אני חצי מסכים איתך. אמנם הוא לא חוסלו אבל לפי גביע העולם לקבוצות, יש לו משחק עם הגב לשער, וזה מה שחסר לנו. הייתי שמח אם היינו משחקים עם ויני ואמבפה בצדדים, ואיתו באמצע (עד שנקנה חלוץ יותר ‘חלוצי’)
טוב, אז יש לנו בקבוצה 2 חוסרים יחסית רציניים.
מטרונום, וחלוץ 9.
האם אתם רואים את הקבוצה מצליחה מול קבוצות חזקות גם בלי זה?
בלי חלוץ 9 כן, בלי מטרונום לא.
העונה שלנו תקום או תיפול על היכולת של אלונסו למצוא פיתרון קבוע ואמין לבעיה שלנו בקישור - אם זה באמצעות תפקוד שונה של בלינגהאם, ואם זה באמצעות העלאת מדרגה של היכולת של גולר, כך שתבוא לידי ביטוי לא רק מול אוססונות, אלא גם מול קבוצות בדרג של אתלטי ומעלה.
לטעמי החוסר ב9 דווקא מתבטא מול הקבוצות הקטנות יותר שאז חוסר הנוכחות ברחבה מורגש יותר. מול קבוצות גדולות שמשחקות מולנו פתוח וכשווים מול שווים, יש לנו הרבה מה למכור במתפרצות.
בכל מקרה הכישלון גם מול אתלטי וגם מול ליברפול היה לפני הכל טקטי. גם בלי חלוץ ובלי מטרונום אף קבוצת טופ לא אמורה להיראות ככה. הרבה חומר ללמידה עבור צ’אבי אלונסו.
ראיתי דיווח שאלונסו מבקש להחזיר את ניקו פז כבר בינואר, נראה לי חרטא
לא רק שהמשחק שלנו צפוי להחריד אלא שגם בפעולות הצפויות שלנו אנחנו מוגבלים. אנחנו משחקים בעיקר מצד שמאל. זה מקל באופן משמעותי על היריבות השונות. בקבוצות שבהן יש בשני הצדדים שחקנים רציניים מרכז ההגנה נעשה קצת פחות צפוף ונפתחות אפשרויות מעניינות, בעיקר למי שמצורף מאחורה.
ריאל חייבת שחקן רציני בצד ימין. לכל קבוצות הטופ יש את זה. אם הייתי פלורנטינו הייתי שם הרבה מאוד כסף על מייקל אוליסה. בדיוק מה שאנחנו צריכים.
ויניסיוס צריך לשחק כמה משחקים בימין. אם לא הוא אז אמבפה. ואז חלוץ 9 באמצע.
שניהם יהיו מסורסים ככה.
כשאמבפה הגיע אמרו שזה בעייתי כי הוא כנף שמאל כמו ויני. מסתבר שהבעיה היא אחרת, הוא חלוץ אבל לא מספיק פיזי…
אני די בטוח שכל עוד הצרפתי פה אף חלוץ לא יבוא. מקווה שאלונסו ימצא פתרון, אולי נוסח פסז’ שמשחקת עם דמבלה חלוץ (?)
וברצינות, לא רואה פסול בלהעלות את מיליטאו כשצריך. אם אנחנו יושבים להם על השער למה לא? מרוויחים גם ים כישרון בהתקפה וגם עמוד חשמל באמצע.
לא מעט פעמים “צעקתי” את השם ברהים דיאס. אמרתי שהוא צריך לשחק לפני רודריגו (כבר באמצע עונת הדאבל), לפני ארדה גולר גם באמצע, ובטח לפני פרנקו מסטאנטואונו. אי אפשר להאשים אותי בכך שאני לא מחבב אותו. החולצה כבר כמעט הייתה בדרך.
