ויניסיוס לדעתי בסקאלת הכישרון של דמבלה ± במילא. לא הייתה סיבה שיקבל מעמד של פרינססה וגם בעונת השיא שלו הוא לא היה כזה עצלן.
בסה"כ הוא שחקן אנגרטי, מהיר ויחסית אמין מבחינת פציעות. לא פשוט לעשות סוויץ’ מנטלי אבל החכמה תהיה להסביר לו שהוא יצטרך לתת יותר אחרת הוא ימצא את עצמו באותו מסלול כמו דמבלה וייתכן שבמקרה שלו הקאמבק לא יהיה כזה פשוט.
אם כבר, אני יותר מודאג מהיכולת שלו כי היא רעה מאוד כבר יותר משנה. הוא לא מסוגל לעבור קונוס או לסיים, אפילו אתלטית זה פחות טוב. בעיקר מהסיבה הזו לא הייתי מוותר על רודריגו כרגע, אפילו במקום אלונסו הייתי שוקל להוציא את ויני לחופשה ארוכה כדי שיתאפס על עצמו. ג’וד גם צריך משהו בסגנון אבל הוא “יזכה” לזה עם הניתוח.
אם יהיה לנו רק שחקן אחד שירוץ פחות מהשאר נוכל להתמודד עם זה. אני גם מעריך שזה לא שחור או לבן. אמבפה ירוץ יותר העונה. הוא לא יזיע כמו וואלוורדה אבל לא באמת צריך את זה.
הצורך העיקרי שלנו הוא קבוצה שעובדת כיחידה אחת. שהשלם עולה על סך חלקיו.
בהחלט. הוא שבר שיא הופעות לשחקן ריאל מדריד בעונה איי פעם ועוד סבל מכאבי גב בחלק מהזמן. הנתונים כוללים גם את הנבחרת (שוחרר רק מפעימה אחת - שני משחקים נדמה לי) אבל זה עדיין מטורף. מקווה שיקבל חופשה ארוכה יותר וינהגו בו באחריות יתרה. גם ב-2023/24 שיחק המון ופתח בהרכב בכל המשחקים למעט שניים, וגם שנה לפניכן: 56,54,65 - כלומר 175 משחקים בשלוש עונות. בואו ניקח את השנתיים האחרונות. פדה עם 119 משחקים לעומת 100 של ג’וד בלינגהאם שכמובן גם סבל מהרחקות. פדה אף פעם לא מוצהב גם..
האמת שיש דיווח מאוד מעניין במארקה שבקבוצה(ההנהלה) התחילו להבין את הסיטואציה הזו ושבימים הקרובים יבוצעו שיחות עם השחקנים לגבי המשך הדרך והמחויבות למשחק הקבוצתי, הדיבור הוא במיוחד על שחקני ההתקפה והפוקוס הוא על ויניסיוס ואמבפה כמובן.
באותו דיווח מצויין גם שבקבוצה הודיעו לרודריגו לחפש קבוצה חדשה, לא יודע עד כמה זה אמיתי אבל זה כבר התקדמות מהמצב הקיים.
אחרי כל תבוסה יש דיווחים דומים, לא הייתי לוקח את זה ברצינות מדי. הבעיה כרגע היא פשוטה- עם ויני ואמבפה משחק ההתקפה לא מספיק טוב ומשחק ההגנה לא מספיק טוב. כל עוד לא יהיה שינוי ביכולת או המנטליות של השחקנים, אין יותר מדי מה לעשות- אף אחד מהם לא יהפוך שחקן ספסל.
