אף פעם, קלופ לא השתמש בטרנט קשר אף פעם ויש לכך סיבות רבות וטובות.
רק סאות’גייט חשב שהוא מבין יותר מקלופ ועשה זאת בנבחרת וויתר על הרעיון מהר מאוד.
הוא לא צייר אותו על הלוח כקשר אבל הוא כן השתמש בו כאינוורטד כשהקבוצה תקפה. בעונות האחרונות תחת קלופ הוא שיחק מעט על הקו כמגן.
זה הבדל גדול בין לשחק קשר ולבין מגן שמשחק על ההאלף ספייס כשסלאח הוא הקיצוני שלו.
הרעיון הוא שפירלו הוסט לקישור אחורי בזכות האיכויות הטכניות שלו. אף אחד לא חשב ''הוא טוב בלסגור קווי מסירה ולכן אני רוצה אותו כ-‘6’ ". הוא הוסט לשם כדי להיות זה שמקבל את הכדור מהקו הראשון(את העבודה ההגנתית השאירו לשחקנים אחרים).
באותה מידה שקרויף לקח ילד בלי שום איכות הגנתית או אתלטית ושם אותו כ-‘6’ בזכות היכולת שלו לתת פס נכון.
אני לא טוען שטרנט מתאים לזה או שזה צריך לקרות.
אני שואל מה מונע מזה לקרות אם הוא נחשב לכזה עילוי טכני בשילוב עם מוסר עבודה נמוך/איכויות הגנתיות נמוכות.
ההבדל היחיד הוא באפליקציות איך שמציירים את המערך.
קריאת משחק לקויה בצד ההגנתי, הוא גם לא עילוי טכני. יש לשחקן הזה מסירות מדהימות שנראות טוב בקליפים ולכן הוא שחקן נוצץ ולכן הוא בריאל מדריד. אני לא מחזיק ממנו, רכש לא טוב לטעמי.
אני לא יכול לדבר על פירלו, לא זוכר כל כך. גם אם הוא היה הסבה מוצלחת אי אפשר להשליך מזה על טרנט.
אתה שוב חוזר לצד ההגנתי שהוא לא רלוונטי פה.
אם ארנולד לא עילוי טכני זה כבר עניין אחר, אני פשוט כבר שנתיים שומע את זה בכל חור.
אפילו פפ ליינדרס טוען שהתחנן לקלופ להשתמש בו במרכז המגרש.
הצד ההגנתי מתבטא בטכניקה של פירלו… הוא היה בלתי לחיץ ומשחק טוב מאוד בשטח קטן.
2 אכויות חשובות מאוד לקשר שאין ממש לארנולד.
ממש לא, אבל ממש ממש ממש ממש(ממש כפול מאה) לא.
אם זה היה בחזקת מאה היה על על מה לדבר, אבל רק כפול מאה זה לא כזה משכנע.
חנן, המשימות של קשר אמצע ושל מגן שמקבל חופש להגיע להאלף ספייס זה אותו דבר? ברצינות?
הוא לא מקבל חופש להגיע להאלף ספייס, הוא מתופקד שם. אין דבר כזה “מגן” ואין דבר כזה “קשר”. יש שחקנים שמתופקדים באזורים מסוימים וצריכים לבצע פעולות מסוימות. יש שחקנים שמשחקים על אותה משבצת בדיוק, לשניהם נקרא מגן או קשר, אבל הם מתופקדים שונה לגמרי.
טרנט תופקד באזורים שמסורתית מקשרים אותם לתפקידים של הקשרים. המציאו לזה שם חדש “אינוורטד”. זה לא אומר כלום, סתם שמות. בפועל מה שמשנה זה מה אתה מבצע על הדשא. כל הטייטלים והציורים באפליקציות זה רק לנוחיות שלנו. הכדורגל השתנה.
התקפית, לא אמור להיות הרבה הבדל בין קשר אמצע למגן שנכנס פנימה ליד הקשר האחורי.
זאת הסיבה שלא מעט פעמים הסיטו לשם קשרים. דלף, זינצ’נקו, קימיש, ברנרדו.
הפערים נמצאים בתפקיד ההגנתי ובמה שקורה במעברים.
בקצרה, ההבדל בין קשר ומגן שנכנס למרכז, התקפית אחרי הפריסה זה נראה אולי דומה, אבל הגנתית זה לא, גם לא אחרי איבוד כדור ולא בלחץ אחרי איבוד כדור ובמקרה של ארנולד זה לא אותו הדבר בעיקר ביכולות להחביא את המגרעות ההגנתיות שלו.
