דיון ההעברות והפנטזיות ע"ש אחיה דסקל ז"ל :: קרראס רשמי, רודריגו ובלם חדש על המוקד

גם כריסטיאנו התחיל בדיוק כמו מה שאתה מתאר.
אחד הדברים שאנשים כל הזמן מפספסים לדעתי זה שהם מסתכלים על המספרים ולא על האיכויות של השחקן. במיוחד בגיל הזה.
השחקנים האלה לא צריכים להראות שיש להם סיומת או פס נקיים, אלא שיש להם את הטכניקה לבצע אותם. עם ניסיון ועבודה יגיעו המספרים.

שקט מברזילאים זה כבר עניין אישי.

אתה רואה אותו מגיע ונשאר אצלינו חמש שנים שאנחנו אומרים ‘וואלה - עם העסקה הזו - שיחקנו אותה?’ - אני חושב שלא. לדעתי כריסטיאנו רונאלדו אמנם היה שחקן כנף אבל יותר מגוון ממנו עם הרבה יותר איכויות. זריזות אחרת, רגל שמאל, משחק ראש, עם דריבל גם יותר טוב, מדבר על העונה הראשונה שלו במנצ’סטר יונייטד. בריאל מדריד לא יהיה את הזמן הזה לסאביניו, אני גם מניח ששאלו את צ’אבי אלונסו על פרנקו וכן יהיה ניסיון לתת לו דקות פה ושם בצד ימין, גם אם הוא לא באמת יהיה שחקן כנף. לגבי הברזילאיים זה נאמר בצחוק

מה ההבדל בינו לבין מסטנטואנו, רודריגו, גולר?
לא הבנתי לאן אתה חותר.

רונאלדו של גיל 18 היה שחקן מגוון מסאביניו? הייתי אומר שזה זיכרון סופר סלקטיבי.
אחרי שנתיים שם היו כאלה שכבר התחילו לאבד סבלנות אליו.

בסופו של דבר מישהו פה הזכיר את האופציה של סאביניו לאגף ימין. אני חושב שזו אופציה טובה לריאל, ומה שיעצור את העסקה לא אמור להיות זה שהוא עוד לא עשה קפיצת מדרגה בקריירה. הוא עוד צעיר ומגיע עם נקודת פתיחה מצוינת.
מה יהיה אחר-כך, סבלנות וכו’. זה כבר נושא אחר שאני לא יודע לנבא.

רודריגו שחקן הרבה יותר מוכח ויש לו בעיה מנטאלית, כבר היום גם בצד ימין לדעתי או כשחקן התקפה הוא מגוון הרבה יותר מסאביניו. את מסטאנטואונו אני לא הייתי מביא, לוקח את ההימור ומחכה עוד שנה גם בהנחה שמפסיד אותו. סיכון מחושב של המועדון. ארדה גולר כבר נמצא כאן והוא לא אמור להתקרב לצד ימין העונה. או ברהים דיאס פעם באף פעם, או פרנקו שאגב גם לגביו אין לדעת, או טרנט למעלה-למעלה כקשר ומערך של שלושה בלמים, זו דעתי.

אני חושב שכריסטיאנו רונאלדו היה מלהיב כבר בתחילת הדרך במנצ’סטר יונייטד ובגיל יותר צעיר ממנו. כמובן שהוא לא הראה מספרים טובים מההתחלה. לא משנה, לדעתך זו אחלה סגירת פינה, לדעתי חבל גם ב-50 מיליון יורו, לא עף עליו. הלוואי שהיה חוזר לספרד ומשחק סתם לדוגמא - בבטיס.

גולר, רודריגו ממסטנטואונו הם דוגמאות לשחקנים צעירים שריאל קנתה עם הכוונה ‘‘להשאיר אותם אצלם חמש שנים’’. זאת הכוונה שלי.
למה סאביניו לא?

יותר מלהיב? נניח.
אבל הוא היה שחקן כנף שמתעסק בעיקר בדריבלים לא מקדמים(בלשון סטטיסטית) ועם איכות קבלת החלטות וביצוע לא מאוד מרשימים בשליש ההתקפי.

