השחקנים שלנו לא יבינו מאיפה הגיע להם הבנאדם הזה. הפוך לגמרי מאנצ’לוטי. חי על לחץ גבוה, דורש שליטה במשחק, דורש מהתוקפים גם ללחוץ.
תראו איך הוא מעביר אימון. לשם השוואה קרלו באימונים עומד ומביט מהצד כשאחד מהעוזרים שלו, בדרך כלל דווידה, מעביר את האימון. הוא אשכרה איתם על הדשא וצועק להם הוראות.
אני אישית פחות אוהב את מערך 3 הבלמים, ולדעתי בסופו של דבר הוא נכשל ברוב המקומות (גם אם הצליח בלברקוזן של אלונסו). אני יכול להבין שימוש בו בסיטואציות טקטיות כלשהן, ובוודאי שאני מבין את ההיגיון של שימוש בו כשהמגן שלך זה טרנט (אבל מנדי בצד השני???), אבל בגדול, אני נגד שימוש כדיפולט.
בנוסף, אני חושב שהמחשבה שזה שאלונסו השתמש בלברקוזן במערך הזה מעיד על כך שירצה להשתמש בו גם בריאל מדריד (מועדון עם שאיפות ואמצעים אחרים לגמרי), קצת ילדותית. תסריט הרבה יותר סביר בעיניי זה שיהיה שימוש בטרנט, במידה וקרבחאל יחזור לכושר נורמלי (וזה סימן שאלה גדול מאוד), דווקא בתור קיצוני ימני במקומו של רודריגו.
הערה נוספת, אני מאוד מקווה שלא בונים על אסנסיו כשחקן הרכב מלכתחילה לעונה הבאה. ראשית, לדעתי הוא קצת אוברייטד, ושנית, אין דין בלם הרכב לשעת חירום, לבלם הרכב בתכנון ראשוני של העונה. ריאל חייבת לרכוש בלם חדש להרכב (סאליבה?), ובעולם אידיאלי אפילו לרכוש 2 בלמים איכותיים (רודיגר כבר לא ילד, וכן, יש לי סימני שאלה סביב אסנסיו). אני לא הייתי בונה את הסגל בחיים כשאסנסיו הוא יותר מבלם מספר 3 או 4 שם.
את מיליטאו צריך למכור למרבה במחיר, ואת אלאבה לשחרר לגמרי, אפילו במחיר של השתתפות בשכר.
זה הסרטון, אם אני לא טועה.
בתפקיד פרימפונג (רק בשמאל) הוא מציע את רודריגו (טעיתי כשכתבתי פראן).
בתפקיד וירץ (רק בימין במקום בשמאל) - בלינגהאם.
האמת היא שזה די ילדותי לחשוב שאלונסו יבוא ויעשה copy-paste להכל וזהו. כמו שכתב @SantiagoBernabeu, יש המון עקרונות שלא קשורים לאיך המערך ההתחלתי כתוב על הלוח, אבל עדיין כיף לראות את הסרטונים האלה.
ברור שכיף, ולא משנה התוכן - לראות את הקבוצה שלך סופסופ משחקת עם עקרונות ספציפיים עליהם היא התאמנה ולא באופן אקראי של שלח כדורך על פני המים ולהעיף את הכדור הכי רחוק ברגע שלוחצים אותך.
פשוט במערך המוצע לא הבנתי למה לא לשחק כבר ב4231 וזהו. רודריגו כמגן שמאלי נשמע לי מיותר.
בקבוצות הגדולות המערך הזה די מיותר אל מול העובדה שאתה הולך לפגוש יריבות נחותות 90% מהזמן.
אם אתה רוצה להגיע ל325 מול הגנה עומדת, אפשר לעשות את זה כשמגן אחד נשאר יותר קרוב לבלמים.
בימינו כבר רוב הקבוצות מתגוננות עם שלושה שחקנים. בלברקוזן אלו שלוש בלמים על הנייר, אבל זה לא מחייב וגם במערך שהצעתי אין שלושה בלמים פרופר אלא מגן שמאלי שמתופקד כבלם. כמעט בכל קבוצה תוקפים עם מגן אחד כשהשני נשאר מאחור, או שהקשר האחורי נשאר גם הוא פחות או יותר באותו קו הגנה.
