דיון הטקטיקה: עידן חדש תחת ארבלואה

הסגל של ריאל כל כך מצוין שהוציאו כבר כמעט 200 מיליון יורו הקיץ, והזרוע עוד נטויה כי ‘‘צריך בלם’’, ‘‘אין מנהל משחק’’ ו-''אין חלוץ 9".

כמה כאפות צריך לקבל לפני שמשהו זז?

את ההסברים שלכם שקרלו גאון, פרז יהיר והכול בגלל טרנט והויסן נשמע בסוף השנה.

חלוץ 9 לא יבוא, לא אחרי שבלוף ה"אמבפה הווינגר כמו ויני" התפוצץ

קרלו היה צריך להיות מפוטר בנובמבר בנסיבות שבהן לא מחכים לאלונסו.
נראה לי לא הבנת את כוונתי.

בינואר אחרי ההשפלה בסופרקופה, משחק שהוא קצת יותר מקרב על תואר זניח וכשה-5:2 הרגיש יותר גרוע מה-6:2 ההוא - זה היה התזמון המושלם ואולי עם רענון על הקווים גם היינו מצליחים לגרד אליפות ליגה ביחס לחודשיים של המשבר בברצלונה. הרי בתאכלס שילשלנו גם בקלאסיקו השני בליגה וגם בגמר הגביע ולא ניצחנו את אתלטיקו מדריד. אני לא אומר שהגיע לנו אך הטבלה שיקרה והיו את ההפסדים לוולנסיה וכדומה.

לגבי הסגל: אני חושב שהסגל שלנו טוב מאוד, נניח 8.5 אבל לא מצוין ונניח שאף קבוצה לא באמת ציון 10. בכל קבוצה יש נקודות תורפה מסוימות. העדר פליימקר בעיקר אצלינו, לגבי השאר כמו זה שחסר ‘9’ או בלם לטעמי זה קשקוש, אפשר להסתדר עם מה שיש ובצורה לא רעה בכלל. ראול אסנסיו בשפל אבל כמחליף הוא בסדר, אולי דני קרבחאל פה ושם כבלם. יש הרבה כישרון בהתקפה אם רודריגו לא נמכר.

אני פשוט חושב שבהחלט הייתה עבודת אימון מזעזעת של המאמן שלנו בשנה שעברה, קרלו אנצ’לוטי הוציא בקושי 50%

האנזי פליק הראה לנו שמאמן טוב יכול לקחת סגל קיים ולשנות את היכולת שלו מקצה לקצה כמעט בלי רכש. הרי הרכש ה “רציני” היחיד שהם עשו זה דני אולמו ולמרות זאת ראינו שם קבוצה הרבה יותר טובה.
לדעתי הסגל שלנו, גם עם החסרונות הידועים, הוא לא פחות טוב משלהם.
שאלת ההמשך הברורה היא האם אלונסו הוא מאמן ברמה של פליק? אני מקווה שכן.

אני חושב שבעוד כמה חודשים נהיה הרבה יותר חכמים. אנחנו נכיר הרבה יותר טוב את קרראס והאוסן ונראה מה הם באמת שווים, נדע האם אלונסו מצא דרך לנצל את היתרונות של טרנט, או בקיצור - נדע הרבה יותר וננחש פחות. עכשיו הדעות הרבה פחות מבוססות, ויותר משאלות לב או סיוטים של האוהדים.

לדעתי מבחינת איכות הסגל אנחנו לא נופלים מאף קבוצה. פאק איט, על מה אנחנו צריכים להתנצל? רק לפני עונה חצי הרכב היה מועמד לכדור הזהב. הבעיה הייתה איכות הקבוצה ולא איכות הסגל (מלבד נקודות ברורות שהתחזקו הקיץ), וכאן נכנס האתגר האמיתי של אלונסו, איך הופכים את החבורה הזאת מאוסף אינדיווידואלים לקבוצה. יש לנו חסרונות נקודתיים בסגל וכשתפול ההזדמנות הן גם יטופלו.

