מה צריך? :: בואו ננסה לעזור

שמתי קצת חסכונות ב s&p למרות שבשנתיים האחרונות אני יותר מופסד…. אבל פסדר, מחלק את הכל במישרים. יש משהו בטוח ונוח בדירה שלך אבל אין לי איך לשכנע או להסביר למה.

S&P500 עלה ב 50% בשנתיים האחרונות. מ 4200 נקודות ל 6500 עכשיו.
איך הצלחת להפסיד ? :slightly_smiling_face:

מניח שהכוונה היא הירידה המקבילה בשער הדולר? @Cockroach_Crazy

הדולר ירד רק ב 20% בשנתיים האלה, מ 3.7 ל 3.1 .
אם בכלל ההשקעה הייתה צמודה, כי יש קרנות עוקבות לא צמודות גם.

אולי שמתי רק בשנה האחרונה? לא זוכר… אבדוק בדיוק ואעדכן

בשנה האחרונה, הירידה בשער הדולר מחקה לגמרי את העליות של הסנופי, חד משמעית. הצד השני של המטבע (לא ייעוץ וגו׳) - אם אתה מאמין (כמוני) שהדולר לא יישאר כה חלש בטווח הארוך ביחס לשקל, תרוויח חזרה את הפער הזה. בטווח הארוך, לדעתי האישית, נטרול מט״ח לא שווה את זה.

ומה דעתך על לקנות או לא לקנות דירה?

אני חושב שכבר היה לנו את הדיון הזה בעבר ואני קרוב מאד לעמדות שלך. פיננסית, מעבר לתשואה נטו (שזה כמובן לא משהו שבהכרח יהיה נכון גם לעשורים הקרובים, אין לדעת), מדובר גם בריכוז כמות היסטרית של ביצים בסל אחד, גם באירוע בירוקרטיה סבוך יותר בהרבה מאשר השקעה בבורסה, גם בהתעסקות עם שוכרים במקרה שמדובר בנכס להשקעה, גם צורך לשפץ אחת לכמה שנים… בקיצור, לא מחבב.

מעבר לזה, אני חושב שקשה מאד לתכנן בית לצרכים שיהיו לך בעוד עשור, שניים או שלושה. אם אתה מסוג האנשים שמסוגל להגיד שזה בית לפרק זמן כלשהו לא מוגדר, ולא חושב על זה בתור ״בית החלומות״ שישרת אותך לתמיד וחייב להיות מושלם - כל הכבוד. אבל לפחות מהניסיון שלי - הרוב המכריע של האנשים הוא מהסוג השני ותולים תקוות לא מציאותיות באירוע, שגוררות בתורן המון סטרס ותסכול בלתי נמנע מאיזשהו חלק בתוצאה.

באופן אירוני, למרות כל המגילה למעלה, ממש בימים אלו אני בתהליכים מוקדמים של בניית בית. אבל זה בגלל שילוב הנסיבות המוזר מאד (יש שיאמרו ״פריבילגיה״) של הקיבוץ שהופך את זה למשתלם בהרבה, וגם בגלל שלל סיבות סנטימנטליות.

אני כן חושב שמה שתיארתי בפסקאות הראשונות הוא מאד אישי ופסיכולוגי, וכמובן שיש הרבה אנשים רציונליים וחכמים שחושבים אחרת לגמרי. ובהמשך ישיר, מסכים עם הניתוח של נירו שאם לקנות - אז לעניות דעתי (הבהחלט עניה ולא מקצועית בעליל) - עכשיו נראה כמו זמן טוב.

אז באמת שמתי בפועל רק בשנה האחרונה (התבחבשתי עם עצמי לפני…) וחטפתי רק את הירידות מאז שטראמפ התחיל לנענע את השוק. הוא כן בהתחלה עלה אבל מחק את כל העלייה עם הירידות של החצי שנה האחרונה. כנ"ל הנאסדק (שמתי חצי חצי).

אבל אני צריך להיות סבלן יותר, כי זו השקעה של טווח ארוך, ואני סתם חסר סבלנות.

______

לגבי דירה, יש לי בערך חצי מיליון של הון עצמי לשים. זה מכוון אותי לדירה של 2M ואני לא הכי מבסוט מההיצע במחירים האלו. לקחת עוד הלוואות כדי להעלות את ההון עצמי נשמע לי כמו קפיצה מעל הפופיק. אצטרך לעשות חושבים.