המערך שתיארתי כאן הוא לא אותו המערך. הוא קרוב, אבל שם יש שלושה בלמים פרופר פלוס ווינגבאק שמאלי שמתפקד כקשר. בנוסף שני השחקנים הקדמיים מתפקדים כחלוצים שניים היום בלבקוזן, לעומת מה שהצעתי שהם יתופקדו כקיצוניים לכל דבר ומי שיכנס פנימה אל בין הקווים הם דווקא שני קשרים.
המערך הזה מאוד קרוב, אבל ממש לא קופי פייסט של לברקוזן. בויאציות של המערך הזה השתמשו הרבה קבוצות מצליחות לאחרונה, כולל סיטי באיירן וברצלונה, והוא הפך לפופולארי בעקבות הצלחתו של דה זרבי בבראייטון.
@SantiagoBernabeu, אין ספק שראינו קבוצות שמשחקות עם המגן שנכנס לקישור לא מעט בשנים האחרונות, אבל עושה רושם שהמגמה כבר התהפכה לכך שזה מהלך לא אופטימלי. השחקנים בעלי האיכות לשחק במרכז המגרש כפליימייקרים לרוב סובלים מנחיתות בפן ההגנתי(מה גם שהחזרה לעמדת מוצא טיפה לא נוחה) והיום כבר מעדיפים שם שחקנים שיודעים קודם כל להגן טוב.
ובמקרה של ארנולד, זכור לי שאת עיקר ההצלחה שלו הוא עשה כמגן ‘‘קלאסי’’, ורק בעונה האחרונה של קלופ(ובהשפעת העוזר מאמן) ניסו לעשות את המהלך הזה לעבור לדאבל פיבוט כשהמגן מצטרף. אני בכלל לא בטוח שזה התפקיד האידיאלי עבורו.
אם הכיוון הוא ארנולד כמנהל משחק, אולי עדיף שיעשה את המעבר באופן קבוע.
אני גם לא יודע אם זה התפקיד האידיאלי עבורו, אבל בהינתן המצב ואין לנו מנהל משחק וזה משהו שיש לו אפשרות לעשות, אז שיפתור את הבעיה הזאת עבורנו. אני באמת שלא חושב שאנחנו זקוקים לבישולים ולקרוסים שלו לרחבה. זה יהיה מאוד טוב, אבל לא הבעיה הגדולה שלנו.
לדעתי אלונסו לא ישחק באותו מערך בעיקר כי זה דורש רכש של עוד בלם ומגן שמאלי וזה לא יקרה הקיץ.
אם אלונסו רוצה לשחק עם 3 בלמים אז אין ספק שחייבים לרכוש עוד בלם (סאליבה כנראה לא באמת ריאלי, הויסון יהיה מצויין).
בתיאוריה הייתי מאוד סקרן לראות את רודריגו משחק במערך כזה דווקא כווינגבק שמאל, אבל זאת לגמרי פנטזיה- זה לא משהו שיקרה במציאות.
אין לנו מגן שמאלי מספיק טוב וזאת עמדה מאוד בעייתית בשוק. ראיתי בזמן האחרון קצת דיבורים על תיאו הרננדז- בהתחשב במצב השוק זה רעיון טוב.
לטענת אחד הסרטונים שציפיתי בהם על זה, המקור הוא בגרמנית ומדובר על rest בקטע של ‘השאר’, לא בקטע של מנוחה. השאר = אלה שלא משתתפים בהתקפה.
כן, כיף איתי במסיבות.
סרטון מדויק שמתאר את עקרונות המשחק של אלונסו. הוא מתאר שם בצורה מדויקת את הפתיחות לכדורגל החופשי בתוך השיטה של הכדורגל הטקטי שבו הוא דוגל, בנוסף לעוד עקרונות נוספים, ומבט זריז על האופי שלו בתור מאמן. מומלץ מאוד.
היה מקום לדבר גם על עקרונות משחק הלחץ והרסט דיפנס שמאוד בולטים אצלו. האמת, זה לא נתפס אצלי שריאל מדריד תשחק ככה, אני אהיה חייב לראות את זה כדי להאמין.
