דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: יגיע בלם?

נכון. חלק מהעצבים שלי על ויני נרגעו לאחר שהוא עבר לאמצע והתחיל לשחק כדורגל, במקום לשחק בניימאריזם על קו שמאל כהרגלו.

אל תגזימו, ויני לא יותר טוב באמצע מאשר על הקו. אפילו לא קרוב
נכון, הוא טוב, וטוב בהרבה ממה שחשבתי שיהיה באמצע. אבל לא קרוב ללבל שלו על הקו

בכל מקרה, במצב אידיאלי אם אתם שואלים אותי - לא רוצה לא אותו ולא את אמבפה באמצע.
אצלי השלישיה האידיאלית היא:
ויני - חלוץ - אמבפה
כשג׳וד מאחוריהם

יכול להיות שחוסלו הוא העסקת השאלה המוצלחת בהיסטוריה?

לא עלה כסף, אפשרות של 1.5 לקניה (עם המחירים של היום אני עולה יותר)

וברצינות, שחקן משלים עם סגנון משחק שהיינו חייבים ותרם לנו רבות העונה

כשהיה קשה בליגה הוא נתן את הגול ופתח את המשחק או זכה לנו בנקודות
ועכשיו נתן צמד שהעלה אותנו לגמר האלופות
חייבים לפרגן

אז נכון הוא לא השחקן או החלוץ הכי טוב בעולם, יש לו מגבלות והוא גם מחמיץ הרבה, אבל בלעדיו היה לנו הרבה יותר קשה ומסובך לזכות באליפות הזאת
והוא פשוט נותן לנו כלים שאף אחד בסגל לא מסוגל להביא, גם אמבפה לא יביא, ואין אלטרנטיבה טובה או רלוונטית בשוק
אני כבר מזמן הייתי מחתים לעונה הבאה בלי למצמץ

אנחנו לאורך כל המשחק זעקנו לחלוץ 9. ויני יצר מהומות וכאוס בקצב של חמש דקות למצב אבל כלום לא היה שווה כשאין מי שיסיים את זה. זה לא חייב להיות חוסלו, אנחנו חייבים אבל חייבים חלוץ 9 טהור שידע לשים את השערים זבל האלה כמו ששמנו היום. בכנות אני לא מאמין שאנחנו הגענו לאן שהגענו בלי חלוץ 9. כמעט בלי חלוץ 9.

יש כמה אופציות מעניינות בשוק. הם לא בתוכניות בכל מקרה.

עשינו את זה בעיקר כי כל שאר ההרכב באמת ברמה מאוד גבוהה, וגם כי חוסלו. אני חושב שבלי חוסלו ספק גדול אם היינו זוכים באליפות וכמו שראינו הערב, כנראה שגם לא היינו זוכים בליגת האלופות.

מבחינתי הבחור הזה היה צריך להיות באנקר בהרכב לאורך כל העונה, זה שהוא עולה אחת ל-3 משחקים מהספסל זה פשע ומעיד המון על אנצ’לוטי והצורה שבה הוא (לא) רואה את המשחק.

מה אתה מדבר בכלל
החילופים של אנצלוטי ניצחו לנו את העונה!

הסיבה שהוא לא שיחק, והסיבה שההרכב שלנו היה מאולתר לאורך כל העונה הזאת, היא שהמטרה לא הייתה להיות יעילים ולשחק את הכדורגל הטוב ביותר אלא לתת לשחקנים כמו ויניסיוס רודריגו וג’וד להתקדם. זה לא היה סוד גדול שלריאל אין חלוץ ובתחילת העונה אנשים לא הפסיקו לשאול איך זה שריאל איבדה את הסקורר שלה ולא הביאה מחליף, אבל אנצ’לוטי אמר שהברזילאים יצטרכו לעלות רמה. לצערינו רודריגו לא ממש עשה את זה, אבל ויני דווקא כן, והעונה מעמדת הinside forward עשה דברים נפלאים והתקדם.

