דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: קרראס רשמי, רודריגו ובלם חדש על המוקד

בבארסה היו מורידים את הסרט ומוכרים אותו לנוכל כלשהו ב 100 מיליון במימון עקיף של 120 מיליון וחוזרים ל 1:1. זה סרט VIP.
את חאקובו היו מוכרים לקומו ב 3 מיליון כי ססק הוא אח.

אם הפרסומים על התעניינות של טוטנהאם ברודריגו נכונים,
חד משמעית לדעתי בשבילו זה להודות שהוא ברמה ה2/3 באירופה.. לנו אולי זה יעזור להביא קשר מנהל משחק בכסף הזה

סון שחקן חופשי.
גם מעיד משהו על טוטנהאם ורודריגו וגם סון שחקן חופשי…

הוא לא שחקן חופשי, יש לו חוזה לעוד שנה.
אבל הוא ביקש לעזוב, ואני בטוח שטוטנהם יתנו לו אחרי כל מה שהוא עשה עבורם.

אבל לא נראה לי שדווקא טוטנהם יוציאו מעל 100 מיליון שריאל דורשת. הם כבר הוציאו הרבה הקיץ, כולל 2 שחקני התקפה .

אם כבר שחקנים מבוגרים יחסית, גרניט ג’אקה נמכר ב20 מיליון יורו.

כן, סאנדרלנד משקיעים הרבה. כנראה לא מתכוונים לחזור מיד לצ’מפיונשיפ כמו שקורה לרוב העולות.
כרגע בנט ספנדינג הם הראשונים אחרי 6 הגדולות.

אז זה היה הקיץ שלנו.

אם צריך לסכם, אז הקבוצה עברה מהפך. זה לא רק שצירפו 4 שחקנים ומאמן, בנוסף לזה החליפו את כל הצוותים המקצועיים. החליפו את אנשי הכושר והצוות הרפואי, השקיעו באנליסטים חדשים, אנחנו אולי לא מרגישים את זה מכאן אבל מדובר בקבוצה אחרת. מהבחינה הזאת - 100 מתוך 10 מבחינתי. בנוסף לזה גם שינו גישה כלפי שחקנים מסוימים וכבר אין פרות קדושות, מה שלדעתי יצר חלק מהבעיות מלכתחילה.

אם נתמקד בחלון ההעברות בלבד, אז צירפנו 4 שחקנים, 3 להרכב, ואחד צעיר שסימנו מראש וכמעט איבדנו אותו אבל הצילו את המצב ברגע האחרון, ולפי השמועות הולך גם הוא להיות דומיננטי כבר בעונה הקרובה. בכנות - היה יכול להיות יותר גרוע. אני הייתי נותן ציון 10 לקיץ הזה אם רודריגו היה נמכר ומגיע חלוץ במקומו, ואם היו מצליחים איכשהו להפטר מאלאבה ומנדי, ומחתימים שחקן משלים במקומם. כמובן שגם היה צריך להגיע קשר נוסף בשביל קיץ מושלם. בגבולות הריאליזם ששם אי אפשר למכור את שני הפצועים בהגנה (גם כי אין מי שתרכוש וגם כי הם לא מעוניינים לשחרר), אף אחת לא רצתה מספיק את רודריגו כדי אפילו להיכנס איתנו למו"מ, ובשוק אין אף קשר מהסוג שאותו אנחנו צריכים שמשכנע את המועדון, אז עשינו קיץ מעולה.

צריך עדיין לחכות ולראות איך צ’אבי יתמודד עם הפאקים שיש לנו בסגל. בגביע העולם הוא עשה הרבה ניסויים אבל השמיכה הייתה קצרה ובכל פעם שהוא פתר בעיה אחת - הוא חשף בעיה אחרת. אני חושב שעם קרראס שיכול למלא כמעט כל תפקיד שיזרקו עליו, יהיה לאלונסו יותר קל לייצב את הספינה. בסופו של דבר מידת ההצלחה של הרכש הזה תקבע לפי איך שהם יתפקדו. אם אלונסו יידע להוציא את המירב מטרנט, והאוסן באמת יפתור לנו את בעיית המטרונום, רעיון פסיכי כשלעצמו אבל כפי שזה נראה יש סיכוי לא רע, ואם מסטה באמת טוב כמו שמספרים לנו, אז הקיץ הזה יתברר כהצלחה גדולה.

