בריאות משה
אל תיקח עצות משביט, זה כמו לקחת עצות מאדריאנו
הוא יותר שביר ממך
לא יאומן הוירוס פיפא הזה. החלמה מהירה משה
אשכרה נפצעתי בבצ׳אטה. יש יותר שברירי מזה? כבר שבועיים אני עם קביים. אני מחר עושה צילום לראות מה הלו״ז.
אמרתי לך יש לי חברה ממש טובה שרוקדת מלא בצ’אטה וגם זוק וחופרת על זה.
אם לא היא לא היה לי מושג על מה אתה מדבר
בקניה באילת, סמארטפון לדוגמה, אני יכול לקנות עם האשראי שלי 4 מכשירים? האם צריך להיות דווקא תושב אילת?
צריך לעשות איזו קניה של 3 מכשירים ורוצה לדעת אם יתנו לי…
תושב אילת לא צריך. יש חנויות שמגבילות מספר מכשירים לכרטיס אשראי ספציפי או לקונה, שווה לברר מראש. אבל אם תפצל בין חנויות לא תהיה שום בעיה.
על כל פנים, חייב לשלם עם כרטיס האשראי של הקונה במקום הרכישה. לא ניתן לשלם מרחוק (למקרה שלא הכרת את זה).
יש עוד כמה מגבלות.
אתה לא יכול לרכוש יותר ממוצר אחד מאותה קטגוריה (קטגוריה היא: פלאפון, מחשב נייד ועוד) - אתה צריך להראות ת.ז ולפי זה הם יודעים.
אולי יש דרך לעקוף את זה דרך קנייה בחנות אחרת עם אותה תעודת הזהות אבל אני לא מכיר.
בנוסף, על כל אדם שאיתך אפשר לקנות עוד מוצר אחד מאותה קטגוריה - עם הת.ז שלו.
אם ביצעת רכישה בשלושת החודשים האחרונים מאותה קטגוריה, זאת גם בעיה.
וואי מרגיז… רציתי לקנות לי סמארטפון ולאחותי אייפון וחבר שלי רצה לקנות לעצמו.
נראה איך נעשה את זה.
אני רק שאלה,
מותר לך להסתובב עם טלפון לא כשר?
בהנחה שלקחת לעצמך חירות שכזו, יש ל לך ממי לחשוש?
אתה מנהל, תעביר את השאלה שלי לת׳רד המתאים.
מעניין אותי השוני התרבותי שאני מכיר מרחוק ודרך התקשורת רוב הזמן, אבל לא ממש ממקור ראשון ![]()
כיום טלפון כשר זה יחסית אקסטרים, הרבה חרדים כבר מסתובבים עם טלפון חכם. בטח חרדים שעובדים, עוקבים אחרי ספורט, וכותבים בפורומים אינטרנטיים כמו דן.
חוץ מזה שיש גם עניין תרבותי, של חרדים מהארץ מול חרדים מחו"ל (גם כאלה שכבר עלו לארץ). אאלט דן מארה"ב במקור, והחרדים מחו"ל לא מכירים את כל ההמצאות וההחמרות שהחברה החרדית כאן בארץ הוסיפה על עצמה (מה גם שכשחרדי גר בחו"ל, הוא הרבה פחות יכול להרשות לעצמו את כל הדברים האלה - כל החברה מסביב לא תומכת בכל ה"שגעונות" האלה. כשמקרה הקצה של זה כמובן הוא ההמצאה החרדית הארצישראלית של “לומדי תורה לא צריכים לעבוד לפרנסתם”).
חיפשתי ת’רד מתאים - לא מצאתי…
יש לי סמארטפון מ2011 בערך. התחיל עם סמסונג אומניה - וואי הוא היה איטי, אח"כ גלקסי 2, אח"כ שיאומי mi5 ואח"כ עוד שיאומי אולי mi6 או משהו דומה, אח"כ גלקסי s20 שאני עדיין איתו.
אז בתחילת דרכי זה היה אולי חריג, היום יש בכל בית סמארטפון. טוב לא בכל בית אבל בהרבה מעבר ל50-60 אחוז.
הקורונה הביאה את האינטרנט לבתים, אנשים היו חייבים להמשיך את החיים מתוך הבית הסגור וזה מה לעשות אפשר רק עם אינטרנט. מאז ועד עכשיו בכל בית שני יש סמארטפון והטאבו די נשבר.
הציבור שאין לו סמארטפון הוא בעיקר ילדים ונוער עד גיל 20 בערך, זה עיקר הפער. שאר הפער נמצא אצל חברים יותר דוסים מיינסטרים. וכאן אני בא לספר לכם שיש בציבור החרדי ריינג’ גדול מאוד ויש מלא חרדים שיש להם אורח חיים הכי עכשווי שאתם מכירים, והם עובדים, והם משרתים בצהל, והם חיים את החיים הטובים, והם לא מעטים!!