כפי שכבר ציינו, התקפית למרות שנראה דומה אחרי הפריסה ההתקפית, זה מאוד שונה, קשר חייב לדעת לשמור על הכדור בצפיפות, לדעת להשתחרר מלחץ בכידרור ובנוסף, כשאתה מגן יש לך קו שמגן עליך, משם לא יבוא לחץ כקשר אפשר ללחוץ אותך מימין ומשמאל, מקדימה ומאחורה, מגן זה רק מצד אחד ומאחורה, כי מקדימה יש לך את קו הרוחב ובצד את קו האורך ומי שרגיל לשחק כך קשה לו מאוד לשחק במרכז ולהיות חשוף בכל הכיוונים.
בנוסף, קשר חייב לדעת לשחק עם הגב ליריב, לקבל כדור כשהוא פונה לכיוון השוער שלו ולהסתובב, ארנולד חלש מאוד בזה, הוא רגיל להתחיל מלמטה כמגן, לקבל את הכדור כשהוא כבר פונה בזווית לכיוון המגרש ורואה את הכל ורואה לחץ שמגיע, ובעיקר יש לו שטח ואין צפיפות.
אחרי שמשתחררים, ומגיעים להתקפה ופרוסים נכון, כבר אין שום הבדל בין מגן בהאלף ספייס וקשר 50/50(מבחינה התקפית בלבד).
זה רק בקצרה ובעיקר מבחינה התקפית, עוד לא דיברנו בהרחבה שארנולד הוא חור מהלך ואם ישחק קשר החור הזה יעבור ממש לפני הבלמים ויהיה קשה מאוד לסגור אותו.
יפה מאוד. על השלב הזה נטו אני מדבר.
לשאר המצבים (הגנה ומעבר מהגנה להתקפה ולהיפך) אין קשר למערך ההתקפי. כמעט ואין קבוצה היום שתוקפת ומתגוננת באותו מערך. שוב אני אגיד, הטייטלים שאנחנו אוהבים לתת לשחקנים ולמערכים כאחד חסרי משמעות היום.
אני נהנתי מהמשחק אתמול בסה״כ וכבר כתבתי את רוב הנקודות שלי אבל ענייני טקטיקה שרציתי לפתוח - הלחץ שלנו נחמד אבל אנחנו עדיין לא מצליחים ליצור באמצעותו שליטה מוחלטת במשחק אפילו נגד יריבות קטנות, אני די סקפטי כרגע למשחקים הגדולים.
אחרי המשחק הראשון נגד אוסאסונה התחילו פה בפורום דיבורים שחנקנו אותם…, יריבות לא יצליחו לעבור את החצי…, לקורטואה לא תהיה עבודה… אני חושב שכבר אפשר להגיד שלא כך המצב.
ולראיה אחוז הדיוק במסירות של הקבוצה היריבה
- אתמול לבאנטה דייקו ב 88%
- אספניול ב 84%
- מארסיי ב 87%
אלה לא מספרים של קבוצה ששולטת בקצב. אם נסתכל על משחקים של ליברפול או ברצלונה נגד קבוצות קטנות אנחנו נראה 75% ודרומה.
אגב, אני לא טוען שבהכרח יש קשר בין המספר הזה להצלחה או לזכייה לתארים אבל אם חשבנו שאלונסו רוצה שליטה במשחק - הוא לא מצליח עד עכשיו.
המקום של גולר הוא באמצע. הוא הוכיח את זה מפתיחת העונה ולא אני לא מדבר על הקישור האחורי כמו שהיה בגביע העולם למועדונים. האמת היא שאני חושב שקשר בצד ימין זו איזשהי התפשרות הכרחית כרגע בגלל שויניסיוס ואמבפה הם שחקנים שלוקחים את הכדור לעצמם בצד השני ונוטים לעשות פחות הגנה.
המעמד של מסטנטואונו (אולי גם אופיו) מחייב אותו לרוץ כמו משוגע כרגע בהגנה, ללחוץ, לבוא לקבל את הכדור עם הגב ועושה הרבה עבודה שחורה, דברים שעל פניו גם לגולר אין בעיה לעשות אבל אני לא חושב שיש לו את האינטנסיביות הנדרשת בהגנה
אופציה נוספת שחשבתי עליה - למה שלא נראה הזזה של ואלורדה לצד ימין כמו בימי זידאן-אנצ׳לוטי ונוכל לקבל את היצירתיות של גולר + ההצטרפויות לרחבה של ג׳וד מהאמצע?
