לא יודע חנן אתה רך איתו מדי, אנחנו בחוג כדורגל בבית ספר או בקבוצה מקצועית ועל אחת כמה וכמה במועדון על? למה שיריב ויתפרץ ובטח כשאין קריאות גזעניות וכשהוא רואה כמה זה פוגע בקבוצה. הוא לא בן 20. לקח לו יותר מדי זמן להתאפס. סלח לי, הוא בישל פעמיים אבל זה לא הכל. הוא יהיר ועצלן והורס המון התקפות. גם אני יכול לבשל לקיליאן אמבפה כמו שהוא עשה באחת הפעמים. אפשר לחשוב הוא עבר חמישה ומסר לו או שזה היה כדור כמו של גוטי בשיאו.
השאלה בסופו של דבר היא טובת הקבוצה. האם ריאל מדריד יכולה להיות טובה יותר ללא ויניסיוס. להערכתי כן. אנחנו נראה פחות קטעי יוטיוב מרשימים אבל הקבוצה תיראה טוב יותר. כפי שטענתי קודם לכן, רודריגו שיחק שם טוב יותר בזמן שויני היה פצוע. ריאל הייתה מסודרת הרבה יותר בלעדיו. זה בא לידי ביטוי בין היתר במה שכל אחד מהם עשה עם הכדור. רודריגו שחרר אותו הרבה יותר מהר. ויניסיוס מתקשה לעשות זאת.
יכול מאוד להיות שאלונסו יצליח להוציא ממנו דברים אחרים. אני מודה שאני פסימי לגבי האפשרות הזאת.
אני לא חושב שאפשר להתעלם מהשביתה האיטלקית של רודריגו בגמר הגביע וכמה הוא היה עלוב. גם אם לא היו לו את התנאים האידיאליים או האמונה העיוורת לה זכה ויניסיוס ג’וניור - הוא משחק מספיק דקות בכל עונה ובהרכב ובמשחקים גדולים ולא נתן מספיק. ובכלל הרי האידיאל זה חלוץ ‘9’ וקיליאן אמבפה בכנף שמאל לא? אז איפה רודריגו? הוא לא רוצה לשחק כדורגל. אני לא חושב שאתה שם את רודריגו בשמאל ואתה מקבל מפלצת כדורגל, ממש לא. הוא רך מדי, אין לו את המרפקים ואת האמונה
אתה צודק במאה אחוז. אבל בסופו של יום הבנאדם סיפק לך קבלות. צריך לאפס אותו ולא להפטר ממנו.
אגב מתנהל דיון זהה בשני דיונים מקבילים ובשניהם זה אופטופיק. מציע שתאחד את שניהם לדיון של ויניסיוס.
לא יודע מה איתכם, אבל לי אישית רק מהכותרת של הת’רד הזה אני מקבל צמרמורות - ומהסוג החיובי ביותר.
תשמע יש הבדל, לא אמרתי ‘להעיף’ אותו, בכלל לא. אבל קשה לי להגיד אבל ששמחתי באמת עם הדיווחים על כך שחתם עד 2030, בזמנו חשבתי שאשמח יותר מידיעה כזו (כשחתם עד 2027 למשל הייתי מבסוט). אני דווקא חושב גם שקיליאן אמבפה מסוגל לספק קבלות ולהיות אדיר גם כ-‘9’, היו לו גולים של חלוץ רחבה העונה כמו ויאריאל ובעיקר נגד אוססונה שם עם הכדור רוחב של פדה ואלוורדה כשעה תנועה אדירה לקצר. והוא מהיר וזריז וכן יודע איפה לעמוד ואפשר ‘ללמוד’ את זה עוד.
בחזרה לוויניסיוס - הציוץ שלו בטוויטר אחרי כדור הזהב שלא הגיע ממש לא מקבל אחיזה למציאות. אין לו רצון להוכיח. רוב העונה הזו הוא נראה שבע
אגלה לך משהו, אני ידעתי עמוק בפנים שמעבר לסעודיה לא יקרה אבל התבאסתי עם הידיעה על הארכת החוזה שלו. אני לא אוהב אותו, לא סובל אנשים בכיינים שמרוכזים בעצמם, והוא הכי בכיין שמרוכז בעצמו. אני לא שופט אותו כי לא הייתי במקומו, אבל הוא ירד לי מהעיניים עם ההתנהגות הזו שלו.
עם זאת, הוא שחקן על, כמו שכבר הזכרתי, ביכולת הסטנדרטית שלו הוא הביא לנו אליפויות וצ’מפיונסים. מכירה שלו בגיל כזה צעיר לא צריכה להיות על הפרק.
אני מאמין באלונסו. לאחרונה חקרתי הרבה עליו, בין היתר על היחסים שלו עם השחקנים שלו, והם מתים עליו. אני באמת מאמין שאלונסו אינטליגנט מספיק כדי מצד אחד לחזק אותו ולעודד אותו, אבל מצד שני גם לדרוש ממנו יכולת גבוהה וריכוז במשחק. אחרי מה שראיתי לאחרונה על אלונסו, אני תולה הרבה תקוות ורואה בנושא הזה כאתגר החשוב ביותר שלו.
