דיון הטקטיקה: עידן חדש תחת אלונסו

דל"פ
עם אותו סגל בדיוק פלוס טוני קרוס אנחנו אלופים העונה

זה דל"פ? כאילו, החיסרון שלכם במנהל משחק זועק לשמיים.

כנראה דל"פ אצל טיטי ואולי דוד ואורי עד כמה שזכור לי. הוא כל מה שהיה חסר לנו העונה.

לפני 3 עונות קרוס היה והתוצאות דומות, מי היה חסר אז ?

בלינגהם, אמבפה, בנזמה בעונת פרישה חלשה.

מצד שני היה את הזאר שנתן דאבל דאבל פיגרס :joy::joy:

זה ששינוי כזה או אחר בסגל ומצבנו היה טוב יותר, ויכול להיות שהיינו משיגים יותר (אפילו עם אנצ’לוטי) - זה ברור.

זה שהשינוי הכי משמעותי הוא אם היה לנו מנהל משחק טוב - ייתכן בהחלט (אם כי במצבנו, אני לא בטוח שמגן טופ לא היה משדרג אותנו אפילו יותר. תראו אפילו את בארסה, איך הם נראים עם ובלי באלדה).

אבל לא זו הנקודה החשובה.
הנקודה החשובה היא שגם בסגל הנוכחי - היינו חייבים להשיג יותר, ובעיקר להיראות הרבה יותר טוב.
לא יכול להיות שבכל פעם (למעט חריגה אחת לא מייצגת), אנצ’לוטי חייב תנאים כמעט אידיאליים ומאמנים על המגרש שייצרו איזשהו סוג של שיטה, כדי להגיע להצלחות.
תירוצים יש לכולם. מאמן צריך להביא פתרונות.

אין ספק שאנצ’לוטי תלוי יותר בשחקנים ממאמנים אחרים, אחרי הכל הוא מאמין בכדורגל חופשי. הנקודה היא שחייב מנהל משחק. גם פפ הטקטיקן הדגול הסתבך כשאיבד את רודרי. אפשר למצוא פתרונות, זה לא אידיאלי בכל מקרה.

העונה זעק לשמיים שחסר לנו קונטרולר. אפילו המועדון השחצן שלנו הודה בכך. אם אנחנו לא מסכימים על זה אין לנו בסיס לדיון.

לזידאן היו שלושה גביעים עם אותה קבוצה שבמקום קרוס יש קמאבינגה?

אולי לא, אבל הפער בין 3 גביעים ברצף לבין איך שנראינו השנה הוא עצום

עונה לפני לא היה בלינגהאם ואמבפה והיה דאבל.

כן בהחלט, השיטה הביאה גביעים.

נכון. מה שהיה השנה לא מספיק טוב בהתחשב בסגל. נעשו נסיונות למצוא פתרונות, לצערנו עד שסבאיוס הניע הוא נפצע במקביל לכך שלא בטוח כמה הוא ברמה (סימן שאלה, אין לי דעה לכאן או לכאן עדיין). יתכן וגולר הוא האיש, נדע בדיעבד.

אי אפשר גם להתלונן כל הקיץ שהסגל חסר וגם להגיד שהוא צריך תנאים אידאליים בדיעבד אחרי שהביא שני דאבלים

כידוע, בכדורגל 1+1 לא שווה 2 ולכן זה כמעט בלתי אפשרי לענות על שאלות כאלה. אבל, בקיץ הנוכחי קיצצנו במה שהוא המשחק הקבוצתי, הניסיון והמנהיגות לטובת עוד כוכב. לדעתי קרוס בעונה כזו שווה כמה נקודות ליגה, חד וחלק. עוד 10% פוזשנים, פחות מתפרצות לצד השני וכו’. זה היה מצטבר. על סיטואציה שמזכירה מאד, אני חושב שמישהו חכם אמר פעם את מה שממצה את הטענה שלי:
image

אבל כל העניין מהשאלות שלי זה לא שיענו, אלא שיבינו מה שכתבת, ולכן קרוס חסר זה לא הסיבה העיקרית לעונה חלשה.

