לא צריך סרחיו ראמוס החדש ומספיק גם חצי נאצ’ו. לא רלוונטי. זה הרבה יותר טוב מדויד אלאבה וחסוס ואייחו. הוא ניצל הזדמנות מסוימת ומזל משחק תפקיד תמיד (ואולי גם הולך עם הטובים). המשחק באנפילד היה הרבה יותר פלוס מאשר מינוס והוא הראה יכולות יחסית מגוונות והתמודד יפה עם דארווין נונייס. קצת משחק ראש, קצת ספרינטים, הנעת כדור שקטה. כמובן שכל הכותרות על נבחרת ספרד במארקה הן מוקדמות. הוא לא יתקדם אולי כי הוא לא ישחק וקרלו אנצ’לוטי יתפתה לשים את אורליאן טשואמני כבלם כאשר אדוארדו קמאבינגה יחזור.
אם הכותרת כאן היא “לא מצליחים לשלוט במשחק” הגיע הזמן לעדכן - לא מצליחים להפסיק לספוג. טיבו קורטואה מוציא העונה יותר כדורים מהרשת (1.17 ספיגות לערב) מאשר בכל עונה בריאל מדריד למעט עונת הבלהות העונה הראשונה 2018/19 (אז ספג 1.37 שערים למשחק). בכל מקרה, רכש בינואר ככל הנראה לא יגיע ובמארקה תהו איך קרלו אנצ’לוטי יכול להרכיב את הפאזל - למצוא פתרונות עם מה שיש - שחק אותה קרלו. כמובן שיש גם סקרי אוהדים.
בקיצור, זה הזמן לשחק אותה קרלו
אני רוצה לומר קודם כל כמה התקופה הזו היא החמצה, וגם אם הפתרונות בסגל לא טובים - לא לעשות כלום זה הכי גרוע. היינו צריכים לנצל את הזמן כדי לנסות לגדל מגן ימני מקסטיליה ובכלל עוד שחקנים. לורנסו אגואדו לא רק במשחק גביע זוטר אלא למשל מחרתיים נגד סלטה ויגו. אם היה מגיע למשחק עם יותר ניסיון למשל. ברצלונה הייתה במשבר כלכלי עצום והוציאה את המיטב. ואנחנו נמצאים במכת פציעות והחלטה של הנשיא להתקמצן - אז אפשר להביט כמה כיתות למטה לקסטיליה. כמובן שהנסיקה של ראול אסנסיו נעצרה בגלל אורליאן טשואמני משום מה. אם היינו מעלים שחקני נוער לא היה מתרחש אסון גרוע יותר מהמאניטה הזו. השחקנים היו יכולים לשלם שכר לימוד, להתקדם ואולי היינו מרווחים לעתיד. אבל ממשיכים עם עוד מאותו הדבר כשלוקאס ואסקס גם לא ילד וקורס פיזית וממש-ממש גרוע.
אגב אני לא מבין מה קורה, לוקאס אף פעם לא היה ‘וואו’ אבל הסגירות שלו לא היו רשלניות כאלה. זה לא ששחקן נניח השפיל אותו בדריבל כמו רפאל לאאו שזה קרוב אבוד - הוא פשוט כאילו נרדם, לא רואה את השחקנים שלידו, לא מרוכז, גמור. זו מילה שמתאימה לפריויו בליגת העל או לפולו משחק אבל החבר’ה רואים וידאו בכלל? דיוויד או קרלו מתייחסים לתיקון טעויות באימון?
אין פיתרון קסם ואין רביעיית הגנה שאני יכול להגיד עליה שהנה פגענו בול, כל דבר והחסרונות שלו. כמעט ואין ברירה אלא להקריב או את פדה ואלוורדה (אני חושב בעיקר על יכולת התיקול שלו שנפספס וגם הבומבות מחוץ לרחבה) או את אדוארדו קמאבינגה מהמרכז, לתת לדני סבאיוס לשחק.
ההרכב שלי: קורטואה| ראול אסנסיו, אורליאן טשואמני, אנטוניו רודיגר, פראן גארסיה| פדה ואלוורדה, אדוארדו קמאבינגה, ג’וד בלינגהאם| ברהים דיאס, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה.
