דיון הטקטיקה: עידן מחודש תחת מוריניו

הניתוח שלך די פוגע בול לסגל והסגנונות של השחקנים. רק אוסיף, אחת הסיבות שאמבפה החלוץ מצליח במונדיאל בזמן שזה לא ממש עובד אצלנו זה כי בכל שלב אוליסה צמוד לו לתחת. זה מוריד ממנו שמירה ומאפשר לו אופציית דאבל פס קלה, בזמן שאצלנו כל הזמן מנסים לבשל לו מצבים יותר ״קלים״. אמבפה הוא שחקן חופשי, צריך לבודד אותו ולאפשר לו להכין מצב ולבעוט- בזה הוא הכי טוב. ויניסיוס לא צריך לנסות לעבור את כל העולם כדי להעביר רוחב, הוא צריך להיות אופציה 2 או 3 כמו שדי מריה היה לרונאלדו ובייל.

הביזיון של השנתיים האחרונות כבר השכיח כמה כישרון יש בקבוצה הזו. המונדיאל ללא ספק מציף את זה, מאמין ומקווה שהמומנטום החיובי, הרכש (לדעתי, בול בפוני) וז׳וז׳ה יעירו את המועדון.

לפי מה שאני רואה יש שתי אופציות להשתמש בברנרדו סילבה. השאלה היא איזו מהן עדיפה?

אופציה 1:
קישור של ברנרדו סילבה ופדה (או מישהו אחר) באמצע כשג’וד מעליהם. ברנרדו יותר בתפקיד של
Deep lying playmaker ופדה כשחקן שמתרוצץ ומכסה שטחים. יכול לעבוד לטעמי, כנראה ב- 75% מהמשחקים של ריאל. מול קבוצות גדולות ובשלבים המכריעים של הצ’מפיונס כנראה שעדיין נצטרך קשר אחורי אמיתי (טשואמני).

אופציה 2:
ברנרדו מוצב בימין, לפחות “על הנייר”. בפועל הוא נכנס הרבה לאמצע ועוזר בניהול המשחק. זה מפנה את אגף ימין לדומפריס/טרנט. לא חושב שבגילו ברנרדו יכול ממש לשחק כשחקן אגף קלאסי, באופציה הזאת הוא כנראה כן מסוגל.

מעניין איך ישפיע המונדיאל על הכדורגל שנראה בשנה הקרובה. באופן ספציפי על ריאל וברצלונה.

על פניו הכדורגל של ברצלונה ניצח. פליק לא משחק כמו דה לה פואנטה אבל היסודות, בטח ברמת השחקנים, שם. גם בקדנציה הקודמת שלו הגיע מוריניו אחרי זכייה של נבחרת ספרד. גם אז הוא נדרש לעצור מכונת כדורגל. אמנם זאת לא אותה ברצלונה מאיימת מלפני 16 שנה אבל משהו באתגר המקצועי נותר דומה.

האתגר הגדול של מוריניו, גם מעבר לברצלונה, הוא לחזק את הקישור. להחזיר אותו למה שהוא מלכתחילה אמור להיות - קישור בין חלקי הקבוצה השונים. אחרת שוב נראה את אמבפה חסר אונים מול קבוצות מאורגנות יותר. דובר כאן על רודרי וזה יכול להיות מדהים אבל אני חושב שלפני שחקן כזה או אחר נדרשת מחשבה אחרת. האם טשואמני יכול להחזיק משחקים מול קישור טכני ומלוכד? אני לא בטוח.

לא

מעניין מה שכתבת. אני כן קצת חושש שהקישור יישאר לא מתפקד והציפיות נניח שברנרדו סילבה בגילו ואולי בעמדה שישובץ יעשה שינוי כה גדול - נועדות לכישלון. אורליאן טשואמני קשר בינוני ולא יותר וגם מוריניו של פעם אני בספק כמה היה יכול לקדם אותו.

מה שכן:
א.אולי זה לא כזה רע לשחק על מתפרצות? כי אלה עדיין מאפייני הסגל שלנו. אולי הכישרון כן יעזור מול הקטנות ומוריניו לא ייתן להם לנוח.
ב.לתחושתי חוץ מספרד שהיא מאסטרית בהנעת כדור, וארגנטינה בזכות מסי הפליּימקר המושלם וכן הרכב נטול מהירות מספקת - לכל הנבחרות במונדיאל היה נוח להתפרץ וקשה ליזום במשחק מסודר. מצרפת וברזיל ואנגליה ועד היתר.