מסתבר שב-2023/24 הכל התחבר לו ואולי לכל ריאל מדריד. הדריבלים ושערי הסולו - לייפציג, ויאריאל, גרנאדה…שיתוף הפעולה עם השחקנים האחרים, הרעב בלתי נגמר והקצב (יאן אובלאק עוד רודף אחריו), שואו ומספרים ועבודה. דווקא הוא, לא פחות מג’וד, היה השחקן שגרם לי לכתוב על “ניצוץ כמו בעידן הגלאקטיקוס עם זידאן ורונאלדו”. אתה מחכה שהכדור יגיע אליו. ודי מהר הבנו שעונה כזו לא תחזור - היא הייתה עונה יוצאת דופן - מעל מה שהוא מסוגל. אשתקד הוא סיפק תרומה צנועה יותר.
אני חייב לומר שהשנה הוא מאכזב אותי. הוא לא משחק המון בוודאי (423 דקות) וצ’אבי אלונסו לא יקח אותו הצידה ויגידו לו באימון “יש לך 3-4 משחקים, מאמין בך ואל תפחד לטעות”. אבל ברהים תמיד ידע לקחת את הפירורים ולנצל אותם. ואשתקד? גולאסו בדרבי ועוד קודם לכן שער חשוב נגד מנצ’סטר סיטי באיתיחאד.
הכללתו ב-11 נגד ראיו הייתה הסיבה שכתבתי “הרכב טוב”. מתאים למשחק כזה כי צריך סוס עבודה וגם רגע של קסם. והוא פשוט ביזבז עוד הזדמנות. לא מנסה לכדרר כמו פעם (חסר ביטחון?) ואין את הקסם, לא מנצח מאבקים פיזיים..(והוא לא פראייר). דקות טובות היו לו נגד יובנטוס העונה וזהו-זה, וממש חבל.
כמובן שברהים יישאר שחקן סגל סבבה. לעתים יישחק יותר ולעתים פחות. לא הוא יקבע את עתיד העונה שלנו ואין לי ספק שעליו להישאר זה כלל לא הדיון. אבל ריאל צריכה דחוף עוד ניצוץ בהתקפה וקצת מספרים בטח מעמדת הכנף הימנית שממש רדומה..ואתה מתאכזב רק ממי שיש לך ציפיות ממנו
אף פעם לא היה ברמה של הרכב פותח
שחקן ספסל נחמד ותו לא
קולות “משבר” נקראות בקרב העיתונות ואוהדי הכדורגל העולמי. ככה זה שהמועדון הגדול באירופה מאבד נקודות בשלושה משחקים רצופים. אבל מה ריאל מכרה לנו לפני המשבר הזה? כן, אולי אלונסו הצליח להשיג את אחת מפתיחות הליגה החזקות שנראו מבחינת איסוף נקודות בליגה. אבל ריאל של אלונסו רחוקה מלהרשים. ב4 מפגשים מול קבוצה גדולה הצלחנו לנצח רק את ברצלונה הפצועה והחסרה.
הקבוצה תחת אלונסו לא מצליחה להתקדם, וגרוע מכך, הולכת אחורה בכל פרמטר. ואם נשים טקטיקה בצד, נראה שאלונסו מאבד את חדר ההלבשה ממשחק למשחק. אפשר לומר שהיחסים של אלונסו עם ויני מהרגע הראשון לא היו טובים, אבל החילוף של וינסיוס בקלאסיקו הוא אבן הראשה של קריסת המעמד של אלונסו בחדר ההלבשה.
ויניסיוס הוא לא “תלית שכולה תכלת”, אבל אלונסו לא העריך נכון את החשיבות שלו בחדר ההלבשה, או בכלל, את המעמד שוינסיוס קנה לעצמו (ובצדק) ב7 השנים האחרונות. אפשר להניח שגם ברמת ההנהלה לא אהבו בלשון המעטה את המהלך, שכן וינסיוס לא קיבל שום עונש על ההתנהלות שלו במהלך החילוף, אולי עוד מכה חזקה למעמדו של אלונסו. מאותו חילוף בקלאסיקו, מגמת הקבוצה, שלא שיחקה כדורגל גדול גם ככה, החלה לשקוע.
