דיון הטקטיקה: לא מצליחים לשלוט במשחק

לא צריך סרחיו ראמוס החדש ומספיק גם חצי נאצ’ו. לא רלוונטי. זה הרבה יותר טוב מדויד אלאבה וחסוס ואייחו. הוא ניצל הזדמנות מסוימת ומזל משחק תפקיד תמיד (ואולי גם הולך עם הטובים). המשחק באנפילד היה הרבה יותר פלוס מאשר מינוס והוא הראה יכולות יחסית מגוונות והתמודד יפה עם דארווין נונייס. קצת משחק ראש, קצת ספרינטים, הנעת כדור שקטה. כמובן שכל הכותרות על נבחרת ספרד במארקה הן מוקדמות. הוא לא יתקדם אולי כי הוא לא ישחק וקרלו אנצ’לוטי יתפתה לשים את אורליאן טשואמני כבלם כאשר אדוארדו קמאבינגה יחזור.

אם הכותרת כאן היא “לא מצליחים לשלוט במשחק” הגיע הזמן לעדכן - לא מצליחים להפסיק לספוג. טיבו קורטואה מוציא העונה יותר כדורים מהרשת (1.17 ספיגות לערב) מאשר בכל עונה בריאל מדריד למעט עונת הבלהות העונה הראשונה 2018/19 (אז ספג 1.37 שערים למשחק). בכל מקרה, רכש בינואר ככל הנראה לא יגיע ובמארקה תהו איך קרלו אנצ’לוטי יכול להרכיב את הפאזל - למצוא פתרונות עם מה שיש - שחק אותה קרלו. כמובן שיש גם סקרי אוהדים.

בקיצור, זה הזמן לשחק אותה קרלו

אני רוצה לומר קודם כל כמה התקופה הזו היא החמצה, וגם אם הפתרונות בסגל לא טובים - לא לעשות כלום זה הכי גרוע. היינו צריכים לנצל את הזמן כדי לנסות לגדל מגן ימני מקסטיליה ובכלל עוד שחקנים. לורנסו אגואדו לא רק במשחק גביע זוטר אלא למשל מחרתיים נגד סלטה ויגו. אם היה מגיע למשחק עם יותר ניסיון למשל. ברצלונה הייתה במשבר כלכלי עצום והוציאה את המיטב. ואנחנו נמצאים במכת פציעות והחלטה של הנשיא להתקמצן - אז אפשר להביט כמה כיתות למטה לקסטיליה. כמובן שהנסיקה של ראול אסנסיו נעצרה בגלל אורליאן טשואמני משום מה. אם היינו מעלים שחקני נוער לא היה מתרחש אסון גרוע יותר מהמאניטה הזו. השחקנים היו יכולים לשלם שכר לימוד, להתקדם ואולי היינו מרווחים לעתיד. אבל ממשיכים עם עוד מאותו הדבר כשלוקאס ואסקס גם לא ילד וקורס פיזית וממש-ממש גרוע.

אגב אני לא מבין מה קורה, לוקאס אף פעם לא היה ‘וואו’ אבל הסגירות שלו לא היו רשלניות כאלה. זה לא ששחקן נניח השפיל אותו בדריבל כמו רפאל לאאו שזה קרוב אבוד - הוא פשוט כאילו נרדם, לא רואה את השחקנים שלידו, לא מרוכז, גמור. זו מילה שמתאימה לפריויו בליגת העל או לפולו משחק אבל החבר’ה רואים וידאו בכלל? דיוויד או קרלו מתייחסים לתיקון טעויות באימון?

אין פיתרון קסם ואין רביעיית הגנה שאני יכול להגיד עליה שהנה פגענו בול, כל דבר והחסרונות שלו. כמעט ואין ברירה אלא להקריב או את פדה ואלוורדה (אני חושב בעיקר על יכולת התיקול שלו שנפספס וגם הבומבות מחוץ לרחבה) או את אדוארדו קמאבינגה מהמרכז, לתת לדני סבאיוס לשחק.