הנקודה שלי? לא שסאביניו הוא ברמה של כריסטיאנו, אלא ששחקנים צעירים צריכים להימדד לפי היכולת הטכנית שלהם(שיכולה להתפתח למספרים מרשימים) ולא על המספרים עצמם כשברור שהם רק בתחילת הקריירה וצריכים עוד להתפתח.

מזכיר לי את הביקורת על הסיומת של ימאל כשניסו לשכנע את אוהדי בארסה שהוא עוד כישרון, ושעדיף למכור.

סאביניו הבליח בעונה קבוצתית מצוינת של ז’ירונה אבל מצד שני לא עשה כלום בעונת נפל של סיטי.

יש הבדל בין לספק את הסחורה כשהכל נגדך ולא הולך לקבוצה, לבין לשחק בקבוצה שהכל הולך לה והיא באה עם אפס לחץ ואפס ציפיות. כמו הרבה שחקנים שהגיעו מקבוצות שהבליחו לעונה יכול להיות שהוא שווה משהו ויכול להיות שלא. דוגמאות למשל, ואן דה בק וחאכים זייך שכיכבו באותה אייאקס של סוף העשור הקודם, לעומת דה יונג ודה ליכט שבאמת פרצו ונשארו בטופ. גיימי וארדי וקאנטה שעשו קריירות מרשימות לעומת יתר אותם כוכבי לסטר.

יכולת של שחקן מושפעת מהרבה מאוד גורמים. התלכיד מאוד חשוב, וכשלקבוצה הולך הכל או לא הולך כלום קשה מאוד לקבוע יכולת של שחקן.

ייתכן והוא כישרון גדול, אי אפשר לקבוע שלא בגלל עונת נפל של סיטי, ומצד שני אי אפשר לקבוע שכן בגלל עונה שבה כל מטאטא ירה בז’ירונה. האם אני רוצה עוד כישרון צעיר שאולי יעמוד בציפיות ואולי לא? התשובה היא לא. יש לי מספיק כאלה.

שאלה לאנשים המעורים, תואמי פבריציו בפורום הזה - יש דיבורים לגבי חיזוק נוסף הקיץ או שבאמת מסתמן שפרז סגר את הברז?
תודה :folded_hands:t3:

המציאות כרגע שיש 25 שחקני סגל בקבוצה הבוגרת. פירוש הדבר שגם אם במועדון ממש ירצו להחתים שחקן - אין לנו מקום בסגל. במועדון היו רוצים למכור לפחות אחד מבין אלאבה ומנדי כדי לפנות מקום לעוד רכש (בעיקר אלונסו היה רוצה לפי הדיווחים), אבל אף אחד במועדון לא בונה על זה.
היחיד שעוד מדברים על עזיבה שלו היא של רודריגו. במידה והוא יעזוב כנראה ויגיע שחקן אחר במקומו. כרגע זה עוד רחוק.

מדברים על כך שיש איזה ילד בשם פיטארץ’ שהוא כשרון גדול לקישור ובלה בלה בלה.. כבר ראיתי הרבה מהם אז אני אשאר סקפטי. בשורה התחתונה, אנחנו פותחים את העונה עם קישור דליל.

כל שחקן שעולה לי מג’ירונה ההיא פשוט ירד ביכולת. קואוטו, דובביק, סאביניו, אלש גרסיה ושחקני ג’ירונה בעצמה. רק אריק גרסיה באמת יוצא דופן.

זה כמו שאני אשווה בין מסי לאבידל, בגלל שהם הצליחו באותה קבוצה.

השאלה היא לא מי הצליח ובאיזו קבוצה, אלא מה היא ‘‘ההצלחה’’ המדוברת ומה איכותה.

כל שחקן מוצלח שנרכש ע’'י מועדון גדול ‘‘הבליח’’ כדי להגיע לאותו מועדון, אחרת זה לא היה קורה. אם היה קורה. לאורך זמן כנראה זו לא הבלחה או לא הבלחה מרשימה, וזה מחזק את הרעיון שלי.

הנקודה היא לא איפה סאביניו שיחק, ומי היה בקבוצה, השאלה היא אם לדעתך הוא שחקן טוב או לא.
התאמה למועדון זה כבר נושא אחר.