בנוסף מכרנו שחקני נוער ב20 מיליון יורו הקיץ. מה שחשוב מבחינתי שהם לא ישחקו וידפקו אותנו, בעיקר חאקובו רמון שהוא אסון מהלך, אבל גם יתר התכשיטים שמכרו לא להיטים גדולים בעיניי.

מסכים ומוסיף שבעניין השמיכה הקצרה, קמאבינגה כשיר ועם שיפור ביכולת תחת אלונסו יכול לסגור הרמטית את כל הבעיות שלנו. השמיכה הקצרה נובעת מבעיית אינטנסיביות וטכניקה במרכז המגרש שמקשה גם התקפית וגם הגנתית והניסוי של גולר ״משך״ את השמיכה כל פעם. עם קמא משודרג אני מקווה שזה ישתפר.

אולי אני תמים, אבל אני חושב שעם הכוונה נכונה (כמו שאלונסו יכול לספק), טשואמני יכול להיות אחלה מניע כדור. אמנם לא טוני קרוס, אבל לכל הפחות לא שחקן שבורח מהכדור כי הוא חסר ביטחון לגמרי - זאת בהנחה והוא לא יחלטר חצי עונה כבלם.

לא יודע חנן אני חושב שעם רודריגו זה עמוס מדי ובלעדיו כמות הכישרון בסגל נפגעת, אני מטיל ספק תמידי בשחקנים הצעירים שמצטרפים אלינו, לפרנקו לא יהיו קשיי התאקלמות? ועל מנת להגדיר את המצב כל-כך טוב, יש לך הרבה “אם” בהנחה\השערה\ציפייה\ניתוח.
אני כן מסכים שהסגל שלנו הוא סגל טוב שסבל מעבודת אימון מזעזעת מצד קרלו אנצ’לוטי שלנו ושהרכש העיקרי הוא צ’אבי אלונסו. השאלה נניח אם הפאק בסגל של “מנהל משחק” לא גדול מדי בשביל להיחשב כפאק אחד ולא עלול להשפיע על כל המכונה גם אם כל אחד ייתן קצת יותר.

תשמע אגב בהקשר זה, ריאל מדריד הרגילה אותנו לקסמים. להביא את כריסטיאנו רונאלדו אז זה היה קסם. ואפילו את אדן הזאר - בהרבה כסף. אני לא אומר שזה כישלון שלא יהיה פה ויטיניה, אבל המועדון שלנו צריך לחשוב מחוץ לקופסא וכבר כמה פעמים אכלנו אותה עם האימרה ‘יהיה בסדר’

הנה 25 שחקני הסגל שלנו:

הגיל הממוצע ירד ל-25.2 שנים אחרי עזיבתם של לוקה מודריץ’ ולוקאס ואסקס. רק חמישה שחקנים מעל גיל 30 - אף אחד מהם לא מהקישור ומעלה.
הסגל על פניו עשיר אבל דברים שצריך לקחת בחשבון:
-עזיבה של רודריגו ו/או אחד החלוצים הצעירים.
-קשיי השתלבות אפשריים של פרנקו מהמעבר לדרום אמריקה ולהרבה דקות משחק ל..פחות
-חוסר בפליימקר במרכז השדה איך שלא נסובב את זה.
-חוליית הגנה שיש ספק גדול לעומק האמיתי שלה: עד כמה בעיקר פרלאן מנדי זמין (ודויד אלאבה), אנטוניו רודיגר, אדר מיליטאו ודני קרבחאל - השניים האחרונים חזרו מפציעות קשות.
-על פניו קשה להאמין שאדוארדו קמאבינגה שוב יסבול מכלכך הרבה פציעות.

בכתבה ב-AS הציגו גם את הציטוט של צ’אבי אלונסו אחרי התבוסה לפריז סן ז’רמן: “אני עוזב עם ודאות מרכזית. עם הבנה ברורה של איפה אנחנו נמצאים. אנחנו משאירים כאן קבוצה טובה יותר משהייתה לפני”.