@dkaro

אולי תחווה דעה לגבי קניית דירה בתקופה זו ובכללי. מיסטר כלכלה.

אם הדירה שאתה שוכר ב 7K אפשר לקנות ב 2M, זה שונה מהמציאות בעיר שלי. הופך את הקניה קצת יותר כדאית.

אם אתה לוקח משכנתא, תיקח אותה מבנק נורמלי. מתישהו אני מיחזרתי את המשכנתא שלי , ולקחתי משכנתא חדשה מחברת ביטוח, כי נתנו 0.1% ריבית פחות. בדיעבד, זאת הייתה טעות. כשיש לך בקשה לא סטנדרטית שאתה לא יכול לעשות בעצמך באינטרנט, אין עם מי לדבר. הייתי צריך לנסוע פיזית לתל אביב כדי לחפש פקיד חמקמק כזה או אחר, שיחתום על משהו. אל תעשה את הטעות הזאת.

טיפ חשוב ביותר, תודה!

אני מתעניין לאחרונה בקניית מצלמת אקסטרים, בעיקר לתעד טיולים, אחרי קצת שיעורי בית שעשיתי אני די סגור על dji action 5 בגלל התמורה למחיר.

אשמח אם יש פה מישהו עם ניסיון בתחום ויכול לזרוק קצת המלצות ומה הכי חשוב לפני קניה של מצלמה כזאת.

רק אומר, נראה לי שאסור להכניס אותם לארה"ב… מבחינת איכות חברה מעולה מעולה.

אני שוקל ללכת בכל הכוח בשנה הבאה על הסבה מרוכזת להוראה כלומר להשתלב כבר באחת בספטמבר בבית ספר יסודי [מבחינתי האופציה היחידה היא בית הספר בו למדתי כילד וגם עבדתי שם] ובמקביל ללמוד בשלישי ובשישי במכללת לווינסקי בת"א.

מאוד אוהב ילדים, מילאתי כמעט כל תפקיד אפשרי ואפילו חינכתי קצת בחמש השנים האחרונות. מאמין שאני טוב בזה.

קצת קטע באמצע החיים לחזור להיות סטודנט אחרי 7-8 שנים אבל אין מה לעשות. שמעתי על משכורת מאוד נמוכה. יש לי תואר בתקשורת ואני רוצה להיות מחנך כיתה.

כל מי שיש לו טיפים לגבי התהליך, אם עשה משהו דומה לאחרונה, רוצה לכוון אותי ולהגיד אם כדאי לי או לא - וולקאם.

בדקת כמה מרוויח מורה מתחיל?
אולי @Shusaku יכול לתת טיפים.

אני יודע שקיימות כל מני תוכניות הסבה מהירות של שני סמסטרים. בעבר שקלתי לעשות את זה כדי ללמד במשרה חלקית כעבודה נוספת, אבל כל מי שהתייעצתי איתו הוריד אותי מזה כי טוענים שהילדים של היום יאכלו אותי בלי מלח, ולכן לא המשכתי לברר. אם אתה מסוגל להתמודד עם בני נוער ואתה אוהב את זה, אז תעשה את זה גם בתור שליחות. אני יודע שחסרים מורים והנושא הזה צריך להיות חשוב לכולנו.

חברים אני אחרי שנים של המתנה ובא לי לטייל

אני רוצה ליפאן או דרום אמריקה

יש למישהו טיפים או המלצות על איפה להזמין?

תודה מראש

מוזמן לדבר איתי על דרום אמריקה.
זאת יבשת גדולה יהיה קשה לראות הכל אז צריך לסדר רגע זמן, תקציב, סגנון טיול אבל מוזמן לדבר איתי

הייתי גם יפן וגם דרא”מ. מה הכיוון כי הטיולים מאוד שונים במהות שלהם

אני כבר בגיל שקשה לנסוע לבד ולתכנן הכל בעצמי

מאורגן 14 21 יום הכי חשוב שלא יהיה קר :slight_smile:

יש לי כמה שמות של חברות נסיעות פגסוס איילה גיאוגרפית

אני לא רוצה הכי יקר אבל גם לא הכי זול

מתלבט בין יפן לדרום אמריקה

רצוי כמה שפחות מזרקים להזריק.. אני יכול להתעלף מזה