לאחר חודשים שחפד ורק חפד מדווח על פרנקו מסטנטואונו, היום מצטרף גם פבריציו לדיווחים שאנחנו אחריו. אתמול דווח ע"י כתבים קטאלונים שברצלונה פרשה מהמירוץ לאחר שהבינה שאין לה את התקציב להחתים אותו.
המועדון הגיש לאנדריי לונין הצעה להארכת חוזה באופן רשמי.
בנוסף לפני כשבוע דווח שהעניינים מתחממים עם לני יורו. השאלה הגדולה היא עדיין האם נצליח להגיע לסיכום עם ליל.
דברים נראים טוב בינתיים אבל שום גזרה לא סגורה. זה מובן מכיוון שאנחנו נמצאים בחצי גמר ליגת האלופות (וגם אמבפה ודייויס באותו מצב), אבל הייתי שמח אם העניינים האלו היו כבר נסגרים.
אני בעיקר תוהה איך יתמודדו בריאל עם עניין ויניסיוס-אמבפה. צרות חיוביות כמובן, אבל עדיין שאלה מעניינת.
אמבפה פשוט ישחק במרכז למרות שהוא לא אוהב את זה?
כלומר, בכל זאת הוא מגיע למועדון אמיתי ולא מפעל יחסי ציבור של מדינת נפט, אז יש פחות אפשרות לעשות מה שבא לו ושכולם ישתחוו, אבל הוא עדיין פרימדונה ויכול לעשות בלאגנים.
לדעתי יעבוד מצויין, במשחקים שויניסיוס שיחק במרכז רודריגו בשמאל וניסיוס נראה מצויין, יותר טוב אפילו מויניסיוס על הקו, נראה שבניגוד למה שחשבנו עד עכשיו שוניסיוס חלוץ יותר טוב משחקן קו
אמבפה במשך רוב העונות האחרונות משחק כחלוץ, גם העונה, וזה למרות שהביאו את ראמוס וקולו מואני. ויני לפי מה שאנצ’לוטי אומר מעולם לא התלונן על שינוי העמדה העונה, אפילו בתקופנ של לפני ההסתגלות שלו לשינוי הזה וכשהוא עדיין התקשה שם בתחילת העונה.
תמיד קיים מצב שרכש לא ישתלב ושלא יסתדרו דברים, במקרה הזה אני אופתע אם זה יקרה. הזמן יגיד.
יכול להיות שחוסלו הוא העסקת השאלה המוצלחת בהיסטוריה?
לא עלה כסף, אפשרות של 1.5 לקניה (עם המחירים של היום אני עולה יותר)
וברצינות, שחקן משלים עם סגנון משחק שהיינו חייבים ותרם לנו רבות העונה
כשהיה קשה בליגה הוא נתן את הגול ופתח את המשחק או זכה לנו בנקודות
ועכשיו נתן צמד שהעלה אותנו לגמר האלופות
חייבים לפרגן
אז נכון הוא לא השחקן או החלוץ הכי טוב בעולם, יש לו מגבלות והוא גם מחמיץ הרבה, אבל בלעדיו היה לנו הרבה יותר קשה ומסובך לזכות באליפות הזאת
והוא פשוט נותן לנו כלים שאף אחד בסגל לא מסוגל להביא, גם אמבפה לא יביא, ואין אלטרנטיבה טובה או רלוונטית בשוק
אני כבר מזמן הייתי מחתים לעונה הבאה בלי למצמץ
אנחנו לאורך כל המשחק זעקנו לחלוץ 9. ויני יצר מהומות וכאוס בקצב של חמש דקות למצב אבל כלום לא היה שווה כשאין מי שיסיים את זה. זה לא חייב להיות חוסלו, אנחנו חייבים אבל חייבים חלוץ 9 טהור שידע לשים את השערים זבל האלה כמו ששמנו היום. בכנות אני לא מאמין שאנחנו הגענו לאן שהגענו בלי חלוץ 9. כמעט בלי חלוץ 9.
יש כמה אופציות מעניינות בשוק. הם לא בתוכניות בכל מקרה.
עשינו את זה בעיקר כי כל שאר ההרכב באמת ברמה מאוד גבוהה, וגם כי חוסלו. אני חושב שבלי חוסלו ספק גדול אם היינו זוכים באליפות וכמו שראינו הערב, כנראה שגם לא היינו זוכים בליגת האלופות.
מבחינתי הבחור הזה היה צריך להיות באנקר בהרכב לאורך כל העונה, זה שהוא עולה אחת ל-3 משחקים מהספסל זה פשע ומעיד המון על אנצ’לוטי והצורה שבה הוא (לא) רואה את המשחק.
הסיבה שהוא לא שיחק, והסיבה שההרכב שלנו היה מאולתר לאורך כל העונה הזאת, היא שהמטרה לא הייתה להיות יעילים ולשחק את הכדורגל הטוב ביותר אלא לתת לשחקנים כמו ויניסיוס רודריגו וג’וד להתקדם. זה לא היה סוד גדול שלריאל אין חלוץ ובתחילת העונה אנשים לא הפסיקו לשאול איך זה שריאל איבדה את הסקורר שלה ולא הביאה מחליף, אבל אנצ’לוטי אמר שהברזילאים יצטרכו לעלות רמה. לצערינו רודריגו לא ממש עשה את זה, אבל ויני דווקא כן, והעונה מעמדת הinside forward עשה דברים נפלאים והתקדם.
לא יודע אם אנצ’לוטי לא מבין את החשיבות של חלוץ 9, קטונתי, אבל עם איך שהעונה הזאת תוכננה אני לא בטוח שלא לקלו את זה בחשבון.
ועל זה הפליאה. הגענו לטופ של הטופ עם קבוצה שבבירור לא שלימה, עם מטרות רכש ברורות, עם פציעות קריטיות שגמרו את העונה לשחקנים חשובים. אין לי שמץ של מושג איך, ואם זה ההספק שלנו עכשיו, מה יקרה כשהפרויקט יושלם ויגיע לשיאו.
אני חושב שאמבפה יצא כזה כזה קטן עם עיתוי המעבר שלו, אשכרה בא לקבוצה שעל הנייר לא צריכה אותו בכלל.
אם היה בא לפני שנתיים שלוש היה בא ככוכב הבלתי מעורער של ריאל וכיהלום הנוצץ בפרוייקט שלנו.
עכשיו הוא מגיע כשכל נטל ההוכחה עליו והוא שלישי בהיררכיה אחרי ג׳וד וויני, יצטרך להתחיל לעשות הגנה הצב כי רק לכוכבים שלנו יש פטור.
זה לא בהכרח לטובתינו שאמבפה יוצא קטן בכל הסיפור הזה. חוץ מזה שהוא שחקן גדול הוא גם מפלצת שיווקית אדירה, ואם הוא יוצא קטן זה יפגע בנו בסופו של דבר כי הוא הולך להיות שחקן שלנו.
בכל מקרה אני חושב שהוא עשה מספיק בקריירה כדי להוכיח את עצמו. זה שהוא נתן משחקים פחות טובים מול דורטמונד וברצלונה בתקופה מאוד קאוטית מבחינתו ומבחינת המועדון שבו הוא משחק לא מעיד בשיט על יכולותיו. אלו שמגמדים את ההישגים שלו פשוט לא צופים בו משחק בדרך קבע. אני מניח שבשנה הבאה כשהם יחוו את זה על בשרם הם יבינו יותר טוב.