על פניו גם ככה קו ימין שלנו העונה זה לא איזה מכונת מצבים, פדה יכול אולי לבוא יותר לידי ביטוי כשהוא לא קשר אחורי וגם השת״פ שלו עם קרבאחל תמיד היה נראה טוב בעיניי
אני גם חייב להגיד שאני די אוהב את שיטת 3 הבלמים של אלונסו ואני חושב שהכניסה של ויניסיוס לאמצע בדרך כלל עושה לו טוב, שם הוא פחות מדרבל עצמו לדעת ויותר משתמש בעקיפות של המגן השמאלי (אני מבסס את זה גם על גביע העולם אבל בעיקר על עונת 23/24 עם היהלום. במערך כזה כשיש מאחוריו 3 בלמים אני חושב שאנחנו נצליח אולי לתפקד אפילו אם גולר לצידו של טשואמני בדאבל פיבוט וג׳וד טיפה יותר קרוב לחלוצים ואולי זה המערך שמצליח להכניס את כל הכישרון שלנו בצורה הטובה ביותר למגרש (וגם אלונסו מכיר ואוהב אותו, כלומר אני לא חושב שזה להכריח את המערך על הקבוצה)
המשחק ביום שבת יהיה כמובן משחק מבחן לקבוצה אבל אני ממש מצפה לראות איזה טקטיקה נראה מצד אלונסו ומה יהיה אפשר ללמוד מזה על המשך העונה
הודעה מעולה.
אני חושב שמשחק הלחץ שלנו משתפר בהדרגה. אמנם עדיין אין לנו את אותה היכולת של הקבוצות הגדולות שעושות זאת שנים, אבל אפשר לראות את עקומת השיפור ועם החזרה של ג’וד וקמא - שניים מהלוחצים היותר טובים שיש לנו, אפשר להניח שנראה עוד בוסט בעניין הזה.
בנוגע לשלושת הבלמים מאחור, אני חושב ש(בדרך כלל) נראה את טשואמני בלם ימני והאוסן בלם שמאלי, כשבאמצע מיליטאו. כבר אלונסו שיחק ככה בהזדמנויות שונות (זכור לי המשחק מול יובנטוס שם זה עבד נהדר במחצית השניה), והוא יאפשר לטשואמני לעזוב את עמדת הבלם כשהסיטואציה תדרוש זאת ולשחק כקשר, כמו שעשה בלברקוזן בדרך קבע. הוא כבר התבטא בעבר לא אחת ואמר שטשואמני הולך למלא את התפקיד הזה תחתיו. אני פחות אוהב את טשואמני כבלם וחושב שהעמדה הזאת מקשה עליו, והוא גם אמר בפה מלא שהוא לא אוהב אותה. אבל ייתכן שבעמדה ההיברידית הזאת ובמערך של 3 מאחורה יהיה לו יותר קל.
לגבי פדה, רק שבוע שעבר גם אלונסו וגם פדה התבטאו בעניין. אלונסו אמר שהוא רואה את פדה כקשר, ופדה אמר שהוא שונא לשחק באגף. אני דיי בטוח שלא נראה אותו שם. כל עוד נשחק במערך הזה, מסטה ודני ישחקו שם לדעתי, תלוי בכמה הגנה היריבה תדרוש מאיתנו לעשות.
בכל מקרה, אני חושב שהשאלה הקשה עדיין נמצאת בהתקפה למרות המשחק האחרון. איך אנחנו מצליחים לשחק מול בונקרים. אתמול איכשהו הצליח לנו, כי היינו אינטנסיביים והיריבה עשתה טעויות, אבל אנחנו עדיין לא יצירתיים מספיק במשחק עומד לטעמי.
אתה צודק לגבי פדה אבל אני מקווה שהוא ואלונסו אמרו את זה בהקשר של עמדת המגן הימני ולא הקשר הימני במערך של 5 או אפילו עמדת הכנף ב4-3-3.
