דיון הטקטיקה: עידן חדש תחת אלונסו

אני מדבר על התקופה המאוחרת יותר כשכבר ה10 נעלם. תחת זיזו הוא היה הצלחה ענקית ועל זה אין ספק.

בול מה שהתכוונתי למעלה, יהיה מעניין לראות

לכל מבקשי ג׳וד כמספר 8: לתנועה שלו יש חלק גדול בשער

לדעתי בעיקר בגלל יתרון מספרי התקפי עם כניסתו של גולר וכמובן האדום של חטאפה.

אבל רואים בבירור כמה חשוב יתרון מספרי ותנועה באזורים האלה, לא משנה מערכים ושיטות, בסוף זה עם כמה שחקנים אתה באמת תוקף זה מה שחשוב, במיוחד שאלה הם ג’וד, גולר, אמבפה והמושתן(שהאמת כבר לא כזה מושתן העונה).

בלי להמעיט מחשיבות יתרון מספרי, בטח בשטחים קטנים, בכמה דקות שהיו לאחר האדום חטאפה היו בהלם ולא ממש תפקדו, שלא לדבר על הגול וההרחקה השניה שהרגו אותם ואת שארית רוח הלחימה. לדעתי זה המרכיב החשוב יותר בבניית המהלך של הגול והרכות/חוסר ריכוז של ז’נה הקפטן.

בהחלט, ציינתי זאת גם בתגובה שלי, פחות שחקן מבחינת קבוצה כמו חטאפה זה קריטי מול קבוצה עם רמת הכישרון של ריאל, גולר קיבל את הכדור בדיוק איפה שהשחקן החסר היה אמור להיות, ובנוסף עוד כמה דקות של התארגנות מצידם והחור הזה היה כנראה זז ימינה שמשם אין לנו איום על השער.

אני מאוד מקווה שאלונסו ישחרר מהקבעון לילדון הארגנטינאי, כישרון היסטורי וחריג שצריך לפתוח בהרכב ריאל בגיל 18 הוא לא, רחוק רחוק מכך.

אולי עוד כמה שנים ייצא ממנו משהו כן אבל כרגע זה לא באזור חיוג של מקום בהרכב, מקסימום מחליף מדי פעם ודקות משמעותיות בגביע בלבד.

בגדול ברהים/רודריגו צריכים להיות ברוטציה קבועה על העמדה שם, הזוי שהוא קיבל כל כך הרבה דקות עד כה.

יש כדורגל סופר משעמם, אפור עם אפס יצירתיות שאתה יודע שאתה הולך לנצח בסוף וגם לקחת את האליפות, זה היה הכדורגל של זידאן הגדול מכולם.

ויש כדורגל סופר משעמם, אפור עם אפס יצירתיות שאתה יודע שזה לא יחזיק ושבסוף הכל יתפרק ותחוש בושה גדולה, זה הכדורגל של אנצ’לוטי בעיקר בעונתו האחרונה.

יש הבדל תהומי בין שני הסגנונות הנ’’ל למרות שהכדורגל המשעמם הוא סימן ההיכר של שני השיטות.

אלונסו כרגע שייך בגדול לצד של זידאן, התקווה שהוא יעשה זאת עם כדורגל קצת פחות משעמם.

לא יודע אם אתה יודע, אבל אחרי פוסט כזה הפכת למוקצה בצד הברסאי, תשאר פה יוצר בטוח לך.

למה? כאילו אין לי בעיה שגולר עושה עבודה הגנתית יותר מטשואמני.

לא הייתי מגזים שגולר עושה הגנה יותר מצ’ומה, עם כל הכבוד לגולר שהוא שחקן שאני מאוד אוהב.

גולר זוכה ביותר כדורים בלחץ כי הוא משחק יותר למעלה וקרוב לכדור, ולכן כל איבוד הוא בין השחקנים שהכי קרובים לכדור ללחץ ראשוני שהוא הכי אפקטיבי.

כל הכבוד לטורקי, הוכיח שהוא לא רך וחלש כפי שחששו פה.

גארת’ בייל טען שריאל חייבת חלוץ. צריך מישהו שיחה ברחבה ויהיה כתובת לכדורים. אין ספק שזה משהו שחסר לנו אבל אני חושב שמה שיותר דחוף כרגע זה שחקן התקפה לצד ימין. לכל היריבות הגדולות שלנו באירופה יש שני קיצוניים טובים. קשה להיות קבוצה ברמה הגבוהה ביותר ללא שחקן כזה. ההבדל בין המשחק מול ברצלונה למשחק אתמול הדגיש את זה היטב. ברגע שעמדה מולנו הגנה צפופה מאחור היינו תקועים.

