ת'רד כלכלה :: ממשלה חדשה, פופוליזם ישן

ואז השאלה מייד אח״כ היא האם זה מספיק חשוב בגיל ההתבגרות כדי לנסות לחסוך את זה מהילדים שלי. בסופו של דבר, גם אם זה משהו אינדבידואלי יחסית ולא נכון באופן גורף לילדות בקיבוץ, סביר (או לפחות לא מופרך) שהם יהיו דומים לי במובן הזה.

כל כך מדויק! אני שמתי לב שאשכרה תוכנתתי ללכת עם הראש למעלה (כי בקיבוץ ‘צריך’ לראות את האנשים שסביבך ולהגיב אליהם) וכשאני רואה אנשים ברחוב הולכים ולא מסתכלים סביבם זה ממש מוזר לי.

בסופי שבוע כשאנחנו באים לבקר בקיבוץ אני לוקח את הבנות לבריכה ועד שעשיתי ניתוח לייזר כל פעם שהייתי נכנס לבריכה הייתי מוריד את המשקפיים ואז לא רואה… זו חוויה כל כך מוזרה בקיבוץ לא לראות. בדמיון שלי חצי מהחברים נעלבו שלא אמרתי להם שלום. מצד שני מה אני אשים שלט “אני לא מזהה אתכם בלי משקפיים”?

בקיצור, כשמדברים איתי על תחושת קהילה אני די מתחלחל. הייתה לי מספיק קהילה ל-4 סיבובי חיים.

הבעיה היא שבאמת ה"אסתטיקה" של חיים כפריים כל כך חסרה. ההרגשה שאתה חי במקום שתוכנן להולכים על 2 ולא לנוסעים על 4 היא כל כך משמעותית…

אתם בעיר עכשיו?

כן אבל אשתי והבנות עובדות על זה שנעבור לקיבוץ…

מעניין. היא גם קיבוצניקית במקור? אם מה שמעניין זה כפריות יחסית אז למה לא מושב כלשהו? למרות שתכלס רוב המושבים שאני מכיר כבר די זהים מהותית לסביון ודומיה מבחינת כבישים וכו׳.

וזה עוד מבלי לציין את הגעגוע לקקי של כלבים מרוח על כפות הרגליים

גם היא קיבוצניקית… עד לא מזמן גרנו בבנימינה שזה די כפרי אבל לא דומה בכלל לקיבוץ. גם מושב לא דומה לקיבוץ. שלא לדבר על הנוף…

באמת לא סיפרתי שכבר שנה יש לנו כלבה מתוקה ברמות קיצוניות! עושה קקי רק במקומות המסומנים!

סיכום קצר על השנה האחרונה של מיליי. מתלבט אם מבחינת תזמון יש דרך להשקיע בארגנטינה.

סמוטריץ׳ ממנה אדם חסר ניסיון כלכלי למנכ"ל משרד האוצר

בכלל סמוטריץ’ אכזבה גדולה. לאחר הקדנציה הקודמת היחסית מוצלחת (בעיניי) כשר התחבורה כשהיה נראה שהוא מתמקד בדברים הנכונים, כל זה הלך לפח בקדנציה הנוכחית והוא הפך את משרד האוצר לספק לצרכיו.

זה נראה “כמעט” כאילו המצב הכלכלי בכלל לא מעניין אותו.

בישראל לא מצביעים לפי הצלחה/כשלון שלך בתפקיד, מצביעים סקטוריאלית. הוא יכול להמשיך לעשות מה שבא לו ויצביעו לו הלאה. הציבור שלנו תקוע במריבות של מחנאות ולא בדברים האמיתיים, ולא רק הימין, לא רק החרדים, כל הציבור כולו.

ואגב, סמוטריץ אחד הבחורים היותר כשרוניים בכנסת, אבל גם הוא הבין שכשרון ו/או הצלחה לא הערובה שתשאיר אותו בכסא…

סמוטריץ’ ובן גביר הם אכזבה לבוחרים שלהם. כמו גם המון חברי ליכוד. אנחנו צפויים לשלם הרבה על ההתנהלות שלהם ואני מאחל לסקטור הדתי לאומי נציגים טובים יותר.

כלכלית? לא חושב. השיגו המון תקציבים/שליטה.

הבעיה שהבוחר הדתי לאומי מקריב את הרצון של הימני הביטחוני ע"י הישענות על חרדים שלא מעוניינים לשרת. עד שהבוחר הדתי לאומי לא יבחר בין אידיאולוגיה לדת, המטוטלת לא תנוע הרבה.

הבנתי, אתה חושב שיש סיבה למצביע חילוני להצביע לסמוטריץ ובן גביר?

אני חושב שאין הרבה אידיאליסטים של הארץ, טוטאליים כמו הציבור הדתי לאומי. החחק המסורתי מרכיב נדבך של הליכוד, ורוב הקולות שקבלו סמוטריץ ובן גביר היו סקטוריאליים.

האם אתה חושב שהמחשבה הזו מנותקת מהמציאות? כך אני מרגיש! אבל אין לי איך לגבות את מה שאמרתי בידע.