דיון הטקטיקה: עידן חדש תחת אלונסו

הסגל של ריאל כל כך מצוין שהוציאו כבר כמעט 200 מיליון יורו הקיץ, והזרוע עוד נטויה כי ‘‘צריך בלם’’, ‘‘אין מנהל משחק’’ ו-''אין חלוץ 9".

כמה כאפות צריך לקבל לפני שמשהו זז?

את ההסברים שלכם שקרלו גאון, פרז יהיר והכול בגלל טרנט והויסן נשמע בסוף השנה.

חלוץ 9 לא יבוא, לא אחרי שבלוף ה"אמבפה הווינגר כמו ויני" התפוצץ

קרלו היה צריך להיות מפוטר בנובמבר בנסיבות שבהן לא מחכים לאלונסו.
נראה לי לא הבנת את כוונתי.

בינואר אחרי ההשפלה בסופרקופה, משחק שהוא קצת יותר מקרב על תואר זניח וכשה-5:2 הרגיש יותר גרוע מה-6:2 ההוא - זה היה התזמון המושלם ואולי עם רענון על הקווים גם היינו מצליחים לגרד אליפות ליגה ביחס לחודשיים של המשבר בברצלונה. הרי בתאכלס שילשלנו גם בקלאסיקו השני בליגה וגם בגמר הגביע ולא ניצחנו את אתלטיקו מדריד. אני לא אומר שהגיע לנו אך הטבלה שיקרה והיו את ההפסדים לוולנסיה וכדומה.

לגבי הסגל: אני חושב שהסגל שלנו טוב מאוד, נניח 8.5 אבל לא מצוין ונניח שאף קבוצה לא באמת ציון 10. בכל קבוצה יש נקודות תורפה מסוימות. העדר פליימקר בעיקר אצלינו, לגבי השאר כמו זה שחסר ‘9’ או בלם לטעמי זה קשקוש, אפשר להסתדר עם מה שיש ובצורה לא רעה בכלל. ראול אסנסיו בשפל אבל כמחליף הוא בסדר, אולי דני קרבחאל פה ושם כבלם. יש הרבה כישרון בהתקפה אם רודריגו לא נמכר.

אני פשוט חושב שבהחלט הייתה עבודת אימון מזעזעת של המאמן שלנו בשנה שעברה, קרלו אנצ’לוטי הוציא בקושי 50%

האנזי פליק הראה לנו שמאמן טוב יכול לקחת סגל קיים ולשנות את היכולת שלו מקצה לקצה כמעט בלי רכש. הרי הרכש ה “רציני” היחיד שהם עשו זה דני אולמו ולמרות זאת ראינו שם קבוצה הרבה יותר טובה.
לדעתי הסגל שלנו, גם עם החסרונות הידועים, הוא לא פחות טוב משלהם.
שאלת ההמשך הברורה היא האם אלונסו הוא מאמן ברמה של פליק? אני מקווה שכן.

אני חושב שבעוד כמה חודשים נהיה הרבה יותר חכמים. אנחנו נכיר הרבה יותר טוב את קרראס והאוסן ונראה מה הם באמת שווים, נדע האם אלונסו מצא דרך לנצל את היתרונות של טרנט, או בקיצור - נדע הרבה יותר וננחש פחות. עכשיו הדעות הרבה פחות מבוססות, ויותר משאלות לב או סיוטים של האוהדים.

לדעתי מבחינת איכות הסגל אנחנו לא נופלים מאף קבוצה. פאק איט, על מה אנחנו צריכים להתנצל? רק לפני עונה חצי הרכב היה מועמד לכדור הזהב. הבעיה הייתה איכות הקבוצה ולא איכות הסגל (מלבד נקודות ברורות שהתחזקו הקיץ), וכאן נכנס האתגר האמיתי של אלונסו, איך הופכים את החבורה הזאת מאוסף אינדיווידואלים לקבוצה. יש לנו חסרונות נקודתיים בסגל וכשתפול ההזדמנות הן גם יטופלו.

גולר וג’וד לא מספיק ? ו הויסן זה פליימקר אדיר, בדיוק כפי שבליברפול של קלופ ואן דייק היה בעצם הפליימקר הויסן יכול להיות שלנו.

ובכל מקרה, גם הסגל של עונה שעברה אמור היה לזכות באליפות קלילה אם אנצ’לוטי לא מתעקש להתאבד על ויני ונותן לרודריגו וברהים לשחק.

יש לנו יותר מדי שחקנים במעמד של כוכב שהרשו להם במשך שנים לעשות מה שבא להם.
אלונסו לא יצליח להוריד את כולם לקרקע לפתע (במיוחד לא את ויניסיוס), צריך לאזן את הסגל.
כן, להיפטר מכמה פרימדונות, ולתת לשחקנים שמבינים שהם צריכים להקריב למען הקבוצה לשחק.
אני, בניגוד לרובכם, לא אופטימי.