ומאז אותו רגע, ריאל הולכת אחורה, והבעות הפנים של אלונסו נראות מודאגות יותר ממשחק למשחק, וההחלטות המקצועיות הולכות ונהיות תמוהות.
אני מוכרח להודות שבשנתיים האחרונות, הייתי מהתמוכים הגדולים בהבאתו של אלונסו כחלק מהכמיהה למאמן מאסכולת המאמנים המודרניים. אבל נראה שאלונסו לא מבין לאיפה הוא הגיע ולא מצליח לנהל את החדר הלבשה.
היום זה נראה שזה פשוט גדול עליו. אולי עוד מוקדם למתוח את הביקורת הזו, אבל המשחקים הקשים לצפייה, האוירה הקשה עם וינסיוס ובכלל ההרגשה שהשחקנים פשוט לא מאמינים בו - מפלסים את הדרך לכישלון.
למשחקים הקרובים לאלונסו צריכות להיות 2 מטרות - ליצור חיבור בינו ובין השחקנים, ולהפוך את הקבוצה ליחידה שעובדת יחד - זה בעצם הסוד הלא כלכך סודי של אנצ’לוטי, ואני לא רוצה שאלונסו יהיה אנצ’לוטי, אבל יש לו מה ללמוד מהדרך שבה קרלו איגד סביבו את השחקנים.
מסכים עם כל מילה. השאלה היא האם זה בכלל אפשרי להחזיר את האמון בין המאמן לשחקנים? אין ספק שהרגרסיה הטקטית נובעת בעיקר מחוסר סמכות של אלנסו, השחקנים לא מחוייבים מספיק וגם אם מבחינתנו, האוהדים, אי אפשר לדמיין שחקן שלא מחויב למועדון בגלל המאמן, אין מה לעשות נורא קשה לתת את ה100 אחוז כשהיחסים עם הבוס לא משהו.
אני מנסה להיזכר בפעם האחרונה שראיתי יחסים שבורים בין המאמן לשחקנים שהצליחו להשתקם ואני לא מצליח. מת על אלונסו הדמות אבל כרגע אני בעיקר מקווה שהעונה לא תלך לפח בזמן שאנחנו מחכים לתשובה לשאלה הזאת.
למה הביאו את אלונסו אם לא בשביל לחזור להיות קבוצה מאורגנת וממושמעת? פשוט בדיחה ששחקנים לא מקבלים שיטות של מאמן. ובמיוחד להתנות חתימה על חוזה בהחלפת מאמן.
לכולם ימצאו קונים מתאימים, ועדיף מוקדם ממאוחר (למשל רודריגו שרף הרבה מהשווי שלו, ויני בדרך הנכונה לאותו מקום).
לא יודע אם זה נכון או לא, אבל בחיי שהאחרון שחשבתי שיהיה ברשימה התחתונה הוא ואלוורדה. מוזר לי לראות את השם שלו שם.
גם אני,זה בטח קשור לעניין העמדה,אלונסו לא ממש רואה בו קשר שמתאים לשיטה שלו ומצד שני הוא רואה בו ובצדק את המגן הימני הכי טוב בסגל שלנו,לפדה זה פחות מתאים.
אבל פדה זה לא ויניסיוס,אין לי ספק גם אם זה נכון הוא יחזור לעצמו וייתן הכל על המגרש בכל עמדה.
פדה ואלוורדה עלה טרי מהספסל נגד אלצ’ה והדבר שאף פעם אי אפשר היה לקחת לו גם בימים הגרועים שלו זה את התשוקה, קצב המשחק, הרעב. הוא היה חלק מהטיילת של אלבארו רודריגס שהלך ימינה-שמאלה והבקיע את השער השני של אלצ’ה. בכל מקרה אני עדיין עם מלא כבוד לפדה על מה שעשה ולא מקטלג אותו “בקבוצה” הבעייתית.
