר ומשקיע. אני מקבל את השכר אחרי מיסוי, משקיע ומשלם מס בשנית על רווח הון. לא מבין למה קרן השתלמות התנהלה אחרת.
מעלים מיסים על רחבים חשמליים - לא ברור לי. הייתי מצפה להעלת מיסים על רכבים מזהמים בתירוץ של מאבק הזיהום והאקלים בלהבלהבלה.
מודיס מורידה את הדירוג של ישראל בשתי דרגות. לא פשוט
זה מעבר ללא פשוט. זו רעידת אדמה שרק על ההפקרות שהובילה למצב הזה נכון היה להפיל את הממשלה ולקרוא להעיף את סמוטריץ’ לכל הרוחות.
נכון, זה לא מצחיק בכלל ואנחנו עוד נצטרך להתמודד עם זה אחרי שהאופוריה מסדרת החיסולים תשכך, אבל זה פשוט גאוני:
הורדת דירוג האשראי תפגע בישראל בסכום של 350 מיליון שקל - זה הסכום שהורדתם מתקציב הישיבות ועל הסכום הזה תצטרכו לשלם
הוא אפילו לא מתבייש להוציא דבר כזה מהפה
https://x.com/i/status/1840317485666414979
נזכרתי בזה אתמול כשנכנסתי לארנק הקריפטו שלי
ההשקעה הכי טובה שעשיתי בחיים זה הביטקוין הזה, ועוד אמור לעלות לכיוון ה 180 אלף דולר.
תגידו מישהו יכול לתת הסבר לבומר מיזדקן כמוני מה זה ביטקוין?
עד עכשיו הייתי בטוח שזה מטבע של הדארק נאט…
זה בערך זה.
כמו כל מטבע, יש לו שער מול הדולר. כרגע גבוה מאוד וטיטי מבסוט.
דיון שלם על האם זה באמת מטבע או לא…
זה ״נכס דיגיטלי״ שכרגע לשלם איתו על דברים זה אירוע די נדיר. רוב הרוכשים שלו, לרבות גופים מוסדיים עצומים ושלל קרנות, מחזיקים בו יותר כתואם זהב - משהו שלכל הפחות שומר על ערכו הריאלי לאורך השנים (כמובן שבמקרה הזה - אנדרסטייטמנט מטורף). הוא מבוזר לחלוטין ולא מצריך מתווך מרכזי (בנק לצורך העניין) בשביל לבצע עיסקאות באופן מאובטח, מה שבתאוריה אמור להפוך אותו לנכס שמוגן מגחמותיהן של ממשלות ורגולציה, והוא באמת אך ורק שלך.
אני עדיין סקפטי מאד לגבי השווי בטווח הארוך ומאמין שמתישהו תבוא נפילה גדולה, בדיוק בגלל היעדר שימוש ממשי פרקטי, האפשרות שממשלות בכל זאת יכנסו לתחום באופן אגרסיבי או יפתחו מטבעות קריפטו משלהן, וכמה וכמה אתגרים טכניים לא טריוויאליים בעליל למימוש החזון שלו כמטבע של ממש (בעיקר אנרגיה וזמני טרנסאקציה). אבל היי… מי שלא ספקן כמוני ועלה על הרכבת מתישהו בעשור וחצי האחרונים, עשיר מאד על הנייר היום. מצד שלישי, מי לעזאזל מעיז למכור?
כל עוד הממשלות המרכזיות בעולם לא יקבלו באופן מלא* את הביטקוין - הוא נשאר ויישאר ספקולציה בלבד והנפילה בוא תבוא. אם יקבלו, כל מי שהשקיע בו הרוויח בענק.
- יקבלו באופן מלא = יסכימו לסחור בו, כלומר לקבל איתו מיסים, או לשלם איתו משכורות (לא חייב להיות במקום המטבע המקומי, מספיק בנוסף).
התסריט שזה יקרה לא בלתי אפשרי, אבל הוא לא גדול במיוחד. אני מניח שאם זה יקרה זה כי השוק יכריח, כלומר, איכשהו הביטקוין יהפוך להיות שמיש באופן תדיר בשוק. אבל זה מאוד לא סביר כי בדרך כלל הסיבתיות הפוכה - קודם הממשלה מאמצת, ורק אז השוק מאמץ.
יותר מעכשיו ?
בהחלט. המחיר עכשיו כולל בתוכו את הסיכון שמדובר בספקולציה בלבד. כאשר הסיכון יתפוגג המחיר כמובן יעלה (אם כי תמיד ייתכן שיהיו גורמים אחרים בלתי-קשורים שיובילו לירידת מחיר. הכוונה היא בעולם של Other things being equal).