אני פשוט לא חושב שקישור של גולר ופדה יהיה מספיק אינטנסיבי כשג׳וד נמצא יותר למעלה אבל אני מקווה שאתבדה. דרך אחת לגרום לזה לעבוד אגב זה לשלוט הרבה יותר בכדור ולהקטין את הזמן שאנחנו חשופים ככה (בארסה סטייל) אבל הרבה יותר קל להגיד מאשר לעשות.
לגבי ההתקפה - כבר כתבתי בדיונים של המשחק שאני ממש לא משתכנע כרגע ואני עדיין רואה את הקבוצה של אנצ׳לוטי מבחינה התקפית וזה מאכזב.
אני בטוח שהמפתח זה חילופי מקום וצירופים מהירים שגורמים לשחקן כנף להיות מבודד באגף או לקשר אחורי להצטרף לרחבה בתזמון טוב או העמסה של שחקנים ברחבה והגבהה טובה מהמגנים ואנחנו ממש לא בכיוון מהבחינה הזאת.
במקום זה, מה שאנחנו רואים זה סוג של מצור שלנו על חומה של שחקנים שהקבוצה היריבה מציבה ואנחנו פשוט מניעים את הכדור מסביב כמו בכדוריד וניסיונות החדירה שלנו מתבססים על דריבל של ויני מול 2 שחקנים או בעיטה נואשת מרחוק
בהמשך לפציעות של טרנט וקרבחאל אני מניח שנראה את ואלוורדה מתופקד בתקופה הקרובה כביכול כמגן ימני אבל בפועל סביר להניח שהוא יהיה אמון על כל קו ימין לבדו. אני מקווה שקודם כל זה יחזיר אותו קצת לעניינים, הוא לא צריך יותר מקצת ספרינטים ולטוס מקצה לקצה על המגרש כדי להיכנס לאטרף שכל כך מאפיין אותו והאמת שאני כל כך מתגעגע לזה.
מעבר לכך יהיה מעניין לראות איך אלונסו ישתמש בכלים העומדים לרשותו. בהסתכלות על המשחקים האחרונים בגדול קיימות שתי אופציות: קאררס בעמדה הרגילה שלו בצד שמאל כששני הבלמים זה מיליטאו והאוסן ואליהם מצטרף טשואמני כמו שדי התרגלנו לראות עד עכשיו, או לחלופין פראן גרסיה ישחק בצד שמאל בעוד קאררס ישחק כחלק משלישיית הבלמים כמו שראינו במשחק מול לבאנטה והאמת היה נראה די טוב. מזל שיש קבוצות שהן לא אתלטיקו אה?
ההסתה של פדה ימינה תאפשר קצת דינמיות ומשחק עם השחקנים שיתפסו את הקישור. נניח לרגע את טשואמני בצד, קודם כל זה הזמן להריץ את קמאבינגה יותר ולהכניס אותו לקצב, אני מקווה מקווה שהוא יצליח להיכנס לעניינים ולשים מאחוריו את העונה הזוועתית שהוא עבר מאחוריו כי הוא יכול להוסיף מימד נוסף לקישור עם הכוח המתפרץ שלו ולתת עוד אגרסיביות ועוצמה שבעיניי קצת חסרים. זה הזמן גם להשתמש יותר בסבאיוס שגם הוא מביא איתו דברים שאין לשחקנים ששיחקו עד עכשיו כדרך קבע, יצירתיות ולקיחת יוזמה, ברור שזה לא ברמה שאנחנו מצפים לה אבל חשוב לשמור עליו בעניינים כי הוא הראה כבר שהוא יכול להיות אחלה שחקן משלים.
העניין האחרון הוא בין מסטנטואונו וגולר. האידיאל מבחינתי הוא שבמצב הנוכחי ג׳ורד הוא באנקר בהרכב בתקווה שיחזור לעניינים מהר ככל האפשר כי ללא ספק אנחנו זקוקים לו. זה יוצר מצב מעניין שנוכל לראות הרבה חילופי מקום בינו לבין השניים האחרים. אני מניח שמסטנטואונו יהיה זה שיקבל את המקום בהרכב בצד ימין של השלישייה ההתקפית, אומנם הוא לא נותן כרגע מספרים אבל הוא עובד קשה ותורם המון למשחק הלחץ כך שזה עוזר בלשחרר שחקנים אחרים לצאת קדימה. הייתי רוצה לראות חילופי מיקום בינו לבין גולר ובנוסף גם בין גולר לג׳וד. מעניין לראות איך דברים יתפתחו.