צריך להיות הוגנים ולומר שפדה קיבל הרבה הזדמנויות בקישור ומכל סיבה שהיא - עייפות ועומס, קצת פציעות אולי, ניסיון לשיטת משחק של הנעת כדור ופחות ‘להתפרץ’ - היה די חלש. בקושי בעט לשער ממרחק, אפילו עשה פחות תיקולים.
קורא כל כך הרבה ידיעות והתעסקות מבישה בצ’אבי. שחקנים איבדו אמון ורוצים שיפוטר, המועדון לא יפטר אותו כרגע, שחקנים לא מאמינים ברעיונות שלו. הוא נשאל בראיון אם הוא חושב ששחקנים יכולים לפטר מאמן…
מה הבית זונות הזה. מה הסגל הרקוב הזה. קבוצה במקום הראשון, עד לפני דקה בפער 5. ובעמדה טובה באלופות. איך הם מעיזים לפתוח את הפה? כי אמרו להם לרוץ קצת ועשו רוטציות? הם זוכרים את העונה הנוראית שעברה עלינו לפני כן?
קבוצות אנגליות מורכבות מסגלים סופר עמוקים, לוחצות כמו סוסים, רוטציות. תיראו את צ’לסי אתמול. רק אצלנו צריך ללטף לכוכבים את האגו.
אגב, ברור ש"הרשימה השחורה" פה היא אך ורק ויניסיוס. כל השאר אלו שחקנים שלא רואים דשא ופדה, שמתוסכל מהיכולת הבינונית שלו בתחילת העונה.
מסכים ב-100%.
סימפטום של המחלה: בדיון הטקטיקה שלנו, במקום להתעסק במערכים, משחק הלחץ, שיטות משחק וחילופי מקומות בהתקפה - אנחנו מתעסקים בהדלפות מחדר ההלבשה ובאגו השברירי של ויניסיוס.
נחנקנו. שילך להתניימר* בסעודיה ואצל אנצ’לוטי בברזיל, נראה לאילו הישגים מדהימים הנבחרת שלהם תגיע.
*(מלשון ניימאר)
אני מבין את העמדה שלך אבל חייבים גם להגיד שזה דבר שקורה בכל מקום בעולם. אמנם אנחנו לא בקצב מקרים שמזכיר למשל את הליגה הישראלית (בכל זאת מקצוענות של מועדון אליט) אבל בכל מועדוני האליט זה קרה, וזה גם ימשיך לקרות. כל עוד זה קורה אחת להרבה שנים אני יכול לאכול את זה ולהמשיך הלאה. הפעם האחרונה שזה קרה אצלנו למיטב זכרוני הייתה לופטגי.
יש אפשרות נוספת של לגבות את אלונסו וכנראה לזרוק את העונה לפח אבל לעשות בקיץ שינוי בסגל. פלורנטינו צריך לשאול את עצמו אם הוא סומך מספיק על אלונסו ורואה בו מישהו ששווה את ההימור הזה. אני אומר בכנות שלצערי אלונסו לא הוכיח את עצמו מספיק עדיין וההימור כנראה גדול מדי.
אגב אלונסו, עומד בפני הדילמה של כל הרבה מאמנים שהיו במצב הזה - זה או שהוא מחליף את השחקנים שלא מאמינים בו ומתחיל להריץ שחקנים שעד עכשיו קיבלו פחות הזדמנויות ויילחמו על כל דקה - במקרה הזה הוא כנראה יוריד מהאיכות, אולי יוכל להטמיע את הרעיונות שלו בצורה טובה אבל כל עוד הקבוצה לא תהפוך פתאום לריאל מדריד הגדולה יגביר את הלחץ התקשורתי עליו. או שהוא ממשיך עם הכוכבים, לא מצליח להטמיע שוב רעיונות מקוריים שלו ומקווה שהאיכות של השחקנים תסחוב את הקבוצה למרות זאת.
כל עוד הוא מקבל את הגיבוי מפלורנטינו עדיף לו לנסות לבודד את הכוכב הבעייתי ולרתום את שאר הקבוצה אליו לדעתי עד שהוא ייצור מצב שהכוכב הבעייתי יצטרך להתיישר.