בימים האחרונים יש דיבורים על כך שאלונסו העלה לבוגרים קשר בן 18 בשם טיאגו פיטארץ׳ בהמלצת ארבלואה שהיה המאמן שלו בנוער ועכשיו בקסטיליה.

יש פה שרשור שלם עליו כולל קטעי וידאו למי שמעוניין,נראה סוג הקשר שאנחנו צריכים,השאלה האם הוא מספיק טוב ומספיק
מוכן מנטלית לקפיצה כזו.
https://x.com/fabricamadrid/status/1953394448672383034?s=46&t=R2lcA26gQA8WZ4TiG_SfKQ

הבקיע גול במשחק אימון היום. נראה שחקן מעניין, שווה לעקוב.

רשמית: גונסאלו גארסיה האריך את חוזהו בריאל מדריד עד 2030. מה שכן: עם חולצה מספר 16 שהייתה של אנדריק, ולא מספר 9 שהולך לברזילאי. “גונסאלו יהיה כעת חלק מהקבוצה הבוגרת של ריאל מדריד”, נכתב כצפוי ובהודעה ציינו שהגיע למועדון ב-2014, בגיל 10, שזכה עם הנוער בטרבל ושהשווה את שיא השערים בקסטיליה אשתקד עם 25 שערים. מארקה: “ריאל מדריד הבטיחה את עתידו של אחד מילדיה המוכשרים ביותר בשנים האחרונות”.

גונסאלו כבש שער ניצחון חשוב בהופעת הבכורה שלו - רבע גמר הגביע בבוטארקה של לגאנס (2:3) בנגיחה ומנע הארכה והוסיף ארבעה שערים ובישול בגביע העולם למועדונים, בין היתר כבש את שער הניצחון נגד יובנטוס וכן מול בורוסיה דורטמונד. בסה"כ יש לו חמישה שערים בעשר הופעות בקבוצה הבוגרת. נראה מה מתכנן לו צ’אבי אלונסו ב-2025/26.

אז טוטנהאם רוצה את סאביניו וסיטי חושבת על רודריגו. למה לא לבצע טרייד ביניהם? חסרים לנו שחקני קו ימין קלאסיים וסאביניו בהחלט כזה.
גולר לא באמת מתאים לאגף, דיאז גם לא כזה ומסטנטואונו נראה יותר כמו שחקן 10.

אני אישית מאוד מחזיק מסאביניו. לדעתי הוא אנדרייטד רציני. יכול להוסיף לנו המון.

סאביניו על איזה 2 גולים בכל העונה האחרונה בסיטי. הוא צעיר עם פוטנציאל וכמה יכולות מאוד קיצוניות לצד כמה יכולות רעות מאוד, אבל אני לא חושב שהוא יהיה שיפור גדול להרכב כרגע והוא ממש לא זול.

מה הן היכולות המאוד רעות שלו?

אני מעדיף שנביא קשר אמצע אם רודריגו ימכר.
אחרי הפציעה הנוספת של קמאבינגה הבנתי שאין שום סיכוי שהוא יהיה כשיר למשך 3 חודשים רצוף העונה. אנחנו חייבים עוד קשר, אפילו לרוטציה.

כל מה שקשור בתוצר הסופי שלו.
מדובר בשחקן שנתן שער אחד ועוד 8 אסיסטים במשך עונה שלמה, כן?

בעונה רעה מאוד של סיטי, אצל פפ שכל התפקיד שלך בתור שחקן כנף זה לרוץ קדימה ואז למסור אחורה.

בג’ירונה הוא קרע את הליגה ספרדית עם 19 שערים ובישולים. הוא כישרון ענק.

מה שאתה אומר נכון אבל הוא עדיין נראה לי שחקן שהוא וואן טריק-פוני, הרבה “מהומות” על הקו וקשרי כנף כאלה קצת פחות “מקובלים” היום ובטח בקבוצות הגדולות. בג’ירונה הסינדרלה מדד הלחץ היה שווה לאפס. מספר הדקות שלו במועדון שלנו או מקומו בהיררכייה בריאל מדריד עם ויניסיוס ג’וניור, קיליאן אמבפה, ג’וד בלינגהאם ואחרים - יהיה אותו הדבר כמו בסיטי של העונה שעברה. אני צריך קצת שקט מברזילאיים והייתי מוותר