דיון הטקטיקה: עידן חדש תחת ארבלואה

בעולם מושלם אני עם דוד. בסגל הקיים, נטול החלוצים, אני איתך. גם אלונסו סביר מאד להניח - אתמול טשואמני שיחק חצי חלוץ, כי צ׳אבי רואה ומודאג מהיעדר משחק הראש המוחלט שלנו בהתקפה. למעשה היעדר מוחלט של משחק רחבה, נקודה - גם אמבפה הרבה פחות מסוכן באזורים האלה (וויני כמעט בכלל לא מסוכן). אין ספק שאני מעדיף את ג׳וד קרוב לשער מאשר את טשואמני.

לפעמים זה מרגיש כאילו עם לבנדובסקי במצבו וגילו הנוכחי היינו נותנים רביעייה ומעלה כל משחק. אפילו עם חוסלו.

הוא לא זומן לנבחרת, סוף סוף. שינוח קצת

בהמשך ל2 המשחקים האחרונים לפי דעתי סבאיוס חייב להתמסמר להרכב.
הקישור שלנו הוא אוסף של שחקנים מאוד פיזיים אבל לא בעלי אופי יצירתי שמניע משחק. אמנם גולר היה צריך לעשות את התקפיד הזה, ואמנם החיבור שלו עם קיליאן מניב פירות אבל המשחק הקבוצתי כושל. לכן לדעתי הוא זה שיפסיד את המקום על חשבון סבאיוס. ובקיץ הבא להחזיר את ניקו פאז הנהדר לשחק במשבצת הזו.
בצירוף עם חזרה של ג’וד למרכז המגרש אני מאמין שנוכל לראות כדורגל יותר שוטף.
פיצעות של דני וטרנט יחזירו את פדה למקום שהוא הכי טוב בו: על הקו.

סבאיוס שחקן בסדר ותו לא. לא הייתי נותן לו מקום בהרכב משלל סיבות, הראשית היא שהוא בעצמו לא מנהל משחק יוצא דופן.
להוציא את גולר, שחקן שאחראי על בערך 50% ממצבי הקבוצה בשבילו- לא רציני.

בנוגע לניקו פז- אני בספק שמישהו מכם רואה אותו על בסיס קבוע, אבל נהדר או לא- ממה שאני רואה ויודע הוא לא משחק כפליימקר בקומו, אלא כקשר התקפי/ חלוץ שני.

גם קרוס ומודריץ התחילו את הקריירה כקשרים התקפיים, כנ"ל גולר…
נראה שיש לו את מה שנחוץ לתפקיד.

מסכים בכללי עם ההודעה שהוא נותן משהו שחסר לנו, היכולת לשלוט בקצב ולהחזיק כדור ברגל, אבל ספציפית לגבי ניקו פס אני לא חושב שהוא הפתרון. הוא עוד שחקן יוצר עם עין טובה למצבים ושערים.

ככל שאני חושב על זה, יש מצב שקישור של טשואמני, גולר וג’וד יכול לעבוד טוב. פדה יכול להיות מגן ימני או קיצוני ימני כמו בתקופת קרלו. ככה טרנט יכנס לאמצע קצת ופדה יהיה אחראי על הקו.

על מה זה מבוסס?
שוב, אני לא טוען שאני צופה בו, אבל מהסתכלות בסטט’ יבשה-

• אחוז מסירות מוצלחות נמוך יחסית (79%, גולר עם 90%)
  • כמות מסירות נמוכה פר משחק, עבור פליימקר (41, גולר עומד על 46)
    כמובן שיש הבדלים בין לשחק בריאל מדריד לבין לשחק בקומו, אבל ניקו הוא הGo to guy אצלם, והם משיגים פוזישן גבוה יחסית (57.8% בממוצע).
    לשם השוואה נוספת, קרוס בימיו כקשר התקפי- 2012 בבאיירן- עמד על 87%~ מסירות מוצלחות ו56 מסירות למשחק, לא כשחקן הרכב ולצד מיליון פליימקרים כמו ריברי, שוויני, להאם וכו’.

אז, איפה התכונות הפליימקריות של ניקו מתחבאות, ומה עושה אותו לפליימקר טוב מגולר? הוא נראה שחקן מעולה, פשוט עוד מאותו הסגנון של ג’וד וכנראה פחות טוב.