לא יודע אם אנצ’לוטי לא מבין את החשיבות של חלוץ 9, קטונתי, אבל עם איך שהעונה הזאת תוכננה אני לא בטוח שלא לקלו את זה בחשבון.

ועל זה הפליאה. הגענו לטופ של הטופ עם קבוצה שבבירור לא שלימה, עם מטרות רכש ברורות, עם פציעות קריטיות שגמרו את העונה לשחקנים חשובים. אין לי שמץ של מושג איך, ואם זה ההספק שלנו עכשיו, מה יקרה כשהפרויקט יושלם ויגיע לשיאו.

המוח מתפוצץ, אני לא יכול להבין.

אני חושב שאמבפה יצא כזה כזה קטן עם עיתוי המעבר שלו, אשכרה בא לקבוצה שעל הנייר לא צריכה אותו בכלל.
אם היה בא לפני שנתיים שלוש היה בא ככוכב הבלתי מעורער של ריאל וכיהלום הנוצץ בפרוייקט שלנו.
עכשיו הוא מגיע כשכל נטל ההוכחה עליו והוא שלישי בהיררכיה אחרי ג׳וד וויני, יצטרך להתחיל לעשות הגנה הצב כי רק לכוכבים שלנו יש פטור.

אתמול כשבאיירן הובילו, חשבתי לעצמי שאמבפה בטח שמח על זה

זה לא בהכרח לטובתינו שאמבפה יוצא קטן בכל הסיפור הזה. חוץ מזה שהוא שחקן גדול הוא גם מפלצת שיווקית אדירה, ואם הוא יוצא קטן זה יפגע בנו בסופו של דבר כי הוא הולך להיות שחקן שלנו.

בכל מקרה אני חושב שהוא עשה מספיק בקריירה כדי להוכיח את עצמו. זה שהוא נתן משחקים פחות טובים מול דורטמונד וברצלונה בתקופה מאוד קאוטית מבחינתו ומבחינת המועדון שבו הוא משחק לא מעיד בשיט על יכולותיו. אלו שמגמדים את ההישגים שלו פשוט לא צופים בו משחק בדרך קבע. אני מניח שבשנה הבאה כשהם יחוו את זה על בשרם הם יבינו יותר טוב.

2-3 משחקים טובים בליגת האלופות עם ריאל, ואף אחד לא יזכור שהוא יצא ‘קטן’.

אני לא אומר שזה אסון גדול, אבל מצד שני אין גם מה לשמוח מזה כי אם כבר התדמית שלו משתנה לרעה זה יפגע בנו. אין לנו עניין ששחקן שעוד חודשיים יהיה שלנו יצא קטן. ואגב, מי שיצאה קטנה היא בעיקר פסז, הוא פשוט לא סיים כגיבור שם וזה בסדר.

לא שאני מצר על הסיטואציה שנוצרה, כן? וגם לא שאני פתאום בעדו, הוא עדיין חולירע מבחינתי והוא צריך לעבוד קשה כדי לשנות את התדמית הזאת.

אבל כשחקן? הכי טוב בעולם בלי צל של ספק.

אתה מדבר על ויני, כן?

לא יודע, אתה מדבר על ויני?

לא שכחתי :wink:

וברצינות, אין אחד פה שהגן על ויני יותר ממני. עוד כשירדו על הבעיטות שלו, אמרו שהוא לא יכול לרוץ ישר ועוד 100 טענות הזויות. אבל ויני לא שחקן יותר טוב מאמבפה כמכלול. הוא כרגע בכושר יותר טוב, אבל כשאמבפה בכושר שיא זה שילוב של 80% ויניסיוס ביכולת יצירת המצבים ושחקן שדופק 50 שערים בעונה בצורה מאוד עקבית.

ועדיין הבעיטות שלו גרועות ומגוחכות, הוא לא יכול להוביל כדור בשיא מהירות בקו ישר ובכל זאת הוא השחקן הטוב בעולם כיום, זה הישג אדיר.

