זה לא תלוש בכלל אחי, העניין הוא שבאמת יש מחסור חולה כרגע בהגנה ויהיה קשה רעיונית לוותר על בלם בסד״כ.
המבנה הפיזי שלו, השכל (בגיל צעיר), השליטה במרחב ומשחק המסירות שלו מבקשים את זה, את האמת שבסרטוני היילייטס הראשונים שראיתי שלו הוא הזכיר לי קצת את בוסקטס אבל חשבתי שאני מגזים. עכשיו שקראתי מה שאתה אומר זה החזיר אותי לזה.
חסר לנו 3 בלמים לסגל ויש מספיק קשרים שהתחלנו ליצא קשרים לעמדות אחרות, מביאים בלם, למה להשתמש בו קשר ?
לא מכיר מספיק את הילדון הספרדי החדש הזה, אבל אם הוא בלם שישחק בלם גם אם יכול להיות יותר טוב כקשר.
להחזיר גם את נאצ’ו ואת פפה מבחינתי.
לי עדיין קשה לבלוע את הגלולה של 3 בלמים טהורים. אם אחד מהם ישחק מעט יותר מקדימה לא יקרה כלום.
לא סובל 3 בלמים, לא חושב שאלונסו ישחק ככה בריאל ושזה היה אילוץ בגרמניה.
אם התגובה שלך הייתה כתגובה למה שכתבתי אז הכוונה שבנוסף לרודיגר חייבים עוד 3 בלמים לסגל מאחר ואסנסיו כבר לא בטוח שימשיך, כלומר הכוונה לסגל ולא להרכב.
למה שאסנסיו לא ימשיך? הוא יצא זכאי, לא?
לא יודע, בחו’'ל ולכן לא ממש עוקב, אם יצא זכאי אז חייבים את הויסן ועוד אחד.
אם אלונסו רוצה לשחק עם 3 בלמים אנחנו צריכים לפחות 5 בלמים מה שאין לנו כרגע, אני פחות רואה את אלונסו משחק ככה במדריד מה שגם את מי הוא מוציא מההרכב?
אפשר לשחק 433 אם השחקנים יהיו מחויבים וירוצו כמו שצריך, תסתכלו על סיטי שלקחה טריבל, היא שיחקה עם קשר אחורי אחד…
הייתי מחכה מינימום לקדם העונה כדי לחשוב ולשער ולזרוק באיזה מערך נשחק. אין לנו את “הכלים” שהיו לבאייר לברקוזן למערך הספציפי הזה ומנגד יש כל כך הרבה טוב אחר. אני קצת יותר רגוע שצ’אבי אלונסו כאן. אני מעדיף לנתח כרגע את “מה שיש”.
ויניסיוס ג’וניור יהיה עצלן לנצח, הוא וקיליאן אמבפה (נניח שכ-‘9’ פחות צריך ממנו עבודת הגנה - ואני חושב שהוא כן יכול לשחק נהדר בשפיץ, גם העונה היו משחקים טובים שלו שם) אלה “עצלנים חשוכי מרפא”. את הגישה הכללית של הקבוצה, כולם מלבדם - אפשר לשפר. את רודריגו שהיה מחויב לפרקים כמו במשחק נגד אטאלנטה, את ג’וד בלינגהאם. קודם כל בלם ומגן שמאלי, כשלא אתפלא אם נפתח את העונה עם פראן גארסיה או מיגל גוטיירס.
אולי-אולי-אולי-אולי יש מחשבה לשחק עם דני קרבחאל כבלם שלישי ועם טרנט כביכול כמגן שגם ייכנס לא מעט לאמצע. השאלה גם לגבי טרנט שברור שהוא כוח ובטח בנייחים - יש לו פחות למי להרים כדור ברחבה אלא אם כן ג’וד מפעיל את המנוע ונכנס.
ג’וד, כמו בעונה הזו שהסתיימה, הוא אחד מסימני השאלה הגדולים ביותר. הוא מסוגל להיות קשר מדהים וזה מה שהקבוצה צריכה כרגע יותר מאשר את ההצטרפות שלו מקו שני לדעתי. השיפור של אורליאן טשואמני לא מספיק ואדוארדו קמאבינגה שנפצע המון איבד הרבה נקודות. אז מה, שניהם על הספסל וגם לוקה מודריץ’ וגם דני סבאיוס?
התקשורת בספרד מדווחת כבר כמה ימים שנשחק עם שלושה בלמים בעונה הבאה.
לגבי אסנסיו הוא נוקה מכל הקשור לסצנה עצמה אבל עדיין חשוד בהפצת הסרטון. כרגע אף כתב לא מעלה את האפשרות שהקריירה שלו תפגע מזה, אבל אי אפשר לדעת. האופציה הזאת עלתה מהצד של ברצלונה..