בגדול, לדעתי הסיבה העיקרית(היחידה?) הוא לא טורקי :grin:

בכל הדקות שראיתי את ניקו פז הזה אצלנו לא ראיתי משהו מיוחד, הוא בסדר בכל דבר, כלומר 6 בכל דבר, אבל לא מצטיין בשום דבר, נראה פרווה ואפור מאוד.

לא יודע כמה השתפר בקומו וכמה אלה שמהללים אותו ממש יושבים וצופים בו, אני מאוד אופתע אם התפתח כך שעכשיו הוא שווה סגל בריאל.

אגב, דעתי על גולר, הוא אנדרייטד רציני פה(בגלל שהוא טורקי ?), לדעתי כישרון על, יכול להתפתח לשחקן גדול.

לא יודע אם יש כאן עוד אנשים ששותפים לזה.
בכל אופן הדיון עליו מתחיל להשמע כמו תקליט שבור. אף פעם לא הכחשתי שמדובר בעילוי טכני ושחקן עם ראיית משחק משובחת, אלא שהפריעו לי הלקויות בצד הפיזי שלו שאתה התעלמת מהן.

במשחקים האחרונים הוא היה טוב והצליח להשפיע על המשחק, אבל ברגע שג’וד עלה לשחק על העמדה שלו אפשר היה לראות בקלות את הפערים ביכולת בין שניהם.

גם גולר וגם מסטה השתפרו במשחקים האחרונים ותורמים למשחק, אבל לפחות בינתיים הם לא וורלד קלאס. אם מחר ברצלונה מציעה לי טרייד של פדרי על גולר אני חותם 5 פעמים. הוא לא באותה ליגה של השחקנים הטובים ביותר.

בדיון ההשוואה מול ניקו פס, אני לא יודע בכנות להגיד. שיתוף הפעולה של גולר עם אמבפה מוכח וידוע, אף אחד לא מבטיח שהדברים יעבדו חלק עם ניקו פס שהוא הכוכב של הקבוצה שלו וכאן מן הסתם שהוא יצטרך להתאים את עצמו לקבוצה ולא הכל יעבור דרכו. מצד שני על פניו גם הוא עילוי טכני ובעל ראיית משחק משובחת, רק שהוא בגובה 1.85 וחזק יותר פיזית, ואין סיבה להניח שהוא לא יצליח להשתלב כאן.

ומה עם הפערים ביניהם בדרבי לפני שבוע ?
כמובן שלא טוען שגולר יותר טוב מג’וד, רק שהפער ביניהם לא נמדד לפי משחק בודד.
גולר יצירתי מג’וד ומוסר לעומק יותר טוב מג’וד.

לא התעלמתי, אבל הוא גם לא אחד שבורח מכל תאקל, גולר דווקא כן נכנס לתאקלים ויודע להתלכלכך, הוא לא פדה או קמאבינגה אבל גם לא טוני קרוס בעניין הזה.
חסר לו מהירות מה שימנע ממנו להפוך לאחד הטובים בעולם, אבל הוא גם לא איטי מאוד, יכול להצליח מאוד גם עם המהירות שיש לו.

ואם זה על כל קשר אחר שלנו, לא היית חותם ?

לא פערים גדולים. גולר אמנם השיג שער ובישול טובים שהראו איכויות חשובות, אבל שניהם ביחד נכשלו עם כל הקבוצה להשיג דומיננטיות ושליטה במשחק. אני לא מאשים את השחקנים במשחק הזה, אלא את הדרך שבה שיחקנו.

אתה שוב פעם מצמצם את ההערכה לאספקט הזה בלבד.

יכול לקבל את הכדור לרגל בלבד, מפסיד במאבקים פיזיים מול שחקני ליגה רנדומליים בקביעות. הוא אמנם השתפר בעניין הזה אבל עדיין זו מגבלה שאי אפשר להתעלם ממנה. אני שוב פעם אזכיר שאיסקו וחאמס, שניהם מוכשרים ופיזיים ממנו, נכשלו בגלל העניין הזה למרות ששיחקו בתקופה אפילו פחות תובענית מהיום.