מבחינה הגנתית - כשקמאבינגה חוזר אז השילוב של אמבפה עם ויני עוד יכול לעבוד. הגנה ב442 שטוח כשקמא ופדה באגפים זה יספיק וזה יעבוד וזה עוד במצב שלא התנפלו על הכדור והרוויחו אותו מיד, שאר הדברים יהיו בסימן שאלה: מרכז ההגנה שמאוד רך ומרכז הקישור בסטיואציה כזאת שיהיה רך גם כן
מבחינה התקפית - חסרים לנו המון דברים: חלוץ 9 עם משחק ראש ונוכחות ברחבה, ויכולת לשחק עם הגב לשער
ושחקן לאגף ימין, רצוי אחד שהוא יותר יוצר מאשר עוד אתלט ״נגרי״ (מסטה לא נראה ככ עם שליטה טובה בכדור, בעעקר צעד ראשון וזהו - אבל זה מהסרטונים רק)
הייתי רוצה לראות מעין 4-2-2-2 כשגולר/בראהים יותר מתפקדים כ10 בצד ימין. כי יותר טוב מזה אין לנו להציע לשם
ג׳וד גם ככה לא זמין ל3-4 חודשים
אלא אם ויני ואמבפה יחליטו שהם לא משחקים בהליכה זאת הדרך היחידה לדעתי שנוכל להגן לא בצורה מופקרת, הם היחידים (בנוסף לג׳וד, שפחות רלוונטי גם בגלל הפציעה וגם בגלל ההצבה על המגרש) שיכולים להגן בצורה טובה וגם מספיק מהירים ואתלטיים לאגף
ראיתי נתונים אחרים לגמריי במארקה (רודריגו למשל שיחק גם מעט דקות והמספר שלו גבוה), מעניין, בכל מקרה: כבר כתבתי על זה באחד מהמשחקים בטורניר. החוכמה היא ללחוץ גם בדקות הקשות כשזה לא מביא תועלת ולא לוותר לעצמך, גם במשחקים נגד פריז סן ז’רמן. כשכל פעולת לחץ מצליחה ומביאה לרבע מצב לגול כמו נגד רד בול זלצבורג אז בטח שיותר כיף.
הוא אכן לוחץ גרוע אבל לא רק, המספרים לא משקפים את התמונה המלאה כי בתור שחקן התקפה יש לו הכי הרבה שטח לרוץ וללחוץ בו. הציפייה מבחינתי זה שבדומה למקבילו בבארסה, ובתור שחקן בפיק הפיזי שלו, הוא יירק דם במשחקים חשובים כמו זה שלשום ולא יוותר לרגע, בטח כשהוא ביכולת חרבנא כבר למעלה מחצי שנה.
המשוואה פשוטה: אי אפשר לשחק עם שני שחקנים שלא לוחצים, ואמבפה> ויני, ככה שאם ויניסיוס לא יתחיל לעבוד קשה יותר, הקבוצה לא תצליח וכנראה שהראש שלו יהיה זה שיערף ראשון.
ויניסיוס היה עד לפני שתי עונות שחקן שעובד קשה, אבל המועדון שלנו החליט להתנהג איתו בכפפות של משי והפך אותו למפונק. בהתחלה אנצ’לוטי שחרר אותו מהגנה כדי שירכז את האנרגיות בהתקפה, לאחר מכן אפשרו לו להתנהג כמו פרימדונה ועכשיו הוא גם משחק כמו פרימדונה.
ויניסיוס כן שחקן שלוחץ ויורד להגנה,צריך להוריד אותו לקרקע וללמד אותו ללחוץ נכון,הבן אדם מגיל 18 בריאל מדריד,ספק אם הוא שמע על המושג לחץ קבוצתי מתישהו בחייו.
ג’וד בלינגהאם עבר (בהצלחה כמו שאומרים) את הניתוח בכתפו במרפאה בלונדון. מסתבר שג’וד סובל מבעיות בכתף עוד מתקופתו בבורוסיה דורטמונד, שהחמירו בסתיו 2023. ריאל מדריד פירסמה את ההודעה, “הדו"ח הרפואי” אולם משך היעדרות לא כתוב. לפי המארקה - שלושה חודשים. יגיע על הקשקש לקלאסיקו הראשון?
בוודאות ג’וד ייעדר מתשעת משחקי הליגה הראשונים וגם יחמיץ שלושה-ארבעה משחקים בליגת האלופות. צ’אבי אלונסו יצטרך להמר על שחקן אחר כשהתפנתה בלטה.
אולי דל"פ - לבחור בברהים דיאס. נמרץ, יודע למסור, עובד קשה ולוחץ, משהו שאנחנו “לא מכירים”. החליף את ג’וד בדרבי הראשון ברבע הגמר בליגת האלופות. מוסר לא רע. אולי עדיף במשחקים הקלים על אדוארדו קמאבינגה. דני סבאיוס אכן היה טוב עד שנפצע אבל לא יודע. ובואו לא נגזים בפידבק לארדה גולר