זה רק מעמיק את גודל הפלופ שנקרא טשואמני אבל בגדול אני מסכים, הוא בהחלט סולידי להרכב.
דיי מפתיע לראות ספרדים מצליחים , בקבוצה הדומיננטית בספרד…
אני מקנא בברצלונה שמקדמת בהצלחה שחקני בית ותוהה אם האקדמיה שלנו כל כך בינונית כשבקושי מצליחים, ‘בכוונה’(קרי אנצ’לוטי) או אילוץ עקב רכש נוצץ ,לשלוף שחקן משמעותי.
כמו שנאמר פה בפורום ממש לאחרונה, זה אשכרה ביצה ותרנגולת - האם לא משלבים צעירים כי הם לא טובים מספיק או הם לא טובים כי לא נותנים מספיק קרדיט?
וכנראה שהתשובה היא התרנגולת.
הכל פתיר אם יש מדיניות ורצון. אבל פשוט החליטו שלא להחליט. כאילו הקבוצה הבוגרת היא גוף שפועל בנפרד לחלוטין ממחלקת הנוער שהיא משובחת.
נראה שאין גוף, קריטריון או דרישות ריאליות ממאמן הקבוצה הבוגרת עבור שחקנים צעירים.
הרי יש צורך בתכנית אדפטציה שלמה לשם כך, לא מספיק רק לדחוף שחקן לסגל ולהרכב ויהיה בסדר. הרי יש פה עליית מדרגה, כמו לכל שחקן ליגה שלישית שעולה לשחק בליגה הראשונה.
בברצלונה לצורך העניין, או אפילו בקבוצות כמו ריאל סוסיאדד ואתלטיק בילבאו, יש נהלים בעניין בנוגע לשחקנים צעירים בשביל להתמודד מול קבוצות ליגה ראשונה.
לפי איך שאני רואה את זה כרגע, ההנחה בריאל מדריד היא שסגל קצר אמור להספיק, כי מדובר באתלטי על שמסוגלים לקחת על עצמם עומס משחקים, במגוון עמדות שונות שבהן היכולות הפיזיות יכסו על חוסר ביכולות טקטיות שדרושות בתפקיד.
שחקנים צעירים רחוקים מהאתלטים האלה, אז לא סופרים אותם.
צ’אבי אלונסו יכול לשנות את המצב אם יוביל בעצמו יוזמה ותוכניות סדורות מהניסיון שלו במחלקות הנוער בהם עבד בהצלחה גדולה, כדי לשלב שחקנים צעירים באימונים, בסגל, כמחליפים וכשחקני הרכב.
ברור שנצחונות ותארים חשובים יותר מסלוגן של קידום צעירים, אבל רגשית אין דבר מקסים יותר משחקן בית שמצליח לכבוש מחקום בהרכב לאורך זמן בזכות.
פדה וקמאבינגה ראויים להחשב כמעט שחקני בית כי הגיעו צעירים ובהתהוות ולא ככוכבי על.
היתרון של שחקני בית זה שהם יתנו הכל בשביל המועדון והסמל ופחות יעשו פוזות על הקבוצה גם בזמנים קשים או שהם משחקים פחות בהרכב. לדעתי חייב שיהיו כמה בכל קבוצה.
דני סבאיוס שחקן סגל לגיטימי, זה מרגיש שיש לו קצת מכל מזל - יודע למסור, מכדרר בסדר, הוא גם לא איזה רכיכה באמצע. כביכול את הדקות שלו היה עדיף שיקבל איזה ניקו פז אבל אין לנו ניקו פז. עזר לקבוצה קצת להתייצב ב-2022/23 כששיחק על החוזה הבא שלו.
אני חושב שהמדיניות עם שחקני הבית שלנו היא לגמרי קיצונית ולא הגיוני שכבר עשור אין לנו אפילו לוקאס ואסקס שמבחינתי פחות חשוב ומרגש מדני קרבחאל או נאצ’ו. מה באמת כולם בינוניים? לא צריך שחקן על. כמובן שברצלונה ומה שקורה אצלה כעת זו נקודת קיצון נוספת. אין לזלזל בשחקני הבית והמורשת והערך מוסף, נוכחותם במידה כזו או אחרת ומינימלית, גם אם זה לא מה שמכריע את הכף בדרך כלל. ראול אסנסיו לא עדיף על חסוס ואייחו גם אם יוולד מחדש?