אני אסביר: רודריגו עובד היטב בהגנה והיה טוב בקלאסיקו אבל ברור שאי אפשר לגעת בוויניסיוס ומעבר לכך ברהים דיאס עובד לא פחות קשה והוא גם חכם ויכול לעזור באמצע. במשחקים נגד הקבוצות הגדולות ג’וד צריך להיות קשר ולא חצי חלוץ ואין ברירה לחזור לארבעה קשרים. ראול אסנסיו יהיה טוב גם כמגן ימני לדעתי, לפחות יהיה שקט מאחורה. אורליאן טשואמני משחק פשוט כי אין ברירה…
נקודה שנייה: הגלאקטיקוס השבורים שוב? קרלו אנצ’לוטי=קרלוס קיירוש? ריאל מדריד 2024/25=ריאל מדריד 2003/04? בעקבות המונולוג של ראול וארלה ברדיו מארקה.
המשותף למצב הוא עבודת אימון ששואפת לאפס אבל האמת שבמצב הזה קרלוס קיירוש לגבי אותה העונה יוצא נורמלי יותר. סחבנו עד חודש מרץ חייבים להגיד, דיברנו על טרבל. היו חורים ובורות באמצע אבל לא הושפלנו בצורה כזו ולא ספגנו חמישיות או רביעיות רוב העונה. בסגל הזה לריאל מדריד יש את אנטוניו רודיגר, את פדה ואלוורדה, אדוארדו קמאבינגה, ג’וד בלינגהאם - תראו כמה פיזיות. נכון שג’וד יותר שחקן התקפה, ועדיין. לריאל מדריד ההיא לא היה חצי בלם נורמלי, וגם הדבר הכי קרוב לקשר היה אסטבן קמביאסו שלא שיחק. הסגל שלנו היום הרבה יותר מאוזן.
קורטואה
גארסיה רודיגר אסנסיו ואסקז
ג’וד קמאבינגה פדה
אמבפה ויני רודריגו
לא צריך להתחכם, ג’וד ופדה קשרים 50/50 , קמאבינגה קשר אחורי, רודריגו חייב לרדת למטה לעזור בהנעת הכדור וגם לתרום הגנתית או שברהים מחליף אותו.
זו אולי שאלה ממי אתה תסבול פחות - לוקאס ואסקס כמגן ימני או אורליאן טשואמני כבלם. זו שאלה קשה לדעתי, לוקאס מעצבן ממש. שוב אם נניח ראפינייה היה עובר אותו עם המהירות והכוח או משהו כזה אז באמת אני מבין, או אם רוברט לבנדובסקי היה מנצח אותו במאבק על כדור גובה ומבקיע. קחו את שחקני ברצלונה שציינתי כאן ותחליפו בכל שחקן טוב אחר שפגשנו העונה נניח רפאל לאאו, מוחמד סלאח או גודי גקאפו, אנטואן גריזמן וחוליאן אלבארס. אבל לוקאס לא קשור, הוא תמיד לא מרוכז, רחוק מהשחקנים, כאילו זה ‘מפתיע אותו’. הוא בחיים לא סגר אלכסונית כל כך גרוע.
אני גם חושב שיש לכך השלכות, הוא טועה כל כך הרבה בהגנה כך שהוא חסר ביטחון כשהוא עם הכדור ויוצא קדימה. אמנם כבש נגד בורוסיה דורטמונד נכון אבל המשחק נגד סביליה היה יוצא דופן.
אפשר להקפיץ את הדיון אחרי הרבה זמן:
רודריגו נכנס לחודשיים טובים בכל עונה ואז הולך לישון, והשנה גם ההתעלות בליגת האלופות הייתה קצרה. הבחור הברזילאי עם שער אחד בלבד ב-20 המשחקים האחרונים במדי ריאל מדריד - הגולאסו נגד אתלטיקו מדריד בשמינית הגמר הראשון (וגול ב-22 האחרונים אם סופרים את שני המשחקים של נבחרת ברזיל). גם ב-AS נכתב מן הסתם שהוא נמצא ‘על הקצה’ ולא מן הנמנע שיישלם את המחיר.
ריאל מדריד אמורה לשחק 4:4:2 יהלום בגמר הגביע נגד ברצלונה ביום שבת, ההרכב מהקלאסיקו הראשון שהסתיים במפח נפש (4:0 עצוב בסנטיאגו ברנבאו אחרי מחצית מאופסת) או אם תרצו גם השיטה הרגילה מהעונה שעברה. מי הסנגור של רודריגו? מישהו באמת רוצה לראות אותו בהרכב בגמר הגביע?