אם הוא ממשיך בקצב ההתקדמות שלו יש על מה לדבר, אבל אני רוצה לראות אותו דומיננטי בכמה משחקים גדולים קודם. אני לא מערער על איכות הכדורגל שלו, אלא על היכולת שלו להביא אותה במשחקים שדורשים אינטנסיביות גדולה ששם זה החסרון הגדול שלו לדעתי.

לאחרונה היו לו כמה משחקים יותר טובים שגרמו לי להוריד את הטון נגדו, אם הוא יצליח להיות דומיננטי במשחקים הקשים ובקביעות תהיה בטוח שאגיד טעיתי.

לגבי פדה עוד הייתי שוקל, לגבי ג’וד הם היו מקבלים בוקס בעין.

אכן, רק בישול והבקיע, כלום.

לא, כתבתי במפורש שג’וד יותר טוב, רק הוספתי את התחום שבו יש לגולר יתרון על ג’וד.

לא, קודם כל שניהם לא פיזיים מגולר שמתחילת העונה הוא מתלכלך בעבודה הגנתית כפי שחאמס ואיסקו לא עשו ביחד.
והסיבה ששני הנ’'ל נכשלו זה כי הם הרבה פחות כישרוניים מגולר, לחאמס יש בעיטה מצויינת וגם מסירות טובות אבל טכניקה לקויה ונגיעה ראשונה לא משהו בלשון המעטה, הוא התקשה לקבל כדור בתוך צפיפות ולחץ, לגולר אין בעיה כזאת אלא להיפך, טכניקה עילאית ונגיעה ראשונה מצויינת.
איסקו זה הצד השני, טכניקה ודריבל אבל אין לו משחק עומק והסיומת שלו חלשה וגם כפי שהוא בעצמו כבר סיפר הוא לא התאמץ מספיק בריאל, לא רץ מספיק ולא התלכלך מספיק בעבודה טקטית.

גולר זה שילוב בין היכולות לשחק לעומק של חאמס לטכניקה ושליטה של איסקו פלוס מוכנות לעבודה קשה.

החיסרון היחיד של גולר שיכול למנוע ממנו להפוך לשחקן באמת גדול זה לא פיזיות אלא צעד ראשון לא מספיק מהיר.

פדה בלי למצמץ, ג’וד זה כבר התלבטות קשה ובעיקר בגלל החששות מהכשירות של פדרי לאורך זמן, כרגע הוא נס רפואי מהלך כבר עונה ורבע, לא בטוח כמה ימשיך.
כמובן שג’וד כוכב כדורגל יותר גדול, אני אקח את פדרי אם אגיע למסקנה שהפציעות מאחוריו.

מצד שני על פניו גם הוא עילוי טכני ובעל ראיית משחק משובחת, רק שהוא בגובה 1.85 וחזק יותר פיזית, ואין סיבה להניח שהוא לא יצליח להשתלב כאן.

נוסיף לזה שהוא שחקן מחלקות הנוער שלנו.

לאור פתיחת העונה ובכלל כמה רגעים לא נעימים מהעונה שעברה די מאסתי בעליבות שלנו עם הכדור. לכן, מבחינתי גם דני סבאיוס, גם ארדה גולר וגם ג’וד בלינגהאם נחוצים. פדה ואלוורדה בעונה לא טובה וגם ככה אולי ישחק מגן ימני גם בקלאסיקו שזה המשחק הכי חשוב, על צמד הצרפתים אפשר לוותר ויש מקום לאחד מהם, כלומר בלי פרנקו מסטאנטואונו שנותן, אבל לא מספיק. חשבתי אגב שיהיה אפשר להשתמש בברהים דיאס אבל זה לא זה. ולא ממש בתכנון.

אולי ריאל צריכה את “הפיק” של סבאיוס שיהיה עכשיו לאיזה חודש, הוא גם אף פעם לא בתמונה של הנבחרת. לפי הנתונים כאן הוא חסם ארבע בעיטות לשער וזה יפה, שלישי בקבוצה. יש לו קצת אגרסיביות, נמרץ, תורם להגנה.

