אז למה להביא 3 ילדים אם אתה לא מצליח לסגור את החודש?
זה עניין של תרבות, רוב האנשים האלה מתחתנים מאוד צעירים ונאיבים כי זה מה שכולם עושים, מבלי להבין את ההשלכות.
אני לא בא לומר שהמדינה צריכה להיות זו שדואגת לכל אלה, אבל אני כן מבין את אלה שמתוסכלים מכך שאומרים להם לשבת בבית ולא לצאת לעבודה, כי אין להם ברירה אלא לעבוד.
אז כל הרכבים החדישים שמסתובבים פה וכל הדירות שנמכרות פה נרכשות ברובן מכסף פרטי ?
יש גם אנשים פשוטים וחכמים, אבל חלק גדול רוצים מה שיש לאחר גם אם לא יכולים להרשות לעצמם.
אני לא רואה מסביבי רכבים חדשים. אותם אני רואה רק בחניה של העבודה.
אני חושב שההסתכלות השונה שלנו מגיעה באמת מהרקע השונה שאנחנו באים ממנו.
אני מסכים , אבל למי יש 3 ילדים קטנים? חוץ מחרדים וערבים.
איפה אתה גר באמת?
אני גר ברעננה, בסדר, לא נחשב. אבל נסעתי המון לנתניה עד לפני שנתיים וגם שם יש מלא רכבים חדשים וגם מלא חשמליים.
למזרחים.
ירושלים. זה דיי מסביר את הפערים לדעתי חח
אתה בגדול גר בחו’'ל.
או בישראל של עוד 15 שנה.
מכיר אותך אופטימי בדרך כלל.
כשאני מגיע למרכז אני מרגיש שם זר כמו באירופה. עולם אחר לגמרי.
אחלה ירושלים, אם היא הייתה ליברלית אז היא אולי המקום היחיד בישראל שיש לו מבנה של עיר אמיתית. במקום זה אחרי 67 מישהו החליט לבנות לה שכונות לוויין מכוערות ולהפוך אותה לעיר אנטי ליברלית ואת התוצאה רואים בשניים שלושה עשורים האחרונים
לצערי המגמה מאד ברורה, ואני לא רואה אותה משתנה בקרוב.
גרתי בירושלים בתור סטודנט ואהבתי אותה מאד סה״כ, אבל לא הרגשתי מיליגרם של פספוס או חוסר מיצוי כשהקורונה בעטה אותי החוצה עד סיום הלימודים. באמת שחבל על מה שנהיה ממנה. חלקים ממנה יפהפיים, האקלים בקיץ שם הכי סביר בישראל, פוטנציאל עצום בהקשרי תרבות, מוזיקה, אוכל…
אני אוהב שירושלים לא ליברלית. אני אוהב את האותנטיות. אני אוהב את הפשטות של האנשים פה. אני אוהב את זה שהיא לא עוד עיר במרכז. יש פה משהו הרבה יותר כנה שאני אישית מתחבר אליו, אין את הפוזה שיש לאנשים במרכז.
שני דברים שהייתי שמח אם היו משתנים, זה היצע העבודה (חוץ מכמה חברות בהר חוצבים אין פה כלום), והדבר השני האוכלוסיה כאן מלאה בחרדים וערבים.
אם זה נכתב על ידי איזה אשכנזי ממוצע הוא מואשם בהתנשאות חח
אתה אגב צודק. במרכז הם אוכלים אחד את השני ולא מתנהגים כמו בני תרבות
ואני רוצה כרטיסים בעשר שקל לריאל מדריד וגם שניקח צ׳מפיונס
אני חושב שאתה צריך לבחור אחד מבין השניים
מעולם לא גרתי בירושלים אבל אחת התופעות המשעשעות שחוויתי כשהייתי צעיר יותר זה לראות את המסע הקבוע של חברים שלי שעברו לירושלים. שנה ראשונה קצת מתלהבים מהעיר, שנה שנייה שמים תמונת פרופיל עם סמל של “התעוררות” בפייסבוק, שנה שלישית הופכים לפעילים ואוכלים לך את הראש, שנה אחרי התואר מוותרים ועוברים למרכז/חוזרים לאיפה שבאו. אחד אחרי השני כמו בפס ייצור. העיר הזאת אבודה לפי מה שאני מבין
אני ירושלמי גאה, לגמרי בז לערי המרכז ![]()
אני אנטי התעוררות. רוצים התעוררות לכו למרכז תהיו לונדון סוג ז, תאכלו טופו כמה שתרצו שם.
הם לא מתאימים לירושלים, אוהבים את האווירה של העיר אבל רוצים שהעיר תתאים את עצמה אליהם. שישארו במרכז עדיף לכולם.
בסוף הסיפור הוא שאין עבודה. וכן, המסלול שתיארת מדויק.
כאמור, לא רוצים ליברלים בעיר. רק אוהדי בטר עם כיפה שחורה
אני מבין שהקצנת בכוונה אז לא אתפס לזה, אבל בסופו של דבר יש בזה משהו. חלק מהייחודיות של ירושלים זה המסורתיות שלה, גם החילונים שכאן לא אנטי כמו לא מעט אנשים במרכז, יש בזה משהו מיוחד. בחגים יש אווירה של חגים, יש יותר אווירה של קהילתיות ושותפות כאן.
הליברלים עושים בעיות, בלי קשר לירושלים. יש בהם העמדת פנים, שחצנות וניכור. הכי לא ירושלים שיש.
הבנתי שבונים עכשיו די הרבה
אני גרתי בירושלים 10 שנים, חלק אפילו בשכונה חרדית כי שם זול יותר.
לא אוהב את ירושלים העניה והחרדית.
גם השכונות הלא חרדיות מתחרדות.
כן, יש שכונות של חילונים עשירים, אבל זה מיעוט. לא אוהב את העיר הזאת.
בא לשם פעם פעמיים בשנה וזה בהחלט מספיק.
גם את תל אביב אני לא אוהב, אבל מסיבות אחרות.