לפי הפונט זה פשוט ישן… לא נראה לי שקשור להארץ. עיתון של ההסתדרות. אצלנו היו קוראים על המשמר.
מצד שני - למה זה פייר שהמכסים של המדינה השנייה גבוהים ושל ארה"ב נמוכים? שיורידו מכסים על סחורות מארה"ב וארה"ב תוריד חזרה.
בכנות, זה לא כזה משנה.
במבוא לכלכלה לומדים על הנושא של יתרון יחסי. מי שנדפק המכס הזה הן המדינות שמטילות אותו. המדיניות שלארה"ב מכס נמוך היא זו שהייתה חכמה.
מה שכתבת פה והמדיניות של טראמפ זה לא יותר מפופוליזם חסר משמעות שבמקרה הטוב הולך לייקר לאזרח האמריקאי את כל העלויות ובמקרה הרע להרוס את הכלכלה שלהם לגמרי.
כשטראמפ מטיל מכסים על כל העולם, זה כבר לא קשור לפייר לא לפייר. זה טמטום פופוליסטי טהור. לא שמעתי אומר מכריז שמי שיוריד מכסים על ארה"ב ל-0 אז ארה"ב תוריד את המכסים ממנו בחזרה לאפס.
לא, טראמפ פשוט מתנהג כמו טראמפ: כלומר יורה לכל הכיוונים עם הבנה מעטה מאוד של מה הוא עושה.
בכנות, קצת קשה לנו לראות את זה כי מנקודת המבט הצרה שלנו טראמפ עדיף על ביידן פי אלף, אבל קשה לא לראות את זה שמדובר בנשיא נוראי שעושה נזק עצום לעולם ולארה"ב כאחד.
ואיפה ישראל? יותר מכסים ממדינות אחרות כמו האמירויות למשל. אחרי שהודענו אתמול שנוריד לאפס בתקווה לעין תחת עין. אלוהים יודע מה טראמפ רוצה. היו צריכים לטפל בזה קודם ואני מקווה שעובדים על זה עכשיו.
בולטת בהיעדרה - תקנו אותי אם פספסתי - רוסיה.
המכסים שכביכול המדינות האחרות הטילו על ארה"ב הן בעצם גרעון המסחר שלהן עם ארה"ב.
https://x.com/TradeDiversion/status/1907564033831530502?t=wD_znOwJ3KOvO_n847b-TA&s=19
לכל המדינות יש מכסים.
אני לא מבין מדוע כשארצות הברית עושה את זה , זה פופוליסטי ומטומטם.
כלומר לפני כן ארה"ב הייתה חכמה וכל שאר העולם מטומטם.
מה שמטומטם פה זה מס אחיד לכל הסחורות של אותה מדינה. זה אמור להיות פר תעשיה או פר מוצר. גם החישוב נראה לי פוליטי או סתם מצוץ מאצבע.
בנוסף, המס על סין הוא 54%. אז מה מונע מישראל או כל מדינה אחרת עם מס נמוך לרכוש סחורה מסין, להחליף חלק איזוטרי, ולהגיד שזה מיוצר בישראל?
וגם - אם האייפון מיוצר בסין, הוא יעלה עכשיו הרבה יותר לצרכן האמריקאי? מה עם מוצרים שמיוצרים בכמה מדינות?
נראה לי כמו פתח גדול מאוד לקומבינות.
איזה עולם מטורף, הייתה שמועה לפני שעה שטראמפ שוקל
להשהות את כל המכסים למעט סין ל-90 יום, והשוק עף למעלה
ארה"ב | מכסי טראמפ: קווין הסט (Hassett), יועץ כלכלי בכיר לנשיא ארה"ב טראמפ, אומר בראיון ל-CNBC כי טראמפ שוקל האפשרות של השהיית המכסים למשך 90 ימים מלבד, אלה שהוטלו על סין (טרם בסינק)
ואז זה הוכחש והשוק צולל בחזרה, הדןלר שוב 3.8.