אני מאשים את ויני שהרס את העונה הזאת עם הכושר המזעזע שלו אחרי שלא זכה, מבחינתי הוא האשם מיד אחרי קרלו, היה חייב לרדת לספסל מזמן, אבל אני בשום פנים לא מוכר אותו, לדעתי כשהוא בכושר הוא עדיין הטוב בעולם, יש לתת לאלונסו לנסות להחזיר אותו לעניינים.
400 מיליון, לא היית מוכר?
עזוב כסף. רודרי, הלאנד, מגן שמאלי ובלם לבקשתך. מוכר?
400 מיליון לא על השולחן, ראש בראש על האלאנד כן, אבל לא כדי לקבל בלם או קשר גם אם רודרי.
עם מאמן טוב כמו אלונסו אפשר להביא 3 שחקני הגנה זולים וסבירים והוא כבר ידאג שישחקו טוב ולא יספגו כמו אצל קרלו.
אני תמיד בדעה שכישרון התקפי זה הדבר הכי חשוב, וכשיש לך מכונת הרס התקפית כמו ויניסיוס אתה לא משחרר אותו כדי לייצב את הסגל או לסתום חורים הגנתיים.
האלאנד כן כי הוא בדיוק מה שעוד קצת חסר לנו בהתקפה, כתבתי גם כבר בעבר שמעדיף את האלאנד בכסף על אמבפה בחינם.
ארגנטינאי,קטאלוני ועד אחד שעבד בברצלונה,מקווה שהם לא מתכננים סבוטאז׳.
והמנג’ר באסקי. אוי שיט.
ככל שאני חוקר יותר על האויסן אני מגיע למסקנה שאמנם כן, הוא בלם מעולה ומחזיק ברקורד הגנתי מאוד מרשים, אבל היתרון החשוב ביותר בשחקן הזה הוא היכולת שלו עם הכדור. למרות שהוא סוג של עמוד חשמל, הוא היה כלי קריטי בארגון המשחק של בורנמות’ והוא מרגיש מאוד בנוח עם הכדור. הוא נמצא בטופ93% לבלמים בליגות הבכירות לדריבלים, למרות שהוא שיחק בקבוצה קטנה יחסית ובליגה שמקדשת משחק לחץ. בממוצע למשחק, הוא משלים בממוצע 11 מסירות ארוכות, ואוהב למצוא את השחקנים החופשיים באגפים, ולמרות היותו בלם הוא מחזיק בממוצע של 5 מסירות מקדמות ו6.5 מסירות לשליש האחרון. אלו סטטיסטיקות של פליימייקר.
יתרון נוסף הוא הנוכחות הפיזית שלו. שחקן בגובה 1.97 מטרים הוא כלי חשוב במצבים נייחים. כמו כן כשאנחנו עם הגב אל הקיר תמיד אפשר לתקוע אותו למעלה ברחבה ולשלוח אליו קרוסים.
כבלם יש לו חסרונות, הוא בלם מסוג אחר ממה שהורגלנו אליו, הוא לא מהבלמים המהירים שהורגלנו אליהם, שאי אפשר מולם ב1על1. הוא יותר בלם אנגלי או איטלקי באופי, כזה שיודע לקרוא את המשחק ולנטרל את הסכנה מראש. אני מעט חושש מזה, כי אנחנו אוהבים לסמוך על הבלמים שלנו ואני לא זוכר אצלינו בקבוצה אחד כזה, אבל גם אם ישרפו אותו פה ושם בדריבל יהיה מי שיחפה עליו, והפעמים שהצליחו באמת לשרוף אותו או שהוא איבד את המיקום היו מעטות יחסית.
סרטון נוסף שראיתי עליו, מוזמנים לצפות אם אתם רוצים להכיר אותו קצת יותר
לא ראיתי אותו משחק, אבל מהסרטונים שיש עליו המהירות היא הדבר הראשון שעלה לי כי זה קריטריון שהוא חשוב לבלם אצלינו, ומקווה מאוד שהוא ידע להצליח עם היתרונות שכן יש לו ולדעתי הוא יוכל לעשות את זה אם הוא באמת כזה טוב
בלמים שהם לא היו מהירים אצלינו יש דוגמאות כמו קארבליו שהיה בלם שלישי לא רע, ואלאבה שאמנם לא איטי אבל גם לא מהיר, וכבלם הוא לא טוב בגלל דברים אחרים ולא בגלל חוסר במהירות
אני מאוד מעריך את קופר אבל אני לא מסכים עם הרעיון שלקבוצות יש את הסגנון שלהן, וניסיונות נועדות לכישלון. ברצלונה של העונה הזאת היא דוגמה טובה למועדון שנטש את הסגנון שלו ובכל זאת מצליח. בילבאו הפכה ליותר התקפית וממשיכה להצליח. ז’ירונה. יש דוגמאות.