גולר וג’וד לא מספיק ? ו הויסן זה פליימקר אדיר, בדיוק כפי שבליברפול של קלופ ואן דייק היה בעצם הפליימקר הויסן יכול להיות שלנו.

ובכל מקרה, גם הסגל של עונה שעברה אמור היה לזכות באליפות קלילה אם אנצ’לוטי לא מתעקש להתאבד על ויני ונותן לרודריגו וברהים לשחק.

יש לנו יותר מדי שחקנים במעמד של כוכב שהרשו להם במשך שנים לעשות מה שבא להם.
אלונסו לא יצליח להוריד את כולם לקרקע לפתע (במיוחד לא את ויניסיוס), צריך לאזן את הסגל.
כן, להיפטר מכמה פרימדונות, ולתת לשחקנים שמבינים שהם צריכים להקריב למען הקבוצה לשחק.
אני, בניגוד לרובכם, לא אופטימי.

עם הסגל שלנו לא להיות אופטימי שיגיע שינוי זה אומר דבר אחד, לאלונסו אין עמוד שידרה ושהסכים להתגמש על העקרונות שלו כדי להגיע, אני לא מאמין שזה המצב.

כולם פה אוהבים להשתין על ויני, שוכחים שויני בכושר הוא השחקן הכי מסוכן בעולם, רק צריך כמה טוויקים למשחק הטקטי שלו, בעיקר ההתקפי, לא ראינו מזה כמעט כלום באליפות העולם כי זה היה רק שבועיים מההגעה של אלונסו שהעדיף לא לשנות יותר מדי.
עד לליגה יש זמן לעבוד.

בלם טכני ואפילו טכני מאוד זה עדיין לא קשר אחורי. זה לגבי דין האוסן. לבלמים יש שטח ולטעמי אסור להגזים לגביו ברמת “המשימות”. אני לא ממש מאמין בארדה גולר שכן נראה לי שחקן שאפשר ללחוץ וחסר פיזיות. לא יעבוד נגד הגדולות והוא עדיין קצת “צוציק”

ג’וד בלינגהאם כן יכול להתאים אבל זה אולי להפסיד אותו קצת מקדימה ובעיקר “לא מעוניין” זו התחושה שקיבלתי. היה משחק מאחורה בפתיחת המשחקים הגדולים ומהר מאוד טס למעלה. גמר הגביע היה דווקא נחמד.

עם התזה העיקרית אני מאוד מסכים - גם שצ’אבי אלונסו מאמן טוב וישנה והכלים טובים וגם שקרלו אנצ’לוטי פשע פשוט. והאנסי פליק דוגמא מצוינת.

מה ההבדל בין בלם לקשר אחורי בהנעת כדור מאחורה ?

לא צריך קשר בונה משחק ולא צריך שיקן שירד מההתקפה להגנה לעזור, צריך שיטה, שחקנים מספיק טכניים להוציא שיטה לפועל כך ששחקני ההתקפה יקבלו את הכדור באופן מסודר וסיסטמטי.

מה שראינו מקרלו זה לא מה שהסגל יכול לתת.

התקווה שלי עוד מלפני שהאוסן חתם היא שהוא יתפוס פיקוד על הקצב במשחק. לעיתים זה היה נראה מאוד טוב בטורניר הזה והחיסרון שלו הורגש מול פסז, אבל אנחנו נצטרך לבחון את זה מול קבוצות גדולות יותר ממה שראינו אותו עד עכשיו וגם לראות שהוא לא מאבד כדורים באזורים קריטיים (אם כי הוא עשה את התפקיד הזה גם בבורנמות והשאר היסטוריה).

