דיון הטקטיקה: עידן חדש תחת אלונסו

אופטופיק אבל למה לכאן ולא לתרד של ג’וד או לתרד הפציעות?

ואגב, אני דיי מתייחס בחשדנות לגבי זמן ההיעדרות הצפוי, לפי מה שנדב אז אמר. כנראה שזה יקח יותר מחודשיים שלושה. עם זאת, אם הוא יקח את הזמן הזה לא רק להחלים מהכתף אלא גם להוריד את מפלס הלחץ ולחזור יותר רגוע, כי הוא היה ממש לחוץ ועצבני בשנה האחרונה, אז ההיעדרות הזאת לא תהיה נוראית.

הניתוח שלו זה לא ניוז באמת, זה היה ידוע עוד מהריאיון שלו אחרי אחד המשחקים באליפות העולם למועדונים (עד אז התייחסנו לכך כדיווחים חוזרים ב’רלבו’), גם דיווחו שזה קורה עכשיו ביום-יומיים האלה. מה שכן, אני למשל לא ידעתי שהוא סבל מבעיות בכתפיים עוד בבורוסיה דורטמונד (הכתבה במארקה חידשה לי). גם כולנו מסכימים על זה שחבל שהניתוח לא קרה למחרת ההפסד בקלאסיקו בליגה.

היה אפשר לנסות לבדוק מערך אחר באליפות העולם למועדונים כלומר משהו שאתה לא יודע מה תקבל, באמת אפילו רודריגו.

מבחינתי לפחות הדיון האמיתי הוא מי צריך למלא את המקום של ג’וד ואני הצעתי את ברהים דיאס, על אף הצורך באיזון וההנחה שאדוארדו קמאבינגה יחזור מלא מוטיבציה.

אני אגב לא שמתי לב אצלו למשהו שונה למעט החליפה המצחיקה הזו על הכתף. היו משחקים שהוא כן היה נראה לי ‘וואו’ פיזי ועם מלא תשוקה, הוא ירד לתיקולים קשים מאוד ולא פחד לחטוף בעצמו..

מי שירוויחו הכי הרבה מהגעת אלונסו הם קמאבינגה, צ’ומה ופדה.
אם מתכננים ללחוץ גבוה ולשחק כדורגל מהיר מבוסס על תנועה פדה וקמאבינגה יחגגו.

אין ספק אבל עזוב רגע, מחזור ראשון, אוססונה בסנטיאגו ברנבאו - המשחק לא נדחה ומתקיים כמתוכנן. מישהו כאן באמת עולה עם שלישיית קישור כזו? גם אם רודריגו יהיה עם חיוך על הפנים (קיבל את מספר 10 של סבא מודריץ’ -צוחק) כאילו הוא רונאלדיניו ו-ויניסיוס ג’וניור ואמבפה משלימים את החלק הקדמי - זה נראה לי אפור מדי. בלי מנהל משחק אמיתי כמה שפדה ואלוורדה עשה קצת צעד קדימה בשנה שעברה. וגם אם יש לנו שני מגינים התקפיים טובים כעת.

אל תבנה על זה. לפי המשחקים האחרונים מול יובה ופסז הוא הולך להיות בייביסיטר לטרנט. אני מקווה שנראה את פדה המשוחרר יותר שראינו במשחקים הקודמים יותר, אוי איזה שחקן. השחקן היחיד בקבוצה שאני באמת אוהב כרגע, ביחד עם דני.

טשואמני כבר חצי שנה בעליה, מאז שהוא חזר לקישור הוא השתפר פלאים. מהשחקן שקיבל שריקות בוז בברנבאו תוך כמה חודשים הוא הפך לשחקן שנבחר על ידי אוהדים לשחקן החודש בחודשיים האחרונים של העונה. במונדיאל היה נראה שהוא ממשיך את ההתקדמות שלו ואולי אפשר כבר ללחוש את זה - זה אכן היה נראה השחקן שסיפרו לנו עליו. אני לא יודע כמה השפעה הייתה לאלונסו עליו בתוך זמן כזה קצר, בטח שהשינוי התחיל לקרות הרבה לפני. אני מחכה לראות עד כמה הוא יתמיד ביכולת הזאת, כי היו לו כבר חודשים טובים בעבר הרי לא סתם ריאל מדריד שמה עליו קרוב ל100 מיליון יורו. העונה זו עונת מבחן מבחינתי לטשואמני, האם הוא סתם עוד שחקן “טוב” או שהוא וורלד קלאס אמיתי.