זה אפילו לא יושב על הרגש אלא מקצועי לגמרי.
גם אם נתעלם לגמרי מהרומנטיקה (ואני מאמין שרוב האוהדים כן אוהבים לראות פתאום שחקן צעיר כמו ראול אסנסיו) אם אין לך ספסל וחצי סגל פצוע למה לא לתת צ’אנס לעוד שחקנים כדי להרחיב את הקיים? אם אין לך מגן ימני אחד בסגל וגם אם נניח לוקאס ואסקז היה מצויין למה לא לתת צ’אנס לשחקן שיכול להיות במינימום גיבוי שלו ולתת לו מנוחה? שלא לדבר על לתת תחרות לשחקנים הקיימים שהמקום שלהם ב11 יותר מידי מובטח ותחרות תמיד טובה.
יש שחקנים טובים בקסטיליה והיו המון כאלה לאורך השנים שכן יכלו להיעזר בהם גם אם מסתכלים על זה מקצועי נטו.
אני ממש לא אומר ששחקן בית צריך לקבל יתרון ולשחק בכל מחיר אלא שיש זמנים שכן אפשר ורצוי להיעזר בהם, אגב הדבר נכון גם לגבי אנדריק או גולר שלא שחקני בית, השמיים לא יפלו אם הם יקבלו דקות.
זו בדיוק הנקודה שהועלתה אתמול, יש מספיק שחקנים לאורך השנים שכן יכלו לתרום (אפשר לעשות רשימה אבל זה באמת לא רלוונטי כי כששחקן עוזב הקריירה שלו מקבלת תפנית ואין שום דרך לדעת איך היה אם היה נשאר).
בדיוק כמו שנאצ’ו אם היה עוזב כנראה היה הולך לקריירה בינונית בליגה הספרדית או לוקאס ואסקז ככה גם ראול אסנסיו ממש לא איזה עילוי שלא ראינו, הוא פשוט קיבל צ’אנס, זה לא שהוא אחרי שנים הדבר היחיד שיצא מקסטיליה ולכן הוא משחק.
הוא נהדר אבל זו בדיוק הנקודה- זה לא שראול אסנסיו שונה מהותית משחקנים אחרים שנפלטו החוצה, הוא פשוט קיבל דקות כי לא הייתה ברירה אז הוא פורע שטרות, אתה לא באמת חושב שבמקרה כל הבלמים שלנו נפצעו ובמקרה מי שנכנס הוא הכישרון הכי גדול שיצא מקסטיליה בשנים האחרונות נכון? שוב הוא פשוט קיבל צ’אנס והיו כאלה שלא פחות מוכשרים אם לא יותר שלא קיבלו זה הכל.
וכן הוא מצויין אבל אם היה נשאר בקסטיליה או עובר לאיזו חטאפה מה היית אומר? שאין שחקנים טובים שמגיע להם לשחק ולא היית סופר אותו בתור פספוס נכון?
אבל מצד שני אם היו בלמים באמת טובים כמו אסנסיו או יותר הם הין מצליחים בחוץ, כפי שדני עשה וחזר, כך גם ואסקז שהזכרת.
יכול להיות שיש שחקנים שאם היו מקבלים הזדמנות והיו ומצליחים, אבל בגלל שאין שחקנים שעזבו וממש הצליחו אי אפשר לבוא בטענות כלפי הצוות המקצועי שהם פיספסו כישרונות טובים.
פה קצת מקנאים בברצלונה ושחקני הבית שלה, אבל אנחנו באמת מעדיפים גאבי על קמא ? ברנל על פדה או קסאדו על צ’ומה ?
מדובר לדעתי בחבורה מאוד בינונית שנפלו בתקופה שברצלונה לא מצליחה לרשום שחקנים חדשים.