גולר דיי פרווה. כמו סבאיוס בעונה שעברה הוא מילא משהו שהיה חסר לנו אז זה אפשר לו לצאת גדול, אבל הגנתית הוא נאנס שם פעם אחר פעם, וחוסר הפיזיות שלו הורגש מאוד. כשנחטוף כאפה רצינית והמארקה יעבור ממוד של ליקוק למוד של ביקורת הסיפור הזה של גולר רג’יסטה אחורי יסתיים. אני רוצה לראות אותו קשר אמצע או התקפי חצי ימין כזה, עם אפשרות לרדת קצת אחורה ולנהל את המשחק. בתפקיד שהוא סיים איתו את גביע העולם - זה רק עניין של זמן עד שהבלון מתפוצץ. קשה לי להאמין שאחרי שהיה להם קיץ שלם לנתח את המשחקים בגביע העולם הוא ימשיך איתו בתפקיד הזה. הוא השפיע הכי הרבה על המשחק כשהצטרף קדימה, הכניס כדורים לרחבה ואיים על השער. אפשר לשחק את התפקיד הזה גם מבלטות יותר עמוקות של המשחק, לא חייב לשחק בין הבלמים בשביל לשלוט בקצב.

אני חייב להודות שגם אני לא מצליח לראות איך גולר הופך להיות שחקן הרכב משמעותי כחלק משלישיית הקישור שלנו באופן קבוע, בטח לא כשמלפניו חלוצים שלא יודעים מה זה הגנה. בכלל, אני חושב שקושרים לו הרבה מאוד כתרים מוקדם מאוד. כרגע בעיניי הוא לא יותר משחקן משלים ויש לו עוד המון מה להוכיח. אני אפילו רואה סיכוי גבוה יותר שסבאיוס יצליח לאורך זמן להיות שחקן משמעותי בקישור שלנו מאשר גולר.

בגדול, לגולר יש אותה הבעיה שיש גם לברהאים דיאז, שהייתה לאיסקו וחאמס אצלינו, ושלצורך הפרובנציאליות אגיד שיש גם לאוסקר גלוך שלנו: העמדה היחידה שבאמת מתאימה לו פיקס היא ה-10 הקלאסי של פעם, וזו עמדה שכבר לא ממש קיימת בכדורגל המודרני.

פחות משבוע לתחילת הליגה, אז מה אנחנו יודעים בינתיים על התוכניות של אלונסו?

על פניו אפשר לטעות ולחשוב שאנחנו משחקים 433, ככה אנחנו בונים את המשחק, אבל במצבים האחרים של המשחק אנחנו רחוקים מאוד מאותו 433 שהעברנו איתו את רוב הפרויקט השני.
בעוד היה קשה לזהות את תוכניות משחק ההגנה שלנו במשחק האימון, בעיקר כי לא נקלענו כלל לסיטואציה בה מופעל עלינו לחץ ואנחנו צריכים להתגונן, את התוכניות של מצב המעבר להתקפה והמצב של ההתקפה עצמה אפשר היה לראות.

כאשר אנחנו בונים את ההתקפה מהשליש הראשון או השני, אפשר היה לזהות בקלות 433. ברהים וויני באגפים, שלישיית קישור רגילה של קשר אחורי ושני קשרי אמצע. החלק המעניין קורה דווקא כשאנחנו בשליש האחרון. ויני נכנס פנימה לצד אמבפה, קרראס תופס את האגף, והקשרים (שהיו גולר וסבאיוס במשחק האימון) דוחפים קדימה עד קרוב ל16. זה יוצר מערך א-סימטרי שבו יש לנו עומס דווקא באגף ימין, שם הווינגר נשאר ווינגר ולא נכנס פנימה כמו שויני עשה באגף שמאל, טרנט קרוב לאזור וגם גולר דוחף קדימה. האוברלואד הזה אפשר כמה מצבים מסוכנים במשחק הראשון, כמו הבעיטה של גולר לקורה, הבישול לאמבפה ועוד מספר פעמים שחדרנו משם בקלות יחסית אבל לא השכלנו לסיים את ההתקפות הללו.