אי אפשר לוותר על הרגע בו ארדה גולר מזהה את קיליאן אמבפה ומסוגל להשחיל לו את כדור העומק, אין ברירה גם המצבים הנייחים מעולים. הפס שלו לאמבפה זה כלי הנשק הכי טוב שלנו עד עכשיו, וראינו שזה יכול לעבוד גם במשחק גדול כמו הדרבי ועל אחת כמה וכמה נגד קו ההגנה של ברצלונה. מנהל משחק אמיתי הוא לא יהיה לעולם. ג’וד בלינגהאם מביא לנו הצטרפות מקו שני וראינו שהוא לא צריך הרבה כדי לאיים על השער, כמובן משחק גובה כמו שאמרו פה ובימים הגדולים גם יירד לגליצ’ים.

אגב, ראיתי שאף אחד לא יצא מגדרו לגבי אדוארדו קמאבינגה, אנחנו מכירים אותו טוב מדי. מתלהבים כשעולה מהספסל - > מאכזב כשמקבל את האשראי ב-11 ו\או מתקשים כשאין שטחים - > יש מצב לפנדל מפגר שייגרום - > נפצע לחודש ומעלה.

איסקו נכשל אצלנו? ועוד במשחקים גדולים עם לחץ? לשלישייה המהוללת יש מורשת הרבה פחות מרשימה בלעדיו.

מאחל לגולר להיכשל ככה, גם אם התקרה שלו גבוהה מזה.

אפשר להתייחס לשורה הסטטיסטית רק אם מדברים על תחום של אלפי דקות. לאורך תקופה קצרה ובטח כשמדברים על משחק בודד אין לזה שום משמעות.

משפט מפתיע. אבל אין לי דרך להוכיח לך אחרת אז אם אנחנו לא יוצאים מאותה נקודת הנחה שאיסקו וחאמס מוכשרים ממנו שכח מהטענה הזאת. לטעמי חאמס זו גרסה משופרת של גולר, איסקו שונה ממנו אבל ליגה מעליו.

פדה ג’וד ופדרי שלושה שחקנים שונים מאוד.
בעיניי ג’וד, כל עוד שהוא כשיר, הוא השחקן הטוב בעולם. אף שחקן מעולם לא גרם לי להתפעל מכל פעולה סטנדרטית שלו במשחק פעם אחר פעם כמו שג’וד עושה. לכן עם כל הערכה לפדרי - בוקס בעין כמו שאמרתי. פדה בכושר טוב מול פדרי בכושר טוב - זה תלוי מי השחקנים שמסביב. כרגע לריאל מדריד נחוץ הרבה יותר מפדה שיש לנו מהסגנון שלו שחקנים ודווקא יותר נחוץ שחקן בסגנון של פדרי, וכמו כן שחקנים מהסוג של פדרי יותר נדירים. בנוסף לזה פדרי יותר צעיר ויש לו יותר זמן לשחק כדורגל. מהצד השני פדה בכושר טוב גם מסןגל לנצח משחקים בשני צידי המגרש ולהיות דומיננטי, פשוט בדרך אחרת. הם שחקנים שונים, שניהם טופ קלאס, כל אחד עם האיכויות שלו.

בהתחלה כששיחק קשר התקפי הוא היה הצלחה מסחררת, אבל לאחר מכן כשנדרש לתת אקסטרה כ5050 או ווינגר והעמדה הטבעית שלו נעלמה הוא נעלם ביחד איתה. היום קשה מאוד לתת לשחקנים לשחק את העמדה של איסקו, עם מעט תרומה בהגנה ושיכולים לקבל את הכדור לרגל בלבד. שחקנים צריכים להיות יותר ורסטיליים.

יחסית למה שיכל להיות ? כן.

היהלום המהולל כלל אותו כ-10 והוא היה בורג קריטי בכל ניצחון גדול כמעט בשושלת של זיזו.

אוקיי… זה עדיין לא כישלון. לא כל אחד כוכב על, ואפילו לא כל מי שיש לו פוטנציאל לזה. העביר אצלנו קריירה סופר-דופר מכובדת כשחקן משמעותי וטוב. אם גולר יסיים ״רק״ בתור איסקו, הקריירה שלו תיחשב להצלחה.

אני מאוד אהבתי את איסקו וחשבתי שיכול הרבה יותר ממה שעשה אצלנו, גם אם מה שעשה אצלנו מספיק מכובד, היה שחקן הרכב קבוע במשחקים שבאמת קבעו את העונה.