שוב פעם, בנסיבות מסוימות יותר קל להצליח.
אני אישית אף פעם לא עפתי על סביניו. הוא פשוט היה חלק מתלכיד מפתיע שזכה להמון תשומת לב. מיצ’ל עשה עבודה נהדרת שם וכמו שאור ציין, גם יתר הכוכבים של אותה קבוצה נעלמו. להבליח בתוך קבוצה שרצה מצוין זה שונה מאשר לבלוט בקבוצה שנמצאת בסתם כושר סביר.

מהקבוצה ההיא רציתי אז רק את דובביק ואת מיגל גוטיירז לספסל. בכנות על דובביק לא שמעתי מאז.

אם אתה לא עף על שחקן, אז אתה לא עף על שחקן.
כל השאר זה לדעתי לא רלוונטי לניתוח של השחקן עצמו.

בשביל להצליח בתלכיד כמו שהוא הצליח אתה צריך רמת כישורים מסויימת מלכתחילה. זה לא שאם הייתה דוחף במקומו את אייל משומר, אז בגלל התלכיד זה היה נראה אותו דבר.

ושוב, לדבר על שחקן אחר, עם איכות אחרת, שהלך למועדון אחר, בגיל אחר, עם ציפיות אחרות. אין לזה שום קשר. סאביניו זה סאביניו, דובביק זה דובביק.

אגב, הנה העמוד של סאביניו בעונה האחרונה שהוא לא עשה בה ‘‘כלום’’:

אתה בעצמך טענת שכל התפקיד שלו העונה היה להוביל כדור, אם לא היה מוביל בסטטיסטיקה היחידה שרלוונטית
לתפקיד המצב היה רע מאוד.

אף אחד לא יטיל ספק בפוטנציאל של סאביניו אבל שחקנים עם פוטנציאל יש אינסוף. בסוף מדובר בשחקן בן 21 שלא הצליח לבלוט בקבוצה שעם כל העונה הרעה שלה, היא סגנית האלופה בליגה הטובה בעולם.

נתקלתי בדיווח שאני לא יודע עד כמה הוא מבוסס בנוגע להתעניינות באדם וורטון של קריסטל פאלאס.
מניח שיהיה מסובך לאור כמות שחקני הסגל והעובדה שהוא תופס מקום של זר. אבל יכול להיות בינגו תוספת לקישור.

נכון, אבל עצם ההצלחה בזה מלמדת אותנו משהו על האיכות שלו לא?

אז אתה לא בקטע של סאביניו או שאתה לא רוצה לקנות שחקנים עם פוטנציאל? לא הבנתי.

מי כן בלט בסיטי? שחקנים חשובים מסאביניו נתנו שם עונת נפל, למה שהוא יבלוט? ועוד בגיל 21 בעונה הראשונה שלו?

אתמול עלה דיווח זבל במארקה שמסטה לא יקח את החולצה מספר 25, אלא ירשם העונה בקאסטייה כדי להשאיר למועדון את האפשרות לרכוש שחקן נוסף.

מכיוון שהיום ההצגה שלו לא נשאר הרבה זמן לספקולציות, ובכל מקרה נקבל מושג לגבי הכוונות של המועדון. אם הוא מוצג עם המספר 25 זה אומר שלמועדון לא לחוץ להחתים שחקן נוסף, כי סביר מאוד שלא יעזבו עוד שחקנים הקיץ. אם הוא נרשם לקסטייה זה אומר שהמועדון חושב ברצינות על עוד שחקן רכש בלי קשר לעזיבות.

לדעתי זה ברור, אחרת לא היו ממהרים לרשום את גונזלו בקבוצה הראשונה.

המשחק האחרון הוכיח שוב ששיתוף הפעולה בין רודריגו ואמבפה טוב יותר משל ויניסיוס ואמבפה. באופן כללי רודריגו שחקן טוב יותר במישור הקבוצתי.
אני תוהה מה אלונסו חושב על כך.

מסטה מוצג עם המספר 30, מה שמותיר את החולצה מספר 25 פנויה. המשמעות היא שיש לנו אפשרות לבצע עוד רכש הקיץ.

לאור ההתפתחויות בגזרת ליברפול, ייתכן וקונאטה יסיים אצלנו.
על קשר כבר ויתרתי.