מעבר לכך שאף פעם לא קל לקבוצות להתמודד עם אוברלואד, הן בנוסף צריכות להשקיע משאבים כדי לעצור את היריבה בצורה עקבית מלהגיע למצבים. המשאבים האלו אמורים להגיע על חשבון משבצת אחרת במגרש. הבעיה היא שבמידה והיריבה תסיט יותר מדיי את תשומת הלב לאגף הימני שלנו, הסכנה הגדולה נשקפת דווקא מהצד השני. ויני כישחזור לכושר ויברח הרבה לאגף, אמבפה שמדיי פעם בורח לאגף, בלינגהאם שאוהב להגיע מהאזורים האלה, ותרשו לי להוסיף גם את קרראס, אני מאמין בו. השחקנים האלה בלי שמירה כפולה יכולים ליצור בקלות מצבים ובעיות להגנת היריבות.

יש חסרון בלהשקיע כל כך הרבה משאבים באמצע ההתקפה. אתה חשוף יותר מאחורה, ואם אתה לא תדע לקחת את הכדורים החוזרים ולהזיז נכון את הכדור, אתה יכול לאבד כדורים כשאתה גבוה מאוד ולהסתכן במתפרצות. כאן שחקנים כמו טשואמני, האוסן, טרנט, מיליטאו ורודיגר נכנסים לתמונה. עם כל הכבוד לתוכניות בהתקפה, החלק שהכי תפס לי את העין זה ה"רסט דיפנס" שהעמיד אלונסו. שחקנים בעלי קריאת משחק טובה, שעמדו גבוה מאוד, וניצלו את הלחץ שהפעילו חוליות הקישור וההתקפה כדי לסגור את קווי המסירה. האוסן וטשואמני הזיזו טוב את הכדור, והוא הגיע בקלות יחסית לשחקנים ששיחקו בקו היותר קדמי. האם נוכל לשחק ככה מול קבוצות חזקות ומהירות יותר? ראינו את טשואמני נאלץ לבצע מרדף ותאקל מאחור ברחבה, וגם טרנט שלא ידוע במהירותו נאלץ היה לבצע איזה מרדף או שניים. בליגה הספרדית או באלופות אנחנו עלולים להיקלע לבעיות אם נסתמך על פעולות מהסוג הזה. מוקדם עדיין להיות מודאגים מזה, ובסך הכל זו הייתה תצוגה יחסית מרשימה גם בהיבט הזה ביחס לתקופה בה אנחנו נמצאים.

הנקודות שעדיין צריך לשים עליהן את העין בתקופה הקרובה:

• ויני לא חד, נראה כבד. אמנם הוא מתרכז הרבה יותר בכדורגל אבל במשחק האחרון הוא לא הצליח לעבור שחקן אחד, וכשנכנס פנימה לרחבה הוא היה בגדר נעדר. חשוב לנו מאוד שהוא יחזור לכושר ויחזיר את האיום שהוא יודע להיות מהאגף השמאלי.
  • טרנט עדיין משחק מגן ימני קלאסי, ומשם קשה לו יותר לבוא לידי ביטוי. אפשר לפתור את הבעיה על ידי החבאתו באמצע המגרש איפה שהחסרונות שלו פחות יבלטו, אבל מצד שני זה יפתח בעיה אחת של מי מכסה אותו באגף ומי יכסה את מי שאמור לכסות אותו. הוא פשוט נטל טקטי לדעתי.
  • כאשר אנחנו בהתקפה, האוסן עושה קרוס וטשואמני גם דוחף קדימה כקשר, אנחנו נשארים רק עם מיליטאו (או מי שישחק את הבלם לצד האוסן) מאחור. כמו שכתבתי למעלה, אני חושש מכך. נצטרך לעבוד טוב טוב על משחק הלחץ שלנו כדי לתת זמן להגנות היריבה כמה שמעט זמן להוציא כדורים טובים, ולהיות מרוכזים במשחק הרסט דיפנס שלנו.