איזה מציאות הזויה
ימין חזק ימין טפש
איזה צרחות היו לי בעבודה היום אלוהים. רק אני מסתכל עליהם כמו מטומטם, לא מבין מה הם רוצים. פתאום הרגשתי מאחורה בעולם
טוב שביבי נועד עם טראמפ. The earlier the better. עכשיו יש לו אינטרס ללכת לקראת אחרים ולסגור דיל. עוד מעט יתכן וגם החלון הזה יסגר ויהיה יותר גרוע.
אני הפסדתי המון כסף, נשברתי ומכרתי חלק גדול מהתיק.
שאף אחד לא יחשוד שאני גאון פיננסי.
עכשיו נראה אם השוק יעשה לי דווקא ויתחיל לעלות.
מרגיש לי דווקא זמן טוב לצאת לשופינג, לא?
אם זה ימשיך לרדת? לא.
טראמפ אמר היום שהוא יטיל מכסים חדשים על סין אם הם לא יוותרו על מכסי נגד שלהם. גם איים על אירופה, על יפן, על מקסיקו וקנדה, ואולי שכחתי על מי עוד.
איים כלכלית, צבאית איים על עוד חצי עולם.
לך תדע מה הוא יגיד או יעשה מחר.
סין גם יכולה להחליט שעכשיו הזמן ללחוץ על ההדק עם טאיוואן…
אני בכל מקרה ממשיך להחזיק ומשתדל לקנות עוד. לא קל ולא דומה לשום דבר שחוויתי עד כה. בקוביד עוד לא היו לי חסכונות משמעותיים.
אף משבר לא דומה למשבר קודם. אם היה דומה - לא היה משבר. תמיד עלולה להיות אפוקליפסה אבל אני נוטה להאמין שאם מלחמת העולם השנייה לא שברה את שוק המניות, בטווח הארוך יהיה בסדר. מה גם שבמקרה הזה יש פתרון ברור גם אם המכסים יכנסו לתוקף כפי שהוצגו, בלי עסקאות ובלי כלום - החברות הגדולות ימצאו אלטרנטיבות. זה יקח כמה שנים שבהן הן יפגעו, אבל אנבידיה לא פשוט תפסיק לייצר כי יש מכס על טיוואן, נייקי לא תפשוט רגל כי יש מכס על וייטנאם. יעברו למפעלים קיימים במקומות אחרים או יבנו חדשים איפה שכדאי. תהיה פגיעה בהכנסות אבל לחברות האלו יש כל כך הרבה כסף שבטווח הבינוני אני לא רואה סיכוי שהן לא ימצאו פתרון.
https://x.com/Herrdellon/status/1908796373685743804
ככל שאתם לא זקוקים לכסף ב-10 השנים הקרובות, הדבר הסביר לעשות עכשיו הוא לא למכור.
טראמפ לא זז בינתיים מה 17 אחוז וביבי בגדול לא יוצא עם הישג מהפגישה (בה גם הוכרז על מו"מ עקיף עם איראן).
מניות - לקנות.
בטווח הארוך של 10 שנים ברור שלא כדאי למכור.
כך היה גם כשקורונה פרצה, בטווח הארוך לא היה כדאי למכור.
אבל מכרתי הכל אחרי כמה ימים של ירידה ואחרי שהפסדתי חצי מהרווח שהיה לי דאז. השוק המשיך לרדת עוד הרבה, וכשהתיצב, קניתי הכל בחזרה במחירים הרבה יותר נמוכים.
עשיתי מלא כסף בקורונה.
אז כשאנליסטם אומרים לא למכור, כשהשוק יורד , זה בולשיט. לפעמים כדאי מאוד למכור, ואז לקנות בחזרה בזול.
אתמול מכרתי בתחילת היום, אבל המדדים עלו לקראת סוף היום. כרגע נראה שיצאתי אהבל, אבל היה יום משוגע באמת. אחרי שעה אחת של מסחר, היה פער של 10% במדד נסדאק100 בין מחיר הכי נמוך להכי גבוה של אותה השעה.