דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: קרראס רשמי, רודריגו ובלם חדש על המוקד

חצי אוף טופיק, אבל למה ליברפול רוצה למכור את דיאס בכלל?

ליברפול מבחינה מקצועית לא רוצה למכור, דיאס היה אהוב מאוד על קלופ וגם עכשיו על סלוט שמשתמש בו גם בצד וגם כחלוץ, מצויין למשחק הלחץ, וגם מצליח לייצר הרבה מצבים אבל מחמיצן לא קטן.
הבעיה שמתחילת הקיץ הוא זורק רמזים שהוא רוצה לעזוב, קודם לברצלונה כי זה תמיד היה החלום שלו, ועכשיו דיבורים שהוא לא מרוצה מהשכר שלו.
במצבים כאלה ליברפול לא מתעקשת, במיוחד לא עם שחקנים כמו דיאס, אם תגיע הצעה מתאימה ימכר.
בתחילת הדרך היה נראה כהברקה ושיתפתח למאנה החדש, אבל אז פציעה קשה וחזר ממנה שחקן פחות טוב, למרות שהשתפר בעונה האחרונה לא התפתח למה שציפו ממנו, מאמין שבליגה הספרדית יצליח יותר.

הלוואי

יא אללה, איך נחתך בחצי הסכום אחרי העונה חושך הזאת. באסה.

לריאל לא חסר כסף. אין שחקן בעולם שיסרב לחוזה בריאל מדריד אז אין סיבה להוציא כל כך הרבה כסף על שחקן שהוא לא ברמת מסי/רונאלדו. לעומת זאת, אם ויניסיוס יחזור לפורמה שלו בשיא. נרוויח שחקן שאין כמוהו בשוק.

כתבתי כבר כמה פעמים, אבל זו תהיה עסקת חייו של פלורנטינו אם תצא לפועל.
מוכר שחקן עם אופי סורר בהמון(!!!) כסף ומפנה את הבמה לרודריגו הלא פחות מוכשר רגע לפני שהוא בעצמו בורח תמורת הרבה פחות.

לא יודע עד כמה יהיה אפשר לשכנע את ויניסיוס לעשות את הצעד.

אני רוצה שויני ילך בכל מקרה כי אני פחות נהנה מכדורגל כשהוא נמצא, ואני חושב שעדיף לנו להביא חלוץ 9 כמו גיוקרש בכסף הזה, ולהזיז את אמבפה להיות חלוץ שני. אם אפשר לקבל על ויני ורודריגו ביחד 400 מיליון יורו, זה יהיה נפלא מבחינתי.

ויניסיוס במצב כושר שיא זה שחקן שהביא לך 2 ליגת האלופות. הדשא של השכן לא ירוק יותר.
אגב, רודריגו לא הוכיח את עצמו בריאל אז הגיוני שימכר.

לא טענתי אחרת ממך לגבי היכולת והיעילות, או הדשא של השכן.
אני מעדיף שימכר בגלל האופי שלו וצורת המשחק שאני אישית לא אוהב. אני לא מתחבר לכל הריבים עם השופטים ועם הקהל היריב, ומעדיף כדורגל של צירופי מסירות.

אם זה יכניס לקופת המועדון הרבה כסף - דיינו.

אתה הלכת רחוק מדי לדעתי, אחר כך במקרה כזה מדובר בסיפור להביא מחליף וכל העולם יודע שלריאל מדריד שגם ככה יש את “המחיר המיוחד שלה” - יש הרבה כסף בעו"ש אחרי מכירת שני כוכבים אז יעשקו אותנו עוד יותר. למכור את שניהם זה יותר מדי. אני לא מתלהב מקיליאן אמבפה בצד שמאל עד כדי כך ודווקא אם ויניסיוס הולך זה מפתה לחשוב איך רודריגו משחק שם. לא נקבל פתאום שחקן מלהיב כמו ניימאר ועם מספרים שקרובים לכריסטיאנו רונאלדו אבל אולי הוא יחזור לתחייה.

אגב אני כן רוצה להיות סלחן יותר עם ויניסיוס ולקוות שמשהו ישתנה, הוא חצי שנה חרא על המגרש, בהחלט. לגבי ההתנהגות איפשהו ב-2023 זה התחיל, היה “שקט” יותר בעונת הדאבל האחרונה בה הכל עבד..

לא אמרתי לשים את קיליאן כקיצוני. הוא יכול להיות חלוץ שני.

אם ויני נמכר במחיר כזה אז אפשר להשאיר את רודריגו בכל מקרה.

דבר נוסף הוא שנראה לי שויני לא יסכים לחידוש החוזה בלי שישלמו לו כמו לקיליאן, מה שמשאיר אותנו עם שלוש ברירות:

1. להמשיך ככה עד לתום החוזה של ויני, בסופו הוא ילך בחינם, אולי לפסז’.
  2. להסכים לשלם לו כמו לאמבפה - מודל השכר ישבר - עוד שחקנים ירצו יותר כסף.
  3. למכור כעת.

לא למכור עכשיו זה הפסד של מאות מיליונים.

ליברפול רכשה את הוגו איטיקה ב 95 מיליון יורו(!!!)
אם ככה כמה רודריגו שווה במונחי פרימיירליג? 130? 150?

רודריגו יכל היה להיות שווה גם 200M אם המנייה שלו הייתה בשיא והיה משחק אצלנו בהרכב. במצב שנוצר, 100M יהיו ברכה.

בנוגע לאטיטקה, הוא מן הסתם יהיה על חוזה נמוך בהרבה משל רודריגו, גם זה שיקול- צ’לסי לדוגמה מחתימה שחקנים בדמי העברה מצטברים גבוהים בהרבה משלנו, אבל אצלנו שחקנים מקבלים חוזים הרבה יותר גבוהים (לדוגמה- אנזו פרננדס על משכורת דומה לשל האוסן אצלנו למרות שעבר בסכום יותר מכפול).

בדקתי וממה שמצאתי אנזו מרוויח כמעט 10 מיליון יורו נטו בעונה בצלסי,תקן אותי אם טעיתי.
האוסן מרוויח אצלנו בין 4-5 מיליון נטו בעונה.

ראיתי אתמול שהאוסן על 9M, אולי זה הבדלי ברוטו ונטו- בכל מקרה, החברה הכבדים אצלנו על 20M+.

עקצנו את קומו ב2.5 מיליון יורו על חאקובו ראמון.

אם זו עקיצה בשני סנט- למה צריך להשאיר 50% מהכרטיס וזכות רכישה חזרה?

כי הסיכוי (הקטן אמנם) שכן ייצא מראמון שחקן סביר ששווה רוטציה בריאל מדריד, או סתם מכירה עתידית בסכום יפה, שווה יותר מאשר השקל וחצי הנוספים שהיינו מקבלים אם היינו מוותרים על הסעיפים האלה.

בגלל מה שרשמת זו לא עקיצה אלא מכירה בתנאי שוק שלוקחת בחשבון סיכוי שהשווי יעלה בהסתברות מסוימת.

יש שתי אפשרויות. או שזו מדיניות, או שזו עוד דרך להסוות את העוקץ.
הייתי שם עליו סרט ושולח אותו מתנה לברצלונה.