ייתכן ודברים עוד ישתנו, כמו שאנחנו ראינו עד היום אלונסו אוהב לנסות כל מני רעיונות. בינתיים ככה אני חושב שנפתח את העונה, בעיקר כי דברים עבדו כמו שצריך במשחק האימון.

כתבת על דין האוסן כקשר מרכזי אמנם בדיון הפנטזיות לדעתי אבל בכל מקרה גם אחד מהפרשנים במארקה כתב משהו ברוח דומה. “עם דין האוסן ריאל מדריד יכולה לחלום בגדול”, ומדהים שקבוצה שיש לה בערך מחמשת השחקנים מהטובים בעולם בעמדותיהם - בונה כל כך על ילד צעיר שזה עתה הגיע..

אני תמיד ניסיתי לסייג - זה עוד מוקדם, הוא לא שיחק נגד פריז סן ז’רמן ולא פגשנו יריבות מספיק טובות. להניע כדור ככה בנונ-שאלנטיות יהיה קשה עם הלחץ שיפעילו ברצלונה וליברפול ועוד. כמובן שאי אפשר להתעלם מהאיכות שלו. אבל השאלה אם בלעדיו אתה לא “מפקיר” בתאכלס את מרכז ההגנה. ראול אסנסיו בכושר גרוע מאוד, אדר מיליטאו בכל זאת אחרי פציעה בצולבת - שנייה ברציפות ואף פעם לא חשבתי שהוא אחראי מספיק ולא אהבתי את קבלת ההחלטות שלו. ואנטוניו רודיגר גם כן יש סימני שאלה. לשחק בלעדיו במרכז ההגנה זה קצת סיכון.

כרגע כשאנחנו בשלב של מחפשים את עצמינו כן הייתי מאוד רוצה לראות את ברהים דיאס בצד ימין. לוח המשחקים שלנו - וכמובן שאסור לזלזל אחרי העונה שעברה - הוא די טוב להתחלה בשביל הניסויים.

על ויניסיוס ג’וניור אסכם ב - הוא כל כך מעצבן שלפעמים זה כמעט יוצא לי מהמקלדת - “תן לרודריגו את צד שמאל”. ואני לא מאלה שחושבים שרודריגו באגף השני - בשמאל - פתאום עושה עונה כמו ראפינייה למשל במספרים או שאם הוא עובר למנצ’סטר סיטי מחרתיים הוא מועמד לתואר שחקן העונה באנגליה.

השאלה כרגע מבחינתי היא איך ממשיכים מפה. להבנתי בלבד, הקשיים שלנו במשחק מול אוסאסונה היו ברורים, ואין להם פתרון פשוט כרגע. יש לנו עדיין אילוצים בהרכב שפוגעים בנו ואני לא רואה כרגע איך אלונסו פותר אותם מבלי לחשב מסלול מחדש. אלו בעיות עמוקות יותר מאשר בעיות שיעברו עם הזמן, אלא בעיות מהותיות יותר.

1. אלונסו רוצה לשחק עם גולר. מעבר לשאלה האם יש לו את האינטנסיביות הפיזית לרמות האלה, הוא בא לידי ביטוי בצורה הכי טובה כשהוא מתפקד בהאלף ספייס הימני. במערך החדש של אלונסו, מי שמשחקים בהאלף ספייס הם קשרי האמצע. הבעיה היא ששם משחק פדה, וכרגע אף אחד לא יזיז אותו מהעמדה שלו, גם לא גולר. מה שזה אומר שגולר משחק בצד שמאל של המגרש כמו שראינו במשחק הזה, ומשם הוא פחות טוב משמעותית מכיוון שהרבה יותר קשה לו לבעוט משם או להכניס כדורים פנימה, וכל מה שיש לו לעשות הוא להמשיך את הכדור במסירות לא קריטיות כמו שהוא יכול לעשות כשהוא פתוח עם רגל שמאל לכיוון השער. את העמדה שבה שיחק ברהים, כקיצוני ימני, אי אפשר לתת לו בגלל שאין לו מהירות, וכדי לנצל את היתרונות שלו ושיגע הרבה בכדור, צריך שהוא ישחק במרכז המגרש.

