דיון הטקטיקה: עידן חדש תחת ארבלואה

נקווה לטוב, אולי מיליטאו מגן ימני, פחות טכני מטרנט אבל נועל את האגף יחד עם פדה, והוא גם אתלט ומהיר ויכול להצטרף להתקפה ולהספיק לחזור, מסירות ארוכות טובות כבר הוכיח שיש לו.

הדיון שהתפתח על מסטנטואונו מדגים עד כמה ריאל זקוקה לשחקן רציני בקו ימין. לארגנטינאי הצעיר יש לא מעט מגבלות והוא כרגע רחוק מהרמה הנדרשת אבל הוא לפחות יצר איזון. ההגנות ידעו שצריך להיות עירניים גם באזורי המגרש הללו.

אני לא יודע מה חשב הצוות המקצועי לפני תחילת העונה. אולי רודריגו יבצע סוף סוף את קפיצת המדרגה. אולי גולר יהיה הברנרדו סילבה שלנו ואולי מסטנטואונו יספק את הסחורה. בפועל לכל אחת מהאפשרויות יש חסרונות בולטים. המצב הזה לא יכול להימשך. חייב שחקן רציני שם. הבעיה שהשוק לא כ”כ מעניין כרגע.

השוק לא מעניין.

גולר לא יכול להיות שחקן קו. (לדעתי לא יכול להיות שחקן ריאל בכלל).

רודריגו סיים את הקריירה בריאל משום מה.

למסטנטואונו, על הנייר, יש את כל הכלים להיות שחקן קו מדהים. הוא מהיר, רץ בלי הפסקה והוא צעיר ומאוד רעב. חייבים להריץ אותו, שיקבל ביטחון ויתפתח.

כשהקבוצה כולה במשבר אי אפשר לצפות ממנו להיות המושיע ולהיפך למשל - כשהקבוצה שטפה את הדשא יחסית נגד ולנסיה הוא היה מאוד לא רלוונטי. בכל מקרה, לא פוסל אותו ומודה שלא צפיתי בו בריבר פלייט, אבל הוא ממש לא נראה שחקן מהיר. זה לא שהוא משיג בצעד את המגן שמולו. אנחל די מאריה למשל היה סילון, זריז מאוד ובקלות משתחרר לבעיטה. לא חושב שזה משהו שישתנה. הוא כן רעב מאוד, עובד על המגרש, מפעיל לחץ. מקווה שהוא באמת שיחק עם כאבים שהפריעו לו ולכן הוא היה לא טוב, ושיחזור לשחק יהיה פחות לחוץ.

תיאורטית פדה ואלוורדה כקשר כנף היה יכול להיות משהו סביר, כבר קרה בחצי הראשון בעיקר של עונת 2022-23, אבל הוא בכושר מזעזע. הפס שלו לא הולך, הבעיטות..

הנקודה על האין-תנועה ללא כדור של אמבפה סופר חשובה בעיניי. לפחות שינסה להתנהג כמו חלוץ

מעניין

הופתעתי

אתה אומר שהוא כבר רגיל להיות מפוטר אחרי חצי עונה, עבר את הסף של דרישות התפקיד ביונייטד.

הוא גם ריג’קט של ריאל מדריד, הזן החביב עלינו.

תחליף בליברפול.

סה"כ משחק אחד וסה"כ מונאקו, אבל נראה כמו כל מה שקיוויתי שיהיה תחת צ’אבי

ראיתי כמה אלמנטים:

1. עם הכדור, ואלורדה (לא תמיד כמובן) מיישר קו עם שלושה בלמים וקמא מצטרף ליד טשאומני, מה שמייצר התקפה עם חמישה שחקנים
  2. מגנים שנכנסים לאמצע או מכסים את הקו כתלות באיפה הקיצוני שלהם (ויני או מסטה). הבישול של ואלורדה לאמבפה הגיע כך
  3. המשך הסתמכות על האוסן בשבירת קו הקישור

מצד שני: ההגנה עדיין ב 442 (עוד מ 13/14…). אמבפה וויני לוחצים, אבל אנחנו מכירים את התבנית הזו: כשבא להם הם ירוצו וייצרו גולים מדי פעם. ברוב המשחקים זה כנראה לא יקרה. נגד מונאקו היה להם מה להוכיח. זה לא הלחץ הגבוהה במלואו שחלמנו שצ׳אבי יביא לנו.

זה היה משחק שהשאיר טעם של עוד, אבל הייתי רוצה לראות עוד כמה משחקי ליגה תחתיו כדי להתחיל לנתח מה עובד ומה לא. אם הקבוצה תמשיך עם משחק הלחץ והתנועה ללא כדור שראינו מול הצרפתים אז העתיד מאוד מעניין.

עדיין צריך לראות כיצד הוא יתמודד מול קבוצות שיידעו לנצל את היעדר המוח בקישור שלנו. קבוצות ששיחקו מולנו פתוח כמו שמונאקו שיחקה קיבלו בראש גם תחת אלונסו.

מה שהיה שונה זה שהשחקנים עשו די הרבה תנועה ללא כדור. מה שמוזר זה שלא נראה לי הגיוני שהספיקו להתאמן על כל הצירופים, התנועה וחילופי המקומות בשבוע שארבלואה מאמן

אתם יותר מדי מסתבכים, האמת די פשוטה (ועצובה). השחקנים באופן ברור לא סבלו את אלונסו ודי עשו שביתה אילטקית. ברגע שעזב, כרגע יש להם אש בתחת להוכיח שהבעיה הייתה באלונסו ולא בהם.

מה שעצוב זה שאפילו זה לא הספיק - לא הספיקו הפיטורים של המאמן כדי לגרום להם להפסיק עם השביתה האיטלקית ולתת להם מוטיבציה להוכיח את עצמם. גם אחרי זה הם המשיכו עם הזריקת זין כי חשבו שהשמש זורחת להם מהתחת ושהם מספיק טובים כדי לנצח בלי להתאמץ.

רק כשזה התפוצץ להם בפנים והם הפסידו והודחו מול קבוצה מפאקינג ליגה שלישית, גם אחרי שהמאמן שהשמיצו עזב, והם הבינו שהמאמן כבר לא פה כדי שיוכלו להתחבא מאחוריו ולהאשים אותו, והם קיבלו בעצמם את שריקות הבוז - רק אז הם נזכרו להתחיל להזיז את עצמם. נראה כמה זמן זה ישרוד, אני לא הייתי מהמר על יותר מידיי.

אם כך למה הם היו צריכים להיראות זוועה מול לבאנטה ולעוף מהגביע מול אלבסטה?
הייתה אווירה רעה עם אלונסו. אני לא יודע אם זו שביתה איטלקית, השחקנים בעצמם גם חטפו ים ביקורת וגם נפגעו. מדובר באנשים שהגיעו לטופ לא בשביל להפוך לבדיחה רק בשביל לפגוע באלונסו, לפחות לא כולם.