כלומר יש מחיר לטמטום שהימין מתעקש לתת לו הנהגה? אולי תבחרו בני אדם טיפה יותר אפויים…
Nasdaq ו S&P500 כרגע כ 4% מתחת למה שהם היו לפני חודש, לפני כל המכסים.
הידעת?
אלא אם כן “רמות קודמות” זה משהו אחר.
לדעתי הכוונה היתה חזרה לשיא ומעבר לו.
נכון, אבל אני יכול להגיד את אותו הדבר על הצד השני. אם אתה חושב שטראמפ היה נבחר גם אם בצד השני לא היו מעמידים זקן סנילי ו/או בחירה ווקיסטית, אלא מישהו נורמלי, אני די בטוח שאתה טועה. כל תופעת טראמפ היא מלכתחילה תגובת נגד לשגעונות שהתחילו בצד השני.
זה קצת דומה למצב בארץ שכל מחנה הרל"ב טוען “תראו איזו ממשלה גרועה זו”, ובצדק, אבל בלי לשים לב שהמחנה עצמו הוא שהוביל לממשלה הגרועה הזו.
מה שפאקו אמר. עובדה אגב גם שלמרות שהמכסים נדחו ב-90 יום (ודי ברור שזה צעד ראשון לרדת מהסולם), ועדיין לא חזרנו לאפילו לאותן רמות מלפני חודש (גם לא ברור לי למה בחרת דווקא לפני חודש? הסיפור של המכסים התחיל לפני פחות מחודש).
בכל אופן, כמובן שייתכן גם שאני אטעה. זהו רק ההימור שלי, וזה הימור נטו.
לקחתי מדדים מלפני חודש כי זה נוח להסתכל באפליקציה, וכי זה היה לפני המכסים.
כלומר אפשר להסתכל על משמעות מלחמת המכסיםשל טראמפ על השוק.
חשבתי שלזה התכוונת כשדיברת על “רמות קודמות”.
חזרה לשיא של כל הזמנים מלפני כמה חודשים אכן תיקח זמן. אבל זה תמיד ככה, לא?
כן אבל.
אם לדייק קצת את מה שרציתי להגיד (ואני חושב שזה מה שפאקו ניסה להגיד שאמרתי, או לפחות זה מה שחשבתי שרצה להגיד וזרמתי איתו), פחות התכוונתי לשיא עצמו (שהוא פחות וחשוב ומהווה סתם נקודה רנדומלית על גרף), אלא על מה שנקרא “המסלול”.
דמיין שיש מסלול מסוים שגרף ה-Sַַַ&P עבר בו, כולל המשך המסלול המדומיין שבו טראמפ לא היה מבצע את תוכנית המכסים. מנגד, יש את המסלול במציאות כרגע.
הנקודה שניסיתי להעביר היא שייקח המון זמן, גם בעולם שבו טראמפ חוזר בו לחלוטין מתוכנית המכסים, עד שנחזור למסלול המקורי, פשוט מכיוון שהשוק איבד אמון. כל זה לא אומר שלא נוכל לעבור את נקודת השיא הקודמת, או בטח שלא את רמת המחירים של לפני חודש, אלא פשוט שלחזור לרמה האלטרנטיבית האפשרית בנקודת זמן עתידית נתונה, זה משהו שייקח המון זמן לשחזר.