קונאטה בלם ענק, בין הכי טובים בעולם, הבעיה היחידה שהוא די פציע, אם לא פצוע אז הוא נכס לכל קבוצה, הגנתית טופ שבטופ.
נקודת התורפה שהוא לא מניע כדור ברמה הכי גבוה, הוא לא בעייתי כמו מיליטאו אבל גם לא האוסן, ליד האוסן הוא יהיה תוספת כוח ענקית, וכבונוס הוא יודע איך לחפות על החור ההגנתי שהגיע מליברפול.
האוסן וטרנט צריכים ביניהם בלם אתלטי ככה שגם אם הוא לא קורא משחק בחסד, קונאטה די נו בריינר. התיאום עם ארנולד מליברפול ועם טשואמני מנבחרת צרפת הוא עוד בונוס שיאפשר לו, כנראה, נחיתה רכה יחסית, בקבוצה שנבנת מחדש.
גם אני הייתי מעדיף את סאליבה או “בלם על” אחר אבל בדיוק כמו עם טרנט צריך לקחת הזדמנויות, אחרת הגוויות של רודיגר ומיליטאו יתחרו על ההרכב. ההגנה שלנו איומה ונוראה כבר הרבה זמן.
כל-עוד אין משחק הגנה קבוצתי אתה יכול להרכיב את נסטה ומלדיני ועדיין נמשיך לספוג שערים בסיטונאות.
אני כן חושב שאנחנו צריכים עוד בלם ללא ספק, אבל אל תספידו את רודיגר, יש לו עד מה לתת.
כל הכדורים הארוכים האלה(במיוחד הגבוהים) בניסיון שלנו ללחוץ(כמו בטורניר האחרון) שהופכים להתקפות מסוכנות לצד שלנו, אז עם קונאטה בהגנה יהיו הרבה יותר פחות כאלה, הבנאדם מפלצת ויוצא מהבית ספר של קלופ.
אני גם שותף לדעה שקונאטה לא בלם על. אני חושב שהנוכחות ליד וואן דייק עושה טוב לבלמים, ראו ערך מאטיפ ועוד רבים וטובים.
דעתי בלבד כאמור, התרשמות לפי העין, לא מבוסס מחקר עומק.
אם כבר דיון פנטזיות אז סאליבה וואו.
אני לא רואה בקונאטה שדרוג מרודיגר שבעיניי על סמך כמה חודשים לא טובים, שידוע שהוא שיחק בהם לא בכשירות מלאה, נעשה לו עוול. בעיניי הבעיה בהגנה היא לא באיכות השחקנים הקיימת, אלא במשחק ההגנה הקבוצתי כולו ועל זה נוכל לתת את הדעת רק בעוד חודשיים שלוש לתוך העונה.
אין סיבה כרגע ללכת לשוק ולחפש בלם, כל עוד זה לא שדרוג משמעותי מהקיים כרגע, והאופציות הריאליות לא גדולות אז אין סיבה לחפש בכוח. אם כבר סאליבה שדובר כאן ובאמת יכול להוות כשדרוג ותוספת כוח רצינית אז אולי לנסות ללכת עליו בקיץ הבא, הוא נכנס לשנת חוזה וזה יכול לשחק תפקיד.
שניהם מטורללים, ובלי קשר לויניסיוס צריך למכור את רודריגו. אם ויני לא מאריך חוזה, אני ארצה שיביאו חלוץ במקומו. יש את גיוקרש שהוא מאוד מעניין. לי אישית נמאס משחקני התקפה ברזילאים בכללי, הם נוטים לסיים קריירה בגיל 27.
כי ויני ההגדרה למטורלל. לא מצליח לשלוט ברגשות שלו, מתנהג כמו מטומטם על המגרש ומחוצה לו. אני לא שופט אותו על התגובות שלו, כי מעולם לא הייתי במקומו, אבל יש לך ספק שלבחור יש בעיות במוח? לי אין ספק. אם במועדון מאמינים שיצליחו לשחזר את היכולת שלו ולהאריך לו את החוזה, אז אני בעדו. אבל כל עוד שהוא דורש סכומים לא פרופורציונאליים ואין הארכת חוזה, או אם במועדון יגיעו למסקנה שהוא כבר לא יכול לחזור לכושר טוב, אז אני בעד להיפרד.
רודריגו מטורלל כי הוא גם עם בעיות מנטליות. יום אחד הוא עצוב, יום שמח, אני אישית לא זוכר מקרה ששחקן מחמיץ יותר מחודש רק כי הוא “צריך להתאושש מנטלית”, אף אחד גם לא יודע ממה בדיוק. כבר שנים שיש את הסיפור הזה סביב הביטחון העצמי שלו. עייפנו, הוא כבר בן 24, כשהיה ילד בן 18 ואפילו 20 אפשר לקבל שזה ישפיע על הקריירה, אבל לא בצורה כל כך קיצונית ולא בגיל שבו הוא אמור כבר לתת תוצרת.
ולא, אמבפה לא הבעיה. עם ויני הבעיה התחילה כשהוא איבד את כדור הזהב והתחיל להתנהג כמו חולה נפש מאז, ודרדר את כל הקבוצה ביחד איתו, ועם רודריגו הבעיות האלו היו מאז ומעולם.
