אני לא מומחה, רק אומר מניסיון.
ימי חופשה אתה אמור לקבל בכסף.
ימי מחלה - לא.
ימי מחלה חסר משמעות לחלוטין. ימי חופש - אתה זכאי לקבל אותם בשכר. יש מעסיקים שמנסים לדחוף עובדים לקחת את ימי החופש שנצברו להם, או חלק מהם, על חשבון 30 ימי ההתרעה מההודעה על ההתפטרות - תדע שאין להם שום אפשרות חוקית לחייב אותך. יכולים להגיד לך לא לבוא פשוט, מסיבות מורליות או אחרות, אבל לא להכריח אותך לקחת את ימיי החופש במקום כסף.
מסכים לנאמר מעלה על ימי חופשה, מה שלא ניצלת חייבים לפדות ביום העזיבה. אגב זה לא “רווחי” כמו ניצול ימי חופשה, כי המעביד משלם את כל ההוצאות הסוציאליות על העובד (קופות גמל למיניהן) גם כשעובד נמצא בחופשה וכמובן לא משלם לקופות בעת פידיון, אבל זה נכון רק לעובד שלא מתכנן לסיים את העסקתו במקום העבודה.
לגבי מחלה הכלל שנאמר הוא נכון, אבל יש מקומות עבודה בהן כן נהוג לפדות את ימי המחלה בשיעור מסוים, בעיקר מקומות הסתדרותיים, ואולי גם בתי ספר- תצטרך לברר זאת.
בעיני לא פחות חשוב שתיעדת את העזיבה באותו מכתב על בסיס הרעת תנאים, כי לעניין פיצויי פיטורין יש הבחנה בין מפוטר (הזכאי למשכורת חודשית אחת לכל שנת העסקה, ככל שהשלים מעל שנת עבודה) לבין מתפטר, שזכאי רק אם התפטר בנסיבות שחוק פיצויי פיטורין רואה כפיטורין ואחת מנסיבות אלה היא התפטרות מחמת הרעה מוחשית בתנאי עבודה. לכן נראה שאתה גם זכאי לקבל את מלוא פיצויי הפיטורין.
כן - עדיפות לאפליקציה שמדמה מחברת.
עם מה אתה משתמש?
יצא לי להשתמש בכולן בתקופות שונות. אם המגבלה של מספר המחברות לא מפריעה, הייתי הולך על GoodNotes.
One note היא מעט אוברקיל. הייתי מנסה לשחק עם כולן ולבחור בהתאם למה שהכי זורם ומותאם.
תודה רבה לכל מי שכתב על הנושא ששאלתי עליו, הבוקר נכנסה משכורת ועם 25 ימי חופש - השכר גם נראה יותר טוב - חבל שלא כל פעם
כשביקשתי מהם ‘לפתוח לי את החוזה’ הרגשתי כמו שחקן כדורגל.
לגבי ימי המחלה - גם בצבא מעולם לא הוצאתי גימלים. פעם אחת הייתי חולה מת ולא קיבלתי, פעם שנייה ניסיתי לעשות הצגה בביקור רופא ואפילו אבא שלי בא איתי וזה לא עבד. כמעט שלוש שנים בפלמחים בלי גימלים. בעבודה הבאה אני אהיה קצת פחות ילד טוב ירושלים ויותר ממזר.
מה לגבי פיצויים, כפי שתיארת (מעל שנתיים והרעו לך את התנאים) נראה שבהחלט מגיע לך לפי חישוב של מכפלת הותק בשנים בשכר האחרון, וכנראה גם שהכל פטור ממס?
זה בטח תלוי באחוזי משרה, הוא כתב שהוא עובד שעתי.
הנחתי שאחוז המשרה די אחיד. אני לא עו"ד ולמי שאינו במשרה מלאה- מן הסתם יש הגדרת אחוז משרה.
רק חשוב לוודא שהפיצויים מתקבלים, כי לרוב סיום עבודה אגב התפטרות משחרר את המעסיק מחבות הפיצויים. רובנו הרי לא מודעים למלוא הזכויות וכל אחד ב"קריירה" שלו עשה טעויות התנהלותיות שעלו לו בכספים מבלי שאפילו ידע שיכל להיות אחרת. הרבה מעסיקים מנצלים את חוסר הידע הזה.
אני תמיד ממליץ לכל אחד שמתחיל או מסיים עבודה במקום מסוים שיוודא שהוא מקבל מה שמגיע לו לפי חוק ויש כל כך הרבה היבטים לחשוב עליהם כך שכדאי להתייעץ עם בעלי מקצוע, כי שיחה אפילו של כמה דקות פתאום תראה לך פן שלא היית מודע אליו, ולכולנו יש מכרים מביני עניין.
מנסה להוריד טורנטים ופתאום מקבל הודעה שהאתר חסום ע’'י שירות הסייבר של בזק.
מישהו יודע איך עוקפים?
מבטלים את שירות הסייבר של בזק, או מפסיקים להוריד פורנו.
Tor יא חביבי
תתבייש לך!
תגיד לי שאתה זקן בלי להגיד את הגיל שלך…
מי מוריד פורנו בימינו?
וטורנטים וכל זה … זה לא אומר שאנחנו כבר זקנים…
עוד מעט יעלו באוב את האימיול …
למה לא להוריד בעצם?
אם יש לך כמה קילו פנוי בדיסקט?
לא חשבתי שזה קורה פשוט…
היום הכל בסטרימינג גם סרטים וכאלה.
הבת שלי משרתת בבסיס שנמצא בחור כלשהו בדרום. שאטלים יש בקושי וצריך להירשם מראש, אוטובוסים מגיעים פעם באף פעם, והמוניות לא רוצות להגיע גם, למרות שזה 15 דקות נסיעה מעיר.
יש ישובים קטנים באיזור.
חשבתי אולי שתנסה אפליקציית נסיעה שיתופית, אבל אני לא מכיר. מישהו יכול להמליץ?
היה כזה פעם בוויז, אבל מסתבר שביטלו בארץ.
בתור אחד שגר בחור בדרום (מנחש שלא כזה רחוק ממנה) אין דברים כאלה פה
לכל עיר/קיבוץ יש מין וואטאפ טרמפים משלו, בספקש שיהיה לה איך להעזר בזה.
השאטלים זה באמת חרא
איחור רציני, אבל עכשיו הורדתי וזה לא עזר.
מקבל הודעת שגיאה אחרת פשוט.
היום אני פונה פה לחברי הפורום בבקשה קצת אחרת
מקום העבודה שלי ניזוק, החווה הטיפולית שפועלת לתת מענה לכל כך הרבה אנשים ולקהל יעד גדול ומגוון זקוקה עכשיו לטיפול בעצמה.
בתוך כל הקושי אנחנו ממשיכים לתת שירות, בקושי ובאופטימיות אבל הפעם במקום להעניק עזרה אנחנו מבקשים אותה.
כל תרומה, כל שיתוף, כל העברה לחברים ומשפחה תעזור כדי שנוכל לשקם את החווה מחדש.
גם עבודת כפיים תעזור.
עזרו לנו, לסוסים ולכל הילדים והמבוגרים שמגיעים אלינו להשיב את החווה לקדמותה ולהמשיך לתת עוד שנים של עשייה וטוב לערבה ולאילת ![]()