דיון הטקטיקה: עידן חדש תחת אלונסו

אצ’רבי של אינטר פותח בפועל כמעט את כל ההתקפות ואחראי על כל ניהול המשחק מאחורה כשהקבוצה תוקפת.
פפ שיחק לא מעט עם אקה ודיאש כבלמים, רודרי וגונדואן בקישור כשביניהם סטונס נע בין בלם כשהקבוצה מגנה לבין קשר נוסף בהתקפה, בחלקים מסויימים זה היה ממש נראה על המגרש כ3 בלמים.
בלברקוזן של אלונסו עצמו טאפסובה אחראי על לא מעט מסירות ששוברות לחץ ומתחילות בפועל את ההתקפות.
כמו שאמרתי לפני הדברים הם לא שחור ולבן, יש המון אופציות לשחק עם 3 בלמים או עם 2 והדברים דינאמיים.
האבולוציה של סטונס תחת פפ זה פחות או יותר מה שאני חושב שנראה מהאוסן.

לא התכוונתי ספציפית לבלם שמניע כדור. זה כבר הכרח בכל הרמות כמעט.
התכוונתי לרעיון שהבלם יצא קדימה מקו ההגנה ויצטרף לקישור. במערך של שלושה בלמים.

אינטר זה משהו אחר לחלוטין אם הבנתי את הרעיון המקורי נכון. יש שם המון דינמיות במשחק של הבלמים.

סיטי זה עוד יותר שונה. הבלם שלהם יצא קדימה מתוך קו 4.

אלונסו במסיבת העיתונאים של לברקוזן: “מה שעבד בלברקוזן לא בהכרח יעבוד בקבוצה הבאה שלי”.
:thinking:

כל עוד זה 3 בלמים אני אישית לא אוהב.

מבחינתי כמעט תמיד 433 או 442 מעויין גמיש

משהו שרציתי לכתוב על ארנולד, חלק פה משוכנעים שהוא ינהל את הנעת הכדור מאחורה, וזה קצת רחוק מהמציאות, ארנולד כמובן ומניע כדור יותר טוב ממה שיש לנו, אבל הוא לא מצטיין בזה, הוא לא מין קרוס כזה רק כמגן, גם לא גירסא של מרסלו אבל מימין, אם חלק גדול מהנעת הכדור יפול עליו הוא יעשה המון שטויות.
בגלל היכולת האדירה שלו לתת כדורי עומק שלקוחים מהפלייסטשן מתבלבלים וחושבים שהוא מצטיין גם בהנעת כדור סבלנית ואחראית והוא ממש לא.
נקבל ממנו מסירות מדהימות, כדורי עומק על המילימטר לאמבפה, מסובבים, חתוכים עם הפנים של הרגל ועם החיצון, כל לחץ עלינו יהיה בעייתי עם ארנולד ואמבפה למעלה, אבל הוא לא ישלוט בקצב בשבילנו ויעשה הרבה שטויות.
על העבודה ההגנתית לט צריך להסביר כמובן, אבל הליגה גם ככה לא יהיה לו הרבה עבודה הגנתית

בתחושה שלי אפשר היה להסתפק בואלוורדה. מקווה שאני טועה.

פדה מגן ימני הרבה יותר טוב מארנולד, אבל לא רוצה לבזבז עוד שנה שלו כמחלטר בתפקידים אחרים, שישחק קשר.

לאורך תקופה מאוד ארוכה התקשנו בבניית המשחק מאחור. אף פעם לא ממש הצטיינו בזה, והיו שנים בהן שיחקנו עם וראן שהיה בלם מדהים, אבל משחק הרגל שלו תמיד היה מזעזע. בשנים האחרונות ככל שמשחק הלחץ צבר יותר פופולאריות, גם הקבוצות הקטנות אימצו את הרעיון, קרוס פרש, ואנחנו נותרנו חסרי אונים ללחץ של היריבות. כל לגאנס רנדומלית שהזדמנה לה לברנבאו לחצה אותנו והוציאה אותנו מאיזון. היה משחק אחד העונה, מול ויאריאל, שבו לא הצלחנו לצאת מהרחבה שלנו לאורך כל הרבע השעה הראשונה של המשחק. לאחר מכן התקבלה הוראה לותר על בניית המשחק מאחור ולבעוט כדורים הכי רחוק שאפשר מהשער ישירות מהחמש. זה היה מתסכל ומביך, איך יתכן שאנחנו לא יכולים להשלים 3 מסירות 80 מטר מהשער של היריבה?

אם נבחן את הרכשים עד עכשיו בהגנה, שלושתם בולטים מאוד במשחק הרגל שלהם. על טרנט אני לא צריך להרחיב אני מניח, אבל גם לשניים האחרים אין במה להתבייש. דין האוסן שיחק בקבוצה שמטרתה היחידה היא לרוץ קדימה עם כדורים ארוכים, וכ20 אחוזים מהמסירות שלו בשנה האחרונה הם כדורי עומק ארוכים. הוא מאוד רגוע ובטוח עם הכדור למרות הגובה החריג שלו, ובקבוצה שלו הוא היה סוג של מנהל המשחק מאחור.
קרראס גם הוא מצטיין במשחק הרגל ומספיק לראות אותו במשחק או שניים כדי לשים לב לזה. שימו לב גם לסטטיסטיקה שלו:

מעבר להיותו שחקן בעל משחק רגל מצוין הוא גם יודע לנצל את יתרונותיו הפיזיים והדריבל שלו כדי לשבור לחץ.