מאז ומתמיד אנחנו קבוצת מתפרצות. מהעידן האחרון רק, מוריניו אהב את המתפרצות, זידאן דאג להבקיע שער ולרוץ לתוך ה16 שלנו, אנצ’לוטי כמובן גם לא דאג הרבה למשחק הלחץ. אנחנו לראשונה הולכים לפגוש מאמן שהוא אחר לגמרי מבחינת סגנון המשחק שלו.
למרות החגיגות, צריך לשים גם תמרור אזהרה. גם אם יתקנו את רוב הבעיות בסגל כמו שנראה שהולכים לעשות, עדיין יש לו אתגרים לא פשוטים. ויניסיוס, אמבפה, הגישה של הקבוצה ומצב הרוח שלה שחייב להשתנות, לגרום להם לרוץ ולהתרכז במשחק. השחקנים של אלונסו חולים עליו, הוא יודע לדבר עם השחקנים שלו, אז אני אופטימי. אבל לא הולך להיות לו קל. בנוסף, אנחנו קבוצה עם שחקנים שרובם אוהבים את השטח ולא אוהבים לשחק בצפיפות, והוא אוהב ללחוץ את היריבה אחורה ולשחק בין הרגליים שלה. השחקנים שלנו לא נגרים, אבל משחק בשטח צפוף זה לא הפורטה של חלקם הגדול.
הוא לא הולך לאכול פה תותים, במיוחד בתקופה הקרובה. הוא מאמן מאוד טוב אבל ההצלחה עדיין לא מובטחת!
אני אחכה להכרזה הרשמית כדי לברך, כל-כולי מרוכז בקלאסיקו ביום ראשון, אבל כמובן שזה העלה לי חיוך. ארחיב בהמשך, שוב, אבל בגדול:
על אף שאני מסכים שלסגל הנוכחי שלנו יש בורות-חסרונות גדולים, בעיקר בהגנה, אבל השנה נעשתה עבודת אימון כל-כך גרועה בכל אופן אפשרי, כך שבתיאוריה גם אם צ’אבי אלונסו היה מחזיק בדיוק באותו הסגל בעולם “מוזר” - אני בטוח שהיינו רואים ריאל מדריד טובה יותר. השורה התחתונה ברורה - לפאביו קאפלו שקיבל קבוצה שחייבת מהפכה מול ברצלונה עם סגל הרבה-הרבה יותר טוב וכשלא זכינו בתואר שלוש שנים - בקושי היו מאה ימי חסד מהתקשורת ומהאוהדים. אבל הקבוצה שלנו הרבה זמן לא הראתה דברים אלמנטרים כמו שיטת משחק ברור, לחץ גבוה - ויש לנו את הכלים, גמישות טקטית, תשוקה..
אלונסו הוא מאמן מודרני במלוא מובן המילה (אני רק חושב שאין טעם להסתכל בהכרח מה היה בבאייר לברקוזן. לא חושב שמערך של שלושה בלמים מתאים לנו - בקושי יש שני בלמים), היה חצי מאמן גם על המגרש, הרגשנו את זה עוד בתקופה שלנו ולפני שעבר לבאיירן מינכן והתעניין מאוד במחברות של פפ גווארדיולה. הוא דומה במבנה שלו לאיש מועדון כמו ויסנטה דל בוסקה וזינדין זידאן והוא דמות מאוד אהובה וזה יעזור לו.
כולנו כבר זוכרים אותו בחליפה עוד מגמר הדסימה, הרגע הכי זכור שלו בריאל מדריד והוא היה אדיר-אדיר-אדיר. יורש ראוי - באיחור קל - לחולצה מספר 14.
אני חושב שריאל ניצבת במצב דומה לברצלונה עם הגעת פפ. אחת ההחלטות המשמעותיות שלו הייתה להיפטר מרונאלדיניו ולבנות את הקבוצה סביב מסי.