עם הסגל שלנו לא להיות אופטימי שיגיע שינוי זה אומר דבר אחד, לאלונסו אין עמוד שידרה ושהסכים להתגמש על העקרונות שלו כדי להגיע, אני לא מאמין שזה המצב.

כולם פה אוהבים להשתין על ויני, שוכחים שויני בכושר הוא השחקן הכי מסוכן בעולם, רק צריך כמה טוויקים למשחק הטקטי שלו, בעיקר ההתקפי, לא ראינו מזה כמעט כלום באליפות העולם כי זה היה רק שבועיים מההגעה של אלונסו שהעדיף לא לשנות יותר מדי.
עד לליגה יש זמן לעבוד.

בלם טכני ואפילו טכני מאוד זה עדיין לא קשר אחורי. זה לגבי דין האוסן. לבלמים יש שטח ולטעמי אסור להגזים לגביו ברמת “המשימות”. אני לא ממש מאמין בארדה גולר שכן נראה לי שחקן שאפשר ללחוץ וחסר פיזיות. לא יעבוד נגד הגדולות והוא עדיין קצת “צוציק”

ג’וד בלינגהאם כן יכול להתאים אבל זה אולי להפסיד אותו קצת מקדימה ובעיקר “לא מעוניין” זו התחושה שקיבלתי. היה משחק מאחורה בפתיחת המשחקים הגדולים ומהר מאוד טס למעלה. גמר הגביע היה דווקא נחמד.

עם התזה העיקרית אני מאוד מסכים - גם שצ’אבי אלונסו מאמן טוב וישנה והכלים טובים וגם שקרלו אנצ’לוטי פשע פשוט. והאנסי פליק דוגמא מצוינת.

מה ההבדל בין בלם לקשר אחורי בהנעת כדור מאחורה ?

לא צריך קשר בונה משחק ולא צריך שיקן שירד מההתקפה להגנה לעזור, צריך שיטה, שחקנים מספיק טכניים להוציא שיטה לפועל כך ששחקני ההתקפה יקבלו את הכדור באופן מסודר וסיסטמטי.

מה שראינו מקרלו זה לא מה שהסגל יכול לתת.

התקווה שלי עוד מלפני שהאוסן חתם היא שהוא יתפוס פיקוד על הקצב במשחק. לעיתים זה היה נראה מאוד טוב בטורניר הזה והחיסרון שלו הורגש מול פסז, אבל אנחנו נצטרך לבחון את זה מול קבוצות גדולות יותר ממה שראינו אותו עד עכשיו וגם לראות שהוא לא מאבד כדורים באזורים קריטיים (אם כי הוא עשה את התפקיד הזה גם בבורנמות והשאר היסטוריה).

גולר דיי פרווה. כמו סבאיוס בעונה שעברה הוא מילא משהו שהיה חסר לנו אז זה אפשר לו לצאת גדול, אבל הגנתית הוא נאנס שם פעם אחר פעם, וחוסר הפיזיות שלו הורגש מאוד. כשנחטוף כאפה רצינית והמארקה יעבור ממוד של ליקוק למוד של ביקורת הסיפור הזה של גולר רג’יסטה אחורי יסתיים. אני רוצה לראות אותו קשר אמצע או התקפי חצי ימין כזה, עם אפשרות לרדת קצת אחורה ולנהל את המשחק. בתפקיד שהוא סיים איתו את גביע העולם - זה רק עניין של זמן עד שהבלון מתפוצץ. קשה לי להאמין שאחרי שהיה להם קיץ שלם לנתח את המשחקים בגביע העולם הוא ימשיך איתו בתפקיד הזה. הוא השפיע הכי הרבה על המשחק כשהצטרף קדימה, הכניס כדורים לרחבה ואיים על השער. אפשר לשחק את התפקיד הזה גם מבלטות יותר עמוקות של המשחק, לא חייב לשחק בין הבלמים בשביל לשלוט בקצב.

אני חייב להודות שגם אני לא מצליח לראות איך גולר הופך להיות שחקן הרכב משמעותי כחלק משלישיית הקישור שלנו באופן קבוע, בטח לא כשמלפניו חלוצים שלא יודעים מה זה הגנה. בכלל, אני חושב שקושרים לו הרבה מאוד כתרים מוקדם מאוד. כרגע בעיניי הוא לא יותר משחקן משלים ויש לו עוד המון מה להוכיח. אני אפילו רואה סיכוי גבוה יותר שסבאיוס יצליח לאורך זמן להיות שחקן משמעותי בקישור שלנו מאשר גולר.

בגדול, לגולר יש אותה הבעיה שיש גם לברהאים דיאז, שהייתה לאיסקו וחאמס אצלינו, ושלצורך הפרובנציאליות אגיד שיש גם לאוסקר גלוך שלנו: העמדה היחידה שבאמת מתאימה לו פיקס היא ה-10 הקלאסי של פעם, וזו עמדה שכבר לא ממש קיימת בכדורגל המודרני.