זה לא מה שאמרתי. העונה כנראה הייתה חלשה מסיבות של טעויות בבניית הסגל פלוס מאמן שלא מנחיל שיטה מספיק טוב. הטענה היא שהוא היה מביא אליפות.

אף אחד לא טען שלזידאן לא הייתה שיטה. הפוך, התווכחתי פה רבות פעם על כך שיש אחת יעילה כזו מה שיש לא מעט שטוענים בדיעבד

קשה לי עם זה שמנקים את האחריות לגבי קרלו אנצ’לוטי. אני מחבב אותו כפרסונה, הוא בהחלט מדרידיסטה מבחינתי. בכל מקרה, בראייה כוללת פרק ב’ שלו מוצלח מאוד. אין לי גם תלונות על הכדורגל למעט השנה הזו. מה שכן, כשמדברים עד כמה הוא חצב מים מהסלע - בואו נסתכל על 2021, הקיץ. אמנם דיכאון כי סרחיו ראמוס עזב ורפאל ואראן וכדומה. אבל מה היה המצב של ברצלונה לאחר עזיבת ליאו מסי? מישהו ספר את אתלטיקו מדריד באמת כפייבוריטית למרות שזכתה תואר? עד כמה המניות שלו בגביע ה-14 הן כה גדולות? זו זכייה של מועדון ומזל ומיסטיקה מעל לכל זכייה שלנו איי פעם.

אתם לא הייתם מעלים את רודריגו נגד מנצ’סטר סיטי כחילוף? או את אדוארדו קמאבינגה? אחמיא לעצמי ואגיד: כבר לפני המשחק הראשון נגד פריז סן ז’רמן ‘זעקתי’ - פדה ואלוורדה לכנף ימין, ארבעה קשרים. אגב זינדין זידאן היה הראשון שעשה את זה - נגד אותה פ.ס.ז’, בסנטיאגו ברנבאו ב-2:2 המרהיב בבית.

השנה חזינו ביכולת אימון מהרמה הנמוכה ביותר, בטח ביחס למאמן מהטופ. גם לא התרשמתי שקרלו הצליח במה שהוא תמיד עשה - שזה ליצור הרמוניה עם כל הכוכבים.

מתחבר לטענה של טיטי שקרוס לא היה משנה כלום.
רוב המשחקים העונה(במיוחד בליגה מול קבוצות קטנות) הבעיה שלנו לא הייתה פוזשן, היא הייתה חוסר היצירתיות לעשות משהו שהוא לא לזרוק לאגף שמאל את הכדור.

רוב המשחקים הכדור זז מימין לשמאל וחוזר חלילה שוב ושוב ושוב בלי שחקן שנותן פס עומק (קרוס חוץ מעונה שעברה לא היה אחד שדגל בלשחרר כדורי עומק סטייל אוזיל/גוטי/מודריץ) ובלי שחקני התקפה שעושים תנועה אמיתית ומסוכנת לעומק.
כשהיו מתייאשים מלהעביר ימינה ושמאלה אז ויניסיוס היה מנסה איזה משהו ומאבד, או שמגביהים 70 כדורים במשחק, בלי שיש לנו שחקן אחד(!) שמהווה פוטנציאל איום בכדורי גובה, סתם הגבהה לשם ה״לפחות ניסינו משהו״.
אנצלוטי עד כדי כך חסר תועלת שאפילו להגיד לשחקנים שלו להםסיק להגביהה כי אין מה שיגיע לכדורים ברחבה הוא לא יכול.

בלינגהאם הלך לאיבוד ולא באמת תרם העונה משהו יוצא דופן, בעיקר כי לא היה לו תפקיד מוגדר ואמיתי, הןא מצא את עצמו משוטט על המגרש ביחד עם השלישייה ההתקפית.