על פניו, רודריגו עושה יותר הגנה משאר החלוצים. ובגומלין חצי גמר הקופה דל ריי ב-2023 למשל קרלו אנצ’לוטי גידל ביצים וזה היה משמעותי. רודריגו בנה את המתפרצת הנהדרת של השער הראשון ועצם זה שהיווה עוד אופציה ברחבה - לדעתי לפחות זה הקל על ויניסיוס ג’וניור וקארים בנזמה.
אני חושב שהדעות לגביו די חלוקות לשני קצוות - יש את אלה שאיבדו תקווה, הוא יכול להיות רק כינור שני, אין לו את האופי. ויש את אלה שמשוכנעים שבצד שמאל נראה גלאקטיקו, שחקן כמו ויניסיוס רק בלי הריבים והאגו. היו לו השנה הזדמנויות לתת קצת יותר כשוויני לא היה. הבמה שלכם…
אלף סליחות על האוף טופיק, אבל - אתה באמת זוכר את זה? אתה באמת זוכר מה קרה בגומלין חצי גמר גביע המלך 2023?
פעם הייתה לי יכולת לשחזר בראש עשרות משחקים אחורה. מה היה, מי כבש, כמה בישולים. רגעים מעונות שנים אחרונה.
היום אני לא זוכר מול מי שיחקנו לפני שבועיים ומול מי הפסדנו. צריך להתאמץ כדי לזכור את המסלול לזכיה בצ’מפיונס שנה שעברה.
אני חושב שהוא ברגרסיה לצערנו, מעונה לעונה הפיקים מתקצרים והתפוקה יורדת, אין לי ספק שיהיה עקבי יותר כשחקן קו שמאל, אבל קראק אין פה. שער אחד ב20 משחקים זה מביש לשחקן התקפה בריאל מדריד.
אני מגדולי אוהדיו אבל הוא פשוט לא קילר מספיק, לא לוקח על עצמו מספיק.
הייתי משאיר כחילוף ראשון לכל עמדות ההתקפה אבל שחקן הרכב זהו מיצה את עצמו.
לדעתי רודריגו הוא שחקן שמאוד יהנה מזה שיש מאמן עם תבניות התקפה. למעשה, רוב הקבוצה שלנו כזאת.
יש לי 3 בעיות עיקריות עם רודריגו.
הראשונה, הוא לא אתלט מספיק. הוא לא גבוה או חזק, הוא מפסיד מירוצים של יותר מעשרה מטרים כמעט בכל פעם, השער שלו מול אתלטיקו היה יוצא דופן. בכדורגל של היום יש תקרת זכוכית לשחקנים כאלה.
השניה, יש לו בעיות מנטליות. הוא בעצמו דיבר על זה לאורך השנים, וראינו ממנו תקופות של פיקים מאוד גבוהים לצד תקופות חושך ממושכות. כל הדיבורים האלה שהוא נפגע מכך שמדברים על שלישיית הכוכבים שלנו ואותו שוכחים בחוץ don’t forget the R וכל יתר הסיסמאות… אגיד את האמת, קצת נמאס לי מכל מיני נעלבים למינהם, זה כולל גם את ויני שבאופן אישי ירד לי ממנו, גם את גולר שגם ככה לא אהבתי, אני מעדיף כאלה שנלחמים על הדשא ולא מחוצה לו.
השלישית, הוא יוצר חוסר איזון נוסף בסגל. אי אפשר לספסל אותו גם בתקופות שהוא ממש חושך, והתפקוד שלו באגף ימין כשהוא בורח תמיד שמאלה יוצר לנו עוד יותר בלגאן במשחק. צריך לעמדה הזאת ווינגר ימני עם רגל שמאל. לספסל אותו אי אפשר כי זה יצור עוד יותר בלגאן ורעש סביב הקבוצה.
דווח בתחילת העונה שזו תהיה עונת מבחן הדדית של רודריגו וריאל מדריד. אני חושב ששני הצדדים קיבלו את התשובה אותה הם חיפשו. אני לא יודע מה רודריגו צריך כדי להצליח, אבל הסיפור שלו אצלינו מקרטע בלי הפסקה. אין דיבורים על זה בתקשורת, אבל אני חושב שמאוד יתכן והוא יעזוב בקרוב.
הודעה טובה, רק נקודה אחת. השאלה מה עולה לך לראש כשאתה חושב על מחליף לרודריגו. אתה יכול למשל לדמיין את מוחמד סלאח, אבל במצב העניינים הנוכחי אתה צריך להשוות לכינור שלישי שאמור להיות מחויב בהגנה. לא יהיו לנו שלושה שחקנים עם 35 גולים לעונה, זה נדיר מאד.