אנחנו צריכים את גולר כשחקן שפטור ממשימות פיזיות, שיהיה זה שסביבו המשחק מתנהל, ובמערך הנוכחי של אלונסו אין לו את המקום לזה, מכיוון שפדה לפניו בהיררכיה וזו הבלטה שלו. זו בעיה נפרדת במערך הזה שבה אגע בהמשך.

2. אין לנו חלוץ 9 שילך מכות עם הבלמים. אמבפה מדהים והכל אבל לדחוף את הבלמים ולהעסיק אותם במטרה ליצור שטח לעצמו ולשחקנים שמסביבו כמו חלוץ 9 אמיתי הוא לא יודע. מה שזה יוצר זה שגם אם אנחנו כבר מכניסים שחקנים לרחבה, קל להגנות הצפופות מולנו להתמודד מולם. מנגד, ההתקפה שלנו כבר עמוסה ולשחקן בקליבר של גונסאלו גרסיה אין מקום אצלנו בהרכב.

3. התפקוד הנוכחי של המגנים מאוד לא ברור. גם טרנט וגם קרראס עם תפקוד קצת מטושטש. קרראס היה מעולה מול אוסאסונה, השלים 90 מסירות מתוך קרוב למאה, היה מאוד אקטיבי בשחרור הקבוצה קדימה הנעת הכדור ומשחק הלחץ שלנו, אבל הרגיש לי שהוא דיי מאלתר איפה להיות ומה לעשות, ולעיתים הוא ניסה מהלכים כמו דריבלים או השחלות בין הרגליים כדי להמשיך את ההתקפה. בצד השני טרנט היה חלש, ובנוגע אליו אני חושב שאחרי מאות משחקים ברמות הגבוהות שבהם טרנט הראה את יתרונותיו וחסרונותיו, אני לא מבין איך אלונסו פשוט שם אותו מגן ימני ומצפה ליכולת גבוהה ממנו. אני חושב שהמגנים שלנו במערך הזה לא מנוצלים מספיק.

4. פדה לא מתאים לשחק בצפיפות, הוא הולך לאיבוד שם. במשחקים שבהם היריבה לא תסתגר ויהיו לו שטח, אפילו קטן, הוא יהיה מעולה בתפקיד הזה כשחקן קדמי בהאלף ספייס. אבל במשחקים שבהם היריבה מסתגרת (שלום שלום לה ליגה) הוא פשוט יעלם. לכן, הרעיון שקשרי האמצע דווקא ידחפו פנימה להאלף ספייס לא מתאים לפדה במשחקים מהסוג הזה. במשחק הזה הוא נעלם כמעט לגמרי, לא הצליח לבעוט לשער, להכניס כדור חכם, ואפילו הוא היה חסר כקולקטור מאחורה במצבים שאנחנו צריכים למחזר את הכדור.

אני מניח שיש עוד כמה נקודות לשיפור, אבל אלו הנקודות שמצאתי שבגללן אני תוהה האם המערך שאלונסו רקח בכלל הנכון והאופטימלי עבורנו. בכל מה שקשור לבניית המשחק - שזה היה האישיו הגדול שדובר לאורך העונה שעברה והקיץ האחרון, כנראה שהבעיה נפתרה (ותודה להאוסן). השאלה היא מה עושים עם בעיות הבונקר שעדיין נמצאות איתנו.