זאת בעיה שצריך לנסות לפתור כבר בינואר הקרוב. אני לא יודע אם יש שחקן כזה בשוק אבל צריך להתחיל לעבוד בכיוון הזה.

יש לנו את החלוץ הכי טוב בעולם.
מה שצריך זה לתת בעיטה בתחת לויניסיוס ורודריגו ולהנחית פה קבארצחיליה או שחקן ברמתו, לא פחות.

חלוץ זה שם כולל מדיי. אתה צריך גוש בשר במרכז הרחבה שיטריד את הבלמים, יהיה כתובת לכדורי גובה, ישחק עם הגב אל השער ויוריד כדורים ארוכים לשחקנים שמסביבו. כרגע אין לנו אף כלי כזה בסגל, וזה חסר. זה חוזר כל משחק העניין הזה שאנחנו עושים סיבובים סביב הרחבה אבל מתקשים לחדור אליה. מכניסים כדורי רוחב אבל אין אף אחד ברחבה שיסיים אותם. לצד שחקן כזה כל הדחקנים שלנו בהתקפה יפרחו. אחד כזה יאפשר לנו כל כך הרבה יותר פעולות התקפיות מאשר יש לנו היום.

עם כל הכבוד להישגים שלנו העונה, אני מציע לך לבדוק כמה שערים הגיעו ממתפרצות רנדומליות או בעיטות מרחוק לעומת כמה שערים הגיעו ממשחק מסודר, וזאת למרות שברוב המוחלט של הזמן אנחנו לוחצים את היריבות לתוך שערן. אנחנו לא ממצים את הפוטנציאל של ההתקפה בצורת המשחק הזאת.

לכן, גארת’ בייל לדעתי צודק, ולא רק בייל חושב זאת, זה מדובר רבות. יתרה מזאת במועדון גם חיפשו אחד כזה אבל אז מסטה עמד לסגור בפסז ובמועדון החליטו להוציא את הכסף עליו. במקביל גונסאלו גריה כבש כמה שערים וסינוור את כולם, ולהלן התוצאה. אבל בשורה התחתונה, חסר לנו כלי כזה בסגל וגם אם הוא לא להרכב, לקרבות החפירות בליגה אחד כזה כן הכרחי.

אני בטוח שגונסאלו לא טוב באמת כמו שהכל התחבר לו בגביע העולם למועדונים אבל לטעמי הוא לא מקבל מספיק דקות. גם בשני המשחקים שהכרענו בפור גבוה כמו קייראט או ולנסיה, וגם כשהיינו צריכים משהו נוסף כמו אתמול. הנחתי שאלונסו יאמין בו יותר וממה שראינו הוא שחקן עם חוכמת משחק סבירה ולא רק יודע לנגוח. אולי לפתוח בונקר ברחבה במשחק ליגה הוא כן מספיק

יש מקום על המגרש לגוש בשר, אמבפה ו-ויניסיוס?

הוא עוד ממה שיש לנו. הוא לא חלוץ 9 פיזי אלא אחד שיודע לנצל חורים בהגנה, ועם אינסטינקטים טובים לשערים וסיומת טובה. הוא כמו אמבפה, רק משמעותית פחות טוב ועם סט כלים דל יותר.

מולכם ומול יתר הקבוצות שמשחקות מולנו פתוח, לא וגם לא צריך. אנחנו צריכים אחד כזה במשחקים שבהם היריבות מתבנקרות ומתסכלות אותנו כשאנחנו מנסים לתקוף ושום דבר לא עובד. במצבים האלה, יש גם יש. אני אפילו טוען שבמצבים כאלה עדיף לנו לשחק עם מיליטאו כחלוץ, ממש כמו שפליק עשה עם אראוחו באותו משחק שהביא לכם את הניצחון בדקה ה90 לאחרונה, רק כדי שיהיה לנו גוש בשר ברחבה וההגנה לא תרגיש כל כך בנוח ותצטרך לקבל החלטות.

נשמע ספציפי מדיי אבל אלו בערך 80 אחוזים מהמשחקים בעונה.

איך בדיוק?

להעלות את מיליטאו חלוץ מדי פעם גם אני בעד

ויניסיוס שחקן יותר טוב מקוורצחליה לדעתי. אתה מוזמן לבדוק את הסטטיסטיקה של שניהם בעונות האחרונות, כשויני עוד עושה את זה בליגה יותר קשה.

אמנם לקווארצחליה יש “אופי” יותר טוב והוא בהחלט פחות “ילד חרא” מויני אבל אני לא הייתי מחליף ביניהם.