תשמע קודם כל כן
מיני-אנציקלופדיה של ריאל מדריד, שכחת?
אבל בגדול זה היה קלאסיקו, במעמד מכובד של חצי גמר, ברור שאני זוכר. משחק היסטרי. הוא היה כלי בהתקפות מתפרצות, ועצם הנוכחות של עוד שחקן אמיתי ברחבה הייתה משהו קריטי. נניח הפס של לוקה מודריץ’ בשער השני - יש עוד שחקן שמושך את תשומת הלב של הבלמים ואז קארים נכנס ככה בקלות.
יעני יש כאלה שיגידו שאנחנו ניתן לברצלונה את הכדור ואולי רודריגו שחקן חשוב כי אמורים להיות שטחים ובפעם ה-25 נגדם המלכודת נבדל שלהם כן תקרוס, והוא היה לא רע בסופרקופה וכביכול עושה יותר הגנה משני העצלנים.
בסוף רודריגו משחק המון בקבוצת על והמספרים שלו לא משהו בכלל-בכלל-בכלל. היו כמה פעמים שהאמנתי בו והוא איכזב אותי מחדש. זה בעיקר תודה על נס מנצ’סטר סיטי וזהו. מבחינתי אגב זה שהוא משובץ בקו ימין זה לא אומר כלום. הוא יכול לבוא לאמצע, להצטרף לרחבה כחלוץ שני. הוא צריך להפסיק לחשוב על גולים אלגנטיים בלבד…
טיטי - תראה כמה גולים יש לפראן טורס! ![]()
אני כרגיל אחזור לטענה המקורית שלי, מה אתם רוצים מרודריגו ?
היא השחקן הרביעי הכי חשוב בהיררכיה ההתקפית שלנו, אחרי ויני, אמבפה וג’וד, הוא לא הסוםר סטאר שלנו, הוא לא זה שאמור לקחת את הקבוצה על הגב והוא תורם כל עונה 30 שערים של שערים פלוס בישולים.
במקום להשוות אותו לאמבפה, ויניסיוס וג’וד תשוו אותו לשחקן הרביעי בקבוצות אחרות, או לשלישי או אפילו לשחקן השני הכי חשוב התקפית ברוב הקבוצות.
עוד יתרון ענק של רודריגו זה שהוא יכול להחליף את ויני אם פצוע ולשחק עוד יותר טוב בצד האהוב עליו.
אז השאלה שנשאלת, איזה שחקן יש לכם בראש שיגיע להיות השחקן הרביעי הגי חשוב בקבוצה ויתרום יותר מ 30 שערים מבלי לגרום לשבירת האיזון בהיררכיה ?
@whykds הקדמת אותי ב 10 שניות.
שמע הוא מסיים משחקים שלמים עם אפס בעיטות לשער וכדומה, מפסיד המון מאבקים בקלות, עם הראש באדמה. אם זה היה קורה ב-2021 אחרי הפציעה הראשונה בקריירה אז ניחא, אם היה נעשה לו עוול, אז לא. הוא משחק המון דקות ואסור לזלזל בזה, הוא עדיין צעיר אבל לא בתחילת הדרך. לא בהכרח חתרתי למקום של למקור אותו. שהוא יבין שהוא לא כזה גלאקטיקו גדול, לגיטימי בפיק של ברהים דיאס שיש ימים כאלה - שברהים ישחק לפניו, ובעיקר: הוא לא גלאקטיקו שעבורו חייבים להמשיך עם ה-4-3-3 ולהיות מושפלים בגמר הגביע. כאילו כל אחד פה מושך את הדיון, אחלה, אני לא דיברתי אפילו על הקיץ. שאלתי אם מישהו חושב, למישהו יש קייס עבור רודריגו ומקומו התיאורטי בהרכב בגמר הגביע? לדעתי מיותר מאוד.
אגב, הגול נגד אתלטיקו מדריד היה נהדר. למה הוא לא מנסה את זה יותר? הרי גם אם זה מגמה בכדורגל - לא בכל-כל-כל הקבוצות שחקן משחק עם רגל הפוכה כדי שיחתוך לאמצע. אפשר להתאמן על הרגל החלשה לא?
כי הוא לא אופציה ראשונה בהתקפה, גם לא שנייה וגם לא שלישית לכן אין לו הרבה אפשריות לנסות, כי כל הקבוצה משחקת שמאלה ולכן הוא יכול לסיים משחקים עם 0 בעיטות לשער.
