מה צריך? :: בואו ננסה לעזור

אם תוכל לשתף קישור לתרומה כספית שלא פייסבוק אני יוכל לעזור טיפה

אין לי פייסבוק חטפתי באן

לתרומות-

העברה בנקאית:

החווה הטיפולית מול הרי אדום, בנק מזרחי (20), סניף 470 (אילת), מספר חשבון- 101132

פייבוקס למספר : 0545642744

והמון תודה!! :heart:

בוצע שהיה בהצלחה

השתמשתי עד עכשיו ב-adblock plus ליוטיוב. לאחרונה הוא ממש עושה בעיות.

מכירים את התופעה? מישהו יודע להמליץ על תוסף אחר? תודה :folded_hands:

תעשה מנוי לספוטיפיי.

לי היה גם את הבעיה הזו ואין לי חשק להתעסק עם כל מיני תוספים מפוקפקים

עברתי לBRAVE דפדפן וזה פתר הכל.

יש לי… אני מחפש פתרון לסרטונים, לא למוזיקה

מה הופך את הדפדפן לפחות מפוקפק?

לא שכרום הוא שיא השמירה על פרטיות או משהו..

באיזה אופן ברייב פותר לך את הבעיות?

דיברתי באופן ספיציפי על הפירסמות ביוטיוב , הוא חוסם את כל הפירסומות שם

אני כבר לוקח כמובן מאליו שהסינים כבר יודעים הכל…

בוא נגיד כך בכל מקרה הוא לא יותר גרוע מכרום ברמת הפיקפוק…

זה מנטרל פרסומות ביוטיוב

פסימי אבל מנסה שוב - מי שיש לו קצת קשרים בפייסבוק או ממש-ממש-ממש טוב בדברים האלה - אשמח לעזרה.

בשעה 19:30 נחסם לי לפתע החשבון האישי שלי, לא רבתי עם אף אחד כמובן. הגשתי ערעור והחשבון חזר כעבור שעה, אבל מה? ללא הדף realmadrid.co.il - אין לכך זכר!

אני כאילו מתכתב פה עם בינה מלאכותית\עזרה מטעם Meta..הראו לי כל מיני דרכים כמו ‘שחזר דף’ וזה עדיין לא מופיע, הראה לי דפים אחרים אבל לא את הדף הזה, הזוי. ניסיתי להגיש כמו ערעור ולהסביר אבל לכו תדעו כמה זמן זה עלול לקחת. מבאס ממש

מקווה שכולכם חיוניים ולא בחל"ת כמו עבדכם הנאמן. נכנסתי לאתר של לשכת התעסוקה וצריך גם להעביר טפסים לביטוח לאומי, נראה לא כיף. רק אם מישהו הבין ויכול לחלוק איתי את הידע הזה:

-אני חוזר לעבוד מחר, מדובר בשלושה שבועות של חל"ת. מקבלים פיצוי רק מהיום ה-15 כלומר אחרי שבועיים או כבר מהיום הראשון? זה גורף במשק או תלוי “בחברה” שאתה עובד בה?
-והפיצוי הוא לא מלא נכון? איזה 40%?

זקוק לחכמת ההמונים,

לקנות דירה כן או לא? אני רוצה שכירות אבל מרגיש לי ממש מטופש לשרוף 7k בחודש רק על שכירות. כחרדי וחובב ליטורגיה אני די סובב סביב אזורים מסויימים (בניינים מעורבים זה נהדר, קומה גבוהה 8+ פחות), וכיום אני לא מתפשר בחיים על ממד (כבר לא יכול לרוץ למקלטים… עייפתי סופית).

נכון לקנות עכשיו דירה? נכון לקנות בכללי דירה? כרגע מדבר על דירה ראשונה, נטו מגורים.

לדעתי הצנועה התשובה היא כן. השוק כרגע הוא מה שמכונה “שוק של קונים”. יש הרבה גמישות במחירים מצד המוכרים בשל אי הוודאות, קרי ניתן להוריד אותם בסכומים יחסית משמעותיים.