אני דווקא חושב שארדה יכול להרוויח הרבה מאלונסו. מהשחקן האחרון בסגל (להוציא את ואייחו), ייתכן והוא הולך להיות שחקן הרכב. אני מהמפקפקים הגדולים בגולר, ועדיין חושב שהבלון יתפוצץ בעוד עונה או שתיים (לא אכפת לי לטעות), אבל ראינו את המחמאות שהוא קיבל מכל עבר וייתכן והוא יהפוך לכוכב תחתיו.

אני רוצה לראות עוד קצת את האוסן. כתבתי את זה עוד לפני המשחק הראשון שלנו המונדיאל, וזה רלוונטי עוד יותר אחרי ההופעות הראשונות שלו איתנו: ייתכן בהחלט שהוא סוגר לנו את הפינה הזאת. הוא לעולם לא יהיה קרוב לאקשן ויכפה את המשחק שלנו על היריבה, אבל הוא מספיק כדי להחזיק בכדור בשקט, להזיז אותו לאזורי החיוג הנכונים, לתת את כדור העומק כשצריך, את כל השאר כבר יהיה מי שיעשה. אני מקווה שאת שאר הפלונטרים אלונסו יצליח לפתור נטו מתוך תבניות משחק ואסטרטגיה. בשביל זה אבל צריך זמן.

ואגב, אני בהחלט פותח עם שלישיית קישור של פדה (בכושר של גביע העולם הוא איום מתמיד על השער), טשואמני וקמא, אם האחרון מצליח לחזור לכושר. קמא כשמשחק 5050 הוא שחקן מעולם אחר. הבעיות שלו הן הפציעות וחוסר הבנה טקטית שפחות מכשילה אותו בעמדה שהיא לא 6.

לדעתי קמאבינגה הפך לקצת מנומנם. הוא מכדרר מעולה ויוצא קדימה אחלה אבל זה כוח במשחקים שיש שטח לרוץ ולא מול בונקרים - רוב המשחקים בהם ניתקל גם השנה. הפס שלו טוב אבל לא מצוין (לא כל יום ההקפצה לקארים בנזמה נגד מנצ’סטר סיטי ב-2022 במהלך של השער הראשון) ולטעמי זה לא מספיק.

פה זה לא אנפילד ואין קופ בברנבאו וזה שאתה סקאוזר לא מעניין אף אחד ביציע, אני לא אופטימי בקשר לארנולד ולא בטוח שבמחזור החמישי שקרבחאל לא עולה בהרכב, אבל מצד שני גם הספרדי בעצמו חייב פיליפינית.

מצד שני הוא ופדה ביחד יכולים להפעיל מכבש כבד תחת אלונסו שלא יתן לקבוצות מתבנקרות לנשום ובסוף יפלו מהרגליים.

הייתי מאוד אופטימי לקראת העונה הזו שהסתיימה גם במרכז השדה ונכוויתי, במשחקים הגדולים שהייתה מוטיבציית שיא אז גם לא הצלחנו לצאת ולהיות דומיננטיים. בכלל לא דאגתי מעזיבת טוני קרוס, לא בניתי על לוקה מודריץ’ ולא חשבתי על ארדה גולר. חשבתי:

1.פדה עובר “תהליך קרוסי” - משפר את הפס, יודע גם לשנות כיוון וכובד המשחק.
2.ג’וד מבין שאמבפה כאן, הצורך של הקבוצה שונה והוא יורד שתי בלטות אחורה לעזור בניהול משחק.
3.קמאבינגה ממשיך את התנופה של 2024 כשהיה באנקר במשחקים הגדולים.

זה נגמר ב-0 מ-3 וצלקות לא נעימות בכלל. גם על דני סבאיוס לא חשבתי.