@EJB החלק הראשון נכון, החלק השני ממש לא. אני לא קרוב לאמריקאי, דור 9 בירושלים… מקורי לגמרי. ועדיין מסתובב גאה עם סמארטפון, כשהעולם מתקדם לשם וכל ההתנהלות שלנו מול הבנקים ומול קופות החולים ומול מוסדות הממשלה והמדינה למינהם, אתה פשוט קונה סמארטפון, והוא עולה 600 שקל, והסים עולה 20, ואחלה בחלה.
תודה.
זו אינפורמציה מעניינת וחשובה ![]()
![]()
כמות בני הנוער החרדים שראיתי בירושלים יושבים מחוץ לחנויות עם הסמארטפון שלהם (ולפעמים שקית בשביל הבגדים החרדים) בשביל האינטרנט היא יותר גדולה מכמות האוהדים באליפות העולם למועדונים…
גם הצעירים כבר בתוך זה אפילו אם זה לא out in the open
בן אתה לא גר בבלגיה?
האמת היא שתלוי איזה חרדים. יש חרדים ממש אדוקים שאצלם זה ממש יהרג ובל יעבור. הם אפילו לא ישבו באוטובוס ליד מישהו שנראה כבעל סמארטפון פוטנציאלי. בדרך כלל מדובר בחסידים, או בשכבות היותר קיצוניות של הליטיאים והספרדים. משהו כמו 20% מכלל החרדים בהערכה גסה ולא מבוססת. חוץ מהם יש כ40% שיש להם גישה לאינטרנט, אולי איזה סמארטפון אחד לכל הבית שאבא מחביא בארון, מתוך הבנה שאמנם זה אסור אבל לפעמים צריך בשביל מיילים ולהעביר מסמכים (כדי לבקש הנחות כמובן חח). ליתר יש סמארטפון, לפעמים רק סמארטפון, לפעמים סמארטפון וגם טלפון כשר כדי שאם יתקשרו מהתלמוד תודה של הילדים לא יראו מספר לא כשר. חלקם כבר שולפים את הטלפונים בציבור.
הציבור החרדי “סובל” מחדירה של הסמארטפונים לתוכו ויש שם הרבה נסיונות להלחם בזה.
כבר פחות. כבר לכל הקודקודים בציבור יש סמארטפון. קצת קשה להגיד לבן אדם סמארטפון זה חזיר!! כשהמנהל של התלמוד תורה עם זה, כשהמנהלת, שהעסקן הזה והזה, כשלחלק מהרבנים יש בגלל שהם בקשרים עם תורמים מחו"ל, בקיצור, זה הולך ונהיה לא ריאלי להלחם בזה. הכיוון יותר זה כל מיני סמארטפונים עם הגנות כאלו ואחרות, ומודה שגם כאחד שאין לו הגנה בסמארטפון (ושיכול לפרוץ את ההגנות החלשות בקלות יחסית) - שזה לא דבר רע למננן את הזמן בסמארטפון רק לדברים נצרכים ופחות לבילוי ושריפת זמן.
כן אני גר בבלגיה אבל חייתי בירושלים לפחות עשור במצטבר.
קניתי לאחרונה אייפד ואני מחפש אפליקציה שתשמש לכתיבת סיכומים (בעצם תחליף מחברת דפים רגילה). המלצות כלשהן?
חינמי? או שמוכן לשים כמה שקלים?
האופציות החינמיות לחלוטין הטובות ביותר הן notes המובנית ו-OneNote של מיקרוסופט. GoodNotes מעולה והכי הולכת על קונספט המחברת, אבל הגרסה החינמית מוגבלת במספר המחברות שניתן לפתוח. אם זו לא בעיה מבחינתך, הייתי מנסה אותה.
אני מכיר רבים שאוהבים מאד את Notability, אבל לא יצא לי לנסות. גם שם הגרסה החינמית אמורה להיות מוגבלת באופן כלשהו, לדעתי משמעותי יותר מב-GoodNotes.
שאלה קצת מפגרת, מעדיף לשאול כאן: סיימתי את עבודתי כמדריך ילדים בבית הספר בו גדלתי. עבדתי בדיוק שנתיים וחצי. אני מניח שהצטברה לי כמות יפה של ימי חופש. ביזבזתי אולי שלושה בכל התקופה הזו בניגוד לאחרים שטסו לחו"ל וכדומה. ימי מחלה? - פעם אחת, בלי להביא אישור מרופא. כתבתי מכתב התפטרות לבקשת החברה - וציינתי את הרעת התנאים וכדומה. אני אמור לקבל תלוש אוטוטו בעשרה באוגוסט - ימי החופשה שצברתי - אני מקבל אותם עכשיו בכסף? ויש משמעות לצבירת ימי מחלה? אני מרוויח שעתי כמובן ולא גלובאלי.