עושה רושם שהמטרה הקיץ היא להחזיר את הכדור לשליטה שלנו, והשליטה הזו מתחילה מההגנה. שחקנים שיודעים ללחוץ גבוה, שמרגישים הרבה יותר בנוח עם הכדור. אולי מרגיש שאנחנו עושים רכישות פזיזות, אבל מרגיש לי שיש תוכנית מאוד ברורה. להפוך את הקבוצה ליותר טכנית בעמדות שהוזנחו עד היום, להחזיר את הזהות הספרדית, ואם אפשר גם שההגנה תהיה יותר חזקה אז למה לא.

טיטי כבר כתב את זה בעבר אבל גם אני חשבתי על זה הרבה לאחרונה (ביחד עם אותן מחשבות שאתה מתאר פה), אבל מי שסומך על טרנט שיעזור בהנעת כדור שקטה בהגנה סופו להתאכזב.
טרנט נלחץ די בקלות ועושה הרבה שטויות.

בסופו של דבר כמות הפעמים שהוא יחלץ אותנו עם מסירה ארוכה להתקפה תעלה בהרבה על הפעמים שבהם הוא יאבד את הכדור. והוא לא כזה נורא כמו שאתה מתאר, כן אפשר ללחוץ אותו, אבל לרוב הוא יודע להתמודד עם זה. בטח שיותר טוב ממה שיש לנו היום.

טרנט הוא ההפך הגמור מקרוס אם רוצים להשוות, הנעת כדור סבלנית ומדוייקת ובניית משחק מאחורה זה לא הוא, אבל כדורי עומק מהפליסטיישן כל רבע שעה בערך.

הנעת הכדור שלנו מאחורה תשתפר כי מגיע מאמן מעולה ומודרני, עם כל הרכש שעשינו ונעשה אם קרלו היה נשאר אז לא היה עוזר.

נכון, הוא מדבר בלשון המעטה.

פסז’ הציגה היום בגמר את הכדורגל שחלמנו שנקבל מריאל. האמת? אין שום סיבה שלא נשחק ככה, אין שם איכות שלא קיימת אצלנו, על אף החוסרים הידועים שיש בסגל שלנו. יש שם מאמן שבנה קבוצה עוצמתית מאוד, מתואמת מאוד עם שיטה ברורה וניצול מקסימלי של הכישרון שם.
מקווה שאלונסו ידע לעשות אצלנו משהו דומה.

אצלך יש פרימדונות, תמיד היו ותמיד יהיו. ראית את הסרטון של אנריקה מנסה בכל דרך אפשרית לגרום לצב לעשות הגנה? לא כל כך עבד לו…
ברגע שיש לך ויני ואמבפה אתה לא יכול לשחק כמו שפריז שיחקו היום.
וגם ג׳וד הראה נטיות לא חיוביות בעונה האחרונה, אלונסו בהחלט שלח לו מסר, אתה קשר לא חלוץ.

כמו שאתם מדברים על זה פה, כמו שנדב יעקבי דיבר על זה בשידור, ככה בכל מקום ידברו על זה. עכשיו שאמבפה יוכיח לכולם שהוא שחקן קבוצתי ולא פרימדונה, בדיוק כשצ’אבי אלונסו בא עם דרישה למשחק לחץ קבוצתי.

יש לאמבפה הרבה מה להוכיח, שערים זה חשוב, אבל לא הכל.

זו בדיוק הסיבה דנחלפנו את אנצ’לוטי - כדי שיגיע מישהו שיוריד את הפרימדונות להגנה. חוצמזה שאם ראפיניה יורד להגנה ואפילו דמבלה למד להגן (לפחות בגמר, לא עקבתי אחרי פסז יותר מדי השנה) גם אמבפה וויני יכולים. צריך מאמן שידע לדרוש את זה מהם, נקווה שאלונסו מאמן כזה.

אי אפשר לדרוש את זה מהם , פשוט אי אפשר, הם מעל המשחק והם יודעים את זה. כמה כישרונות ברמת ויני ואמבפה יש בכדורגל? אין… הם לא יעשו הגנה וידפקו 40+ שערים בישולים כל עונה פקל.
לדרוש אלונסו לא יכול, הוא היה שחקן הוא מכיר את פטור הסופרסטאר. האם הוא יכול לרתום אותם.. זאת שאלה אחרת ודרך יותר סבירה.

הרגילו אותנו לכך שאי אפשר, אבל הכדורגל השתנה. היום המשחק הרבה פחות אינדווידואלי ממה שהיה בעבר.

נדבר פה אחרי כמה משחקים, כי למען האמת גם לי קשה לדמיין את ריאל מדריד משחקת כדורגל שכזה, אבל זה המאמן שהבאנו ואחרי העונה האחרונה אין לאף שחקן לגיטימציה לעשות פוזות.

ובהקשר של כוכבים שעובדים, תראו מה אמר לואיס אנריקה אתמול, שמבחינתו ההגנה ומשחק הלחץ שעשה דמבלה זה הכי חשוב מבחינתו כל העונה, אמבפה צפצף עליו, אוסמן הקשיב. נחשו מי בדרך לכדור הזהב…

רק שאמבפה בעונה יותר טובה מדמבלה שגם נמצא בעונה אישית מצויינת.
ההבדל היה בתפקוד של הקבוצה מסביב לכוכב.

אני לא בטוח.

מצד אחד, נראה לי שפסז עם אמבפה במקום דמבלה השנה הייתה מצליחה פחות.

מצד שני, נראה לי שריאל עם דמבלה במקום אמבפה השנה הייתה מצליחה פחות.

כמובן בהנחה ששניהם בהרכב באופן קבוע.