אני נוטה לא להתחבר לפסקה הראשונה.
אני לא רואה איך ההצלחה של נבחרת ספרד משליכה על ברצלונה או להיפך. המצב לא דומה לשנים 2008-2012 אז הרכב הנבחרת הספרדית מנה 7-8 שחקני ברצלונה.
פדרי - שחקן מספר 2 בבארסה לא פתח בגמר וגם לא בחצי כמדומני.

ספיד. מוריניו רוצה יותר ספיד. מפתיע? לא, אנחנו יודעים כבר איך הוא אוהב לשחק, אבל אני חושש שהשאיפה לעוד מהירות על מה שכבר יש לנו לא מרמזת על שאיפות טובות. מה שאני מרגיש זה חד מימדיות. התבססות על מתפרצות, התבססות על יכולת אישית והיעדר המשחק הקבוצתי.

אתמול התקיים משחקון אימון קטן שאושש את הדיווחים שריאל מדריד של מוריניו הולכת לשחק 4231 בסיסי. מוריניו שיחק מערך שלנו יהיה מאוד מוכר, בלוק בינוני, והרבה חופש לשחקני ההתקפה לרוץ לעומק ולעשות ככל העולה על רוחם מיד עם חטיפת הכדור. בהרכב הדיי בינוני הזה (מסטה בלט לטובה, גולר היה גרוע ברמות והשאר לא היו קיימים) הם לא הצליחו לעשות יותר מדיי במחצית ששודרה. זו בדיוק הבעיה, אנחנו תלויים המון ביכולות אישית של השחקנים שלנו ויש מעט מדיי פתרונות טקטיים שמאפשרים לנו להיות קבוצה שסכומה גדול מסך חלקיה.

אסור לנו לשכוח למה מוריניו פה, והוא פה כדי להשליט סדר ולפתור את בעיות הגישה האגו והתככים. הכדורגל עצמו משני בעבודה שמוריניו צריך לעשות וכנראה שאת זה נצטרך לבלוע.

לא חושב שיש מה לשפוט את איכות הכדורגל במשחק אימון שבוע לאחר תחילת האימונים, או להאשים את תכניות מוריניו.
אם כבר היד החופשית שהוא מקבל בשוק חסרת תקדים ואמורה לאפשר לו להנחיל כדורגל נורמלי ולא בונקר ומתפרצות, להם הכי מתאימים הנגרידה הנוכחית.

בהתחשב בעובדה שמוריניו עד עכשיו התאמן עם פחות מחצי מהסגל הפותח שלנו, שרובם לא מאופיינים במהירות, או ביכולת לשחק משחק מסירות מהיר, כנראה שזו הסיבה שהוא אמר את זה.

ראיתי גם את המחצית ששודרה ואני מבין למה הוא מתכוון. השחקנים הכי מהירים שהיו לו בהרכב היו קאמבינגה, קרראס, והילד הג’ינג’י ששיחק באגף שמאל.

חוץ מזה היה לו בהרכב את חרבסטואונו שהיה איטי להחריד כהרגלו ולא עשה שום דבר חיובי (מודה שהייתי שמח אם היה עולה על האוטובוס חזרה עם השחקנים של אלקורקון ולא חוזר), אסנסיו, גולר, גונזאלו, לונין, וטרנט. כל השאר ילדים. הייתה מחצית חלשה שלא קרה בה כלום פרט לפנדל שחרבסטואונו סחט איכשהו וגולר החמיץ. ואולי כמה הכנסות כדור מאגף שמאל שלא הגיעו לאף אחד.

עוד מוקדם לשפוט את הכדורגל של מוריניו ע”פ מה שהלך שם, לטוב או לרע.

אני לא מדבר על איכות הכדורגל, אני מדבר על הכיוון שאליו הוא מתכנן לקחת אותנו. הדיווחים המקדימים, הבקשה לעוד שחקן מהיר, ומעל כל זה הטקטיקה שראינו ממנו אתמול מעלים לי חשדות.

מעבר לזה כמובן שצריך עוד לחכות ובלה בלה בלה.

מטרת המשחקים הראשונים היא לבנות כושר. אין להם שום משמעות טקטית או סגנונית.
מה גם, המשחק היה פתוח לציבור לאיזה 20 דקות. אז אני לא יודע איזו טקטיקה הספקת לראות.