אם כבר שחקן שהיה מהווה הבדל בין המצב שלנו כרגע לבין אליפות השנה זה חוסלו.
חלוץ חוד, שיושב ברחבה, מושך מגנים, מוריד כדורים, יכול לאיים בגובה, וכובש את ה10 (לפחות) שערים בעונה - יותר חשוב בפער מקרוס שבסך הכל היה נותן לנו עוד טיפה החזקת כדור בלי תכלית.

בכנות ההבדל בין העונות הקודמות לעונה הנוכחית הוא אך ורק ויניסיוס. גם אז לא הייתה שיטה, גם אז נראנו כמו זבל וסבלתי מכל משחק, אבל בשנים הקודמות ויניסיוס היה כל משחק מייצר המון מצבים ומצליח איכשהו בשיניים להוציא שערים.
העונה ויניסיוס הלך לאיבוד בערך מאז כדור הזהב וכשהוא לא היה בתמונה לא היה לנו מה למכור, כי הוא היחיד שמשגשג בכאוס חסר השיטה של אנצלוטי.

לדעתי, לא היה מביא אליפות חד וחלק, קרוס אף פעם לא הביא אליפות ולא היה קרוב להביא אליפות ושחקנים כמו קרוס לא מביאים אליפות ואני מהסניגורים הכי גדולים של קרוס מאז ומעולם וחולה על התחת הבלונדיני שלו.
הסיבה האחת והיחידה, לא העיקרית אלא היחידה שלא ניקח אליפות זה הילד המושתן והמגעיל שכולנו שונאים, אם היה משחק כמו עונה שעברה או רק כמו תחילת העונה היינו לוקחים אליפות.
גם אותה עונה עם קרוס שלא לקחנו כלום אחרי דאבל בגלל היה בגלל ירידה חדה ביכולת של בנזמה, בלי בנזמה החלוץ הטוב בעולם קרוס לא היה קרוב להביא כלום.

שחקני התקפה מביאים תארים, לא הקרוסים.

העונה אמבפה בכושר וג’וד היו מספיקים אם קרלו לא היה מתעקש כל ויני שוב ושוב ושוב והמושתן רק החזיר בחרא והרס התקפות.

לא יודע למי התכוונת, לא היה רגע שלא תמכתי ב זידאן ובשיטה שלו ובגאונות שלו כמאמן.

בדיוק, והעונה לא רק שהוא לא תרם הוא הרס לגמרי את הקבוצה בחצי השני של העונה.
אמבפה לבד בלי וניסיוס בחצי השני של העונה והמצב היה נראה אחרת מבחינת תוצאות כמובן, בכדורגל היינו ממשיכים להיות חרא.

אני לא יכול לחכות שהעונה הזאת תגמר, אז מה שנשאר זה לחלום על העונה הבאה. אז בא לי לחלום קצת כאן בקול ואולי יצא איזשהו דיון מעניין מזה.

תחילה, אני מניח שאלונסו יצטרך להמציא מחדש את המשחק שלו, זה לא יהיה קופי פייסט והוא לא יוכל לשחק את אותו הכדורגל שהוא שיחק שם. לכן, כל מערך וסגנון אפשרי, אם כי אני מאמין שיהיו אלמנטים מהמשחק שהוא יעדיף להביא איתו משם. בנוסף, עם צירופו של טרנט והשינוי בעמדת המאמן, המשחק שלנו יהיה אחר לגמרי. טרנט הוא שחקן שהמשחק סובב סביבו לטוב ולרע, ואלונסו משחק כדורגל יותר טקטי ופחות חופשי ביחס לקרלו.