דור אני מבין את הביקורות על קמא. אין ספק שהוא גילה הרבה בעיות, אבל מצד שני בכל פעם שהוא קצת חזר לכושר וראינו את הצבעים האמיתיים שלו הוא מייד נפצע. אני לא יודע, הוא מרגיש לי בינתיים כמו כישרון מאוד מפוספס, אבל עדיין יש בי תקווה שהוא יתגבר על הבעיות שלו בדומה למה שעשה פדרי. אתה בטח תדע יותר טוב ממני על איזה משחק אני מדבר - הזיכרון שלי דפוק רצח, הייתה לו איזושהי רבע שעה ראשונה מול אתלטיקו לפני שתי עונות, היה לנו חצי הרכב בחוץ, הוא עלה למשחק והיה נראה כמו 4 שחקנים ביחד. בהמשך עד כמה שזכור לי הוא גם נפצע והוחלף ולא הצלחנו לנצח את אותו משחק. כל פעם זה מרגיש ככה, בדיוק שהוא מוריד חלודה הוא נפצע שוב, וזה גורם לו להיראות הרבה יותר רע ממה שהוא.

פדה לעולם לא יהיה כזה. לא ככה הוא חושב כדורגל. לטשואמני יש הרבה יותר סיכוי לתהליך כזה מאשר פדה.

גם אני לא. האופציה היחידה שהוא באמת מצליח לתרום לנו היא אם אלונסו עושה קלופ ומוצא לו מקום באמצע המגרש איפשהו ומעלים את החסרונות שלו כקונוס בהגנה. לפי המשחקים שראינו עד עכשיו דווקא הפתרון שלו הוא שפדה או טשואמני יעשו לו בייביסיטר. זה לא מעודד, אבל אלונסו עוד לא אמר את המילה האחרונה. אני עדיין מקווה.

לגבי פדה זו מחשבה ישנה אך עדיין קיימת. הסגנון שלו אחר - הפיזיות והמהירות והבומבות מרחוק ולטוס קדימה - אבל הוא תמיד זה שמקריב והקבוצה צריכה משהו אחר.
מבחינתי עדיין קמאבינגה מעל טשואמני זוהי העדפתי למרות שהאחרון השתפר. אבל השאלה מבחינתי לפחות מעבר לכושר-מוטיבצייה-כשירות - האם יש לו את היכולת הזו בסט היכולות. אני לא ממש משוכנע. לגבי המשחקים הגדולים ברור שהוא שם והעונה הציל אותנו בדרבי בגומלין. היה עוזר גם בגמר הגביע וב-4:3 שמחצו אותנו פיזית.

@SantiagoBernabeu מה אומר? צפית?

לא יודע מה נדפק עם ההטמעה פה, הכוונה לחדש של הבחור הזה

סרטון מעולה!! הוא נגע בהרבה נקודות קריטיות שגם דיברנו עליהם פה בפורום.
אהבתי את זה שהוא הלך נגד הטרנד שלפראן גרסיה היה טורניר מעולה, כשבפועל הוא הגביל אותנו מאוד.
אהבתי שהוא ציין את הבעיות שלנו בהנעת הכדור, מה גולר פתר ולמה הוא בכל זאת לא הפיתרון.
אהבתי את הדגש שהוא נתן לחור שהיה לנו במרכז המגרש, ולמרחק בין הקווים. זה שהוא ציין את התפקוד של טשואמני כקשר אחורי ואת הפערים ביכולת שלנו כשהוא תפקד שם.
מלבד זאת הוא נגע בעוד נקודות חשובות.

חוץ מכמה נקודות קטנטנות ולא קריטיות (במשחק הראשון פדה בכלל שיחק קיצוני ימני ולא קשר, למשל), הוא עשה עבודה יפה מאוד לדעתי.

בכללי זה ערוץ שאני צופה בו מדיי פעם. פה ושם מרגיש שהוא מייצר סרטונים בכוח, בדרך כלל לא. הוא אוהד בארסה דרך אגב.

וואלה?
גם בעיניי אחלה ערוץ.

אחלה סרטון.

לא הבנתי מהסרטון למה גולר הוא לא הפתרון.

תראה שוב בדקות האחרונות של הסרטון עד כמה שזכור לי. הוא חור מבחינה הגנתית, קל לשרוף אותו בין הקווים כי גם אין לו את המודעות ההגנתית שדרושה לשחק בתפקיד הזה, וגם אין לו את הפיזיות לחזור אחורה אחרי ששרפו אותו.