כל ה״דיווחים״ על הסגנון שמוריניו מתכנן לקחת אותנו אליו הם דיווחי זבל שמתבססים על האובייס. לא צריך להיות מקורב למועדון כדי לדעת שעם אמבפה, ויניסיוס ו/או שחקן מהיר אחר נשחק כדורגל ישיר ולא טיקי טאקה.

אם מוריניו אכן רוצה לשחק ב4231 אז כן חסרה לנו קצת מהירות באגף ימין (או בכלל שחקן התקפה יציב שם)

לדעתי מה שעוד יותר חסר ממהירות זה שחקן טכני ויצירתי שיעזור לנו הרבה יותר מול קבוצות שמצופפות ומגינות נמוך - פה אוליסה היה נכנס בול

מאמין שמוריניו עוד יעבוד (חזק) על משחק קבוצתי, וגם על תבניות התקפה
אבל, שוב - זאת השערה שלי, זה שהוא מחפש בעיקר שחקן שיוכל לעבור ולקחת שחקנים ב1-1 בשני האגפים (ויני בשמאל וחיזוק בימין), וזה כן דבר שהוא מאוד נצרך בשבילנו גם מול הגנות שמצופפות - יתן לנו גיוון ויכולת לרווח וליצור איומים משני האגפים

אותי מאוד מעניין לראות מי יהיו צמד הבלמים הבכירים במהלך העונה הקרובה, או לפחות בתחילתה. מיליטאו הרי לא כשיר כמו שכבר התרגלנו כך שמבחינת מועמדים להרכב יש לנו את רודיגר, האוסן וקונאטה, בהנחה שאת אסנסיו די מנסים לדחוף החוצה ובין כה וכה לא חושב שהיה נספר כבלם להרכב.

אני חושב שקונאטה ורודיגר יושבים על אותה משבצת פחות או יותר כבלמים פיזיים וחזקים. אני מניח שבתור התחלה רודיגר יפתח בהרכב וקונאטה יצטרך להוכיח את עצמו ולתפוס מקום בהרכב. האוסן כנראה יהיה זה שישלים אותו ואין ספק שזה חתיכת מבחן עבורו.

הוא סיים עונה שהתחילה מבחינתו די טוב, עם מעבר נוצץ לקבוצה הכי גדולה בעולם, השתלב יפה בהרכב של הנבחרת והייתה התלהבות סביבו, ועם הזמן הוא רק הלך ודעך ודי יצא קירח מכל הכיוונים. אני מקווה בשבילו שגןןקא עכשיו כשהעיניים כבר פחות עליו, והוא הולך לעבוד עם מוריניו שכבר מכיר אותו, הוא יצליח להתעלות על עצמו ואולי להתחיל לפרוע את השטרות על אמת.

האם זה מרכז הגנה שהייתי סומך עליו במאה אחוז? לחלוטין לא, אבל למרות שהיו דיבורים בתחילת הקיץ על בלם נוסף שיגיע, האופציות די הצטמצמו ואפילו שפלורנטינו חורג ממנהגו בשנים האחרונות ופותח את הכיס, הוא מעולם לא היה חסיד של שחקני הגנה וקשה לי לראות בלם נוסף שיגיע.

אני מסכים שנכון לעכשיו אין לנו בדיוק את ההגנה הכי נוצצת או אפקטיבית על הנייר, אבל…

צריך לקחת בחשבון שבהגנה יש עוד כמה פקטורים שצריך לקחת בחשבון. אם דאמפריז, קוקו, קאררס, וטרנט יצליחו לייצר שקט מסויים מהאגפים, זה יקל על הבלמים שלנו מאוד. תוסיף על זה קישור אחורי קצת יותר יציב (עם או בלי רודרי, למרות שעם יש לכך יותר סיכוי), וכבר הורדת את הלחץ הפוטנציאלי על ההגנה שלנו משמעותית.

כמובן שזה האידיאל, אבל אם יתמזל מזלנו וככה הדברים יתפתחו, אז אני בסדר עם חומר השחקנים שיש לנו כבלמים לעונה… לפחות עד שאחד מהם יקרע את הצולבת :wink: (טפו, טפו, חמסה! - בצחוק כן?)

לא יודע. באמת שלא יודע. הוא מבקש עוד אינדיווידואליסטים בקבוצה הכי אינדיווידואליסטית שאפשר. אין לי מושג מה גורם לך להאמין אבל אני כמובן גם מקווה.