ההרכב שלי: קורטואה| ראול אסנסיו, אורליאן טשואמני, אנטוניו רודיגר, פראן גארסיה| פדה ואלוורדה, אדוארדו קמאבינגה, ג’וד בלינגהאם| ברהים דיאס, ויניסיוס ג’וניור וקיליאן אמבפה.

אני אסביר: רודריגו עובד היטב בהגנה והיה טוב בקלאסיקו אבל ברור שאי אפשר לגעת בוויניסיוס ומעבר לכך ברהים דיאס עובד לא פחות קשה והוא גם חכם ויכול לעזור באמצע. במשחקים נגד הקבוצות הגדולות ג’וד צריך להיות קשר ולא חצי חלוץ ואין ברירה לחזור לארבעה קשרים. ראול אסנסיו יהיה טוב גם כמגן ימני לדעתי, לפחות יהיה שקט מאחורה. אורליאן טשואמני משחק פשוט כי אין ברירה…

נקודה שנייה: הגלאקטיקוס השבורים שוב? קרלו אנצ’לוטי=קרלוס קיירוש? ריאל מדריד 2024/25=ריאל מדריד 2003/04? בעקבות המונולוג של ראול וארלה ברדיו מארקה.

המשותף למצב הוא עבודת אימון ששואפת לאפס אבל האמת שבמצב הזה קרלוס קיירוש לגבי אותה העונה יוצא נורמלי יותר. סחבנו עד חודש מרץ חייבים להגיד, דיברנו על טרבל. היו חורים ובורות באמצע אבל לא הושפלנו בצורה כזו ולא ספגנו חמישיות או רביעיות רוב העונה. בסגל הזה לריאל מדריד יש את אנטוניו רודיגר, את פדה ואלוורדה, אדוארדו קמאבינגה, ג’וד בלינגהאם - תראו כמה פיזיות. נכון שג’וד יותר שחקן התקפה, ועדיין. לריאל מדריד ההיא לא היה חצי בלם נורמלי, וגם הדבר הכי קרוב לקשר היה אסטבן קמביאסו שלא שיחק. הסגל שלנו היום הרבה יותר מאוזן.

קורטואה
גארסיה רודיגר אסנסיו ואסקז
ג’וד קמאבינגה פדה
אמבפה ויני רודריגו

לא צריך להתחכם, ג’וד ופדה קשרים 50/50 , קמאבינגה קשר אחורי, רודריגו חייב לרדת למטה לעזור בהנעת הכדור וגם לתרום הגנתית או שברהים מחליף אותו.

זו אולי שאלה ממי אתה תסבול פחות - לוקאס ואסקס כמגן ימני או אורליאן טשואמני כבלם. זו שאלה קשה לדעתי, לוקאס מעצבן ממש. שוב אם נניח ראפינייה היה עובר אותו עם המהירות והכוח או משהו כזה אז באמת אני מבין, או אם רוברט לבנדובסקי היה מנצח אותו במאבק על כדור גובה ומבקיע. קחו את שחקני ברצלונה שציינתי כאן ותחליפו בכל שחקן טוב אחר שפגשנו העונה נניח רפאל לאאו, מוחמד סלאח או גודי גקאפו, אנטואן גריזמן וחוליאן אלבארס. אבל לוקאס לא קשור, הוא תמיד לא מרוכז, רחוק מהשחקנים, כאילו זה ‘מפתיע אותו’. הוא בחיים לא סגר אלכסונית כל כך גרוע.

אני גם חושב שיש לכך השלכות, הוא טועה כל כך הרבה בהגנה כך שהוא חסר ביטחון כשהוא עם הכדור ויוצא קדימה. אמנם כבש נגד בורוסיה דורטמונד נכון אבל המשחק נגד סביליה היה יוצא דופן.