כבר הרבה זמן אני חושב שריאל צריכה למכור את ויניסיוס. הברזילאי מוכשר ברמות אחרות אולם אופיו לא מאפשר לו לממש את יכולותיו. אחת הסיבות שאני כ"כ אוהב את מודריץ’ היא המנטליות שלו. מעבר לכישרון הגדול שלו הוא שחקן יציב ובוגר מאוד. כמעט תמיד מקבל את ההחלטות הנכונות. ויניסיוס הפוך ממנו. על כל דריבל מרשים הוא מבצע שתי פעולות מטומטמות. קבוצה כמו ריאל מדריד לא יכולה להרשות לעצמה מצב שכזה. אי אפשר לבודד אותו מהמשחק השוטף של הקבוצה.
מעבר לכך, אני חושב שהשילוב בין ויניסיוס ואמבפה לא באמת עובד טוב. כשרודריגו שיחק בצד שמאל ראו שנוח הרבה יותר לצרפתי. הקבוצה של אלונסו צריכה להיבנות סביב אמבפה. זה יכול בעמדת החלוץ וזה יכול להיות בעמדתו של רונאלדו כששיחק אצלנו.
לכולם ברור שאנחנו חייבים להתחזק בכמה וכמה עמדות. בהגנה, בקישור ובהתקפה. המשחק של היום החזיר אותי לאותם שנים שריאל לא הצליחה לחבר יותר משלוש מסירות מול הלחץ של ברצלונה. יחסי הכוח בין הקבוצות הגיעו לאיזון ברגע שהקישור שלנו נעשה הרבה יותר טכני. במצבנו הנוכחי הלכנו כמה צעדים אחורה. יכול להיות שאלונסו יצליח לעבוד עם החומר הנוכחי ולהוציא ממנו הרבה יותר. אני חושב שנדרש גם רענון שלו.
ביתרון 1:0, שתי התקפות בהן הכדור אצל אמבפה לא נגמרות במצב הבקעה.
אמבפה מקבל את הכדור כשחקן הקדמי ביותר, ויני לא מצליח לנוע לכיוון השער כדי לסיים אה לה חוסלו, ואז כשהוא לוקח אחורה הוא מקבל בטעות את הכדור (המסירה הלכה לגולר) ואז מאבד אותו
אמבפה עם הכדור באגף ימין כשהוא לא ממש יכול להיכנס בדריבל באלכסון. הוא מסתכל על ויני שבנקודה הזו היה במהירות יותר גבוהה מהמגנים של בארסה. לא נפתחת זווית, אמבפה עושה דריבל באלכסון ומאבד את הכדור
נקודה מעניינת מאוד רק אציין שני דברים לגבי הקבלת הסיטואציות: רונאלדיניו הועזב בגיל 28, ויניסיוס ג’וניור יהיה בן 25. מעבר לכך - את רונאלדיניו אפשר היה לשחרר כי הוא היה מגיע שיכור לאימונים, קצת השמין ולא היה מקצוען (סליחה, Legend). מהבחינה הזו ויניסיוס לא שם. כמה שהוא גרוע ומעצבן.
ויניסיוס הוא כביכול היהלום שבכתר ותעודת “מצטיין הדיקאן” של פלורנטינו פרס בקורס איך עושים רכש. סיפור סינדרלה על ילד מברזיל שהפך לקראק. עם כל הכבוד לפדה ואלווארדה שהגיע לקסטיליה ולאדוארדו קמאבינגה שכאילו עלה גרושים.
על המשחק אתמול: זוכר פעמיים שהתייאשתי מוויניסיוס בגלל מסירה מזעזעת במצב שאמור להסתיים במצב לגול וגם עיכוב קלאסי בבעיטה. לא ממש זוכר דבר כזה לגבי קיליאן אמבפה. לא “מחריב התקפות” וסתם ובכמות ובצורה הזו
ויניסיוס לא חזר לעצמו אבל זה כבר חודש או יותר שהוא לא מתפרץ ועושה הצגות. כל עוד שהוא תופס את עצמו בקטע הזה, זה רק עניין של זמן עד שהוא יחזור לעצמו. אני מניח שעם חילופי המאמן וסיום העונה המסויטת הזאת גם מצב הרוח שלו ישתפר, בטח עכשיו עם החוזה החדש.