אני חושב שאלונסו צריך למצוא פתרון לבעיות האלה. פדה לא צריך לשחק בהאלף ספייס, מי שצריך לשחק שם זה גולר. פדה צריך להישאר אחורנית יותר איפה שהוא יכול לפתוח מבערים כשצריך. טרנט צריך גם הוא לשחק איפשהו 30-35 מטר מהשער, ולא על הקו, כשיש מאחריו בלם אחד לפחות, כי כשישרפו אותו צריך שמישהו יחפה עליו, ובמקביל יאפשרו לו להשתמש ביכולת שלו להכניס כדורים. בנוסף אנחנו צריכים מערך שעונה על הצורך בפריצת בונקרים תוך כדי משחק עומד, שיהיה קצת יותר מורכב להדוף אותנו אחורה. צריך שחקן שיתפקד כפיבוט כשאנחנו מסתובבים סביב הרחבה בלי טעם. בקיצור, יותר מדיי אילוצים.

ההודעה הזאת אולי תיתפס כפסימית, אבל היא לא. אני לא חושב שאנחנו במצב כזה גרוע, ואני רגוע מכיוון שאני יודע שאלונסו רואה את הבעיות האלו והוא מוכן לעשות את השינויים הנדרשים כדי לשפר את הבעיות. כמו שראינו שהוא ויתר למשל על הרעיון של גולר כקשר אחורי אחרי שהתברר שברעיון הזה יש ליקויים, כך הוא ישנה שוב במידת הצורך. היכולת שראינו מול אוסאסונה שבה חצי הרכב ביכולת תת רצפה ואנחנו חונקים את היריבה היא פחות או יותר התחתית של היכולת שלנו. אלונסו אוהב ללמוד ולשנות, הוא גם אמר בריאיון לאחר המשחק שהוא לא התכונן לזה מכיוון שמשחקי ההכנה היו שונים באופיים מהמשחק הזה, והם ימצאו פתרונות.

אחלה ניתוח. השאלה היא מה הם הפתרונות לכל הנקודות האלה.

1. איפה יהיה פדה כשאנחנו תוקפים? בסוף נסיים עם פדה מגן ימני, וגולר וטרנט בקישור.
  2. זו הבעיה הכי חמורה שלנו לדעתי. חייבים 9 למשחקים האלה. אם יש סיכוי שגארסיה יהיה פותח?
  3. לגבי קרראס אני לא דואג. נראה שהוא יכול לשחק בכל תפקיד באיזור הזה, והוא אפילו כמו עוד חצי פליימייקר משמאל. לגבי טרנט אני חושש מאוד ולא נראה לי שהוא יסיים את העונה כמגן הפותח שלנו.

יכול להיות שבצד שמאל מי שיכנס למרכז זה הקיצוני, ובצד ימין המגן (טרנט).

אני חושב שכמובן לקבוצה לוקח זמן להתרגל למשהו מתוכנן, אוססונה קבוצת הגנה לא רעה וחמשת שחקני ההגנה הקשה עלינו מאוד. כאילו כן זה היה גרוע משחשבתי, אני רק אומר שאותו הרכב ספציפי לדעתי שהוא לא מושלם - יכול וצריך לתת בעוד חודשיים למשל גם בסוג משחקים כאלה. ג’וד בלינגהאם מצטרף מעולה מצד שני ועשה את זה בעונה הראשונה שלו בלי ‘9’ מקדימה. ויניסיוס כל כך בדאון שהוא גם לא עושה את התנועות שאפיינו אותו בעבר אם זה ללכת לרחבה. יש חיים גם בלי ‘9’ קלאסי.

פדה ואלוורדה מונע הרבה מתפרצות ומצבים מסוכנים של היריבה בזכות אתלטיות, הלב, החוכמה, הגליצ’ים שלו. הוא גם מאוד מסוכן כשהוא בועט מרחוק, אז צריך למצוא את האיזון הגנתית והתקפית ואיך הוא לא מסורס מדי.