אני אהבתי אותו יותר באמצע ופחות כDLP מסורתי. כשהוא מתקרב לשער הוא יותר מסוכן. אין לי בעיה איתו כקשר יותר קדמי, אולי משם הוא יצליח להיות המטרונום שאנחנו מחפשים (צריך עוד לבחון את זה). כקשר אחורי פרופר לא נוכל לשרוד עונה שלימה איתו שם.

לינק מביא אותי לערוץ. שלחו לינק ישיר לסרטון בבקשה.

הנה

נושא שאנחנו חופרים בו כל הזמן ולא איזו שאלה מהחלל החיצון, אבל בכל זאת מעניינת אותי דעתכם לגבי העונה הזאת ספציפית. שיחה עם חברים טובים אוהדי ברצלונה שמאוד חוששים מריאל מדריד השנה, נטו בגלל המינוי של צ׳אבי אלונסו. אני הצגתי את הצד הפסימי שהרכש לא היה לגמרי בנקודות הקריטיות והם התעקשו שהשיטה חשובה הרבה יותר משינויים פרסונליים.
השאלה שלי היא אם נדרוס את אירופה העונה תהיו מופתעים יותר מאשר, נניח, נסיים עוד עונה במקומות 2-3 וניראה חלשים מאוד באירופה? לאן הכף מוטה לדעתכם בהקשרי מאמן חדש ולכאורה מבטיח מול רכש לא מספק.

אני הפסקתי להטריד את עצמי בשאלה הזאת. אני באמת שלא יודע מה לחשוב, כי מצד אחד נעשו הרבה מהלכים הקיץ ודברים לא ישארו אותו דבר. מצד שני, אני לא ממש מתרגש מהרכש ויש לי עדיין ספקות לגבי איכות השחקנים שצורפו. עם זאת אני יודע שאני נסער ממאורעות העונה האחרונה ולכן למרות עריפת הראשים והשינויים שהייתי חותם עליהם בעיניים עצומות לפני הקיץ, אני עדיין לא מלא בביטחון לקראת העונה הקרובה.

אני חושב שלאלונסו יש מספר אתגרים שהוא יצטרך לעמוד בהם, והסבירות היא שבחלקם הוא יצליח אבל גם בחלק לא. הוא צריך למצוא את האיזון שלנו בקבוצה, למצוא פתרון לחור שיש לנו בעמדת מנהל המשחק, לאפס את ויני, למצוא בייביסיטר לטרנט, ובכללי להרים את האווירה בקבוצה אחרי העונה החולפת. לא פשוט, ואף אחד לא יודע בכמה מהאתגרים האלו הוא יצליח ועד כמה.

עד שלא נראה את הקבוצה רצה כמה חודשים לא נוכל לענות על השאלות האלה. בינתיים אנחנו אומרים מה שאנחנו מרגישים או מדמיינים. אני לא חושב שאף אוהד ברצלונה או ריאל יכולים באמת לענות על השאלות האלה. טבעי שאוהדי ברצלונה יחששו וגם טבעי שאוהדים אחרים של אותה ברצלונה ידפדפו את השינויים שעשינו. לכל אחד יש את האופי שלו, האחד יותר אופטימי והשני פסימי וחשדן. כנל לגבי אוהדי ריאל.

אבל שאלת מה דעתינו הסובייקטיבית, אז אענה ואגיד שבגלל שאני ממש מאמין באלונסו אני חושב שיש 60-70% שהוא יצליח לייצב את הספינה. אבל כדורגל צריך לשחק על הדשא, ולשחק כמה חודשים טובים, כדי שנוכל להבין לאיפה נושבת הרוח. לפי מה שראינו בגביע העולם עדיין אלונסו בעצמו לא יודע מה הוא רוצה לעשות.

תחילת עונה שעברה כתבתי שזאת תהיה בושה עבור אנצ’לוטי אם לא לוקח אליפות במחזור ה 35.
אז זה לא אנצ’לוטי אלא אלונסו, מצפה ממנו לפחות פאסיו מברצלונה במחזור ה 35.
בגלל שלא היה מאמן על הקווים נראינו זוועה, יש לנו סגל מצויין, עם מאמן טוב עם שיטה נחזור לקדמת הבמה.