מי שכן בתוכניות הם ז’ואן מרטינס שבמועדון עדיין מתעקשים שהוא כישרון של פעם בדור, ומיליטאו. אלאבה לא ממש נספר בשלב הזה.
עוד בלם לא יגיע הקיץ בכל מקרה, התוכניות הן קונאטה ב26 וסאליבה ב27.
זה משנה בכלל מה המערך?
גם בשלושה בלמים תמיד יש בלם יותר קדמי, לא?
זה משנה אם קוראים לזה קשר אחורי או בלם קדמי?
בסוף נתקוף עם 3 מאחורה בכל מקרה, ונגן עם 4 בקו האחרון.
האמת שזה אכן לא כזה משנה. יש שתי נקודות קטנות שכן משנות:
- הוא הולך להיות מתופקד בצד שמאל ולא באמצע, מה שירחיק אותו ממרכז המגרש.
- עד כמה הוא יוכל לדחוף קדימה כשאנחנו תוקפים. הרעיון הוא להשתמש בו גם ככלי התקפי.
בסך הכל גם מי שמשחק עם שני בלמים משאיר עוד מגן או קשר מאחור כדי לא להישאר חשוף, אבל הרעיון לעלות עם שלושה בלמים ועוד שני מגנים עם הסגל הזה? קצת מרגיש בזבוז.
אם אלונסו ישחק 3 בלמים, כלומר 352 או 532 או איך שתרצו לקרוא לזה הוא כבר הופך מאחד המאמנים המועדפים עליי לאחד השנואים, לא משנה אם יזכה בדאבל או לא
אבל הוא שיחק עם שלושה בלמים בשלושת העונות האחרונות, איך הוא הפך להיות המאמן האהוב עליך אם כך?
צריך לתת לו את הקרדיט. גם עלי זה לא מועדף, אבל את לברקוזן הוא לקח ממאבקי ירידה עד להיות אחת הקבוצות המרתקות בעולם בתוך עונה אחת. הם שיחקו כדורגל מאוד התקפי גם עם 3 בלמים. צריך לחכות ולראות איך זה יראה על המגרש.
לא איכפת לי, לא אוהב 3 בלמים, אם ישחק ככה מבחינתי זה לא מקובל.
הפך למאמן האהוב עליי רק כי הוא צ’אבי אלונסו.
אם אחד הבלמים הוא צ’ואמני והוא משחק קצת יותר קדימה, כבלם קדמי, זה בסדר?
אנחנו בעידן שבו כמעט ואין משמעות למערך הרשמי הכתוב בתחילת המשחק- קבוצות מאומנות תוקפות במערך אחד, מגנות במערך אחר ומשנות תוך כדי משחק 3 ו4 מערכים.
מגנים ימניים כמו קאנסלו או טרנט מנהלים את המשחק מעמדה שהיא לא קלאסית בקישור, בלמים הופכים להיות חלוצים כשצריך וחלוצים מסויימים יורדים לפעמים לקבל כדור עוד לפני הקשר.
כל עוד נשחק כדורגל התקפי וחיובי, נכבוש שערים, ננצח וניקח נקודות מה זה רלוונטי אם המערך שכתוב בטלוויזיה יהיה 2 או 3 בלמים?
ששי, אנחנו מדברים נטו על הרעיון של לעלות עם שלושה בלמים למגרש. כדורגל התקפי אין ספק שנקבל.
חוץ מזה כמובן שהדברים שלך נכונים.
אם אלונסו יעשה אלונסו אז אנחנו בכל מקרה נקבל אחד מבין 3 הבלמים שיהיה סוג של ליברו/רג’יסטה עושה משחק שיודע לטפל בכדור ולבנות התקפות.
בדיפולט זה יהיה האוסן, במצבים מסויימים טשואמני ובמקרה הכי גרוע (במידה וישאר) זה יהיה אלאבה שבמצב בריא ותקין יש לו את סט היכולות הזה.
לכן התכוונתי שזה פחות משנה אם על הנייר אנחנו עם 3 בלמים או 2 כל עוד יש משחק שוטף וחיובי, מאמין שתוך כדי משחק ננוע סביב לא מעט מערכים.
כל עוד שהוא יוכל לשלוט במשחק כמו שאתה מתאר זה בדיוק מה שביקשתי בהודעה הראשונה שלי בנושא.
יש דוגמא לקבוצה שמשחקת עם שלושה בלמים ויש לה בלם קדמי שיוצא קדימה? זה די נוגד את המטרה.