ומה הדרך הטובה לממן את החוויה הזו? כמה הון עצמי, כמה משכנתא, ואיך להשיג כסף בלי ריביות מטורפות? נניח, הלוואה דרך קרן השתלמות זה ריבית נמוכה מאוד, מה עוד? מנסה למקסם את האפשרויות ולדעת כמה אני יכול לשים על דירה.

לדעתי יהיה לך קשה להשיג הלוואה כלשהי* בריבית יותר אטרקטיבית מהריבית של המשכנתא עצמה (שהיא כאמור הלוואה שמגובה בנכס נדלן ולכן פחות מסוכנת לבנק), כך שאני הייתי ממליץ לקחת מקסימום מימון (25% הון עצמי 75% משכנתא לדירה יחידה).

* יש בנקים שנותנים הלוואות הצטרפות של עד כ-100 אלף ש”ח בריביות מעולות, החיסרון הוא שהן בד”כ לתקופות קצרות יותר מהמשכנתא (15 שנה מקסימום לדעתי) כך שההחזר יחסית גבוה. אם אתה יכול לעמוד בזה אז זו בהחלט אופציה טובה, אם אני זוכר נכון צריך להעביר משכורת אחת לפחות לאותו בנק וזה כרוך בשימוש בסכום מסוים באשראי שמונפק ע”י הבנק (2000 ש”ח פלוס מינוס).

אם מישהו נתקל באופציות יצירתיות נוספות שלא כתבתי כאן הוא מוזמן להוסיף.

יש גם בנקים שנותנים עד 40,000 ללא ריבית בתנאי שמעבירים את העו״ש אליהם.
גם אני בתהליך הזה כרגע, והריביות כיום די טובות. גם לי המליצו לקחת מקסימום מימון על המשכנתא
בנוסף גם שווה להוציא תעודת זכאות ולקחת מסלול של זכאות (לא משתלם מבחינת ריבית, אבל - ) בסכום ממש קטן (לדוגמא על סך של 5,000) וזה מקנה לך הנחה בעמלות של פירעון מוקדם (נגיד אם תרצה עוד כמה שנים לעשות מיחזור משכנתא ולקבל ריביות טובות יותר)

@Niro ו @Shayy

למה מימון מקסימלי? לא כדאי לשלם מראש כמה שיותר בהון עצמי? או שאני לא מבין מה אתם אומרים? (כנראה)

לדעתי לא כדאי לקנות דירה אף פעם אם אתה חושב רק פיננסית.
7K בחודש אתה משלם על דירה ששווה כמה? 3 מיליון?
איפה שאני גר , שכירות שנתית היא בערך 3% מערך הדירה. כלומר אם יש לך 3 מיליון, עדיף להשקיע אותם באפיק יותר רווחי, ולתת 3% על השכירות.
אם ערך הדירה משמעותית יותר נמוך, ולכן אחוזים של השכירות יותר גבוהים, אז זה משנה את התמונה. אם אתה חושב שמחירי הדירות עוד יעלו בהרבה, גם זה שיקול חשוב מאוד, אבל לא נראה לי שזה הולך לקרות.

אם אין לך את הכסף, ואתה הולך לקחת משכנתא גדולה, אז קנייה לא כדאית עוד יותר.

מסכים לגמרי.

אה, כי אם יש לך עודף הון עצמי עדיף להשקיע אותו לטווח ארוך בתשואה גבוהה יותר ממה שתשלם על המשכנתא :slightly_smiling_face:

בגדול משכנתא נחשבת הלוואה “טובה” בתנאים חד פעמיים שלא תצליח להשיג אחר כך, ככה שכשיש הזדמנות לקחת אותה לוקחים מקסימום. כמובן להחלטתך אם אתה מעדיף להשקיע יותר הון בנכס שקרוי דירה במדינת ישראל מאשר, לצורך העניין, בS&P500.

בקיצור, מה שדימה אמר.