סבאיוס - השאלה היא גם טקטית. דיברו על זה בשידור (גוטי) - הוא מביא משהו דומה למה שקרוס היה מביא - השאלה אם זה טוב לנו. אני רואה השפעה על הסדר של הקבוצה, שזה גם אומר שבאיבוד כדור אנחנו פחות מופתעים ויותר בעמדות. כרגע, לדעתי, להמשיך לתת לו להיות חלק משמעותי מהרוטציה.
לגבי דיון הצעירים - אפילו בדיעבד - הייתם מבטלים את ההעברה של לני יורו כי יש לנו מישהו בקנטרה?
כשהשחקן פורץ אצלנו, בדרך כלל אם לא מדובר בכישרון יוצא דופן אז או שזו פציעה/אין שחקן בעמדה וכו’ או שהשחקן מתבשל לאט. כשהשיקול הוא לא ‘מי מראה ניצוצות’ אלא ‘מי יכול לתת תפוקה כל שבוע’ - קשה מאד. זה בדרך כלל מצריך החלטת מועדון כמו במקרה של ויני/רודריגו/אנדריק וכו’, וגם אז זה בהדרגה וכדאי אם אפשר לתת לאותו שחקן כמות דקות משמעותית ששווה לו להישאר בריאל מדריד במקום לשחק 90 דקות כל שבוע. דווקא תחת ההנהלה והמאמן הנוכחיים זה נעשה לא רע, גם אם לפעמים כשאין ברירה אחרת.
שוב היו לא מעט כאלה, אם מדברים על בלמים אנחנו יודעים לאיזה גבהים מריו הרמוסו יכל להגיע אם היה נשאר אצלנו? הוא הפך להיות שחקן הרכב לגיטימי אצל צ’ולו, מארין לא היה עוזר לנו כרגע? בוודאי שלא שחקן פחות מוכשר מאסנסיו.
אפשר לתת לא מעט שחקנים אבל שוב זה לא רלוונטי, על כל אחד מהם אפשר להגיד שאם הוא לא קיבל הזדמנות אז הוא לא טוב או שאפשר למצוא את הסיבה למה היה עומס בסגל/ לא היה טיימינג נכון וכו.
ושוב אגיד- אני ממש לא אומר שבכל מקום וזמן צריך לשלב שחקני בית, כן שאפשר בזמנים שבהם אין לנו שחקני סגל כשירים לתת הזדמנות.
ובטח שהייתי מעדיף את קמא, פדה או לני יורו על שחקן בית אבל זה לא המצב המדובר, אנחנו מדברים על מצב שאין לקבוצה מגן ימני אחד ראוי בסגל או שזה התפקוד הטבעי שלו ובקסטיליה מחכה מגן ימני שהוא השחקן הכי מוכשר בקבוצה, אז כן שם מגיע צ’אנס לפחות.
ממש ממש לא מקנא בברצלונה שם זה הקיצון השני, יש אמצע.
העניין המוזר עם אסנסיו הוא שאף אחד לא ממש דיבר עליו, הוא היה בערך אופציה 4-5 כשמסתכלים על הבלמים הבכירים של הקאסטייה עד תחילת העונה, ופתאום הוא עולה להרכב ומשחק בסדר.
אני מאוד אופתע אם יתפתח ממנו בלם לרמת הרכב או אפילו מחליף ראשון אצלינו כאשר הסגל מלא ונורמלי. לא בגלל בעיה מסוימת ביכולת שהוא מראה עד עכשיו, אלא כי זה באמת דבר מאוד מאוד חריג, זה כמעט ולא קורה ששחקן מצליח להתברג בבוגרת בלי ששמענו עליו לפני כן בתור איזה כישרון דורי.
צריך לזכור ששלושת משחקי הליגה נקיי השערים היו נגד קבוצות יחסית חלשות, ובמשחק נגד ליברפול ספגנו 2 וזה לא שאסנסיו היה נראה שם כמו איזה עילוי. ההימור שלי הוא שעם הזמן ועם יריבות קצת יותר רציניות אנחנו נגלה את הליקויים שלו. אין ניסים בחיים וסרחיו ראמוס חדש לא פתאום מתגלה משום מקום במקרה.