אמבפה שחקן יותר שלם, המשחק שלו יותר אסתטי ומגוון, אבל היום אני לא חותם שהוא יגמור את הקריירה כשחקן יותר טוב מהברזילאי, מה שויני מצליח לעשות בצפיפות זה משהו שאין שחקן אחר כרגע בעולם שיכול לעשות, אפילו לא קרוב.

לא אהבתי אותו מ 2 סיבות עיקריות, הכדורגל שהוא משחק זה לא סוג הכדורגל שאני רוצה לראות מקבוצות שאני אוהד והוא טיפוס מעצבן ברמות.
במשחקים שהוא שיחק חלוץ חוד כשרודריגו קיצוני שמאלי וניסיוס הראה יכולות שגרמו לי לשנות את דעתי, הוא יכול לשחק כדורגל חכם וקבוצתי, לקבל החלטות נכונות ולהשתתף בהנעת כדור חכמה, בקשר לטיפוס חרא שהוא יש שיפור בתקופה האחרונה ואם ימשיך ככה יכול מאוד להיות שארכוש חולצה שלו בסוף.

בנוסף, לדעתי אמבפה אוברייטד, לא אומר שהוא לא אחד הטובים בעולם, יכול להיות שהוא אפילו הטוב בעולם ועדיין אוברייטד.

בכנות אני שמח שגילית אותו היום ושכבר אתה לא חושב שלואיס דיאס יותר טוב ממנו. מקווה שתגלה גם את אמבפה.

באותה נקודת זמן דיאז היה יותר טוב מויני, דיאז שהגיע לליברפול היה חיית טרף, נראה שהולך לכבוש את הפרמיירליג ואז הפציעה בברך, חזר כצל של עצמו ולא נראה שיממש את הפוטנציאל שלו.

בקשר לאמבפה מה יש לגלות ? כתבתי שהוא אולי השחקן הטוב בעולם, אבל אוברייטד, הוא לא טוב כמו שרוב האוהדים שאני פוגש חושבים שהוא, אפשר להיות אחד הטובים בעולם וגם אוברייטד.

באותה נקודת זמן אתה לא ידעת להעריך נכון את ויני וחשבת שלואיס דיאס טוב ממנו. לואיס דיאס מעולם לא היה בלבל של ויני.

אתה תגלה שאמבפה לא רק שלא אוברייטד, אלא גם אנדרייטד. ההישגים שלו לא מוערכים מספיק כי הוא לא עשה אותם מול אימפריות כמו סראגוסה גרנאדה או קאדיס, או לחלופין הוא עדיין לא הוכיח את עצמו בלילה קר וגשום בסטוק.

באותה נקודת זמן ויני היה שחקן שעדיין לא הגיע לגיל 20, שחקן כזה יכול להפתיע לטובה או לרעה, דיאז היה שחקן יותר מבושל שנראה בדרך להפוך למפלצת בקבוצה הנכונה תחת המאמן הנכון ופציעה קשה פשוט הרסה אותו.
אמבפה כבר בן 25 בשיא הקריירה והוא כבר לא יפתח יכולות חדשות ומפתיעות שלא ראינו ממנו, אני לא מתכוון להישגים שלו ולא מעניין אותי מה יעשה מול סטוק, מסתכל על היכולות שלו והכדורגל שלו, תוסיף לזה את התגובה הנ’'ל שלך וזה רק מוכיח לי שוב שהוא אוברייטד.
שחקן טוב מאוד, מצויין אפילו, אבל אוברייטד.

תקשיבו חברים, 20 שנה בפורום הזה על גלגוליו השונים יוצרים טריגרים מאוד חזקים. כשאני רואה 15 הודעות חדשות בת׳רד העברות אני בטוח שאמבפה חתם באישון לילה וקאקה חזר בזמן וחתם שוב.

תכתבו אולי את ההודעות האלה בת׳רד אחר?:joy: