דיון הטקטיקה: עידן חדש תחת ארבלואה

ואלורדה העונה: לא מאיים מספיק על השער, מייצר פחות מצבים, ממשיך לעבוד בהגנה כרגיל.

(תרגום אוטומטי, מאמין שזה מספיק)

אם זה נכון שהוא לא מסכים לשחק ווינגבק אז חבל מאוד. העמדה הזאת תפורה עליו, וזה יכול לפתור את הבעיה של טרנט

נכון כולנו נותנים חסד לאלונסו אבל בינתיים נראה שהשחקנים הכי טובים שלנו ב4 שנים האחרונות כולם ברגרסיה, ויני לא מזכיר את השחקן הטוב בעולם שהיה, ג׳וד רק חזר אבל גם לא נראה שהכי משתלב, פדה חלש, רודריגו לא בכיוון בכלל נהיה שולי לגמרי.
אני חושב שאלונסו חייב למצוא את הדרך שהשחקנים יזרחו ולא רק השיטה שלו..

מסכים בעניין פדה שנראה מנותק לגמרי וגם תופקד קדימה מדיי ברוב המשחקים, אבל ממש לא לגבי כל השאר. ויני מתקדם ולרגעים אפילו מזכיר לנו את היכולות שלו, הוא משקיע המון ומרוכז במשחק, וגם חוזר לאט לאט לכבוש ולבשל. רודריגו הפך לשחקן ספסל אחרי הפוזות שעשה אבל גם הוא נותן יכולת דיי טובה מהספסל. ג’וד רק חזר וגם זה חודשיים לפני מה שהוא היה אמור לחזור, ומתופקד בינתיים בדיוק בעמדה שמתאימה לו, הוא היה חלש מול אתלטיקו כמו כל הקבוצה, אבל היה נראה נהדר בדקות שקיבל במשחקים שקדמו.

בכללי אני מסכים שאלונסו במשחקים האחרונים מנסה דיי בכח לשחזר את הכדורגל שלו מלברקוזן עם ה3223 (או ה343, כל אחד מסתכל על זה איך שרוצה), אבל מבחינתי עד ינואר יש לו את כל האשראי שיצטרך. מותר לו לנסות דברים גם אם הם לא עובדים מיידית.

אז באיזו עמדה הוא אמור להיות היום?

אני נוטה להסכים שזו הסקת מסקנות נחרצת מדי לגבי כל השחקנים הללו (לגבי ויניסיוס בכלל אמירה מוזרה, הרי שנה שעברה הוא היה פח עוד יותר מהעונה), אבל אני כן רוצה אם כבר להעלות משהו מוזר שאני מרגיש, והוא רגרסיה במשחק הלחץ שלנו.

ככל שהזמן עובר, אני מרגיש שמשחק הלחץ שלנו הולך ופוחת, ובמקום ללכת ולהעמיק ולהשתפר. כאילו יש נסיגה באלמנט הזה שהיה אמור להיות האלמנט המרכזי שאלונסו מביא איתו, והוא גם אלמנט שתמיד מאוד מושפע מתיאום ואימון, כלומר היינו מצפים שזה יילך וישתפר.

זה בידיוק מה שהרגשתי אתמול. אבל לא ידעתי ממש לשים את האצבע בת’רד של המשחק. למה השתעממתי אתמול ומול מארסיי כשניצחנו בקושי הייתי מרותק למשחק?
וזו כנראה התשובה.

האם יש סיכוי שנראה את ג’וד וארדה בקישור ביחד? זה יכול ללכת לדעתכם?

למה לא ?

קורטואה
קאררס הויסן המחליק בע’'מ פדה
קמאבינגה ג’וד
גולר
ויני אמבפה מסטנטואנו

אחרי הפגרה פדה בטח יחזור לקישור…

שלא יחזור, כמגן נראה יותר טוב ותורם לנו יותר ופותר לנו בעיה גדולה.

זה לא יקרה כשטרנט ודני יחזרו

ברור, אבל עכשיו כשקמאבינגה וג’וד חזרו הוא יכול לקבל יותר דקות על הספסל כשהוא לא טוב.
או 4 במרכז יהלום, קמאבינגה אחורי, פדה וג’וד 50/50 וגולר מתחת לאמבפה ו ויניסיוס.

בכל מקרה, פדה גם כשלא טוב התקפית עושה את שלו הגנתית, רק בדרבי הוא הסריח את המגרש לגמרי, בשאר המשחקים התקפית לא תרם אבל רץ וסגר ללא הפסקה.

לא זוכר באיזה דיון זה היה אבל אני ארשום שוב שלדעתי זה מבחן ענק לאלונסו. בגלל פתיחת העונה הפסיכית ההיא של ג׳וד, זה הפך לכמעט לא לגיטימי להרחיק אותו מהרחבה. וזה למרות שהוא יכול להיות 8 נהדר ואפילו 6 במקרה קיצון אם צריך.
אם לאלונסו יהיו ביצים להגדיר אותו כקשר, רחוק יחסית מהשער נרוויח פחות עומס איפה שלא צריך ויותר איכות איפה שכן צריך.

אני חושב שיעשה לנו ולפדה רק טוב אם הוא ירד לספסל רק כדי לנוח קצת. אנחנו מכירים אותו לא מאתמול, זה לא אותו מנוע, הוא חייב מנוחה פיזית ומנטלית, בדיוק כמו שג’וד היה צריך אותה. עכשיו כשהפצועים חוזרים, זה בדיוק הזמן לתת לו שתיים שלושה משחקים מהספסל, להשאיר אותו בעניינים אבל להוריד מהעומס עליו. אני בקשר אליו לא מודאג בכלל.

באופן כללי השימוש בג’וד כקשר התקפי טהור תמיד היה פשע ואני מהתחלה התנגדתי לזה. אחד היתרונות הגדולים של ג’וד זה שהוא שחקן All-around מעולה, ושימוש בו כשחקן התקפה טהור מאוד מנטרל את היתרונות הללו. להפך, דווקא כשחקן התקפה טהור יש לא מעט שחקנים אחרים לא פחות טובים ובעמדה הזו ג’וד הופך לעוד שחקן טוב ולא יותר מזה.

אני לא יודע אם זה מציאותי בכלל אבל הפנטזיה שלי זה משהו כזה

ארדה וג’וד בהאלף ספייס
פדה על הקו
מוותר על מסטה מיותר לציין

שיחקנו משהו קרוב מאוד לזה אתמול במחצית השניה. קו אחורי של קרראס עם שני הבלמים, ויני ופדה באגפים, מסטה וגולר קשרים התקפיים.

לגבי ג’וד הוא התחיל כקשר התקפי על הנייר אבל היה על כל המגרש. באיזשהו שלב, אולי בעקבות הפציעה, קרלו נתן לו פטור מלחזור אחורה ותקע אותו כמו עציץ למעלה ואז הכל קרס.
לטעמי ג’וד מתופקד מעולה תחת אלונסו.

לגבי בלינגהאם: השאלה מה רוצים. לדעתי יש לנו חוסר בנוכחות ברחבה, והוא אחד הפתרונות האפשריים והלא רבים לסיפור הזה. גרסיה מסקרן ושמנדיק לא נראה בכיוון כרגע.

גישה נוספת, לגיטימית, היא לראות את זה כרע הכרחי. רק שאיכשהו ההיסטוריה מראה שבעונות שיש לנו אפשרות טובה לשחקן כזה (רונאלדו+בנזמה, מוראטה, חוסלו+ג׳וד על שונותם), הקבוצה חזקה יותר.

אני לא אמור לסמוך על גולר ומסטנטואונו שיבנו את ההתקפות? למה שלא אעדיף את בלינגהאם יותר ברנרדו סילבה ופחות דב בריינה?

אני שמתי לב למשהו קצת אחר. אנחנו פותחים מחצים ראשונה עם הרבה יותר לחץ גבוהה ובעיקר התלהבות. ובמחצית השניה הרוח יורדת משום מה ונראה חוסר חשק במשחק שלנו. זה קורה ב 90 אחוז מהמשחקים שלנו עד כה תחת אלונסו.

האמת שזה אחד הדברים שאם לא יישתנו אנחנו נהיה בבעיה. התלהבות, ורצון לטרוף את היריבה.