אלונסו הוא מאמן מהדור החדש של המאמנים, ואחרי שאומן על ידי המאמנים הגדולים ביותר משני האסכולות, גם המאמנים שדוגלים בכדורגל טקטי (Positional football), כמו פפ או מוריניו, וגם על ידי מאמנים שדוגלים בכדורגל חופשי כמו אנצ’לוטי, הוא יצר חיה היברידית. השחקנים מחוייבים לשמור על מבנה מאורגן, לכל שחקן יש תפקיד, יש רוטציות מסוימות שהשחקנים צריכים לדעת לבצע, אבל עם זאת יש גם מקום לאלתר ולהיות לא צפוי. בכדורגל של היום, זה הכדורגל שמוציא מהשחקנים את המיטב, ויוצר כדורגל שיציב ברמתו מחד ולשחקנים תמיד יש סט כלים לעבוד איתו, אבל גם מעניין ולא רפיטטיבי מאידך, ומאפשר לשחקנים ליצור בדרך אקראית ומאולתרת.

קבוצה אחת שעושה את זה טוב העונה, ויש לה מאמן שדוגל באותה שיטה בדיוק, היא ברצלונה. שמה אפשר לראות איך הקבוצה שומרת על אותו מערך עם לאמין ימאל בימין, באלדה בשמאל, יש חלוץ, שלישיית הגנה, הכל מאורגן ומסודר ויש גם רוטציות שחוזרת על עצמן. עם זאת, לשחקנים יש גם הרבה מקום לאלתר עם ריצות בלתי צפויות לעומק או פעולות אישיות. אלונסו שייך בדיוק לסוג הזה של המאמנים.

אז איך הוא ישחק? כמו כל המאמנים הדוגלים במשחק הטקטי, יש אצלו עמדות ששחקנים צריכים לאייש. בין העמדות עצמם שחקנים יכולים להתחלף, אבל חייב שכל עמדה תהיה מאוישת. איך שאני חושב שנשחק זה יהיה כך:

שלושה שחקני הגנה, בוקס מידפילד, שני שחקני כנף וחלוץ

בלברקוזן הוא משחק, לרוב, עם מערך שלושה בלמים, שני שחקני אגף, דאבל פיבוט, שני קשרי צד ושלישיה התקפית שאחד ממנה הוא חלוץ 9 קלאסי. אצלינו הוא לא יוכל לשחק עם שלושה בלמים פלוס שני מגנים, גם אם לאחד מהם יקראו טרנט. עם זאת, הוא יוכל לשחק עם שני בלמים, מגן שמאלי הגנתי (מנדי, קרראס?) שיתפקד כבלם, וישחרר את טרנט שככל הנראה יהיה המגן לאורך רוב העונה להצטרף להתקפה על הקו כמו מגן קלאסי או לניהול המשחק במרכז השדה.

בקישור הוא יוכל להמשיך ולשחק עם צמד שחקנים, על הנייר יוכלו לפתוח שם פדה וטשואמני, אבל תוך כדי המשחק יוכלו לאייש את העמדות האלה גם שחקנים אחרים שיותר מתאימים לארגון משחק. אני חושב שאם פדה ידחף קדימה לעמדת ה10 הימנית או לאגף, וטרנט או מי שישחק את ה10 (ארדה, ניקו פס?) ירד אחורה כדי להזיז את הכדור ולנהל את המשחק, אנחנו נוכל לפתור את בעיית המטרונום שלנו.

כשאנחנו משחקים עם הכדור אני רואה את ההרכב האידיאלי כך:

מנדי*, רודיגר, אסנסיו
טשואמני, טרנט
ויני ג’וד פדה ברהים**
אמבפה

(*) בתקווה שנמצא משהו יותר טוב הקיץ
(**) או גולר, או אנדריק, או ניקו פס, או רודריגו, למרות שאני כמעט בטוח שהקיץ הוא ימכר, ולאחר העונה האחרונה אני בדילמה עד כמה הנוכחות שלו בהרכב בריאה לנו גם אם ישאר.