ראשית; בן אדם עם בעיה מנטלית לא הופך למטורלל.
אף אחד באמת לא יודע מה קורה עם רודריגו. שום דוח שום פירוט רשמי. אז כל מה שאתה מנחש תשאיר לעצמך.
בסופו של דבר שחקני כדורגל הם בני אדם לכל דבר והלחץ העצום שהם סופגים מדי יום הוא בלתי נתפס ככה שכל בן אדם יכול ליפול לבעיה מנטלית כזאת או אחרת. התפקיד של המועדון זה לעזור ולעטוף את השחקן במיוחד אחד כמו רודריגו שכדורגל לא חסר לו. אם המועדון מחליט מקצועית לגבי רודריגו או כל אחד אחר שהזמן שלו תם בוולדבאבס אז אני הראשון לתמוך. לא משנה מי הוא.
שנית;
וויני זה סיפור מורכב. בעצם וויני מדגיש כמה האנשים היום עם זיכרון קצר. קצרצר אפילו.
הבן אדם במגמת עליית מאז שדרכה רגליו בברנבאו הן מספרית והן בסט היכולות והמיקסום של היכולות. מעורב יותר, בשל יותר, מסוכן יותר עד…אירוע הטקס של כדור הזהב. אני לא נכנס לזה כי ברור שזה השפיע עליו, מן הסתם. בנוסף לזה, הסיפור עם הסעודים, התקשורת, חוסר שיטת אימון, סדקים עם הקולגות בקבוצה כל זה הוביל לוויני של השנה. אני לא אומר שהוא לא נכשל, הוא חד משמעית נכשל השנה. אבל מפה ועד להגיד למכור אותו, לשחרר, אפס….המרחק גדול. הבן אדם מפלצת כדורגל ועושה דברים שמשאירים אותך פעור פה ולא, הוא לא שכח לשחק כדורגל. פשוט עצם העובדה שהוא קיבל חופש ממאמנו לשעבר הכניסה אותו עמוק יותר לבור. הבן אדם צריך איפוס ואצל אלונסו בכמה משחקים שהוא נתן, ראיתי כמה רגעים של שקט ואיפוס. לא אגיד שחזר לעצמו ונרגע אבל עם אלונסו הוא יהיה יותר שקט אז נוכל לראות את וויני יותר שמח, וויני הכדורגלן. כי כדורגל הוא לא שכח לשחק, לא ישכח.
שוב, לעיתים הוא מוציא אותך מדעתך..אבל לעומת מה שהוא נותן על המגרש (עזבו שנה אחרונה שכולם הסריחו את הדשא) עוד אפשר לסבול את זה..עם מאמן וצוות כמו שצריך זה אמור להיעלם.
אמבפה; מקצועית לא היינו חייבים להנחית אותו. זה שהוא הסתגל לסגל/לשיטה איכשהו בשלהי שנה שעברה מעידה על רצון עז מצידו להשתלב ללא ספק. מבחינת סגל והשלמה להרכב היינו חייבים 9 קלאסי. אבל בסדר נסתדר עם אמבפה כ9׳ .
הבעיה לא רק שם- הבעיה שהוא מאוד מוגבל טכנית ברמה שאני בספק היום אם הוא יכול להתמודד באחד על אחד מול כל שחקן הגנה. שים לב איך הוא תמיד מפשל מלעבור שחקנים, אין לו דריבל, מסתבך עם הרגליים, פדלדה אחת שתיים הופ..אין כדור. שים לב לגסות בטיפול בכדור בנגיעה הראשונה, כשהוא מנסה לרדת אחורה לבנות משחק…אוי, זה לא זה. הוא מנסה להיות דומה לכריסטיאנו של איזשהו שלב בקריירה אבל לצערי הוא אפילו לא כריסטיאנו. בשום פרמטר. ולכריסטיאנו היו המון המון חסרונות בכל הנוגע לעיל.
עכשיו מי האחרון שהיה לנו בעמדת ה- 9׳- אכן קרים. האם אמבפה יכול לתת לך עשירית אחוז ממה שנתו בנזמה? בספק גדול.
אמבפה שחקן אשר יתרונותיו באים לידי ביטוי במשחק עם שטחים, במשחק שבו הוא יכול לפרוץ, כח פריצה, מהירות, בעיטה וכו..משחק הראש שלו ניתן לשפר והוא הולך לעשות את זה אני מניח. תוסיף לזה שיפור האספקט של התמקמות ברחבה, לחוש ולטרוף את הכדור/פס אחרון אז בסופו של דבר הוא יהיה 9׳- מצויין עם מס׳ שערים דו ספרתי שישכיח את כל מגרעותיו. השאלה עם מי הוא ישתף פעולה וכמה תארים יכניס לארון בברנבאו. שזה הכי חשוב לנו.
חי בסרט כי אתה לא יכול לדרוש הארכת חוזה כמו שהוא דורש אחרי עונת נפל כמו שהוא ביצע, והוא חי בסרט שהוא חושב שבסוף המועדון יאבד עליו כסף.
פרז ימכור אותו הרבה לפני שתהיה אופציה להפסד כספי, זה לא שחקן בן 30+ שיהיו ג׳נטלמנים איתו לדעתי.