אבל, הוא תורם 30 שערים לעונה, כמו ולפעמים יותר מהרבה שחקנים שחולמים עליהם פה.
אתה עולה איתו בגמר גביע המלך? שמע 24 שערים ובישולים ב-3,228 דקות זה לא וואו. ויש לו גול אחד ב-20 המשחקים האחרונים בקבוצה. ברור שהקבוצה נסחבת שמאלה יותר בגלל ויניסיוס ג’וניור. מצד שני זה לא שהוא מקבל כדור-שניים במשחק והוא יכול לזוז מהקו, גם ככה חלק מהזמן לוקאס ואסקס למשל נמצא שם. הוא לא פעיל מספיק, לא “חיי” מספיק. בעונה שעברה: 17 שערים ותשעה בישולים ב-3,777 דקות. גם אז הייתה בצורת.
תן לי עוד משחקים כאלה שאתה רואה אותו מחפש את השער ואת הגול, מכדרר באיזור המסוכן, ובסוף נגיד “חסר הגרוש ללירה”, שיהיה אפשר לציין אותו כפעלתן - ולא במוד מרקו אסנסיו עם הראש למטה ומסתכל לכיוון החצי שלנו ומוסר אחורה - והייתי פחות ביקורתי.
ואפילו במקום וניסיוס.
אתה מזלזל במספרים שלו אבל המספרים של רודריגו דומים למספרים של קרבחצליה בשיאו בנאפולי, ושם הוא היה הכוכב הראשי, מספר אחד בהתקפה של נאפולי שהכל עבר דרכו יחא אופציה רביעית.
זה תלוי בסגל ומה המאמן דורש, סאקה היה פעלתן במשחקים נגדנו, אם היה בצד שלנו במקום רודריגו אז היה אופציה רביעית והיה מקבל 20% מהכדורים יכל תפקידו היה להחזיר מהר את הכדור לצד השני והיה פחות מורגש.
ואילי רודריגו בארסנל נגדנו היה האלפא-דוג והיינו משתגעים איך לא מצליחים לעצור אותו יכמה הוא שחקן ענק ושחייבים להביא אותו תהחליף את סאקה האנמי.
בדקתי עכשיו את אותה עונה - 14 שערים ו-17 בישולים ב-3,229 דקות. אז קודם כל זה לא ממש מדויק. מעבר לכך: קודם כל הוא משחק כאן בריאל מדריד עם שחקנים טובים יותר, לעתים עצם זה שקיליאן אמבפה ישנו וגם ויניסיוס ג’וניור וג’וד בלינגהאם - זה אמור להקל על רודריגו להיות כביכול יותר פנוי. דבר נוסף: אני חושב שכמות האוהדים שחושבים “וואו אם רודריגו רק היה משחק קבוע בשמאל”…אז הוא היה קוסם…דעכה.
תשווה לרודריגו של אותה עונה ותנטרל פנדלים ששניהם בעטו ותשווה כל כמה דקות שניהם תרמו שער.
או…שהוא מקבל את הכדור הרבה פחות משחקן אחר עם יכולות דומות לשלו, כלומר על כל 3 כדורים שרודריגו של ארסנל היה מקבל רודריגו של ריאל מקבל כדור אחד.
שוב, אי אפשר לקחת את השחקן ההתקפי הרביעי הכי חשוב בקבוצה ולשפוט אותו כאילו היה השחקן הראשון.
ויניסיוס מצליח בהרבה מקרים להעלים את פאקינג אמבפה בהתקפה, אז תחשוב על רודריגו עם וינסיוס ואמבפה ביחד.
שחקן עם רגל שמאל שמרגיש בנוח באגף ימין, לא בהכרח כוכב של 30 שערים בעונה אבל שחקן יותר מאוזן מרודריגו. לא אכפת לי להשקיע שם עונה אחת עם ניקו פס, ארדה גולר ברהים ואנדריק ולראות מה קורה איתם. אני רק יודע שעם רודריגו יש לי בעיות שאותן מניתי למעלה.
בעיניי הוא בבירור מנסה את זה יותר, העונה הוא בועט בשמאל לא מעט ביחס לעונות קודמות. כנראה הוא הבין שהוא חייב לפתח את הסקיל הזה.
הסיפור שלו די טראגי וחשבתי שעזיבה שלו היא בלתי נמנעת אבל אם הוא רוצה להישאר אני מסכים עם טיטי, לכל קבוצה יש רודריגו אחד והרודריגו שלנו טוב במיוחד.
אגב, ברהים מבחינתי לא אופציה להחליף אותו.