עם יתר הניתוח שלו אני דווקא מסכים ואלו דברים שאמרתי בעבר. חוץ מהקטע של קרבחאל בלם ימני. אסנסיו רודיגר הויסן אם משחק עם 3 בלמים.
תתעלמו לרגע מכל הדיבורים על כך שאלונסו הולך לשחק עם שלושה בלמים ולהעתיק את המערך מלברקוזן. איך אתם הייתם רוצים שנשחק בעונה הבאה?
הייתי רוצה שנשחק עם ראמוס ומרסלו בהגנה, קרוס מודריץ’ וקאסמירו בקישור ורונאלדו בהתקפה, שישלים שחקנים שמתאימים לו…
נחשב או שזה צריך לעבור לפורום פנטזיות?
טוב אף אחד לא זורם אז פאק איט, אני אכתוב.
הרעיון שלי אולי יישמע מוזר ואף יומרני אבל תנו לזה צ’אנס.
ככל שאני חוקר יותר על האויסן, רואה משחקים שלו (יש את האתר הזה לכל המעוניין), עולה לי בראש המחשבה שהבנאדם הזה בעצם לא בלם, אלא קשר. מה אם היינו הופכים אותו לסוג של קשר אחורי? הרי יש לו הבנת משחק ברמה מאוד גבוהה, הוא אוהב לנווט את המשחק ולחפש את השטח הנכון להעביר אליו את הכדור, יש לו שליטה מאוד מפתיעה בכדור ביחס לגובה שלו, והוא מאוד רגוע ושקט אתו.
הרעיון הוא לשחק אתו כקשר אחורי עם שני בלמי מאחוריו, בתפקיד כזה שאת החיסרון הגדול שלו - המהירות - מעלימים, כשהוא לא יצטרך לעשות ספרינטים אחרי חלוצים, ומבליטים את היתרונות שלו שהן משחק הלחץ שלו, הנעת הכדור וקריאת משחק מעולה.
יתרה מזאת, בדקות כשהיריבה עושה בונקר, אפשר יהיה להעביר אותו לעמדת החלוץ. עם המבנה הפיזי שלו, קור הרוח והטכניקה הגבוהה יחסית, הוא יוכל להיות כתובת לכדורי עומק, הגבהות, או סתם להעסיק את בלמי היריבות ולאפשר קצת יותר מרחב תמרון לתוקפים הטבעיים שלנו. בכך הוא יוכל גם להוות פתרון לחוסר שלנו בשחקן עם יכולת משחק עם הגב אל השער.
אני חושב שהאויסן כבלם סטנדרטי אמנם מבטיח, אבל יש לו חסרונות כאמור, והעמדה שבה הוא משחק מצד אחד מבליטה אותם, ומצד שני לא מאפשרת ליתרונות שלו לבוא תמיד לידיי ביטוי. בבורנמות’ הוא ממש מזכיר את טוני קרוס מבחינת התפקוד שלו (המשחק שהעלתי לינק אליו, שזה המשחק האחרון שלו מהימים האחרונים, מראה את זה מצוין), בורח לשמאל ומנהל משם את המשחק. הפס שלו עדיין לו הכי מושלם, יש לו עוד מקום לשיפור בזה, ואני מניח שבכל מקרה אנחנו נראה בקלות את האספקט הזה גם אצלינו. עדיין, ייתכן שהעמדה בה היכולות שלו ימוקסמו היא קצת יותר בתוך המגרש כשהוא יכול ללחוץ בצורה יותר חופשית, הוא יראה יותר את הכדור, ואם הוא מאבד את השחקן שלו אין לזו משמעות קטסטרופלית כל כך כמו שאם הוא היה מאבד אותו כבלם.
כמובן שזו רק תיאוריה, אבל שווה ניסיון לדעתי. השילוב של קריאת משחק ברמה גבוהה, מבנה פיזי שכזה, ויכולת טכנית ומנטלית עם הכדור, הופך אותו לכלי טקטי מאוד חזק שמאפשר הרבה דברים. חבל יהיה “לבזבז” אותו כבלם רגיל.
בדרך כלל כשהיו חולפות לי רעיונות כאלה בראש או הייתי רואה הצעות לרעיונות לא שגרתיים שכאלה הייתי אומר לעצמי חבל שזה אף פעם לא ינוסה אפילו אצלינו, אבל הפעם אני רגוע. אם הרעיון הזה שווה משהו, אני בטוח שאלונסו לפחות יחשוב על זה. קצת כמו שאתה רואה שחמטאי על משחקים ואתה בטוח שאתה יודע מה המהלך, אבל אתה גם יודע שאם זה באמת מהלך טוב הם ידעו אותו בכל מקרה. אני רגוע, כיף לדעת שיש לך מאמן שכזה.