כאשנחנו מגנים אנחנו נוכל להסתדר בצורה הבאה:

מנדי, רודיגר, אסנסיו, טרנט
ויני, ג’וד, טשואמני, פדה, ברהים
אמבפה

תהיה לנו בעיה עם טרנט בהגנה, אבל בספלס שאנחנו נהיה במגננה הוא יקבל עזרה מברהים ופדה, ובמתפרצות נגדנו אסנסיו שמצטיין במהירות שלו יוכל להגן עליו. למרות שהוא חור הגנתי, גם בלברקוזן היה לאלונסו אתגר עם פרימפונג שהוא מכה אפילו יותר גדולה מהאנגלי, ועדיין הוא הצליח להעלים אותה.

אם כבר מדברים על הגנה, אז אני מאוד מסוקרן לראות איך נתפקד עם לחץ גבוה ו"הגנה במנוחה" (Rest defence בלעז). אלו מושגים שאנו אוהדי ריאל פשוט לא מכירים. כשקאסמירו שיחק אצלינו הוא ידע ללחוץ בצורה מעולה והיה מחסל התקפות עוד כדי שהם התחילו, אבל מעולם זה לא היה שיטה סיסטמתית אצלינו.
בעשור האחרון, בזמן שאנחנו שיחקנו את הכדורגל החופשי של אנצ’לוטי או הכדורגל הנסוג של זידאן, התפתח טרנד שהעקרון שלו הוא להגן גם כשאתה תוקף, כך שבמידה ואתה מאבד את הכדור אתה מייד בעמדה של להשיג אותו בחזרה. היום, מיותר לציין, אין לנו הרבה דגש על האספקט הזה או על לחץ בכללי, אבל זהו אספקט שאלונסו נותן לו הרבה דגש. לי אישית יהיה מאוד מוזר לראות אותנו עושים את זה, עד כדי כך שמרגיש לי הזוי שהוא בכלל ינסה את זה, למרות שאין לי ספק שזה יקרה.

בקיצור, אני חולם על כדורגל חדשני עם כל הגימיקים של השנים האחרונות. מגן אינוורטד, כדורגל היברידי שמשלב את החוזקות של שני האסכולות המנוגדות, רסט דיפנס, rotational positional play, כל מיני גימיקים שפופולאריים היום. אני מאוד מקווה שזה לא יתפוצץ לי בפרצוף עם בעיות משמעת והתפרצויות על השופט, שחקנים שהם פרימדונות ולא מוכנים לעבוד קשה, או הנהלה קשת עורף שדופקת את המועדון עם רעשים מיותרים. אני אופטימי, ולמרות השנה האחרונה אני מאמין בפרויקט הזה עדיין, אבל אני ערני יותר ומוכן לתרחיש שאני הולך לאכול כאפה לפנים. רק תעשה לי טובה אלונסו, בלי שוב פעם ג’וד באגף שמאל, זאת תהיה כאפה חזקה מדיי.

ראיתי איזה סרטון של מישהו שמציע את אותו המערך שמשוחק בלברקוזן כרגע, רק עם החלפה בין ימין ושמאל.

כלומר טרנט ישחק את התפקיד של גרימאלדו.

מנדי רודיגר אסנסיו
פראן טשואמני פדה טרנט
ויני ג’וד
אמבפה

קשה לי לראות אותנו פותחים עם פראן ומנדי ביחד, בהרכב האידיאלי, בהינתן הסגל שיש לנו. גם ככה את שניהם רוצים למכור והם לא חלק מהתוכניות לטווח הרחוק. טרנט בימין יתן כדורים טובים קדימה אבל יגע מעט יחסית בכדור כשאין לנו מטרונום באמצע, והוא יכול לפתור את הבעיה הזאת. ג’וד בימין גם פחות אפקטיבי. אולי יהיה שווה לנסות בהזדמנות אבל לא נראה לי שזה הפתרון האידיאלי.