אם אלונסו לא מוצא בינתיים אז מי אני שאגיד… עבר לי בראש שנוכל לשחק עם אחד מהבלמים כחלוץ כאשר היריבה מסתגרת בצורה סיסטמתית, אבל זה לא לא דבר חדש - קבוצות עושות את זה הרבה פעמים בדקות הסיום כשהן חייבות שער והיריבה מנסה לשמור על תוצאה. אני לא יודע אם בפועל אפשר לשחק ככה לאורך דקות ארוכות. אין לי מערך משורטט, אבל בטוח שאפשר לבנות משהו מהסגל הקיים. בסופו של דבר כדי לשבור בונקרים צריך הרבה תנועה ללא כדור ושחקנים שיכולים להכניס את הכדורים האלה לבפנים. תראה מה שראפיניה למשל עושה בברצלונה, הוא שינה לגמרי את הקריירה שלו רק עם התנועה הזאת.

איפה יהיה פדה? לדעתי הוא חייב לבוא מגל שני ולא לשחק לפני הכדור. בדומה לג’וד, הכוח שלו מתגלה כשהוא בא מהגל השני או סתם דופק פצצה מרחוק. אין לו את הטכניקה והדריבל לשחק בשטח צפוף. הוא הלך שם לאיבוד.

אני לא רואה את גרסיה עולה בהרכב ביחד עם ויני ואמבפה. היה ניסיון כזה מול פסז, הוא עבד רע מאוד, ובמחצית השנייה הוא נשלח לשחק קיצוני ימני.

אני חושב שטרנט בקונסטלציה הנוכחית הוא נטל טקטי. אלונסו צריך למצוא לו פתרון אם הוא רוצה להמשיך לשחק איתו בהרכב. אי אפשר לברוח מזה.

לדעתי לא, זה לא פונקציה של זמן בלבד, להרכב הזה יש מגרעות שמונעות ממנו מלהתפוצץ. בהודעה הקודמת הסברתי גם למה לדעתי בהרכב הזה יש בעיות שהזמן לא יעזור להם. בעוד כמה חודשים אמבפה לא יתחיל לשחק כפיבוט, בעוד כמה חודשים טרנט לא ישרוף את הקו, ובעוד כמה חודשים פדה לא יהיה דריבליסט בשטח צפוף כמו ברהים. אלו דברים שאינם תלויים בזמן.

מה שכן יכולים להשתנות עם הזמן הם המערך והתוכניות של אלונסו, ולשמחתנו אלונסו בעצמו מייד אחרי המשחק זיהה שהיו בעיות ואמר שיעבדו עליהם.

יש עוד בעיה והיא שהלינק אפ של אמבפה וויני לא עובד בצפיפות כמו של אוסאסונה, דווקא גונסאלו בכל פעם שמשחק עושה עבודה טובה מהבחינה הזו. אני חושב שעם הזמן לא תהיה ברירה מאשר להביא חלוץ 9 או לפחות חלוץ עם משחק מסירות הרבה יותר טוב.

אמבפה היה מצוין כשהגיח מהאגפים, הייעוד שלו הוא כשחקן חופשי (אולי ה10 כן מתאים לו) אבל בשביל זה צריך לפחות שחקן אחד ברחבה שעושה צרות.
מרגיש לי שאנחנו צריכים איזו הסבת תפקיד כדי לגרום להרכב הזה לעבוד. לא הייתי פוסל עוד ניסיון לניסויים שכשלו אצל קרלו- נגיד ג’וד חלוץ פרופר או רודריגו כ9 מזויף שלפחות עוזר בלינק אפ.

ייאמר לזכותו של אלונסו- עצם העובדה שאני מרגיש שיש כאן רעיונות שמיושמים ומחשבה מאחורי מהלכים, כבר מעודדת אותי פי כמה וכמה מימי אנצ’לוטי. בסוף, הסגל עמוס בכישרון ובעומק, חסרים פתרונות בהתקפה אבל היסטורית- לא צריך משחק התקפה שוטף או להבקיע שביעיות כדי לזכות בלה ליגה.