מוריניו תמיד אהב שיהיה לו את השחקן-שניים בהתקפה שיכולים לעשות מצב או גול מכלום, כשהוא משאיר את שאר הקבוצה מאחור לעשות הגנה כשצריך

אבל מעל הכל העיקרון הכי גדול אצל מוריניו זה שהקבוצה היא מעל הכל ומעל כולם, לא יהיה אכפת לו להיכנס גם באמבפה ובסוף מה שחשוב זה שכל אחד עובד בשביל הקבוצה.
אם הוא מצליח להנחיל את זה אנחנו נתחיל לראות חלק התקפי של אינדיוודואלים שגם יודעים ויכולים לעבוד ביחד

בהנחה שויניסיוס בחוץ ודיימונדה בפנים, מעניין לראות איך זה ישפיע על שאר חלקי הדומינו.

אופציה א׳: להישאר עם מה שיש כרגע. דיימונדה נכנס להרכב במקום ויניסיוס; מחלטרים בכנף ימין עם מי שזמין- ברנרדו, פדה וכו׳. זה מאפשר רוטציות כבדות יותר אבל הבעיות הקבועות נשארות- אמבפה יצטרך להציל את המולדת, וגם נראה שדיימונדה שחקן קו ימין טבעי וזו אחת הסיבות שחתם.

אופציה ב׳: היהלום של 2024 עם אמבפה ודיימונדה על תקן ויניסיוס ורודריגו, משודרג עם ווינגבאק אמיתי בצד ימין. בפועל, כנראה סוג של בלאגן א-סימטרי.

אופציה ג׳: החלום. מוריניו הופך את בליגנהאם לחלוץ, משחקים 4231 או 433 עם ג׳וד במרכז, דיימונדה בימין, אמבפה בשמאל; ברנרדו או גולר על תקן ״מכניס הכדורים״.
לא יודע כמה זה ריאלי, אבל בגדול זה פותר כמעט כל בעיה בהתקפה:

• הדקות הכי טובות של ג׳וד אצלנו ובמונדיאל הגיעו דווקא כששיחק כחלוץ או פולס 9

• הפינישר הכי טוב בקבוצה מתקרב לשער

• נפתר הפלונטר מול גולר וכל מספר 10 פוטנציאלי, כמו אוליסה וניקו. במקום לדרך אחד על השני, הם יוכלו להאכיל אותו בכדורים.

• פיתרון אלגנטי לעידן בו גם החלוץ משתתף במשחק הלחץ והנעת הכדור, אבל עדיין יש קרבות חפירה לנצח

בליגנהאם שחקן סופר אינטילגנטי שפורח דווקא באיזורים צפופים ובדאבל פסים; הוא יכול להיות דבק בהתקפה. זה בעיקר תלוי בו ובכמה פרקטי המעבר הזה שעל הנייר די דרמטי, אך בפועל לא כזה שונה מהתפקוד שלו בהרבה משחקים.

בלינגהאם לא חלוץ, והוא לגמרי מאבד את עצמו כשהוא עם הגב לשער
כל המשחקים הכי גרועים שלו זה כשתוקעים אותו גבוה בין הבלמים.
הוא לא מסוגל לקחת כדור ארוך על בלם כמו חלוץ, לא עם הגב לשער, לא תנועת עומק של חלוץ כשכל ההגנה עליו, לא לריב עם בלמים ולהרוויח כדורים ולשמור על הכדור כמו חלוץ. כי הוא פשוט לא חלוץ. הוא קשר מדהים עם תנועה מדהימה מקו שני. זה כמו להגיד שלמפארד, ג׳רארד או קאקא היו צריכים לשחק חלוצים כי הם ידעו להגיע לרחבה ולתת גולים.

בלינגהאם מסוכן כשהוא מצטרף מקו שני עם הפנים לשער

הדקות והתקופות הכי טובות של בלינגהאם (ואגב, גם כל התקופות הכי טובות והתארים של אמבפה) היו כשיש חלוץ אמיתי - ככה החלוץ מושך את האש, בלינגהאם גם יודע לתת את הפס לגול וגם יכול לנצל את השטחים להצטרף מקו שני

החלום זה להביא חלוץ אמיתי. ככה אמבפה יהיה על האגף ויהיה עוד יותר מסוכן, ככה נהיה הרבה יותר יעילים מול בונקרים.
אני לא חושב שיגיע מישהו כזה אלא אם כן ויניסיוס נמכר, וגם אז זאת שאלה גדולה של מי. אם ויני בדרך לארסנל אין סיכוי שהלאנד מגיע, אולי אפשר לדבר על איזה טרייד ביניהם
אני הייתי מבסוט אם עונה שעברה היו הולכים על ששקו שעכשיו ביונייטד, לדעתי הוא חלוץ נהדר שעתיד להיות חלוץ טופ ובין הטובים בעולם

אני הייתי משוכנע שנערך מערך לא סימטרי, בכנף ימין שחקן קו לא אמיתי נניח פדה ואלוורדה שמוסיף מהירות שזה טוב, אגרסיביות ובייביסיטר לדנזל דומפרייס נניח, ובכנף שמאל המסה הכבדה הרי גם ויניסיוס ג’וניור שם וגם קיליאן אמבפה לפעמים נמשך שמאלה וגם ג’וד בלינגהאם. עם רכישתו של יאן דיומנדה יש לי קצת סלט בראש כנ"ל לגבי העמדה של ברנרדו סילבה. אין לי בעיה לראות את אורליאן טשואמני נמכר או את אדוארדו קמאבינגה וטשואמני יהיה שחקן ספסל.

רק לא רוצה לראות את ברנרדו בכנף אין בזה צורך, היה די חלש במונדאל ובמנצ’סטר סיטי שיחק בעמדה אחורית. עד שרודרי לא חותם אנחנו צריכים שיעזור לנו מאחור בבניית התקפות.

גונסאלו גארסיה יעזוב ככל הנראה לפולהאם ב-50 מיליון יורו וזה טוב להתפתחות של השחקן אבל עדיין נשארת הבעיה של חלוץ שעולה מהספסל ומכריע משחקים בנגיעת זהב ברחבה ומוסיף שם מסה, לא חושב שאנדריק הוא הסגנון.

קודם כל, אני מסכים עם רוב מה שכתבת. הבעיה היא שזה נכון לכל חלוץ אצלנו בקבוצה, ולרוב חלוצי הטופ. פראן טורס יודע לריב עם בלמים? דמבלה משחק עם הגב לשער? מה לגבי אמבפה וחוליאן אלברז?
מאז שבנזמה הלך החלוצים אצלנו היו רודריגו, ויניסיוס, חוסלו ואמבפה. בליגנהאם פיזי וטוב ברחבה מכל מי שציינתי מלבד חוסלו שכמובן מוגבל ברוב היבטי הכדורגל.

בנוגע להשוואה ללמפארד וג׳רארד- הדמיון היחיד הוא בלאום ויכולת הבקעת השערים. שניהם היו תופרים שערים מ30 מטר והיו מוסרים טובים בהרבה מג׳וד. קאקא השוואה יותר טובה- וגם הוא לדעתי בימינו היה מוסט לקו או לחוד, כמו רוב מספרי העשר בעשור האחרון.

בליגנהאם משיג את רוב השערים שלו דווקא כשהוא סוחב בלמים על הגב, כשמרימים לו או בריבאונדים. במונדיאל ״עקף״ את קיין במיקום לא מעט וכמעט לא היה מעורב בבילד אפ לפרקים ארוכים, זה למפארד?

״החלום זה להביא חלוץ אמיתי״- ששקו??? ולאחוביץ׳? שמעתי שלבנדובסקי במבצע. לא תודה, הם לא היו שורדים פה יומיים.
התאהבתם בחוסלו-ים. יש סיבה שפליק, אנריקה וכו׳ בוחרים לשחק בלי חלוצי 9. אפילו בארסנל האברץ פותח במקום יוקרש במחצית הזמן, וזה חלוץ שעלה להם 70m לפני שנה.

בכל מקרה זה עניין של כלכלה: בצ׳לסי למפארד היה השחקן הכי טוב ולכן שיחק כ10 רוב הקריירה, אבל בסיטי כשהיה ״סתם שחקן״ בדמדומי הקריירה שיחק בעיקר כקשר אחורי; ג׳רארד הוזז תמיד לפי צורך הקבוצה, מ10 לבוקס טו בוקס, 6 ולדעתי הייתה גם תקופה קצרה ששיחק בקו.

בליגנהאם נתן את העונה הכי טובה שלו (ולדעתי, הטובה היחידה) כחלוץ שני, דיימונדה נתן את העונה היחידה בקריירה בעיקר מקו ימין ואמבפה הוא השחקן הכי טוב שלנו והכי טוב כשהוא מגיע מצד שמאל. אפשר להמשיך להקריב חצי הרכב בשביל שג׳וד יהיה ״10״ אבל לדעתי זה גם לא יקרה. אפשר לשלב איזה אנדריק במקום אבל זה גם לא עובד.